Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2011

ΧΑΡΙΣΕ ΜΕΧΡΙ ΙΧ ΣΤΗΝ ΕΡΩΜΕΝΗ, ερωτευμένος παππάς στο Αντίρριο !

Μέχρι και ξύλο έπεσε σε χωριό του Αντιρρίου, όταν τα παιδιά ενός παππά ανακάλυψαν πως ο ευσεβής (κατά τα άλλα) πατέρας τους... είχε ερωμένη! Αυτό, όμως, που τους ενόχλησε ακόμη περισσότερο ήταν ότι της έκανε... και πανάκριβα δώρα!

Το χωριό είχε «βουίξει» για την «ροζ» ιστορία του ιερέα! Αν και μεσήλικας είχε καταφέρει να βρει ερωτική σύντροφο αρκετά χρόνια μικρότερή του! Η οποία τον ξετρέλανε!

Η ερωμένη ζει σε χωριό της Ναυπάκτου, γνώρισε τον παππά και τον ερωτεύθηκε! Περισσότερο, όμως, φαίνεται πως έχει δαγκώσει εκείνος τη λαμαρίνα! Έτσι άνοιγε το πορτοφόλι του και της έκανε πανάκριβα δώρα για να την ευχαριστήσει!

Τελευταία όμως... το παρατράβηξε αφού όπως ανακάλυψαν τα ίδια του τα παιδιά... της έκανε δώρο ένα αυτοκίνητο!

Σύμφωνα με όσα λέγονται στο χωριό, τα παιδιά του είδαν κάποιο ενημερωτικό σημείωμα από τράπεζα, προφανώς ειδοποιητήριο για δόση, έψαξαν, ρώτησαν και... έβγαλαν λαβράκι! Και επειδή προφανώς είχαν «ψυλλιαστεί» τη «ροζ ιστορία» του πατέρα τους, εύκολα βρήκαν την άκρη του νήματος!

Το τι έγινε στο σπίτι δεν περιγράφεται! Οι συγχωριανοί κάνουν λόγο για φωνές.... που έφθαναν στο Αντίρριο, ενώ κάποιοι είπαν πως ο παππάς... τις έφαγε κιόλας, αφού πιάστηκε στα χέρια με τα παιδιά του. Όσο για την παπαδιά; Όλοι λένε πως πρόκειται για μία γυναίκα που διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση και απορούν για το πώς ο ιερέας... ήθελε και την «ξένη»!

Άγνωστο παραμένει, αν ο ιερέας συνεχίζει την εξωσυζυγική δραστηριότητά του. Πάντως, η παπαδιά δεν τον χώρισε! Όσο για την ερωμένη; Μάλλον δεν νοιάζεται που όλο το χωριό τη συζητά (άλλωστε δεν μένει εκεί) και στο κάτω - κάτω, από αυτή την ιστορία (εκτός των άλλων) κέρδισε και ένα αυτοκίνητο για τις βόλτες της στην παραλία της όμορφης Ναυπάκτου και όχι μόνο!...

ΠΗΓΗ : dete.gr

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ – ΠΑΤΡΩΝ Πλήρης επιβεβαίωση του DORIDA News


Το πράσινο φως από την ΕΕ για τις αλλαγές στις συμβάσεις των μεγάλων συγχρηματοδοτούμενων έργων, συνολικού ύψους 8,4 δισ. ευρώ, που παραμένουν τους τελευταίους μήνες μπλοκαρισμένα λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, έλαβε η κυβέρνηση. Πλέον οι κατασκευαστές εμφανίζονται περισσότερο αισιόδοξοι για την επανεκκίνηση των έργων μετά και την υπόσχεση του Δημοσίου «να είναι... καλό παιδί»!

Αυτή τη χαρακτηριστική φράση χρησιμοποίησε στέλεχος μίας εκ των μεγάλων εγχωρίων εταιρειών που συμμετέχουν στους πέντε οδικούς άξονες (από τους οποίους οι τέσσερις βρίσκονται κολλημένοι) διαβλέποντας πλέον σε αυτή τη φάση την πολιτική βούληση να προχωρήσουν τα έργα.

Ένα από τα βασικά σημεία στο οποίο υπήρξε συμφωνία είναι ότι ο νέος νόμος που θα προωθηθεί στη Βουλή με τις νέες συμβάσεις για τα έργα θα προβλέπει να δίνεται προτεραιότητα πληρωμής από τα έσοδα των διοδίων όχι στο Δημόσιο, αλλά στις τράπεζες ώστε να αποπληρώνονται τα δάνεια που έχουν δοθεί για τα έργα.

Αίτημα, το οποίο προέβαλαν μετ' επιτάσεως από την πλευρά τους τράπεζες και κατασκευαστές, προκειμένου να έχουν τα εξασφαλισμένα έσοδα από τα διόδια ως ελάχιστη εγγύηση για τα δάνεια.

Επιπλέον, στα συμφωνηθέντα είναι και το μεγάλο «μαχαίρι» που θα μπει στους δύο από τους τέσσερις οδικούς άξονες και συγκεκριμένα στο τεχνικό αντικείμενο της Ολυμπίας Οδού (Ελευσίνα- Κόρινθος- Πάτρα- Πύργος- Τσακώνα) και του άξονα Κεντρικής Ελλάδας, μειώνοντας αντίστοιχα τον προϋπολογισμό των έργων.

Όσον αφορά την Ολυμπία Οδό η περικοπή αφορά το τμήμα από την Πάτρα και μετά, για το κομμάτι μέχρι τον Πύργο και την Τσακώνα, για το οποίο μάλιστα ουκ ολίγοι φορείς της περιοχής είχαν επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί και ζητήσει να μην μείνει ανεκτέλεστο με το σκεπτικό ότι μία τέτοια εξέλιξη θα αποτελούσε ένα ακόμη «χτύπημα» στην πολύπαθη Ηλεία.( σ.σ. Να πούμε εδώ, για να ευλογήσουμε και τα γένια μας , την εξέλιξη αυτή είχαμε επισημάνει σε ρεπορτάζ του DORIDA News πρίν από τέσσερις περίπου μήνες ).

Οι κατασκευαστές αναφέρουν ότι το «μαχαίρι» ως προς τα συγκεκριμένα τμήματα δεν είναι οριστικό, με την έννοια ότι σε μελλοντικό χρόνο και εφόσον συνολικά η κατάσταση βελτιωθεί και αλλάξουν οι συνθήκες θα είναι δυνατόν να συμπεριληφθούν εκ νέου στους οδικούς άξονες. Πολύ μικρότερες αλλαγές και αυτές κατά περίπτωση, θα υπάρξουν στους δύο άλλους οδικούς άξονες, την Ιόνια Οδό και το τμήμα Μαλλιακός-Κλειδί.

Οι κατασκευαστές επισημαίνουν ότι για τα τμήματα που περικόπτονται είναι ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και για την υλοποίησή τους μελλοντικά ως δημόσια έργα, ενώ στο θέμα της χρηματοδότησης και των εγγυήσεων σημαντικό ρόλο διεκδικεί και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Από τις πλέον σημαντικές εκκρεμότητες, οι οποίες παραμένουν, είναι η ρύθμιση του επιτοκίου, για το οποίο οι τράπεζες ως γνωστόν έχουν ζητήσει την επέκταση του περιθωρίου τους.

Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΤΗΜΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ αναστάτωσε το Μοναστηράκι Δωρίδας

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο δημοτικό διαμέρισμα του Μοναστηρακίου του δήμου Δωρίδας. Ένας ηλικιωμένος προκειμένου να απαλλαχτεί από τα ξερόχορτα που είχε συγκεντρώσει στο οικόπεδό του έβαλε φωτιά να καούν. Όμως δεν υπολόγισε τον δυνατό αέρα που έπνεε στην περιοχή με αποτέλεσμα η φωτιά να επεκταθεί σε όλο τον οικοπεδικό χώρο.

Η φωτιά εκδηλώθηκε ανάμεσα στα σπίτια του χωριού και οι υπόλοιποι κάτοικοι έντρομοι έτρεξαν με λάστιχα και κλαδιά να σβήσουν τις φλόγες πριν αυτές φθάσουν σε κάποιο σπίτι. Άμεση ήταν η παρέμβαση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας όπου με 4 υδροφόρα οχήματα και 7 άνδρες κατάφεραν να περιορίσουν το μέτωπο και τελικά να δαμάσουν τις φλόγες.

Να θυμίσουμε πως η αντιπυρική περίοδος ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι απαγορεύεται η ελεγχόμενη καύση των ξερών χόρτων στην ύπαιθρο. Το τελευταίο διάστημα οι άνεμοι που πνέουν έχουν σαν αποτέλεσμα την εκδήλωση πολλών πυρκαγιών αφού οι αρχικές εστίες ξεφεύγουν από τον έλεγχο των πολιτών

Ρεπορτάζ από το  LEPANTO TV

ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ . . . Το ερώτημα είναι ποιός το εφαρμόζει

Του  ΘΑΝΑΣΗ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ

Το μεγαλύτερο - ελπίζουμε όχι ανεπανόρθωτο- κακό που γίνεται με όλα όσα συμβαίνουν τελευταία, είναι ότι στραγγίζει η χώρα απ’ τις απαραίτητες εφεδρείες που θα τις επέτρεπαν να αντέξει στις επερχόμενες προκλήσεις . Και να συνυπολογίσει κανείς ότι τίποτα δεν εγγυάται πως -παρά τα πρωτοφανή μέτρα που λαμβάνονται- το σύστημα θα αντέξει και θα δώσει την ενδεδειγμένη διέξοδο στην κρίση χρέους που βασανιστικά μετατρέπεται σε κρίση της ίδιας της κοινωνίας.

Με την απόγνωση να οδηγείται στα άκρα, στερεύουν επικίνδυνα οι αντοχές στο πολιτικό, εθνικό, οικονομικό, ψυχολογικό επίπεδο.

Στο πολιτικό επίπεδο…

γιατί όλα δείχνουν ότι τίποτα δεν είναι ικανό να σοκάρει κατά τέτοιο τρόπο το πολιτικό προσωπικό ώστε να το υποχρεώσει να συμφωνήσει στη χάραξη ενός εθνικού πλαισίου δράσης που θα έχει και πιθανότητες επιτυχίας. Περιχαρακωμένοι κυβέρνηση και κόμματα στις κομματικές επιλογές – που σημειωτέων δεν είναι προϊόν συλλογικής επεξεργασίας- αρνούνται να κατανοήσουν το μέγεθος της διάβρωσης που υφίσταται η εθνική και κοινωνική οντότητα. Ερωτοτροπούν όλοι με την επιλογή των πρόωρων εκλογών και αρνούνται να καταλάβουν ότι σε έκτακτες συνθήκες – όπως οι σημερινές- πρέπει να αναδειχθούν πρώτα απ’ όλα τα ανακλαστικά του συλλογικού υποσυνείδητου των πολιτών. Μαζί μ’ αυτό να λειτουργήσουν οι πολιτικές συλλογικότητες, που είναι ανεξάντλητες και σε κάθε περίπτωση πολλαπλασίως υπέρτερες των ατομικών δράσεων.

Στο εθνικό επίπεδο …

γιατί οι επαναλαμβανόμενες άστοχες και αναποτελεσματικές ενέργειες στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, φτωχαίνουν δραματικά το εθνικό οπλοστάσιο και αφαιρούν πλήθος ευκαιριών στη χάραξη και υπεράσπιση της εθνικής στρατηγικής. Η Ελλάδα είναι απούσα απ’ τις διεργασίες και ανακατατάξεις που γίνονται στην ευρύτερη περιοχή.

Χάνει σημαντικό έδαφος απ’ τη διαμόρφωση εκείνων των διακρατικών συμμαχιών, που είναι ικανές στη συνέχεια να στηρίξουν τις εθνικές της επιλογές. Κινδυνεύει να χάσει μέρος της εθνικής της κυριαρχίας ,το οποίο δεν θα μπορέσει εύκολα να αναπληρώσει, ακόμα κι όταν μπορέσει να βγει απ’ τον φαύλο κύκλο της διαχείρισης χρέους και ελλειμμάτων. Δεν θα συμβεί μόνο, αν η πολιτική ηγεσία τολμήσει και φέρει το ισοζύγιο των υποχωρήσεων σ’ ένα αξιοπρεπές επίπεδο για την ιστορία της χώρας. Έχει τις δυνατότητες κι ας λένε το αντίθετο.

Στο οικονομικό επίπεδο…

γιατί οι επιλογές κορυφαίων παραγόντων του κυβερνητικού στρατοπέδου και της αντιπολίτευσης, λειτουργούν αποτρεπτικά απέναντι στη «στάση ζωής» που είναι η συμπόρευση ολόκληρου του επιχειρηματικού και παραγωγικού δυναμικού του ελληνισμού στο σύνολό του. Του δυναμικού που δεν είναι διαποτισμένο από τις διαβρωτικές ουσίες της διαπλοκής και της προκλητικής κερδοσκοπίας. Το δυναμικό εκείνο σε Ελλάδα και εξωτερικό – που λόγω της θέσεως του μπορεί να συνάψει συνέργιες με επιχειρηματικούς ομίλους από Αμερική μέχρι Ρωσία και από Βραζιλία μέχρι Κίνα και να δώσει ουσία και περιεχόμενο στην επιδιωκόμενη παραγωγική αναδιάρθρωση της χώρας.

Τη δουλειά αυτή θα πρέπει να την κάνει η εθνική πολιτική τάξη και όχι η τρόικα, η οποία βολεύεται (και βουλεύεται) με τον υπάρχοντα οικονομικό και επιχειρηματικό συσχετισμό. Για τον απλό λόγο ότι τα συμφέροντα και οι επιδιώξεις της, δεν ταυτίζονται πάντα με αυτά της Ελλάδας, η οποία οφείλει να λειτουργεί ως έθνος κράτος και όχι ως ανώνυμη εταιρεία, η οποία μάλιστα διαμοιράζεται ανάλογα με την μετοχική της σύνθεση. Το παραγωγικό μοντέλο της Ελλάδας είναι η επιτακτική ανάγκη να αλλάξει αλλά όχι μέσα από τα ίδια φθαρμένα υλικά.

Στο ηθικό – ψυχολογικό επίπεδο…

γιατί οι τραυματικές εμπειρίες των τελευταίων μηνών υπονομεύουν επικίνδυνα τους αρμούς συνοχής του κράτους και της κοινωνίας. Δημιουργείται τεράστιο ρήγμα στην κοινωνική συνοχή και στο αίσθημα δικαίου.

Αυτό δεν χρειαζόταν να γίνουν οι πρωτοφανείς και μοναδικές σε όγκο κινητοποιήσεις των εργαζομένων, για να το διαπιστώσει κανείς. Οι πολίτες έχουν τεράστια αγανάκτηση και πικρία γιατί πάνω απ’ όλα χάνεται το τρένο της κοινής λογικής. Αγανακτούν γιατί δεν γίνονται οι σωστές και ενδεδειγμένες κινήσεις οι οποίες ούτε μεγάλο οικονομικό κόστος απαιτούν, ούτε κοινωνική ανισότητα δημιουργούν.

Οι περισσότεροι τώρα διαπιστώνουν ότι η ηθική δικαίωση δεν έρχεται μέσα από τις εκλογές και τα δημοψηφίσματα. Ούτε φυσικά με οριζόντιες μεθοδεύσεις διαδοχής, σαν αυτές στις οποίες επιδίδονται οι τρεις υπουργοί που παρουσιάστηκαν με κοινή αρθρογραφία. Αυτές είναι και άκομψες και αντιπαραγωγικές. Επίσης ούτε με τις ηγετικές μεγαλομανίες κάποιων στην κυβέρνηση που επιφυλάσσουν για τον εαυτό τους τον ρόλο του πρωθυπουργεύοντος και της αυθεντικής ερμηνείας των ζητημάτων που ανακύπτουν. Ηθική δικαίωση έρχεται με άμεση καταπολέμηση φοροδιαφυγής και της κερδοσκοπίας. Με τη δραστική φορολόγηση του προκλητικού πλουτισμού και των εισοδηματιών που παρανόμως φυγάδευσαν τα τεράστια χρηματικά τους ποσά στο εξωτερικό. Με τη προστασία των εισοδημάτων 800 και 1000 ευρώ, μέσα από συστηματική δουλειά μείωσης του κόστους ζωής. To ηθικό πλεονέκτημα μπορεί να ανακτηθεί αν –μεταξύ των άλλων-μειωθούν οι τιμές των βασικών καταναλωτικών προϊόντων, κατ’ αντιστοιχία της μείωσης των μισθών.

Τέλος με αποδοτικές παρεμβάσεις τώρα και προς κατεύθυνση, για να καταλήξει ισσοροπιστικά για τα ασφαλιστικά ταμεία και το τραπεζικό σύστημα, η μάχη παρασκηνίου για το ποιος πρέπει να πληρώσει το γενναίο κούρεμα του χρέους. Όποιος λέει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια, απλά είναι ανιστόρητος…

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011

Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΕΛΑΙΑΣ εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με 789.620 €

Το έργο βελτίωσης της ύδρευσης στην Ελαία του Δήμου Δωρίδας, με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 789.620€.

Αντικείμενο του έργου, είναι να γίνουν οι αναγκαίες τεχνικές παρεμβάσεις, που περιλαμβάνουν καλλιέργεια πηγών, δίκτυο ύδρευσης μήκους 4 χιλιομέτρων και δεξαμενή όγκου 200 κυβικών μέτρων.

Στόχος της παρέμβασης είναι να καλύψει τις ανάγκες ύδρευσης του οικισμού της Ελαίας, στη Δωρίδα, που αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα υδροδότησης, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Με το έργο που θα κατασκευαστεί αντιμετωπίζονται τα προβλήματα της περιοχής, γίνεται ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων και αναβαθμίζονται ποσοτικά και ποιοτικά οι συνθήκες ύδρευσης τόσο για τον μόνιμο, όσο και για τον εποχιακό πληθυσμό της Ελαίας.

«Είναι μια σημαντική παρέμβαση για την παραλιακή περιοχή της Δωρίδας» τονίζει ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς, και επισημαίνει : «Στόχος μας είναι η κάλυψη των αναγκών της Στερεάς Ελλάδας σε έργα ύδρευσης, που αποτελούν βασικά κοινωνικά αγαθά και συμβάλλουν στην ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Εντάξαμε και χρηματοδοτούμε με 789.620 €, ένα απολύτως αναγκαίο έργο ύδρευσης στην Ελαία Δωρίδας, που η κατασκευή του θα βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών και των επισκεπτών της περιοχής.

Όπως έχουμε δεσμευτεί, επιταχύνουμε τους ρυθμούς υλοποίησης του ΕΣΠΑ, επισπεύδουμε τις διαδικασίες , και αξιοποιούμε τις δυνατότητες του Περιφερειακού μας Προγράμματος, προκειμένου, στα μέτρα των δυνατοτήτων μας, να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του τόπου μας».

Την ικανοποίησή του εξέφρασε για την εξέλιξη ο Δήμαρχος Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης, τονίζοντας ότι μέσα σ΄ αυτή τη δύσκολη συγκυρία ,βήμα – βήμα ολοκληρώνουμε βασικές υποδομές ανάπτυξης της περιοχής μας και στήριξης της ποιότητας ζωής των πολιτών της Δωρίδας.

ΕΚΤΑΣΗ 52 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΖΗΤΑ Ο ΝΗΡΕΑΣ ΣΤΗ ¨ΒΑΘΙΑ ΛΟΥΖΑ¨ Σήμερα το θέμα στο Δημ. Συμβούλιο

Την επέκταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της προγραμματίζει η γνωστή εταιρία ιχθυοκαλλιεργειών ΝΗΡΕΑΣ A.E.που από χρόνια λειτουργεί στη παραλιακή ζώνη της Δωρίδας . Για το σκοπό αυτό έχει ζητήσει την μίσθωση από τον Δήμο 52 στρεμμάτων θάλασσας στη περιοχή ¨Βαθιά Λούζα¨.

Στόχος της εταιρείας εκτός των άλλων είναι η αύξηση της παραγωγής της από 620 τόνους ετησίως που έχει έως σήμερα , σε 1.849 τόνους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάιο οι κάτοικοι του οικισμού Αγίου Σπυρίδωνα της Τοπικής Κοινότητας Καλλιθέας είχαν κάνει αναφορά παραπόνων στο Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί όπως υποστήριζαν είχαν τοποθετηθεί από την εταιρεία κλουβιά χωρίς άδεια, που ήταν προωθημένα πιο βαθιά από ότι πρέπει και ότι βρίσκονταν σχετικά έξω από τα προβλεπόμενα όρια.

Η εν λόγω αναφορά είχε τεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρουσία εκπροσώπων της εταιρείας αλλά και κατοίκων του Άγιου Σπυρίδωνα.

Τότε οι εκπρόσωποι είχαν ισχυριστεί ότι τα κλουβιά είχαν τοποθετηθεί για δοκιμαστικούς λόγους και τα απέσυραν αμέσως.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης ωστόσο αναμένεται να συζητηθεί και να εκφραστεί η γνώμη των συμβούλων αναφορικά με κάποιες δράσεις που επιθυμεί να πραγματοποιήσει η εταιρεία στην ίδια περιοχή.

Σύμφωνα με την εισήγηση του αντιδημάρχου Γιάννη Ράπτη η ενδιαφερόμενη εταιρεία έχει αιτηθεί τις εξής δραστηριότητες:

* Την αύξηση της ήδη μισθωμένης έκτασης στη θέση Βαθιά Λούζα (πλησίον Αγίου Σπυρίδωνα) από 25 στρέμματα σε 52 στρέμματα.
* Την κατάργηση/μεταφορά των εγκαταστάσεων της από τον όρμο Ξυδιά (πλησίον Σπηλιάς) όπου είχε εκμισθωμένη έκταση 15 στρέμματα, στη θέση Βαθιά Λούζα.
* Την κατάργηση δια μεταφοράς των εγκαταστάσεων της από την θέση Σκίνοφα (πλησίον Αγίου Νικολάου) εκτάσεως 12 στρεμμάτων στη θέση Βαθιά Λούζα.
* Την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας από 620 τόνων ετησίως σε 1.849.
* Τον εκσυγχρονισμό των πλωτών εγκαταστάσεών της.
* Την εφαρμογή / εναρμόνιση της ΚΥΑ 121570/2009 και αλλαγή των ειδών σε θαλάσσιους μεσογειακούς ιχθείς.

Η εισήγηση του Αντιδημάρχου Γιάννη Ράπτη, σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να είναι θετική για όλες αυτές τις δραστηριότητες της εταιρίας, με την προϋπόθεση βέβαια ότι οι περιβαλλοντικές συνέπειες ή επιβαρύνσεις του εγχειρήματος θα είναι ευνοϊκότερες των σημερινών.

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011

¨ ΒΑΡΥ ΧΑΡΤΙ ¨ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΩΡΙΔΑΣ η τουριστική ανάπτυξη και προβολή. Για το σκοπό αυτό συστήνει ειδική Επιτροπή

Πράσινο φώς για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή της Δωρίδας ανάβει ο Δήμος με την σύσταση αρμόδιας Επιτροπής που θα προωθήσει τα σημαντικά αυτά θέματα.

Για το σκοπό αυτό στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητηθεί το θέμα με εισηγητή τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κώστα Αντωνόπουλο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης είναι αποφασισμένοι να δώσουν μεγάλη βαρύτητα στην τουριστική ανάπτυξη της Δωρίδας γιατί θεωρούν ότι μελλοντικά είναι το ¨βαρύ χαρτί¨ που θα σημαδέψει την γενικότερη ανάπτυξη του Δήμου.

Σύμφωνα με την εισήγηση του Αντιδημάρχου που δόθηκε για μελέτη στους Δημοτικούς Συμβούλους , προτείνεται η σύσταση ¨ Επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης και προβολής της Δωρίδας¨, ως κινητήριος μοχλός στήριξης ενός σημαντικού αναπτυξιακού τομέα για την περιοχή.

Ειδικότερα , στην εισήγησή του ο κ. Αντωνόπουλος, δίνει μια πραγματική ακτινογραφία των τεράστιων δυνατοτήτων που προσφέρει η Δωρίδα για να γίνει ένας σημαντικός τουριστικός πόλος , που ίσως καταστεί μελλοντικά το κύριο αναπτυξιακό κομμάτι του Δήμου, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά :

¨ Αλπικά τοπία στα Βαρδούσια, τεχνητή λίμνη του Μόρνου στο Λιδωρίκι, δαντελωτές ακτές στο Ευπάλιο, νησιώτικο χρώμα στην Τολοφώνα.

Κάθε πρώην Δήμος από τους τέσσερις που συνθέτουν το σημερινό Δήμο Δωρίδος έφερε ως «προίκα» ένα πλούσιο, ανεξερεύνητο και παρθένο περιβάλλον, που μπορεί να ικανοποιήσει και τον πλέον απαιτητικό επισκέπτη.

Ένα εκπληκτικής ομορφιάς σύνολο με πλούσια ιστορία από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα, που θα πρέπει αφενός να διαφυλαχτεί και να προστατευτεί, αφετέρου να ιδωθεί πλέον συνολικά και συνδυαστικά και με άλλους γειτονικούς πόλους έλξης τουριστών, όπως οι Δελφοί, η Ναύπακτος κλπ, ώστε να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη για την τοπική οικονομία από τον νευραλγικό τομέα του τουρισμού με ανάπτυξη όλων των επιμέρους μορφών του, όπως ο θρησκευτικός, ο περιπατητικός, κλπ.

Ο Κορινθιακός κόλπος και συγκεκριμένα το παραλιακό κομμάτι του Δήμου είναι από τα πλέον επισκέψιμα σημεία του, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες και περιλαμβάνει μερικούς από τους πλέον γνωστούς προορισμούς στη Φωκίδα (Μαραθιά, Σκάλωμα, Μοναστηράκι, Χιλιαδού, κλπ) και το μοναδικό κατοικήσιμο νησί στον Κορινθιακό, τα Τριζόνια.

Τα Βαρδούσια, αποτελούν ένα από τους πλέον γνωστούς ορειβατικούς – περιηγητικούς προορισμούς, μια ήπια μορφή τουρισμού που πρέπει να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο.

Στο Λιδωρίκι υπάρχει η πανέμορφη λίμνη του Μόρνου με τα γραφικά χωριά που την περιβάλλουν, η Γκιώνα με τις πλαγιές της που αποτελεί πρόκληση για τους ορειβάτες και του περιπατητές, σε μια σύνθεση που με κατάλληλες δράσεις μπορεί να γίνει τουριστικός προορισμός και μοχλός ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας.

Οι σκέψεις και οι ιδέες για ένα μοντέλο ανάπτυξης του τουρισμού με σεβασμό στο περιβάλλον είναι πολλές, αλλά θα πρέπει να αξιολογηθούν, να ιεραρχηθούν και να μπει ένα συγκεκριμένο πλάνο εργασίας, στόχευσης, προβολής και ανάπτυξης.

Για να μπει αυτό το πλάνο, ο Δήμος Δωρίδος θα πρέπει να αποκτήσει ένα σύγχρονο εργαλείο, την Επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης και προβολής, που να είναι σε θέση να επεξεργάζεται, να συμβουλεύει και να προτείνει προς το Δημοτικό Συμβούλιο βιώσιμες λύσεις για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου.

Αυτή η επιτροπή θα επωμιστεί τον προγραμματισμό και τη χάραξη της τουριστικής πολιτικής, το σχεδιασμό της τουριστικής ανάπτυξης στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής του Δήμου και τη διαμόρφωση και προώθηση των αναγκαίων ρυθμίσεων και των απαιτούμενων μέτρων εφαρμογής¨.

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Για τη σύσταση της Επιτροπής, επισημαίνει στην εισήγησή του, ο Κώστας Αντωνόπουλος, υπάρχει το αναγκαίο νομοθετικό πλαίσιο που θα στηρίξει την όλη προσπάθεια . Η Επιτροπή θα είναι ένα συμβουλευτικό όργανο, όπως ρητά προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 70 του Ν.3852/10, για την επεξεργασία και εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο θεμάτων που σχετίζονται με την ανάπτυξη του τουρισμού και την προβολή του Δήμου με τις εξής ενδεικτικά αρμοδιότητες:

1. Τον προγραμματισμό και τη χάραξη της τουριστικής πολιτικής, το σχεδιασμό

της τουριστικής ανάπτυξης στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής του Δήμου, τη διαμόρφωση και προώθηση των αναγκαίων ρυθμίσεων και των απαιτούμενων μέτρων εφαρμογής.

2. Την εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο των αναγκαίων μέτρων για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του τουριστικού τομέα, την παρακολούθηση της απόδοσής του, ώστε να ενημερώνει σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο.

3. Την υποβολή προτάσεων προς το Δημοτικό Συμβούλιο με τις κατευθύνσεις για τη μελέτη και κατάρτιση προγραμμάτων τουριστικής υποδομής και ανάπτυξης του Δήμου.

4. Προτάσεις για τις αναγκαίες ενέργειες προώθησης και λήψης μέτρων για την προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων στον τομέα του τουρισμού.

5. Τη συνεργασία με τους συναρμόδιους επαγγελματικούς φορείς της τοπικής κοινωνίας για την εναρμόνιση των πολιτικών τους και το συντονισμό των δράσεων, με σκοπό την υποβοήθηση της τουριστικής ανάπτυξης και τη βελτίωση της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας του τουρισμού του Δήμου.

6. Τη συμμετοχή διά του προέδρου της και άλλων μελών που θα ορίζει κάθε φορά με απόφαση της, στις εκπροσωπήσεις του Δήμου σε τοπικές, πανελλαδικές ή διεθνείς εκθέσεις που διοργανώνονται με θέμα τον τουρισμό, για την προβολή του Δήμου και την προώθηση των τοπικών τουριστικών προϊόντων.

7. Το σχεδιασμό και την υποβολή προτάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με διαφημιστικά προγράμματα και γενικά ενέργειες, που αφορούν την τουριστική προβολή και διαφήμιση του Δήμου στο εσωτερικό και εξωτερικό, ιδίως με συμμετοχή σε εκθέσεις, ή διαφημίσεις σε μέσα μαζικής ενημέρωσης ή καταχωρήσεις σε έντυπα ή εκδόσεις τους ως και με οποιονδήποτε άλλον τρόπο

8. Το σχεδιασμό της πολιτικής για την υποβοήθηση της ποιοτικής αναβάθμισης των τουριστικών υπηρεσιών του Δήμου και ιδίως, την αξιολόγηση των παρεχόμενων υπηρεσιών και τη σύνταξη προτάσεων και διατύπωση γνώμης για την έκδοση κανονιστικών αποφάσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο για τον καθορισμό του περιεχομένου της διαδικασίας ελέγχου των τουριστικών επιχειρήσεων, την τήρηση της καθαριότητας, ευταξίας και ευπρεπούς εμφάνισης όλων των σημείων του Δήμου, που έχουν σχέση με τον τουρισμό και την εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη μέτρων πραγματοποίησης των σκοπών αυτών. Ως προς τις κανονιστικές αποφάσεις, η εν λόγω αρμοδιότητα ασκείται με την επιφύλαξη των κατά το νόμο αρμοδιοτήτων άλλων οργάνων του Δήμου και ιδίως της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

9. Πέραν των ανωτέρω θεμάτων για τα οποία είναι αρμόδια η επιτροπή, εξετάζει και αποφασίζει επί θεμάτων που παραπέμπονται σε αυτή, μετά την εγγραφή τους στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από απόφαση του η οποία λαμβάνεται με πρόταση του Δημάρχου, κατά τις διατάξεις της παρ.4 του άρθ. 70 του Ν.3852/10. Με την απόφαση αυτή καθορίζεται και η προθεσμία εντός της οποίας η επιτροπή υποχρεούται να υποβάλει σχετική μελέτη ή εισήγηση.

10. Η συμμετοχή στην Επιτροπή είναι εθελοντική, τιμητική και άμισθη.

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΤΟΝ ΧΩΡΟ γύρω από το γήπεδο της Γλυφάδας

Καθαρισμό του χώρου γύρω από το γήπεδο της Γλυφάδας και κατά μήκος της Εθνικής Οδού, Ναυπάκτου – Ιτέας, στο ύψος της Γλυφάδας, οργάνωσαν και πραγματοποίησαν εθελοντές και κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Γλυφάδας την Κυριακή 23 Οκτωβρίου.

Ο χώρος των 40 στρεμμάτων, που παραχωρήθηκε το 1989 για την δημιουργία γηπέδου, χρησιμοποιήθηκε για χρόνια και ως χώρος ρίψης μπάζων και σκουπιδιών, με αποτέλεσμα σιγά – σιγά να δημιουργηθεί μια μικρή ανεξέλεγκτη χωματερή.

Με πρωτοβουλία των κατοίκων του χωριού, σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Γλυφάδας, και την συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλυφάδας, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και την ενεργή συμβολή εθελοντών και ιδιωτών – που συμμετείχαν με κάθε μέσο – πραγματοποιήθηκε η πρώτη φάση του καθαρισμού του χώρου.

Αρωγός στην προσπάθεια και ο Δήμος Δωρίδος, που διέθεσε μηχανήματα και οχήματα, αλλά και υπάλληλοι – χειριστές, που συμμετείχαν στην δράση.

Ο καθαρισμός και η διαμόρφωση του χώρου σε επίπεδα είναι οι πρώτες παρεμβάσεις, και ήδη προγραμματίζονται και νέες δράσεις για την αναβάθμιση της περιοχής, ξεκινώντας άμεσα με δενδροφυτεύσεις στην περιοχή γύρω από το γήπεδο.

Ο Δήμαρχος Δωρίδος Γιώργος Καπεντζώνης ευχαρίστησε τους εθελοντές πολίτες για την πρωτοβουλία και τη συμμετοχή τους και τόνισε πως θα ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, σε περισσότερα σημεία του Δήμου. Παράλληλα κάλεσε τους δημότες να αναλάβουν ενεργή συμμετοχή και πρωτοβουλίες για το περιβάλλον, διαβεβαιώνοντας πώς ο Δήμος θα είναι πάντα δίπλα τους, με όλα τα μέσα που μπορεί να διαθέσει.

ΕΞΕΛΕΓΗ ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΨΗΦΟΥΣ Η ΓΑΖΗ στο Εποπτικό Συμβούλιο Περιφερειών

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο εξέλεξε η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος μετά από ψηφοφορία που έγινε μεταξύ των 256 μελών της που συμμετέχουν στη Γενική της Συνέλευση .

Από την ψηφοφορία εξελέγησαν 12 μέλη του 25μελούς Διοικητικού Συμβουλίου , ενώ τα άλλα 13 είναι εξ οφίτσιο οι Περιφερειάρχες.

Επίσης η Γενική Συνέλευση εξέλεξε και το 5μελές Εποπτικό Συμβούλιο, όπου η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας Γιώτα Γαζή ήρθε πρώτη σε ψήφους .

Ειδικότερα το 25μελές Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής :

Από τους 13 Περιφερειάρχες (που συμμετέχουν χωρίς εκλογή):

Σγουρός Γιάννης,  Αγοραστός Κώστας,  Αρναουτάκης Σταύρος,  Γιακαλής Νάσος,  Γιαννακίδης Άρης, Δακής Γεώργιος,  Κατσιφάρας Απόστολος,  Καχριμάνης Αλέξανδρος,  Μαχαιρίδης Γιάννης,  Περγαντάς Κλέαρχος,  Τατούλης Πέτρος,  Σπύρου Σπύρος,  Ψωμιάδης Διονύσιος.

Και από τους 12 Αντιπεριφερειάρχες και Δημοτικούς Συμβούλους οι οποίοι εκλέχτηκαν από τους παρακάτω συνδυασμούς:

Συνδυασμός «Ελλάδα των Περιφερειών» ( πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ )
1. Παπατόλιας Απόστολος
2. Αργύρης Ευάγγελος
3. Πασχαλίδης Γεώργιος
4. Παπαϊορδανίδης Ιωάννης
5. Χρήστου Στέφανος
6. Χειβιδόπουλος Αναστάσιος

Συνδυασμός «Συμμαχία των Περιφερειών» (Πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία)
1. Παυλίδης Γεώργιος
2. Σφελινιώτης Νικόλαος
3. Βογιατζής Παύλος
4. Ζαφειρόπουλος Γρηγόριος

«Λαϊκή Συσπείρωση» ( Πρόσκειται στο ΚΚΕ )
1. Καραθανασόπουλος Νίκος

Συνδυασμός «Δημοκρατική Αυτοδιοίκηση» ( Πρόσκειται στη Δημοκρατική Αριστερά )
1. Γαλανός Νικόλαος

Μετά την ολοκλήρωση της εκλογής των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε η ψηφοφορία για την εκλογή των μελών του Εποπτικού Συμβουλίου. Οι 5 εκπρόσωποι οι οποίοι εκλέχθηκαν με βάση τους σταυρούς προτίμησης είναι οι κάτωθι:

1. Γαζή Παναγιώτα
2. Καραλίδης Φώτης
3. Χατζηδιάκος Φώτης
4. Μπάρδας Κωνσταντίνος
5. Σπυρίδων Σπυρίδων και ως αναπληρωματικό μέλος η Καταβάτη Μαρία.

Η Ελλάδα σαν… ξένη επαρχία

Του Γιάννη Κοτόφωλου*
Σε τέτοια κακιά μοίρα, η Ελλάδα μάλλον δεν έχει βρεθεί ποτέ ξανά μετά τον πόλεμο… Κατά κυριολεξία, σήμερα, ο τόπος υποβαθμίζεται με τον πιο άγριο τρόπο σε οικονομικό επίπεδο, η χώρα διασύρεται διεθνώς, η φτώχεια έχει αρχίσει και περιθωριοποιεί τα ασθενέστερα εισοδηματικά στρώματα, η κοινωνία σιγά - σιγά διαλύεται καθώς συνθλίβεται και η μεσαία τάξη, η εθνική κυριαρχία προσφέρεται «στο πιάτο» και η δημοκρατία, με την έννοια της λειτουργίας των θεσμών, της νομιμοποίησης των πράξεων της εξουσίας και της αντιπροσώπευσης του εκλογικού σώματος, δείχνει πλέον ηττημένη.

Πού θα καταλήξουμε, λοιπόν, ως χώρα, υπό τις παρούσες συνθήκες και κυρίως με τον τρόπο που εξακολουθεί να διαχειρίζεται το πολιτικό σύστημα τις τόσο κρίσιμες και ζωτικές για το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας υποθέσεις;

Πρώτον, μετά από τις συνεχείς μειώσεις μισθών και εισοδημάτων, μετά τις αλλεπάλληλες φορολογικές επιδρομές, το κλείσιμο χιλιάδων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, την ογκώδη αύξηση της ανεργίας και όλα όσα ακόμη έπονται, πιστεύουμε ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να εκφυλιστεί σε μία φτωχή χώρα της νοτιο – ανατολικής περιφέρειας (βαλκανοποίηση). Με άλλα λόγια, όλοι θα δουλεύουμε για τα μισά λεφτά, κυριολεκτικά, σε σχέση με εκείνα που κερδίζαμε πριν από τρία χρόνια… Όσοι βέβαια από εμάς θα διατηρούν την εργασία τους, διότι η ανεργία θα ξεπεράσει σίγουρα το 20%.

Δεύτερον, γίνει δεν γίνει και σε όποιον βαθμό πραγματοποιηθεί το περιβόητο «κούρεμα», η αλήθεια είναι ότι το χρέος θα παραμένει πάντα υψηλό για τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας, από τη στιγμή που το εθνικό εισόδημα θα συρρικνώνεται όλα αυτά τα χρόνια και το κράτος θα εξακολουθεί να δανείζεται για να καλύπτει τις καινούργιες του ανάγκες. Ο άμεσος κίνδυνος, επιπλέον, είναι να μετατραπεί η Ελλάδα σε μία οικονομία πολύ περιορισμένης εμπιστοσύνης. Δεν είναι τυχαίο ότι η οικονομία μας έχει ξεπέσει στην 100η θέση παγκοσμίως από πλευράς επενδυτικού ενδιαφέροντος και ότι οι ίδιοι οι Έλληνες σηκώνουν από τις τράπεζες τις καταθέσεις τους και τις μεταφέρουν στο εξωτερικό (περίπου 80 δισεκ. ευρώ τραβήχτηκαν έως τώρα από το σύνολο των 240 δισεκ. ευρώ), επειδή δεν εμπιστεύονται την πολιτική διαχείριση και αμφισβητούν, κατ επέκταση, την προοπτική του τόπου.

Τρίτον, όταν υπό το πρίσμα αυτό οι περιουσίες των Ελλήνων απαξιωθούν τελείως, τότε, τα ξένα οικονομικά συμφέροντα (γερμανικά, γαλλικά ή αμερικανικά) θα έχουν κάθε κίνητρο να αγοράσουν «μπιτ παρά», όλες τις μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις, τα δικαιώματα εκμετάλλευσης ή τα φιλέτα των ακινήτων, για να επικαρπωθούν τεράστια οφέλη στρατηγικά (βλέπε ενέργεια) και οικονομικά. Σε ξένα χέρια θα καταλήξουν το πιθανότερο η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ (είναι ήδη), τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, οι μεγάλες εγχώριες τράπεζες, οι σημαντικότερες βιομηχανίες, τα εναλλακτικά δίκτυα ενέργειας, ο τουριστικός κορμός και πάει λέγοντας. Έτσι, η χώρα θα είναι σαν… μία ξένη επαρχία! Όπου, όλη η παραγόμενη υπεραξία, ο οποιοσδήποτε εθνικός πλούτος θα δημιουργείται από τους Έλληνες, το μέρισμα της οικονομίας, θα περνάει σε άλλες χώρες. Είτε με την μορφή των τοκοχρεολυσίων για την αποπληρωμή των δανείων, είτε με την μορφή των κερδών από τους μεγάλους επιχειρηματικούς κλάδους, που θα ανήκουν σε ξένους μετόχους…

* Ο Γιάννης Κοτόφωλος είναι δημοσιογράφος στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ ΗΣΑΪΑΣ ΠΡΟΕΛΑΥΝΟΥΝ Στο ντέρμπυ Λιδωρίκι - Ερατεινή 3 - 5

                                                                                                 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Δύο ομάδες, ο Απόλλων Ευπαλίου και ο Ησαΐας Δεσφίνας, που πριν την έναρξη του πρωταθλήματος εμφανίζονταν ως αουτσάιντερ , διαψεύδουν τις προβλέψεις δείχνοντας πρωταγωνιστικές διαθέσεις.

Ο Απόλλων πέτυχε δεύτερη εκτός έδρας νίκη με 4 - 1 επί της Φωκίδας 2000 και ο Ησαΐας επιβλήθηκε με 7-0 της Ένωσης Γλυφάδας .

Στο Δωρικό ντέρμπυ που έγινε στο Λιδωρίκι η Τολοφώνα Ερατεινής σ΄ ένα χορταστικό αγώνα σε γκολ επικράτησε του τοπικού Αετού με 5-3.

Οι δύο πρώτες αγωνιστικές έδειξαν ότι οι τρείς ομάδες της Δωρίδας, Αετός Λιδωρικίου , Ένωση Γλυφάδας και Δωρικός Μαλαμάτων δείχνουν αδύναμες και θα δώσουν μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού, παρ΄ ότι είναι νωρίς ακόμα για ασφαλή συμπεράσματα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 2ης Αγωνιστικής

Δωρικός Μαλαμάτων - Ανδρούτσος Γραβιάς                  0 - 3
Ολυμπιακός Κίρρας - Αμφισσαικός                                 0 - 1
Ησαΐας Δεσφίνας - Ένωση Γλυφάδας                              7 - 0
Αετός Λιδωρικίου - Τολοφώνα Ερατεινή                         3 - 5
Φωκίδα 2000 - Απόλλων Ευπαλίου                                  1 - 4
Ρεπό : Αστέρας Ιτέας


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 2η ΑΝΩΝΙΣΤΙΚΗ

                                                                               ΤΕΡΜΑΤΑ                          ΒΑΘΜΟΙ

 1. Ησαΐας Δεσφίνας                                              12 - 0              6
 2. Ανδρούτσος Γραβιάς                                          8 - 0              6
 3. Απόλλων Ευπαλίου                                             6 - 1              6
 4. Τολοφώνα Ερατεινή                                           8 - 3             6
 5. Αστέρας Ιτέας                                                     7 - 0              3
 6. Αμφισσαικός                                                       1 - 5             3
 7. Δωρικός Μαλαμάτων                                         0 - 3              0
 8. Ολυμπιακός Κίρρας                                            0 - 6              0
 9. Φωκίδα 2000                                                       1 - 7              0
10.Ενωση Γλυφάδας                                                0 - 9              0
11.Αετός Λιδωρικίου                                              3 - 12             0

Ο Δωρικός Μαλαμάτων και ο Αστέρας Ιτέας έχουν κάνει το ρεπό τους.


3η Αγωνιστική το επόμενο Σαββατοκύριακο με τους αγώνες :

Ανδρούτσος Γραβιάς - Αμφισσαικός
Αστέρας Ιτέας - Δωρικός Μαλαμάτων
Ένωση Γλυφάδας - Ολυμπιακός Κίρρας
Φωκίδα 2000 - Ησαΐας Δεσφίνας
Απόλλων Ευπαλίου - Αετός Λιδωρικίου
Ρεπό : Τολοφώνα Ερατεινής