Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011

Θέλουν τον πολιτικό διασυρμό του ;


Του Γιώργου Παπαχρήστου *

Οι άνθρωποι του Γιώργου είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο της σύντομης παρουσίας του στην ηγεσία της χώρας.

Ίσως κάποια στιγμή , όταν καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός, θα πρέπει να αξιολογήσουμε έναν προς έναν όλους αυτούς που βρέθηκαν δίπλα του και τον οδήγησαν στην καταστροφή.

Φαντάζομαι ότι ανάλογη αξιολόγηση θα κάνει και ο ίδιος όταν κρυώσει κάπως το πράγμα και αρχίσει να ψάχνεται για το πώς από πανίσχυρος Πρωθυπουργός το 2009, μέσα σε δύο χρόνια , έναν μήνα και τρεις  ημέρες εγκατέλειψε υβριζόμενος την εξουσία.

Του χρειάζεται πάντως αυτή η αξιολόγηση. Ίσως τον βοηθήσει να δει καθαρά που τον οδηγούν πάλι, για να πετύχουν τον απόλυτο διασυρμό του.

Γιατί ακούω ήδη ότι τον πιέζουν να παραμείνει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και να τεθεί επικεφαλής της μάχης των εκλογών του Φεβρουαρίου εφόσον δεν έχει εν τω μεταξύ γίνει αλλαγή ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

* Ο Γιώργος Παπαχρήστος είναι δημοσιογράφος στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Ευρώπη ή κομματοκρατία


Του Γιάννη Κοτόφωλου *

Η κυβέρνηση Παπαδήμου αποτελεί μία σημαντική τομή στη σύγχρονη πολιτική διαδρομή της Ελλάδας, με πολλαπλές θετικές αντανακλάσεις και επιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας και βεβαίως στο εξωτερικό. Σε μία ιστορικά κρίσιμη καμπή για το μέλλον του τόπου, αποτελεί πράγματι μία ουσιαστική αλλαγή, η οποία αντικατοπτρίζει τις νέες προκλήσεις και τα νέα αιτήματα της κοινωνίας και της οικονομίας, στην προσπάθεια να κρατηθεί η χώρα ζωντανή στην ευρωπαϊκή προοπτική της. Παράλληλα, δημιουργεί κατά τη γνώμη μας την ελπίδα, ότι μπορεί να σηματοδοτήσει μία νέα αρχή, για να τελειώνουμε σιγά – σιγά με το πελατειακό πολιτικό σύστημα και τη διεφθαρμένη κομματοκρατία, που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία.

Με την κυβέρνηση συνεργασίας και το πρόσωπο του κ. Παπαδήμου στην κορυφή, κατά πρώτο λόγο μπαίνει φρένο στη συνεχή καταρράκωση και αναξιοπιστία της Ελλάδας στο εξωτερικό και ειδικότερα στους εταίρους μας και τους λαούς της Ευρώπης. Η Ελλάδα υπέστη ένα τέτοιο θανάσιμο πλήγμα στο κύρος της, εξαιτίας του συγκεκριμένου πολιτικού προσωπικού της, που θα περάσουν πολλά χρόνια για να το επουλώσει. Επίσης, βέβαια, η νέα κυβέρνηση διασφαλίζει την έκτη δόση της βοηθείας – προκειμένου να πληρωθούν οι μισθοί του δημοσίου και οι συντάξεις – και αυτό από μόνο του δεν είναι λίγο, όπως φυσικά διασφαλίζει και την προώθηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.

Κατά δεύτερο λόγο, η νέα κυβέρνηση δημιουργεί προϋποθέσεις και προσδοκίες, στην κοινωνία και την οικονομία, για σταθερότητα και για ειλικρίνεια στις σχέσεις Ελλάδας και Ευρώπης και στις σχέσεις κυβερνώντων και πολιτών. Η κοινωνία των πολιτών, από απαθής μέχρι πρότινος, συνειδητοποιεί τώρα ότι είναι άμεση ανάγκη να αποστασιοποιηθεί από το κομματικοποιημένο κρατικό πελατειακό σύστημα, του οποίου έπεσε θύμα.

Πράγματι, κατά τρίτο λόγο, η κυβέρνηση Παπαδήμου αντανακλά την ενεργοποίηση της κοινής γνώμης απέναντι σε όλα όσα δραματικά και εκφυλιστικά σημειώθηκαν στην πολιτική ζωή του τόπου, τοποθετούμενη κόντρα σε ένα παρωχημένο προσωποπαγές πρωθυπουργικό σύστημα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην καταβαράθρωση (βλέπε υπόθεση δημοψηφίσματος). Δεν είναι τυχαίο ότι ένας σημαντικός αριθμός βουλευτών, σχεδόν από όλα τα κόμματα, ξεσηκώθηκε και ανέλαβε πολιτικές πρωτοβουλίες υπό την πίεση της κοινωνίας, λίγο πριν να βυθιστεί ο τόπος στην άβυσσο. Ταυτόχρονα, όμως, εκτός από την προσπάθεια της ευρωπαϊκής αναστήλωσης της χώρας, που εκφράζεται στην επιλογή Παπαδήμου, οι διεργασίες και το αποτέλεσμα, δημιουργούν μία κουλτούρα υπευθυνότητας και συνεργασίας, στοιχεία απαραίτητα για να ανανεωθεί το ελληνικό πολιτικό σύστημα, σε μία κοινωνία και μία οικονομία που πιέζονται, που αλλάζουν, αλλά και που εκπαιδεύονται στις δύσκολες προκλήσεις της δημοσιονομικής και δομικής κρίσης. Σε περίοδο μάλιστα που κλυδωνίζεται η Ευρώπη ολόκληρη και αρκετοί εταίροι μας θα προτιμούσαν να πετάξουν την Ελλάδα απέξω.

Η ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας, βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία και αντιπαράθεση (πλέον) με την κομματοκρατία. Αυτό είναι το κύριο στοιχείο και αυτό πρέπει να συνειδητοποιήσουμε από τις τρέχουσες μεγάλες αλλαγές. Όλη η Ευρώπη, δεν είναι τυχαίο, δουλεύει πάνω σε αυτό τον καμβά της συνεργασίας και της συνεννόησης. Είναι πραγματικά αδύνατο να διαχειριστείς κρίσεις και να επιζητείς την ανάκαμψη, με διχασμένη την κοινωνία, τις οικονομικές και τις πολιτικές δυνάμεις ενός τόπου!

* Ο Γιάννης Κοτόφωλος είναι δημοσιογράφος στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011

ΕΡΧΕΤΑΙ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΚΙ Η ΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ παίρνει μέτρα πολιτικής προστασίας

Βαρύς προμηνύεται ο ερχόμενος χειμώνας κι όπως λέει η παροιμία …των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Έτσι η Αντιπεριφερειάρχης Γιώτα Γαζή κάλεσε σε συνεδρίαση και εκτενή συζήτηση το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας και το μοναδικό θέμα που συζητήθηκε ήταν «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμύρες, χιονοπτώσεις και παγετό της περιόδου 2011 – 2012».

Στη συνάντηση η Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από όλους τους συμμετέχοντες συνεργασία στην πρόληψη αφενός και στην αντιμετώπιση αφετέρου των επικινδύνων φαινομένων. Τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη έγκαιρης προμήθειας αλατιού και τη μίσθωση ιδιωτικών μηχανημάτων η οποία όπως τονίστηκε θα πρέπει να γίνει με αυστηρό πνεύμα οικονομίας και μόνο όταν αυτό κρίνεται απολύτως αναγκαίο.

Το λόγο πήραν οι παρευρισκόμενοι και κατέθεσαν απόψεις και προτάσεις αντιμετώπισης χιονοπτώσεων, παγετού και πλημμυρών. Η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας κατέθεσε Μνημόνιο Συνεργασίας το οποίο θα αποτελεί τον «Οδικό Χάρτη» συνεργιών μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Γιώτα Γαζή, ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της περιφέρειας κος Ν. Αντωνούλας, ο προϊστάμενος πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας  Κ. Δασκαλόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Δωρίδας Γιάννης Ράπτης, ο  Ε. Ιωάννου της Π.Υ. Άμφισσας, ο  Ζ. Ζέρβας της Π.Υ. Ιτέας, ο  Ι. Καλιαντέρης Δ/ντής δασών, ο  Β. Αβαρκιώτης προϊστάμενος της ΔΕΗ, η  Α. Τσαρούχα από την Ι’ εφορεία Κλασσικών Αρχαιοτήτων Δελφών, ο  Δ. Κοντογιάννης της Π.Υ. Ναυπάκτου, ο  Ι. Κολομπούρος της Π.Υ. Ιτέας, οι  Δ. Μουτσέλης και Ε. Δελλής εκπρόσωποι του Δήμου Δελφών, ο  Χ. Παρασκευόπουλος εκπρόσωπος της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, ο  Ι. Λουκάς εκπρόσωπος της Δελφοί – Δίστομο Α.Μ.Ε., η  Β. Καραμπελά προϊσταμένη του τμήματος Συγκοινωνιακών έργων, ο  Ι. Κουτρολίκος υπεύθυνος Μηχανολογικού εξοπλισμού, ο  Ν. Σιδηρόπουλος από τη Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής και ο Κ. Απιτιαγόπουλος από τον ΤΟΕΒ Άμφισσας.

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΩΡΙΔΑΣ δωρεά 70.000 € για να κατασκευαστεί στο Λιδωρίκι πυροσβεστικό κτίριο

Έντονες αντιπαραθέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ποιοι ψήφισαν υπέρ και ποιοι κατά. Δεν παραβρέθηκαν οι ¨Ενεργοί Πολίτες¨

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η αποδοχή της οικονομικής δωρεάς συνολικού ποσού 70.000 ευρώ του περιφερειακού σύμβουλου και επιχειρηματία Πανουριά Παπαϊωάννου από το δημοτικό συμβούλιο Δωρίδας προκειμένου να κατασκευαστεί το πυροσβεστικό κλιμάκιο στο Λιδωρίκι.

Κατά, στην αποδοχή της δωρεάς, ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της ¨Λαϊκής Συσπείρωσης¨ Χρήστος Τριανταφύλλου και Βάγια Μήτρου-Θεοχάρη καθώς και ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Παν. Παπαγεωργίου

Το θέμα τέθηκε για δεύτερη φορά στην κρίση του δημοτικού συμβουλίου ( την προηγούμενη φορά είχε εγκριθεί ομόφωνα ) αφού αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι δήλωσαν ότι δεν είχαν ενημερωθεί όπως έπρεπε…

Από τη συνεδρίαση δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι διαφορετικές φωνές ενώ εντύπωση έκανε το γεγονός ότι οι Ενεργοί Πολίτες που είχαν καταθέσει την ένσταση δεν παρέστησαν στη συνεδρίαση, αν και όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Κώστας Αντωνόπουλος, είχαν ενημερωθεί εγκαίρως ότι το θέμα θα έρθει προς συζήτηση .

Τέλος αποφασίστηκε η σύσταση μιας τριμερής επιτροπής η οποία θα συναντηθεί με τον κο Παπαϊωάννου που θα συζητήσουν το θέμα. Η επιτροπή θα αποτελείται από τους κκ Βάλια Μήτρου-Θεοχάρη, Υφαντή, Ράμμο και έναν εκπρόσωπο των Ενεργών Πολιτών.

Καπετζώνης: Αποδεχόμαστε την προσφορά. Ο Παπαϊωάννου
δεν μας έβαλε κάποιον όρο ούτε ζήτησε κάτι
≪ Όλοι είμαστε κατά των επιφανειακών εξορύξεων. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα αποδεχτούμε μια προσφορά από τον κο Παπαϊωάννου. Δεν έχω ξαναδεί τέτοιες συμπεριφορές. Δεν είναι δυνατόν να ψηφίζουμε ομόφωνα πριν από δέκα περίπου ημέρες την αποδοχή και μετά να το ξανασυζητάμε. Αυτή η εικόνα δεν είναι η καλύτερη για το δημοτικό μας συμβούλιο.

Στο κάτω-κάτω ο κος Παπαϊωάννου δεν είναι ο Κυριακόπουλος. Εργολάβος είναι και πήρε το έργο σε διαγωνισμό. Αν δεν ήταν αυτός θα ήταν κάποιος άλλος. Εξάλλου η επιχείρηση του έχει έργα σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, αν δεν κάνω λάθος. Γιατί να μην δεχτούμε μια προσφορά όταν ο δωρητής δεν μας βάζει κανέναν απολύτως όρο; Κάποιοι λένε ότι μπορεί αύριο-μεθαύριο να μας ζητήσει κάτι άλλο. Αν το κάνει εδώ είμαστε να το δούμε. Όμως σήμερα δεν μας ζητάει απολύτως τίποτα και δεν βλέπω γιατί να μην αποδεχτούμε τη δωρεά ≫.

Με αυτά τα λόγια θα υπεραμυνθεί ο δήμαρχος Γ. Καπετζώνης την απόφαση του να αποδεχτεί τη δωρεά των 70.000 ευρώ για το πυροσβεστικό κλιμάκιο και μάλιστα θα σημειώσει ότι ήδη έχουν ξεκινήσει κάποιες εργασίες γιατί ο χρόνος πιέζει για την ολοκλήρωση του έργου και να μην χαθεί αυτή η σημαντική υποδομή από την Δημοτική Ενότητα Λιδωρικίου.

Επιπλέον ο δήμαρχος θα τονίσει ότι πεποίθηση του είναι ότι όποιος παίρνει νερό, χώμα ή αέρα από τη Δωρίδα θα πρέπει να δίνει αντισταθμιστικά στην περιοχή για να ξεκαθαρίσει όμως ότι στην προκειμένη περίπτωση δεν πρόκειται για αντισταθμιστικά αλλά για μια δωρεά που προέκυψε μετά από αίτημα του ίδιου του Δήμου

Παπαγεωργίου:  Δεν θέλουμε τα λεφτά από ανθρώπους που
 ξεκοιλιάζουν τα βουνά μας με τις επιφανειακές εξορύξεις
Στον αντίποδα ο δημοτικός σύμβουλός Παν. Παπαγεωργίου σημείωσε ότι επουδενί δεν θα πρέπει ο δήμος να δεχτεί την προσφορά γιατί προέρχεται από έναν εργολάβο που καταστρέφει τα βουνά με τις επιφανειακές εξορύξεις που πραγματοποιεί στο Βλαχοθανάση.¨ Συμφωνώ απολύτως με την ανακοίνωση των Ενεργών Πολιτών. Η ιστορία έχει πολλές αναγνώσεις. Δυστυχώς η πολιτεία παραδίδει τα ορυκτά στους ιδιώτες και καμιά κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν τους έβαλε κάποιον φραγμό με αποτέλεσμα να ξεκοιλιάζουν τα βουνά με τις επιφανειακές εξορύξεις. Πριν από δύο χρόνια το δημοτικό συμβούλιο Λιδωρικίου ομόφωνα είχε αποφασίσει ότι ήταν ενάντια στις επιφανειακές εξορύξεις και είχαμε προσφύγει στη δικαιοσύνη . Ο δήμος Δωρίδας είναι συνέχεια και του τότε δήμου Λιδωρικίου και για αυτό πρέπει να έχει την ίδια άποψη και να προσπαθεί για τη διατήρηση των βουνών μας¨, θα τονίσει χαρακτηριστικά ο δημοτικός σύμβουλος για να σημειώσει στη συνέχεια για τον κο Παπαϊωάννου. ¨Να τον χαίρεται το ΠΑΣΟΚ τέτοιους συμβούλους που ενώ γνωρίζει ότι είναι εργολάβος τον τοποθετούν στην επιτροπή περιβάλλοντος της περιφέρειας¨.

Επιπλέον ο Π. Παπαγεωργίου θα σημειώσει ότι ο δήμος δεν θα πρέπει να αποδεχτεί τα χρήματα γιατί ≪ προέρχονται από αυτόν που ξεκοιλιάζει τα βουνά ενώ και για το Λαρνάκι που τοποθετήθηκε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος συμπεριφέρθηκε ως εκπρόσωπος του Κυριακόπουλου. Αν η πολιτεία είναι τόσο ανάλγητη και μας πάρει το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο θα πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά, ακόμη και με καταλήψεις αν χρειαστεί προκειμένου να το αποτρέψουμε ¨.

Παγώνης: Ψήφισε ΝΑΙ με επιφύλαξη
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Αναστάσιος Παγώνης αφού στην πρώτη του τοποθέτηση σημείωσε ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση που συζητήθηκε ξανά το θέμα δεν είχε την πρέπουσα ενημέρωση έβαλε αρκετά ερωτήματα σε σχέση με τον κο Παπαϊωάννου, την προέλευση των χρημάτων και τη σχέση του με τον Κυριακόπουλο.
¨Κανείς δεν έχει αντίρρηση να στεγαστεί το Πυροσβεστικό κλιμάκιο στο Λιδωρίκι. Όμως η δημοτική αρχή θα έπρεπε να είχε ψάξει καλύτερα το θέμα και να μας είχε ενημερώσει καλύτερα, ήδη από την προηγούμενη φορά. Είμαι σίγουρος ότι πίσω από τον κο Παπαϊωάννου είναι η S& B και ο κ. Κυριακόπουλος . Δεν ξέρω αν πρέπει να νομιμοποιήσουμε κάποιες πράξεις αποδεχόμενοι μια τέτοια προσφορά¨ Θα τονίσει ο Τάσος Παγώνης ο οποίος όμως στο τέλος θα υπερψηφίσει με επιφυλάξεις στο να πάρει ο δήμος τη δωρεά από τον περιφερειακό σύμβουλο Χρ.Τριανταφύλλου: ¨Ο δήμος Δωρίδας αποτελεί συνέχεια και του πρώην δήμου Λιδωρικίου που ήταν σε αντιδικία με την εταιρία του κου Κυριακόπουλου¨.

Ο επικεφαλής της ¨Λαϊκής Συσπείρωσης¨ Χρήστος Τριανταφύλλου καταψήφισε την αποδοχή της δωρεάς τονίζοντας περισσότερο τα πολιτικά χαρακτηριστικά της απόφασής του.
¨Εδώ μπαίνει θέμα ηθικής τάξης αν αποδεχτούμε την προσφορά αφού ο κος Παπαϊωάννου ουσιαστικά δρα ως συνέχεια του Κυριακόπουλου.
Την προηγούμενη φορά που ψηφίσαμε μας είπατε γενικά και αόριστα για έναν εργολάβο αλλά χωρίς να μας διευκρινίσετε τι εκπροσωπεί. . Για την παράταξη μας ο δήμος Δωρίδας αποτελεί συνέχεια όλων των πρώην δήμων, άρα και του πρώην δήμου Λιδωρικίου. Με αυτήν την έννοια δεν  μπορεί το Λιδωρίκι να είχε αντιδικία με την εταιρία του κου Κυριακόπουλου και εμείς να αποδεχόμαστε προσφορές.
Για φανταστείτε να έρθει ο γελαδάρης που του επιβάλαμε πρόστιμο και πει ότι κάνει μια γιορτή Μοσχαριού και μας πει ότι μας χαρίσει 4-5 μοσχάρια. Εμείς θα τα αποδεχτούμε; Δεν θα είναι παράλογο θα τονίσει με έμφαση ο Χρήστος Τριανταφύλλου και θα κλείσει τονίζοντας ότι ¨εμείς καταψηφίζουμε γιατί θεωρούμε ότι εκπροσωπούμε τους κατοίκους της περιοχής και όχι τα συμφέροντα¨.

Οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι
Στο θέμα παρενέβησαν ακόμη αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι ανέλυσαν το ζήτημα και από άλλες σκοπιές.

Για παράδειγμα ο αντιδήμαρχος Κώστας Αντωνόπουλος σημείωσε ότι ενώ το θέμα είναι τόσο σοβαρό δεν μπορεί να κατανοήσει πως οι Ενεργοί Πολίτες δεν παρέστησαν στη συνεδρίαση .¨Όλοι είμαστε ενάντια στις επιφανειακές εξορύξεις. Όμως οι Ενεργοί Πολίτες θα έπρεπε να ήταν εδώ να υπερασπιστούν τις απόψεις τους. Γιατί απουσιάζουν; θα πει χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος για να συνεχίσει τονίζοντας ότι δεν μπορεί να χτυπάμε το σαμάρι για να ακούσει ο γάιδαρος, θέλοντας να πει ότι άλλο ο κος Παπαϊωάννου και άλλο ο Κυριακόπουλος αφού ο πρώτος πήρε με διαγωνισμό μια εργολαβία από τον δεύτερο.

Ο Κώστας Κουτσούμπας με τη σειρά του αφού σημείωσε ότι είναι ενάντια στις επιφανειακές εξορύξεις σημείωσε ότι οι εργασίες γίνονται με άδειες από τα αρμόδια υπουργεία και σημείωσε ότι όταν πριν από δύο χρόνια ο τότε αντιδήμαρχος Λιδωρικίου κος Στρούζας είχε πάει στα δικαστήρια με την S&B δεν πήγε κανένας από τους Ενεργούς Πολίτες να τον βοηθήσουν αφήνοντάς τον έρμαιο στις ορέξεις 3-4 δικηγόρων που είχε προσλάβει τότε η Εταιρία.

Ο Δημήτρης Καραχάλιος από την πλευρά του σημείωσε ότι από τη θετική απόφαση του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου δεν απορρέει ότι ο δήμος αναλαμβάνει κάποιες δεσμεύσεις αν αποδεχτεί τη δωρεά και σημείωσε ότι ≪ η αποδεχόμαστε τη δωρεά ή αφήνουμε το πυροσβεστικό κλιμάκιο να φύγει από το Λιδωρίκι και ενδεχομένως από όλη τη Δωρίδα¨.

Στο θέμα παρενέβη Μανώλης Χαραλάμπους ο οποίος σημείωσε ότι δεν ήξερε ότι ο κος Παπαϊωάννου ασχολείται με τα μεταλλεία.¨Εγώ ψήφισα υπέρ της αποδοχής της δωρεάς. Από εκεί και πέρα δεν νομίζω ότι δεσμεύομαι , ούτε έχω κάποια υποχρέωση να αποδεχτώ κάποιο αίτημα του κου Παπαϊωάννου που θα κρίνω ότι δεν πρέπει. Αν σκεφτόμαστε με αυτόν τον τρόπο δεν θα αποδεχόμαστε ποτέ καμιά προσφορά¨ θα τονίσει ο κ. Χαραλάμπους.

Ρεπορτάζ από τη ΩΡΑ της ΦΩΚΙΔΑΣ

Η ΓΕΦΥΡΑ ΜΟΡΝΟΥ … ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Το ζήτημα της αναγκαίας άμεσης αποκατάστασης των προβλημάτων της γέφυρας του Μόρνου έφερε στη Βουλή η Δημοκρατική Συμμαχία, με κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου της ΔΗ.ΣΥ., Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος κατέθεσε σχετική κοινοβουλευτική παρέμβαση προς το νέο Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μ. Βορίδη.

Ειδικότερα, στο κοινοβουλευτικό του έγγραφο, ο Βουλευτής καταγράφει εισαγωγικά ότι « χωρίς καμία απολύτως συντήρηση παραμένει εδώ και χρόνια η μοναδικού κάλους με πέντε καμάρες παλαιά γέφυρα του ποταμού Μόρνου » και προσθέτει ότι « καθημερινά από τη γέφυρα διέρχονται εκατοντάδες αυτοκίνητα, μάλιστα αρκετά από αυτά βάρους πολλών τόνων, καθώς η ηλικιωμένη γέφυρα του Μόρνου αποτελεί την μοναδική οδό πρόσβασης για τα χωριά της ορεινής Ναυπακτίας, αλλά και τα δημοτικά διαμερίσματα του πρώην Δήμου Ευπαλίου και νυν Δήμου Δωρίδας ».

Σημειώνει δε ότι «η γέφυρα του Μόρνου δόθηκε στην κυκλοφορία το 1936 και για πολλά χρόνια αποτελούσε ένα κόσμημα για την περιοχή». Ερχόμενος στο σήμερα, αναφέρει ότι ≪75 χρόνια μετά, βρίσκεται στη χείριστη κατάσταση και έχει εγκαταλειφθεί τελείως ≫ και πως ≪ εδώ και αρκετό καιρό αποκολλούνται συνεχώς από τα τόξα κομμάτια τσιμέντου, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές, που έχουν πέσει πάνω σε διερχόμενα αυτοκίνητα ≫ και ≪ παράλληλα οι γωνίες στα πεζοδρόμια έχουν φθαρεί, με αποτέλεσμα να σκίζονται τα λάστιχα των αυτοκινήτων, αλλά να κινδυνεύουν και οι πεζοί ≫.

Ως εκ τούτου, υπογραμμίζει ως ιδιαιτέρως κρίσιμη την ≪ άμεση αποκατάσταση της στατικής επάρκειας ≫ και πως ≪ οι άμεσες βελτιωτικές παρεμβάσεις είναι κρίσιμες, καθώς η γέφυρα του Μόρνου αποτελεί την μοναδική οδό πρόσβασης για τα χωριά της ορεινής Ναυπακτίας, αλλά και τις τοπικές κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Ευπαλίου ≫.

Στο πλαίσιο αυτό και τονίζοντας ότι ≪ η γέφυρα καθίσταται πλέον επικίνδυνη για τη διέλευση ≫, ο κ. Αυγενάκης ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό εάν ≪ προτίθεται να αντιμετωπίσει άμεσα το πρόβλημα με την παλαιά γέφυρα του ποταμού Μόρνου ≫, ενώ ζητά
διευκρινήσεις ≪ πότε αναμένεται να έρθει ειδικό κλιμάκιο στην περιοχή από το Υπουργείο, ώστε να προβεί στη σχετική αυτοψία και να συμβάλλει στην άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος ≫.

Ρεπορτάζ από την ΩΡΑ της ΦΩΚΙΔΑΣ

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011

ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΥ Παρέμβαση για τις πολιτικές εξελίξεις Εξαπέλυσε επίθεση κατά Γ.Παπανδρέου

Σκληρή κριτική και επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδρέου για την πολιτική που ακολούθησε και ακολουθεί, κάνει ο πρώην Πρόεδρος της ΓΣΕΕ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πολυζωγόπουλος , με ανοιχτή επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα.

Ολόκληρη η επιστολή :

Έχω δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι η χώρα μας βρίσκεται στο χειρότερο σημείο της
μεταπολεμικής περιόδου.

Έχω προτείνει κατά καιρούς δημόσια αλλά και κατ’ιδίαν στον Πρόεδρό μας κ. Γ.
Παπανδρέου ορισμένες θέσεις-προτάσεις για αντιμετώπιση αρκετών θεμάτων που
συνθέτουν την κρίση.

Μάλιστα, για να προλάβουμε αυτήν την ένταση των δυσάρεστων και επικίνδυνων
εξελίξεων, από τις αρχές του 2009, με επιστολή μου ως Πρόεδρος της Ο.Κ.Ε., τόσο
στον τότε Πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή, όσο και στον Αρχηγό της Αξιωματικής
Αντιπολίτευσης κ. Γ. Παπανδρέου, είχα επιδώσει ένα κείμενο-πλαίσιο για μια
Εθνική Κοινωνική και Αναπτυξιακή Συμφωνία.

Το κείμενο αυτό υιοθετήθηκε (με μικροεπιφυλάξεις) από το σύνολο των κοινωνικών
εταίρων σε εκδήλωση που έγινε στο Ζάππειο στις 19 Μαρτίου 2009.

Δυστυχώς, στη συνέχεια ούτε η τότε Κυβέρνηση, ούτε η Αξιωματική Αντιπολίτευση
και από τον Οκτώβριο του 2009 Κυβέρνηση, έκαναν κάποια προσπάθεια
αξιοποίησης αυτής της συμφωνίας.

Στις 14/12/2009 ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, μου ζήτησε και οργάνωσα μια
σημαντική εκδήλωση με συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων και πλήθος
επιχειρηματιών, προκειμένου να θέσει ένα πλαίσιο πολιτικών για συνεννόηση και
συμπόρευση, προκειμένου η χώρα μας να αντιμετωπίσει την κρίση, η οποία ήταν
προ των πυλών και να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της ανάπτυξης στη βάση ενός
άλλου αναπτυξιακού προτύπου.

Δυστυχώς και εκείνο το πλαίσιο εγκαταλείφθηκε και σε πολύ λίγο χρόνο
αποδείχθηκε ότι, δυστυχώς, δεν υπήρξε πολιτικός σχεδιασμός για ανάπτυξη και
στήριξη της πραγματικής οικονομίας. Αντί αυτού, άστοχοι χειρισμοί από άπειρα
στελέχη που κλήθηκαν στην πιο δύσκολη μεταπολιτευτική περίοδο της χώρας να
διαχειριστούν την κρίση, μπήκαμε στη «δαμόκλειο σπάθη» του μνημονίου με ότι
αυτό συνεπάγεται.

Επακόλουθα και χωρίς να έχουν προβλεφθεί οι συνέπειες του μνημονίου και των
πολιτικών που ακολούθησαν, φθάσαμε στο ακραίο σημείο όπου η τρόικα, Μέρκελ
και Σαρκοζί να λαμβάνουν όλες σχεδόν τις σημαντικές αποφάσεις, όσον αφορά τη
διακυβέρνηση της χώρας μας.

Έτσι θεσμοί καταρρακώνονται ή και διαλύονται, η όποια κοινωνική συνοχή
αποτελεί παρελθόν, η ανεργία καλπάζει, η νεολαία μας μεταναστεύει, το εισόδημα
σε πολύ μεγάλο μέρος των νοικοκυριών είναι ανεπαρκές για τα στοιχειώδη και η
παρακμή έχει σκεπάσει σχεδόν όλες τις πλευρές της οικονομικής – κοινωνικής –
πολιτικής και πολιτισμικής ζωής.

Τίθεται ένα κεφαλαιώδες ερώτημα .
Μπορούσε να αποφευχθεί αυτή η εξέλιξη ;
Απαντώ απερίφραστα ΝΑΙ.

Χρειαζόταν πολιτικός σχεδιασμός, στιβαρή ηγεσία, συλλογική κοινωνική
και πολιτική ευθύνη και κυρίως πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες.

Δυστυχώς, με σημαντική ευθύνη στην κυβέρνηση και στο κόμμα μας, αυτές οι
απολύτως αναγκαίες συνθήκες ήταν από ανύπαρκτες έως ανεπαρκείς.

Τώρα το αρνητικό έως και επικίνδυνο για τη χώρα αποτέλεσμα, δεν στερείται
πατρότητας. Φθάνει η ώρα ενός συνολικού απολογισμού και καταλογισμού
ευθυνών σε αυτούς που τις έχουν. Και κυρίως στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ η οποία :
Μέσα σε δύο χρόνια, με την ανεπάρκειά της, οδήγησαν τις εξελίξεις στο
αρνητικότατο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, ώστε :

Η οικονομία να έχει μπει σε βαθιά ύφεση, το 1/5 του παραγωγικού δυναμικού να
είναι στην ανεργία, οι επιχειρήσεις κατά χιλιάδες να κλείνουν, η πραγματική
οικονομία να βυθίζεται, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι να δοκιμάζονται χωρίς
άλλες αντοχές, τα κοινωνικά δικαιώματα να περιορίζονται μέχρι εξαφανισμού, η
εθνική υπερηφάνεια να υποχωρεί επικίνδυνα και ο κίνδυνος της δραχμής να
πλησιάζει και να είναι προ των πυλών.

Ακόμη φθάσαμε στο σημείο η Ν.Δ. να έχει περάσει από την «κολυμπήθρα του
Σιλωάμ», όσον αφορά τις τεράστιες ευθύνες που έχει για την κατάντια της χώρας,
λόγω της διακυβέρνησης ή της ακυβερνησίας την 5ετία 2004-2009. Τείνει να
ξεχασθεί, με ευθύνη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης, το μέγεθος της
ευθύνης της για αυτήν την εξέλιξη. Έτσι πλησιάζει η στιγμή που θα κληθεί να παίξει
πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις, μαζί με τον εταίρο της «γαλάζιας
πολυκατοικίας».

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε διαλυτική κατάσταση και η μεγάλη Δημοκρατική παράταξη,
στην οποία ο τόπος οφείλει πολλά, απαξιώθηκε, λοιδορήθηκε και καταρρακώθηκε.

Ο προοδευτικός δημοκρατικός πολίτης, νοιώθει πολλαπλώς ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΣ και
ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΟΣ!

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα ο Πρόεδρός του, πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες
αυτής της ήττας που, πολύ φοβάμαι ότι, θα εξελιχθεί σε Στρατηγική ήττα.

Με τις τελευταίες εξελίξεις βιώνουμε το αδιανόητο, ακόμη και για τα πιο εφιαλτικά
μας όνειρα. Την απενοχοποίηση της ακροδεξιάς και των ακροδεξιών με τους
οποίους είμαστε «συνδαιτυμόνες» στο τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου.

Αυτό το τελευταίο, αποτελεί τεράστιο πολιτικό ατόπημα, ιδιαίτερα του κ.
Παπανδρέου, που δημιουργεί τεράστιες σκιές στην ιστορία και πορεία της
παράταξής μας και πολύ φοβούμαι ότι θα έχει τραγικές συνέπειες για το μέλλον
της.

Γι’ αυτές τις αποφάσεις κανένα όργανο του ΠΑΣΟΚ, καμία εξουσιοδότηση της
παράταξης δεν υπήρξε, αλλά και καμία ανάγκη για τη χώρα δεν επέβαλλε αυτήν
την συμμετοχή.

Με την προσέγγισή μου αυτή, δεν εναντιώνομαι σε ευρύτερες συνεργασίες για
άθροισμα δυνάμεων, προκειμένου η χώρα μας να ξεφύγει από τα αδιέξοδά της.
Οι συνεργασίες κορυφής από τα πράγματα, είναι θνησιγενείς αν δεν στηρίζονται σε
μια στέρεη κοινωνική βάση. Η κοινωνική βάση όμως της χώρας, είναι πολλαπλά
τραυματισμένη γιατί βλέπει κάθε μέρα να δημιουργούνται κοινωνικά χαλάσματα ή
και συντρίμμια, όπως πρόσφατα έγραψα σε επιστολή μου στους Βουλευτές, όταν
συζητείτο το πολυνομοσχέδιο.

Εξάλλου την ανάγκη συνεργασιών την έχω υποστηρίξει κατ’ επανάληψη δημοσίως
και με ιδιαίτερη ένταση στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ στις 4/3/2011 στη
συνεδρίαση του οποίου, οι προτάσεις μου αγνοήθηκαν παντελώς και μάλιστα στην
λήξη της συνόδου, ακούσαμε από το Προεδρείο ότι δεν θα έχουμε άλλη σύνοδο
μέχρι την 3η του Σεπτέμβρη. Επιβεβαιώνεται και εξ’ αυτού ότι το ΠΑΣΟΚ και τα
στελέχη του, συνειδητά τα είχαν εκτός λειτουργιών συλλογικής και ατομικής
ευθύνης, οι δε αποφάσεις λαμβάνονται με υποκατάστατα διαφόρων συνθέσεων και
σε διάφορα επίπεδα.

Επανερχόμενος στο θέμα των συνεργασιών, πιστεύω πως οι συνεργασίες πρέπει να
ζωντανεύουν ελπίδες, μην σου καταρρακώνουν αρχές, αξίες και ιδανικά. Και προ
πάντων να μην απενοχοποιούν πολιτικούς σχηματισμούς που υποστηρίζουν
ακροδεξιές θέσεις και να υποτιμούν τη μνήμη μας σε σχέση με το τι έφερε η
δικτατορία στη χώρα μας και στην Κύπρο.

Πέρα από τα πιο πάνω, άκρως σημαντικά και σπουδαία, το μεγάλο ερώτημα που
βγαίνει από το στόμα όλου αυτού του ανήσυχου κόσμου που πίστεψε, ψήφισε κα
υποστήριξε ΠΑΣΟΚ είναι : και τώρα τι κάνουμε ;

Προβάλλει μπροστά μας μια χρεοκοπημένη χώρα και μια διαλυμένη παράταξη.

Έχουμε ευθύνη να δούμε τα πράγματα από την αρχή και να επανατοποθετηθούμε
για τις εξελίξεις.

Έχουμε ευθύνη να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για τη σωτηρία της χώρας και
έχουμε την ευθύνη να επανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας για τη σωτηρία και
της μεγάλης Δημοκρατικής παράταξης, με νηφαλιότητα, υπευθυνότητα, σύνθεση
και κοινωνική ευαισθησία, στη βάση των γενεσιουργών αρχών και αξιών της,
προστατεύοντας και θωρακίζοντας την ιστορική μας διαδρομή και το έργο μας για
να μπορέσουμε να ανοίξουμε δρόμους στη νέα γενιά που, δυστυχώς, αναζητά το
μέλλον της στη μετανάστευση.

Κάποιοι πίστεψαν ότι οι κοινωνικές δυνάμεις που λοιδορηθήκαν και κτυπήθηκαν,
στις περισσότερες των περιπτώσεων αδίκως, είναι υπεύθυνες για την κακή
κατάσταση της χώρας. Έχουν κάποια ευθύνη. Ναι. Δεν ήταν όμως ο κύριος
συντελεστής αυτών των εξελίξεων.

Κάποιοι θεωρούν πως τα μόνιμα υποζύγια των φορολογικών μας αντικοινωνικών
πολιτικών που είναι οι δυνάμεις της εργασίας, έχουν πολιτικά και κοινωνικά
παραιτηθεί από τους αγώνες. Κάνουν μεγάλο λάθος όσοι λαμβάνουν την ανησυχία
και το φόβο, ως αδράνεια ή ως αποδοχή όσων συντελούνται.

Κάποιοι νομίζουν πως οι θεσμοί συλλογικής εκπροσώπησης και συλλογικής
παρέμβασης, αποτελούν παρελθόν. Οι εξελίξεις που θα ακολουθήσουν θα τους
διαψεύσουν οικτρά. Οι πολίτες αυτής της χώρας, ο λαός μας, δεν παραιτήθηκε και
δεν υποτάχθηκε σε κάθε μορφής ζυγό.

Επομένως αυτές οι φωνές δεν θα δικαιωθούν, γιατί αν συνέβαινε αυτό, τότε
πράγματι θα είχαμε το τέλος της αξιοπρέπειας στην εργασία, το τέλος μιας
ανθρωποκεντρικής ανάπτυξης και κατ’ επέκταση τη δουλεία και την υποταγή σε
κάθε απάνθρωπο και αντικοινωνικό.

Στο χέρι όλων μας είναι να διαψευσθούν. Όλοι αυτοί που με όχημα τα καλοστημένα
επικοινωνιακά τεχνάσματα και «μηντιακές» υποστηρίξεις, παραπλανούν και
αποπροσανατολίζουν, με ορατότητα «δένδρου και όχι δάσους».

Καλώ όλους τους φίλους – συντρόφους που συναντηθήκαμε και συμπορευτήκαμε
εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, στην κοινωνία και την πολιτική, ή και άλλους που για
διάφορους λόγους δεν αγωνιστήκαμε μαζί ,να δώσουμε μαζί τη μάχη για μια άλλη
κοινωνία. Να σπάσουμε τα σύνορα κάθε κομματικής σκοπιμότητας, να
αμφισβητήσουμε δελφίνους και δελφινομαχίες, να αφήσουμε στο παρελθόν τις
όποιες αντιθέσεις και να εργασθούμε με ανιδιοτέλεια για την εκ νέου συγκρότηση
της παράταξης μας.

Να ανατρέψουμε με τις πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες μας τη συσσωρευμένη
παρακμή μαζί με τις πολιτικές που τις δημιουργούν.

Προ πάντων, να δώσουμε μαζί τη μάχη για αξιοπρεπή διαβίωση και σεβασμό του
μεγαλύτερου αγαθού που είναι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, η οποία δοκιμάζεται ή και βιάζεται.

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΔΕΝΔΡΟ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ 75ΧΡΟΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

Τραγικό θάνατο βρήκε μία 75χρονη γυναίκα από τη Δάφνη Ναυπακτίας. Πρόκειται για την κ . Ζώη που είχε πάει χθες το μεσημέρι στα Γρηγορίτικα Ευπαλίου με τον άντρα της στο κτήμα τους, για να κλαδέψουν τα δέντρα.

Κατά την διάρκεια του κλαδέματος η άτυχη γυναίκα έπεσε από ένα δέντρο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Αμέσως μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου και από εκεί στο νοσκομείο του Αγίου Ανδρέα Πατρών.

Δυστυχώς όμως δεν άντεξε στα τραύματά της και υπέκυψε λίγη ώρα μετά. Η κηδεία της έγινε σήμερα το μεσημέρι.

Η ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ για διακανονισμό εμπορικών μισθώσεων

Τριμελής Επιτροπή Διακανονισμού Εμπορικών Μισθώσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας συστήθηκε με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχου Φωκίδας Γιώτας Γαζή.

Η σύνθεση της Επιτροπής έχει ως εξής:
1.Κολοβατιανός Σπυρίδωνας, Δικηγόρος, Πρόεδρος.
2.Δελμούζος Γεώργιος, Δικηγόρος, εκπρόσωπος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Ν. Φωκίδας.
3.Μαργώνη Σπυρ. Αλεξάνδρα, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Φωκίδας.

Η ανωτέρω επιτροπή είναι αρμόδια για την εξώδικη επίλυση διαφορών που αφορούν την αναπροσαρμογή του μισθώματος στις εμπορικές μισθώσεις για ακίνητα που βρίσκονται μέσα στα όρια της περιφερειακής ενότητας, κατόπιν ενυπόγραφης αναφοράς ενός τουλάχιστον από τα εμπλεκόμενα μέρη.

Εφόσον επιτευχθεί συμβιβασμός ως προς την αναπροσαρμογή του μισθώματος συντάσσεται Πρακτικό που επέχει θέση δικαστικού συμβιβασμού, ενώ σε αντίθετη περίπτωση συντάσσεται Πόρισμα, το οποίο λαμβάνεται υπόψη από τα δικαστήρια.

Η σύσταση της Επιτροπής έγινε σύμφωνα με απόφαση και σχετικό έγγραφο της Γεν. Γραμ. Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην κ. Καραγκιζοπούλου Πηνελόπη, στο τηλέφωνο 2265350 615 (εργάσιμες ημέρες και ώρες).

ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΗΚΕ Η ΠΑΣΠ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ για το νέο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Φωκίδας

Την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Φωκίδας, για την επόμενη διετία, κατέκτησε στις εκλογές των καθηγητών η προσκείμενη στο ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) συνδικαλιστική παράταξη της “Αγωνιστικής Κίνησης Καθηγητών”, πετυχαίνοντας ποσοστό 55,83% με το οποίο εξασφαλίζει τις 4 από τις 7 έδρες του νέου Δ.Σ. (έναντι 3 που είχε στο απερχόμενο Δ.Σ.)

Τις υπόλοιπες 3 έδρες καταλαμβάνουν υποψήφιοι της συνδικαλιστικής παράταξης “Δελφική Ανεξάρτητη Κίνηση Καθηγητών” (στην οποία συμμετέχουν εκπαιδευτικοί προσκείμενοι στη ΔΑΚΕ (ΝΔ) και ανεξάρτητοι – συνεργαζόμενοι υποψήφιοι) που συγκέντρωσε ποσοστό 44,17%. Τρείς (3) ήταν οι έδρες της “Δελφικής Κίνησης” και στο προηγούμενο Δ.Σ.

Από τα αξιοσημείωτα των εκλογών υπήρξε η …αποχή της προσκείμενης στο ΠΑΣΟΚ συνδικαλιστικής παράταξης ΠΑΣΚ (η οποία στο απερχόμενο Δ.Σ. κατείχε μία έδρα), καθώς η προσπάθεια στελεχών της να συγκροτήσουν διευρυμένο πολιτικά ψηφοδέλτιο δεν ευοδώθηκε.
ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ

Αναλυτικότερα, τα αποτελέσματα είναι τα εξής:
Ψήφισαν: 182
Έγκυρα: 163,
Άκυρα (7) - λευκά (12): 19

Eλαβαν:
* “Αγωνιστική Κίνηση Καθηγητών” (Α.Κ.Κ.) : 91 ψήφους (55,83%) και 4 έδρες
“Δελφική Ανεξάρτητη Κίνηση Καθηγητών” (Δ.Α.Κ.Κ.): 72 ψήφους (44,17%) και 3 έδρες

Εκλέγονται για το νέο Δ.Σ.:
- από την “Αγωνιστική Κίνηση Καθηγητών” oι (εντός παρενθέσεως οι σταυροί): Κυριανάκης Κων. (64), Μαλλάκη Αγγελική (51), Ζωγράφος Γεωργ. (43) και Βασιλόπουλος Αναγ. (37)
- από τη “Δελφική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών” oι: Παπαδήμας Κων. (45), Δερβένης Αναστ. (42) και Τρίγκας Ιωαν. (39).

http://gym-galax.blogspot.com

Ο ΑΝΔΡ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ: Βραχνάς τα λειτουργικά προβλήματα

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές περιοχές του Δήμου Δωρίδας αναφορικά με το απαρχαιωμένο δίκτυο ύδρευσης αλλά και τις μ ε ι ω μ έ ν ε ς χρηματοδοτήσεις από ΣΑΤΑ και ΚΑΠ, δίνει έμφαση με δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Δωρίδας Ανδρέας Ευσταθίου.

Από την άλλη μεριά τονίζει πως βρίσκεται σε άριστη κατάσταση ο τομέας της καθαριότητας στο Δήμο Δωρίδας, ενώ επισημαίνει πως μέχρι στιγμής δεν αντιμετωπίζεται κανένα πρόβλημα με το πετρέλαιο στα σχολεία.

Ειδικότερα ο Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στο απαρχαιωμένο δίκτυο ύδρευσης που εντοπίζεται κυρίως στις περιοχές της Πεντάπολης, της Αμυγδαλιάς, του Μαλανδρίνου και γενικότερα στη Δημοτική Ενότητα Λιδωρικίου.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε σε λίγο καιρό ο Δήμος Δωρίδας θα ξεκινήσει μία μεγάλη μελέτη για να γίνει αντικατάσταση όλου του δικτύου, έτσι ώστε οι πολίτες να έχουν καλύτερη ποιότητα νερού.

Παράλληλα ο Ανδρέας Ευσταθίου επεσήμανε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, με την καθυστέρηση των κονδυλίων από τη ΣΑΤΑ και τους ΚΑΠ.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε , λεφτά δεν υπάρχουν, αφού από τη ΣΑΤΑ ακόμα περιμένουν την 4η δόση του 2010, ενώ από την αρχή του 2011 έχουν εισπραχθεί ελάχιστα χρήματα. Αναφορικά με τους ΚΑΠ τόνισε πως τα χρήματα είναι ελάχιστα, και φτάνουν ίσα – ίσα για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών.

Για το Τεχνικό πρόγραμμα ο Αντιδήμαρχος υποστήριξε πως επειδή η Δημοτική Αρχή αδυνατεί να το εφαρμόσει στο σύνολό του, έχει στραφεί στην καθημερινότητα και την αντιμετώπιση τρεχουσών αναγκών.

Από την άλλη μεριά φαίνεται να έχει μπει σε μία σειρά ο Δήμος Δωρίδας, στον τομέα της καθαριότητας, εφόσον μετά την πρόσληψη των 17 εργατών η κατάσταση με τα σκουπίδια βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, ενώ τόσο οι δρόμοι, όσο και οι πλατείες και οι δρόμοι είναι πάντα καθαροί.

Κλείνοντας ο Ανδρέας Ευσταθίου τόνισε πως έχει δοθεί προτεραιότητα και στα σχολεία του Δήμου, επισημαίνοντας πως μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιαστεί απολύτως κανένα πρόβλημα, αναφορικά με την θέρμανση των κτιρίων.

Δηλώσεις στην  ΩΡΑ της ΦΩΚΙΔΑΣ
ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗ ΔΩΡΙΔΑ Το Σάββατο 5 μ. μ. στο Delphi Beach

Η ανάγκη δημιουργίας ενός νέου πλαισίου για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, με ένα νέο εξωστρεφές πρόσωπο, είναι πλέον κοινή διαπίστωση τόσο των παραγωγών όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η αγορά των τοπικών προϊόντων πλέον είναι διεθνής, και το δεδομένο αυτό, δημιουργεί νέες ευκαιρίες και νέες δυνατότητες στην προώθηση των παραδοσιακών προϊόντων, και την ανάπτυξη των παραγωγικών μονάδων.

Στην προσπάθεια να αναβαθμιστεί το τοπικό προϊόν της περιοχής μας, ο Δήμος Δωρίδος, διοργανώνει την ημερίδα “Τοπικά Προϊόντα – Τα Βήματα για να Εξάγω” που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, στις 17:00 στο ξενοδοχείο “Delphi Beach” στην παραλία Τολοφώνας.

Τις δυνατότητες ανάπτυξης των τοπικών προϊόντων θα παρουσιάσουν οι:

Ιωάννης Τζεν
Καθηγητής- διπλωμάτης χρηματοοικονομικών, διεθνών εμπορικών σχεδιασμών, π. Πρόεδρος Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών.

Αριστοτέλης Καρβέλας
Σύμβουλος επιχειρήσεων, σχεδιασμών προώθησης – διείσδυσης εμπορικών δικτύων, ανάπτυξη Ε.Ε προγραμμάτων.

Η ημερίδα αφορά όλους τους παραγωγούς τοπικών προϊόντων (Ελαιόλαδο, μέλι, παραδοσιακά ζυμαρικά, κτηνοτροφικά προϊόντα, τυροκομικά προϊόντα, κρασί κ.α.) αλλά και όλους όσους ενδιαφέρονται για την προώθηση και ανάπτυξη της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

17:00 -  Προσέλευση / Καφές
17:30 – 18:00 Συστάσεις, χαιρετισμός Δημάρχου
18:00 – 19:00 Τα βήματα για να εξάγω
19:00 – 19:15 Διάλλειμα
19:15 – 20:00 Υφιστάμενες Εταιρικές Ομάδες Επικοινωνίας με τον Κόσμο
20:00 – 20:15 Διάλειμμα
20:15 – 20:30 Εξαγωγικά Κίνητρα, Συμπλήρωση Ερωτηματολογίου, Ανοιχτή συζήτηση – ερωτήσεις

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011

Τα μικρο-Δωρικά… του Δωριάδη !


ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΣ ΑΓΩΓΟΣ

Για έναν από τους πρώτους μεγάλους στόχους που έθεσε η νέα Δημοτική Αρχή της Δωρίδας φαίνεται ότι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την υλοποίηση του. Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι η μελέτη για τον παραλίμνιο αγωγό της Λίμνης του Μόρνου, ύψους αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, μέσα από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, εγκρίθηκε από τη Γενική Γραμματεία Περιφέρειας και μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχουμε αναλυτικές ανακοινώσεις από τους αρμόδιους. Αν αληθεύει η πληροφορία , είναι ένα μεγάλο επίτευγμα , για την στήριξη της ανάπτυξης της ορεινής Δωρίδας.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΣ-ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟΥ

Σε καλή πορεία όμως βρίσκεται και η κατασκευή του δρόμου Αγίας Ευθυμίας – Φυλακών Μαλανδρίνου, που είναι μέρος της εθνικής οδού Άμφισσας – Λιδωρικίου. Η εταιρεία που ανέλαβε το έργο έχει βάλει… φουλ στις μηχανές , τα συνεργεία δουλεύουν πυρετωδώς και σίγουρα το έργο φαίνεται να υλοποιείται μέσα στα χρονικά όρια που έχουν τεθεί. Πρέπει να πούμε εδώ ότι η ολοκλήρωση ανακατασκευής της εθνικής οδού Άμφισσας – Λιδωρικίου , είναι ένα από τα μεγάλα επίσης στοιχήματα , που θα παίξουν επίσης καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της ορεινής Δωρίδας.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Στις κάλπες προσέρχονται τη Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011 οι καθηγητές του ν. Φωκίδας που είναι και μέλη της τοπικής ΕΛΜΕ, προκειμένου να εκλέξουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης. Θα προηγηθεί τακτική γενική συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΑΛ Άμφισσας.

Από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης χορηγείται ειδική άδεια μιας (1) ημέρας για τη διευκόλυνση των καθηγητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις διαδικασίες. Τα σχολεία των οποίων οι καθηγητές θα λάβουν μέρους στις εκλογοαπολογιστικές διαδικασίες θα παραμείνουν κλειστά. Όσοι καθηγητές δεν θα συμμετάσχουν στη Συνέλευση υποχρεούνται να βρίσκονται στα σχολεία τους.

ΕΙΔΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΑΛΙΕΙΑΣ

Όσοι από τους ιδιοκτήτες επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών επιθυμούν να εφοδιαστούν με Ειδική Άδεια αλιείας μεγάλων πελαγικών ψαριών (ερυθρός τόνος, ξιφίας, μακρύπτερος τόνος) για το έτος 2012, θα πρέπει να προσέλθουν στα γραφεία της αρμόδιας Υπηρεσίας Φωκίδας (Γιδογιάννου 31, Διοικητήριο, Άμφισσα) προκειμένου να καταθέσουν σχετική αίτηση.

Οι αιτήσεις που αφορούν την αλιεία ερυθρού τόνου θα πρέπει να έχουν κατατεθεί και πρωτοκολληθεί μέχρι και την 15η Νοεμβρίου 2011, ενώ για τα υπόλοιπα είδη μέχρι και την 25η Νοεμβρίου 2011.

Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών στα γραφεία της Υπηρεσίας του Τμήματος Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας και στα τηλέφωνα 22653 50540 & 26340 51297.

Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΜΟΡΝΟΥ

Σε στάδιο αποσάρθρωσης και διάβρωσης της επιφάνειας της βρίσκεται η ιστορική Γέφυρα του Μόρνου σύμφωνα με την πρώτη διαπίστωση που έκανε μηχανικός της Αντιπεριφέρειας από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Γιώτα Γαζή μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας ΩΡΑ της ΦΩΚΙΔΑΣ που παρουσίασε και το DORIDA News,έστειλε αμέσως αρμόδιο μηχανικό για να διενεργήσει αυτοψία, όπου διαπίστωσε τα προβλήματα αποσάρθρωσης και διάβρωσης των τσιμέντων της γέφυρας. Η τεχνική έκθεση πρόκειται να σταλεί στους συναρμόδιους, δηλαδή την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προκειμένου να συγκροτηθεί κοινό κλιμάκιο ώστε να εκπονηθεί μελέτη για την εκτίμηση της κατάστασης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Γιώτα Γαζή διαπιστώθηκε από τον μηχανικό που εξέτασε τη γέφυρα, αποσάρθρωση και διάβρωση της επιφάνειας του σκυροδέματος, εμφάνιση οπλισμού αλλά και κάποιες βλάβες στο οδόστρωμα.

Να υπενθυμίσουμε ότι η γέφυρα του Μόρνου παρέμεινε σε πλήρη εγκατάλειψη εδώ και δεκαετίες αφού δεν έχει γίνει απολύτως καμία συντήρηση εδώ και τριάντα χρόνια.

Εβδομήντα πέντε χρόνια μετά την κατασκευή της, η γέφυρα αφέθηκε στη μοίρα της, με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση, και να κινδυνεύουν οι ζωές των ανθρώπων που περνάνε από αυτή.

Εδώ και αρκετό καιρό οι πολίτες είχαν γίνει μάρτυρες αποκολλήσεων κομματιών τσιμέντου από τα τόξα, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές, που είχαν πέσει πάνω σε διερχόμενα αυτοκίνητα. Παράλληλα οι γωνίες στα

πεζοδρόμια έχουν φθαρεί, με αποτέλεσμα να σκίζονται τα λάστιχα των αυτοκινήτων, αλλά να κινδυνεύουν και οι πεζοί.

Να επισημάνουμε ότι η γέφυρα του Μόρνου είναι η κύρια και βασική οδός πρόσβασης για τα χωριά της ορεινής Ναυπακτίας, αλλά και τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Ευπαλίου και των Βαρδουσίων.

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΩΡΙΔΑΣ μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Με όραμα και σχεδιασμό, οι αναπτυξιακοί στόχοι και οι στρατηγικές

Τους στόχους ,τις στρατηγικές ,την οργάνωση και τον προγραμματισμό για την ανάπτυξη της Δωρίδας βάζει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου , που εκπονήθηκε και θα παρουσιαστεί σήμερα Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση, με εισήγηση του Αντιδημάρχου Κώστα Αντωνόπουλου.

Το φιλόδοξο σχέδιο περιλαμβάνει 4 άξονες, 13 μέτρα και 59 στόχους , που θα είναι ο καταλύτης για την μεσο-μακροχρόνια ανάπτυξη της εγκαταλελειμμένης Δωρίδας.

Στην Α΄φάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος αποτυπώνεται σε 186 σελίδες ο στρατηγικός σχεδιασμός του Δήμου και περιλαμβάνει την καταγραφή και αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης και τον καθορισμό της στρατηγικής του Δήμου, προσδιορίζοντας τους άξονες, τα μέτρα και τους στόχους.

Θα ακολουθήσει η Β΄ φάση, που είναι ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και περιλαμβάνει τον καθορισμό δράσεων και έργων, που θα υλοποιηθούν και θα προωθηθούν από τον Δήμο, τα Νομικά του Πρόσωπα και τρίτους φορείς. Επίσης, περιλαμβάνει τον χρονικό και οικονομικό προγραμματισμό των δράσεων.

Όπως μας τόνισε ο Αντιδήμαρχος Κώστας Αντωνόπουλος, με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, το Δημοτικό Συμβούλιο, τα Τοπικά Συμβούλια, οι υπάλληλοι του Δήμου, τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου και κυρίως οι πολίτες, θα έχουν ένα κοινό πλαίσιο δράσης μέσω του οποίου θα στοχεύουμε στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην ανάπτυξη της περιοχής μας, κάτω από μια οπτική και στρατηγική, η οποία κατά τη Β΄ φάση εκπόνησης του επιχειρησιακού προγράμματος θα προσδιοριστεί ακριβέστερα τόσο χρονικά όσο και σε επίπεδο δράσεων.

Επιπλέον, η διαδικασία προβλέπει ότι μετά την έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο του κειμένου της Α΄ φάσης που εκπονήθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή θα ακολουθήσει διαδικασία διαβούλευσης πάνω σ’ αυτό, διάρκειας δυο (2) εβδομάδων. Το εγκεκριμένο κείμενο θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου προκειμένου να λάβουν γνώση όλοι οι πολίτες και οι τοπικοί φορείς προκειμένου να εκφράσουν τις προτάσεις τους. Στο χρονικό αυτό διάστημα, προβλέπεται και η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης.

Η διαβούλευση αποτελεί ένα εργαλείο βελτίωσης του κειμένου της Α΄ φάσης και προσδιορισμού του περιεχομένου της Β΄ φάσης.

Αναλυτικότερα στο 186 σελίδων κείμενο του Επιχειρησιακού Προγράμματος που έχει δοθεί για μελέτη στους Δημοτικούς Συμβούλους περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων

• πίνακες αριθμητικών και στατιστικών δεδομένων, προκειμένου να έχουμε μια απολύτως συνοπτική κατάσταση του Δήμου,

• τμήμα με ανάλυση και αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης, με κείμενα και πίνακες

• τμήμα με αναφορά στα πλεονεκτήματα, τις αδυναμίες, τις ευκαιρίες και τις απειλές (SWOT ANALYSIS) στην περιοχή του Δήμου, μέσω του οποίου λαμβάνουμε μια σαφή εικόνα για το τι πρέπει να ενισχύσουμε, τι πρέπει να διορθώσουμε, τι πρέπει να εκμεταλλευτούμε και τι πρέπει να προσέξουμε, ώστε να επιτύχουμε τους στόχους μας,

• τμήμα με αναφορά στα κρίσιμα ζητήματα του Δήμου μας, τα οποία διαμορφώνουν προτεραιότητες σε βραχυπρόθεσμο ή/και μακροπρόθεσμο χαρακτήρα,

• τμήμα με αναφορά στη στρατηγική του Δήμου μας, όπως αυτή εκφράζεται από το όραμα, τις κατευθυντήριες γραμμές, τους άξονες, τα μέτρα και τους στόχους,

Επί της ουσίας, επισημαίνει ο Κώστας Αντωνόπουλος, επιδιώκουμε τη συγκρότηση και ανάδειξη ενός Δήμου πρωταγωνιστή στην αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων και των αναγκών των πολιτών, δηλαδή στην παροχή δημόσιων υπηρεσιών και αγαθών, υπό το πρίσμα της αρχής της εγγύτητας. Ο Δήμος ως ο εγγύτερος βαθμός εξουσίας σε σχέση με τον πολίτη, δεν πρέπει να ασχολείται στενά μόνο με τις θεσμικές του αρμοδιότητες, αλλά και με κάθε θέμα που απασχολεί, αφορά και ενδιαφέρει την τοπική κοινωνία.

Παράλληλα, επιδιώκουμε τη συγκρότηση ενός Δήμου που θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, μέσω της αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων, πάντοτε υπό το πρίσμα του δημοσίου - συλλογικού συμφέροντος και της αειφόρου ανάπτυξης και με έμφαση στους τομείς της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης και της πρωτογενούς παραγωγής.

Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΤΗΣΕ ΚΟΡΥΦΗ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ Κέρδισε 3 - 0 μέσα στην Ερατεινή

                                                                                                      5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Μεγάλος κερδισμένος της 5ης αγωνιστικής ο Αστέρας Ιτέας που κέρδισε εκτός έδρας την Τολοφώνα Ερατεινής με 3 - 0 και σκαρφάλωσε στη κορυφή της βαθμολογίας.

Με 7 παίκτες κατέβηκε στο γήπεδο της Γραβιάς η Ένωση Γλυφάδας αφού αρκετοί παίκτες της από την Αθήνα δεν κατόρθωσαν να πάνε στη Γραβιά , λόγω και της κακοκαιρίας. Έτσι ο αγώνας δεν έγινε , αλλά τον κέρδισε στα χαρτιά με 3 - 0 ο Ανδρούτσος Γραβιάς. Σύμφωνα με τον κανονισμό για να διεξαχθεί ένας αγώνας η κάθε ομάδα πρέπει να συμπληρώνει τουλάχιστον 9 παίκτες.

Ο Απόλλων Ευπαλίου δεν δυσκολεύτηκε, συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις του, να επιβληθεί της νεανικής ομάδας του Δωρικού Μαλαμάτων με 2 - 0.

Στο Λιδωρίκι ο Αετός ήρθε ισόπαλος 1 - 1 με τον Ολυμπιακό Κίρρας, παίρνοντας τον πρώτο του βαθμό στο πρωτάθλημα.

Τέλος ο Αμφισσαϊκός είχε εύκολο απόγευμα συντρίβοντας εκτός έδρας την Φωκίδα 2000 με 8 - 0.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

Ανδρούτσος Γραβιάς - Ένωση Γλυφάδας              3 - 0 ά.α
Τολοφώνα Ερατεινής - Αστέρας Ιτέας                   0 - 3
Φωκίδα 2000 - Αμφισσαικός                                  0 - 8
Απόλλων Ευπαλίου - Δωρικός Μαλαμάτων           2 - 0
Αετός-Λιδωρικίου - Ολυμπιακός Κίρρας               1 - 1
Ρεπό  :  Ησαΐας Δεσφίνας

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 5η ΑΝΩΝΙΣΤΙΚΗ
                                                                   
                                                                                                                   ΤΕΡΜΑΤΑ                                             ΒΑΘΜΟΙ
1. Αστέρας Ιτέας                                           18 - 0                     12
2. Ησαΐας Δεσφίνας                                       17 - 2                     12
3. Απόλλων Ευπαλίου                                   14 - 2                     12
4. Ανδρούτσος Γραβιάς                                 12 - 1                     12
5. Αμφισσαϊκός                                              13 - 6                      9
6. Τολοφώνα Ερατεινή                                    8 - 6                      6
8. Ολυμπιακός Κίρρας                                   5 - 11                      3
9. Δωρικός Μαλαμάτων                                 3 - 12                      3
10. Ένωση Γλυφάδας                                     2 - 19                      1
11. Φωκίδα 2000                                            4 - 20                      1
12. Αετός Λιδωρικίου                                    6 - 21                      1

Δωρικός Μαλαμάτων, Αστέρας Ιτέας, Τολοφώνα Ερατεινής, Απόλλων Ευπαλίου και Ησαΐας Δεσφίνας έχουν κάνει το ρεπό τους.

Στην επόμενη 6η Αγωνιστική θα γίνουν οι παρακάτω αγώνες

Τολοφώνα Ερατεινής - Ανδρούτσος Γραβιάς
Ένωση Γλυφάδα - Φωκίδα 2000
Αστέρας Ιτέας - Απόλλων Ευπαλίου
Αμφισσαικός - Αετός Λιδωρικίου
Δωρικός Μαλαμάτων - Ησαΐας Δεσφίνας
Ρεπό : Ολυμπιακός Κίρρας