Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΡΧΙΣΕ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΗ ΝΔ ΦΩΚΙΔΑΣ


Ρεπορτάζ εφημερίδας  ¨ΩΡΑ της ΦΩΚΙΔΑΣ¨

Αν και σε επίπεδο επικράτειας η ΝΔ έχει φύγει μπροστά από το κυβερνών κόμμα, όπως αποτυπώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, στη Φωκίδα όμως ≪ οι πληγές ≫ της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης παραμένουν ανοικτές.

Σε τοπικό επίπεδο η αποσυσπείρωση είναι έντονη, κάτι που φαίνεται σε όλες τις κομματικές εκδηλώσεις με πολύ μικρή μερίδα μελών και φίλων του κόμματος να ανταποκρίνονται στα καλέσματα. Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί είναι και η παντελής απουσία κάθε μορφής αντιπολιτευτικού λόγου.

Κομματικό στέλεχος με μεγάλη και μακροχρόνια εμπειρία, όταν ρωτήθηκε για την ανυπαρξία των τοπικών κομματικών οργάνων, σχολίασε ότι η ευθύνη είναι πάντα αυτού που προΐσταται, δείχνοντας ευθέως τον πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κώστα Καπούρο.

Παραδεχόμενος την κομματική ανυπαρξία στη Φωκίδα σχολίασε ότι τα μέλη της ΝΟΔΕ δεν μπορούν να αγνοήσουν τον Πρόεδρο και να λειτουργήσουν αυτόβουλα. ≪ Γι’ αυτό υπάρχουν όργανα, γι’ αυτό υπάρχει ιεραρχία ≫, τόνισε.

Ακόμη ένα κομματικό στέλεχος απέδωσε το πρόβλημα στη στάση του προέδρου. ≪ Δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε. Τον ψάχνουμε, του αφήνουμε μηνύματα και δεν ανταποκρίνεται. Πως λοιπόν, να συντονιστούμε, όταν ο καθ’ ύλην αρμόδιος που είναι ο πρόεδρος, δεν δείχνει καμιά τέτοια διάθεση≫, αναρωτήθηκε.

Πανθομολογείται πάντως από τα στελέχη της ΝΔ ότι το μεγάλο πρόβλημα ξεκινά σε κεντρικό επίπεδο, αφού τα αρμόδια κομματικά όργανα είναι ενημερωμένα, αλλά δεν δείχνουν καμιά διάθεση αντίδρασης και διόρθωσης της κατάστασης. ≪ Έχουν αλλάξει τρεις φορές γραμματέα οργανωτικού μέσα σε ένα χρόνο, διότι μετά από λίγο του κατεβάζουν υποψήφιους. Έτσι δεν στήνονται κόμματα≫, σχολίασε τοπικό στέλεχος.

Αναφερόμενος στις ομάδες εργασίας που πριν από περίπου δυο μήνες ανακοινώθηκε η ανασυγκρότησή τους, τόνισε ότι θα έπρεπε ήδη να λειτουργούν, ενώ πρακτικά δεν έχει γίνει τίποτα. ≪ Καταρρέουν τα πάντα γύρω μας, μας έχουν γονατίσει τα χαράτσια και εμείς δεν αντιδράμε. Θα έπρεπε ήδη τα στελέχη μας να οργώνουν όλη τη χώρα. Να ενημερώνουν τον κόσμο στο δρόμο ≫, υποστήριξε.


Οι «παρείσακτοι»,
οι «ουρανοκατέβατοι»
και η «ομαδούλα»

Η εκλογή Σαμαρά στο τιμόνι της ΝΔ σήμανε αυτόματα και την επιστροφή στελεχών της Πολιτικής Άνοιξης (το κόμμα που είχε ιδρύσει ο κ. Σαμαράς όταν αποχώρησε από τη ΝΔ). Αυτή η επιστροφή ενοχλεί πολύ μεγάλη μερίδα νεοδημοκρατών σε όλη τη χώρα και κυρίως τα κομματικά στελέχη που τους θεωρούν ≪ παρείσακτους ≫ και δεν διστάζουν να το σχολιάζουν στις μεταξύ τους συζητήσεις.

Βλέποντας τα πρώην στελέχη της ΠΟΛΑΝ να προσπαθούν να κουμαντάρουν το κόμμα, όταν επί πολλά χρόνια απείχαν και τηρούσαν πολεμική στάση - στις περισσότερες των περιπτώσεων - απέναντι στις κυβερνήσεις της ΝΔ, δείχνουν να δυσανασχετούν και να αδρανούν τα στελέχη της ΝΔ.

" Όταν αυτοί έφυγαν και μας έκαναν πόλεμο, εμείς μείναμε και αγωνιζόμαστε ", μας σχολίασε παλιό στέλεχος που έχει περιθωριοποιηθεί το τελευταίο διάστημα." Για ποιόν λόγο να αγωνιστώ εγώ και να βάλω πλάτη, όταν για τίποτε δεν έχουν ερωτηθεί έως σήμερα τα τοπικά όργανα".

Στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, επέλεξαν όποιους ήθελαν και όχι μόνο δεν ρώτησαν τα τοπικά όργανα, αλλά έστειλαν και εγκύκλιο να ασχοληθούν καθόλου με αυτό ≫, τόνισε μέλος της ΝΔ με μακρά εμπειρία στην αυτοδιοίκηση. «βλέπετε ότι το κουμάντο στο κόμμα γίνεται από μια μικρή ομαδούλα, που έχει το πάνω χέρι και αποφασίζει ότι θέλει, δίχως να ρωτάει κανέναν. Δεν έχει γίνει εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στη Φωκίδα για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, διότι αν είχε γίνει θα έβλεπαν ότι τη 2η Κυριακή χάσαμε τη Δωρίδα. Μια περιοχή που δεν κατέρρευσε για εμάς ούτε καν στις βουλευτικές εκλογές. Είναι παραδοσιακά δεξιά περιοχή με πολύ υψηλά ποσοστά για τη ΝΔ. Νομίζεται ότι αυτή η ήττα ήταν άσχετη με τις επιλογές και τη στρατηγική του κόμματος», αναρωτήθηκε.

Πληθώρα στελεχών και μελών της ΝΔ στέκεται αρνητικά στο ενδεχόμενο να οριστούν υποψηφιότητες από τα κεντρικά, δίχως να ερωτηθεί η βάση. ≪ Δεν θα μας στείλουν ουρανοκατέβατους και θα μας πουν στηρίξτε τους, αυτό να είναι ξεκάθαρο, όπως και θα το εκφράσουμε μέσα στις κομματικές διαδικασίες, αν ποτέ γίνουν βέβαια», μας λέει κομματικό στέλεχος. Αναφερόμενος στο κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία υποστηρίζει ότι πλέον κανένας δεν μπορεί να ελέγξει κανέναν.

Γενικότερα πάντως επικρατεί η άποψη ότι τα ψηφοδέλτια θα πρέπει να είναι ανανεωμένα με ανθρώπους που έχουν εμπειρία και πορεία στη ΝΔ, αλλά που δεν έχουν δοκιμαστεί ως αιρετοί στη Φωκίδα.

Πολλά στελέχη μας έδωσαν ως θετικό παράδειγμα το όνομα του πρώην περιφερειάρχη νοτίου Αιγαίου Μπάμπη Κόκκινου, ο οποίος φαίνεται να έχει πολλούς υποστηρικτές στο νομό καταγωγής του. Από τα κεντρικά της ΝΔ πάντως το μοναδικό όνομα που διαρρέεται ως σίγουρος υποψήφιος είναι του περιφερειακού συμβούλου Κώστα Παπαθανασίου.

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΓΙΝΕ Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ και για την πρώτη φάση του Κυπέλλου

Πέντε ομάδες συμμετέχουν στο πρωτάθλημα από τη Δωρίδα

Με την συμμετοχή πέντε ομάδων από τη Δωρίδα που θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας Φωκίδας έγινε η κλήρωση του πρωταθλήματος , στα γραφεία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Φωκίδας στην Άμφισσα.

Στο πρωτάθλημα Α΄ Φωκίδας θα συμμετάσχουν συνολικά 11 ομάδες, ενώ η  ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος δεν έχει ακόμα ορισθεί.

Επίσης πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση για την πρώτη φάση του κυπέλλου Φωκίδας που ξεκινούν το πρώτο διήμερο του Οκτωβρίου και μετά από μια εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη φάση.

Αναλυτικά τα ζευγάρια του Κυπέλλου

Φωκίδα 2000-Οιάνθη Γαλαξιδίου
Αμφισσαικός-Ανδρούτσος Γραβιάς
Αετός Λιδωρικίου-Ησαΐας Δεσφίνας
Δωρικός Μαλαμάτων-Αστέρας Ιτέας
Γλυφάδα-Ολυμπιακός Κίρρας
Κρισσαίος-Αναγέννηση
Ακαδημία 94-Απόλλων Ευπαλίου
Η ΑΣ Τολοφώνα Ερατεινή περνάει χωρίς αγώνα

Αναλυτικά οι αγώνες του πρωταθλήματος έχουν ως εξής:

1η Αγωνιστική
Ανδρούτσος Γραβιάς-Ολυμπιακός Κίρρας
Αμφισσαικός-Ησαΐας Δεσφίνας
Αστέρας Ιτέας-Αετός Λιδωρικίου
Γλυφάδα-Απόλλων Ευπαλίου
ΑΣΤΕ-Φωκίδα 2000
Ρεπό: Δωρικός

2η Αγωνιστική
Δωρικός Μαλαμάτων-Ανδρούτσος Γραβιάς
Ολυμπιακός Κίρρας-Αμφισσαικός
Ησαΐας Δεσφίνας-Γλυφάδα
Αετός Λιδωρικίου -ΑΣΤΕ
Φωκίδα 2000-Απόλλων Ευπαλίου
Ρεπό: Αστέρας Ιτέας

3η Αγωνιστική
Ανδρούτσος Γραβιάς-Αμφισσαικός
Αστέρας Ιτέας-Δωρικός Μαλαμάτων
Γλυφάδα -Ολυμπιακός Κίρρας
Φωκίδα 2000- Ησαΐας Δεσφίνας
Απόλλων Ευπαλίου-Αετός Λιδωρικίου
Ρεπό: ΑΣΤΕ

4η Αγωνιστική
Αστέρας Ιτέας-Ανδρούτσος Γραβιάς]
Αμφισσαικός-Γλυφάδα
Δωρικός Μαλαμάτων-ΑΣΤΕ
Ολυμπιακός Κίρρας-Φωκίδα 2000
Αετός Λιδωρικίου-Ησαΐας Δεσφίνας
Ρεπό : Απόλλων Ευπαλίου

5η Αγωνιστική
Ανδρούτσος Γραβιάς-Γλυφάδα
ΑΣΤΕ-Αστέρας Ιτέας
Φωκίδα 2000-Αμφισσαικός
Απόλλων Ευπαλίου -Δωρικός Μαλαμάτων
Αετός-Λιδωρικίου-Ολυμπιακός Κίρρας
Ρεπό : Ησαΐας Δεσφίνας

6η Αγωνιστική
ΑΣΤΕ -Ανδρούτσος Γραβιάς
Γλυφάδα -Φωκίδα 2000
Αστέρας Ιτέας-Απόλλων Ευπαλίου
Αμφισσαικός -Αετός Λιδωρικίου
Δωρικός Μαλαμάτων -Ησαΐας Δεσφίνας
Ρεπό: Ολυμπιακός Κίρρας

7η Αγωνιστική
Ανδρούτσος Γραβιάς-Φωκίδα 2000
Απόλλων Ευπαλίου-ΑΣΤΕ
Αετός Λιδωρικίου-Γλυφάδα
Ησαΐας Δεσφίνας-Αστέρας Ιτέας
Ολυμπιακός Κίρρας- Δωρικός Μαλαμάτων
Ρεπό: Αμφισσαικός

8η Αγωνιστική
Απόλλων Ευπαλίου-Ανδρούτσος Γραβιάς
Φωκίδα 2000 -Αετός Λιδωρικίου
ΑΣΤΕ-Ησαΐας Δεσφίνας
Αστέρας Ιτέας-Ολυμπιακός Κίρρας
Αμφισσαικός-Δωρικός Μαλαμάτων
Ρεπό: Γλυφάδα

9η Αγωνιστική
Ανδρούτσος Γραβιάς-Αετός Λιδωρικίου
Ησαΐας Δεσφίνας- Απόλλων Ευπαλίου
Ολυμπιακός Κίρρας-ΑΣΤΕ
Δωρικός Μαλαμάτων-Γλυφάδα
Αμφισσαικός-Αστέρας Ιτέας
Ρεπό: Φωκίδα 2000

10η Αγωνιστική
Ησαΐας Δεσφίνας-Ανδρούτσος Γραβιάς
Απόλλων Ευπαλίου-Ολυμπιακός Κίρρας
Φωκίδα 2000-Δωρικός Μαλαμάτων
ΑΣΤΕ-Αμφισσαικός
Γλυφάδα-Αστέρας Ιτέας
Ρεπό:Αετός Λιδωρικίου

11η Αγωνιστική
Ολυμπιακός Κίρρας-Ησαΐας Δεσφίνας
Δωρικός Μαλαμάτων-Αετός Λιδωρικίου
Αμφισσαικός-Απόλλων Ευπαλίου
Αστέρας Ιτέας-Φωκίδα 2000
Γλυφάδα-ΑΣΤΕ
Ρεπό: Ανδρούτσος Γραβιάς

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΞΕΚΙΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2011 Ο ΔΡΟΜΟΣ Αγίας Ευθυμίας-Φυλακές Μαλανδρίνου

Μέσα στο 2011 αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή του δρόμου από Αγία Ευθυμία έως Φυλακές Μαλανδρίνου , που είναι κομμάτι της Εθνικής Οδού –Άμφισσας – Λιδωρικίου.

Όπως ανακοίνωσε η Αντιπεριφερειάρχης Γιώτα Γαζή, στις 29 Σεπτεμβρίου, θα υπογραφεί στη Λαμία, από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά και την ανάδοχο εταιρεία ΚΑΣΤΩΡ Α.Τ.Ε. το έργο της κατασκευής της Εθνικής Οδού Άμφισσας – Λιδορικίου, τμήμα από Αγία Ευθυμία έως διασταύρωση νέων φυλακών Μαλανδρίνου.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 17.500.000€ και η έναρξη των εργασιών θα είναι άμεση .

Αξίζει να πούμε ότι ο δρόμος αυτός, Άμφισσας – Λιδωρικίου, είναι ένας από τους σημαντικότερους μοχλούς που θα στηρίξουν ουσιαστικά την ανάπτυξη της Βόρειας Δωρίδας, που τόσο ανάγκη την έχει.

¨ΧΟΡΕΨΕ¨ Η ΔΩΡΙΔΑ ΑΠΟ ΣΕΙΣΜΟΥΣ μαζί με την Πάτρα και την Ναύπακτο

Σειρά σεισμικών δονήσεων είχαμε στη ευρύτερη περιοχή Δυτικά του Κορινθιακού στο τρίγωνο Δωρίδας-Πατρών-Ναυπάκτου, κατά τις βραδινές ώρες χθες Τετάρτη, που έγιναν αισθητές και στη Δωρίδα.

Η πρώτη δόνηση 3,1 Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 07.40 το βράδυ, 8 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πάτρας, 13 χλμ. νότια της Ναυπάκτου.

Το επίκεντρο είχε εστιακό βάθος μόλις 5 χλμ. ενώ ακολούθησε άλλη μία δόνηση μεγέθους 2 βαθμών στις 07.50 κοντά στον Άγιο Βασίλειο.

Στις 10:20 το βράδυ νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 3,5 Ρίχτερ, ήρθε να ταρακουνήσει ξανά την περιοχή, καθώς έγινε ιδιαίτερα αισθητή, είχε διάρκεια και συνοδεύτηκε από βουή.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό ινστιτούτο, η δόνηση ήταν 3,7 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο προσδιορίστηκε σε απόσταση τριών χιλιομέτρων Β.Α. του Ρίου, εννέα χιλιομέτρων νότια της Ναυπάκτου και 10 χλμ. Β.Α. της Πάτρας. Το εστιακό του βάθος ήταν επίσης στα 5 χιλιόμετρα.

Ελάχιστα λεπτά αργότερα σημειώθηκε μικρός μετασεισμός.

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011

Τα μικρο-Δωρικά… του Δωριάδη !ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Σε συγχώνευση οδηγήθηκαν τα στρατολογικά γραφεία Λαμίας, Λιβαδειάς, Άμφισσας, Καρπενησίου, Χαλκίδας και δημιουργήθηκε η Στρατολογική Υπηρεσία Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λαμία. Η Υπηρεσία θα βρίσκεται εντός τους στρατοπέδου Τσαλτάκη. Η είσοδος του κοινού θα γίνεται από την πύλη επί της οδό Παπαποστόλου τις ώρες 09:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ.

ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΒΩΞΙΤΗ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ

Μεγάλη ποικιλία ορυκτών κοιτασμάτων και αποθεμάτων ορυκτών πρώτων υλών διαθέτει η Ελλάδα, γεγονός που της δίνει μεγάλο προβάδισμα στον τομέα αυτό, στις χώρες της ΕΕ. Σε έγγραφο που διαβίβασε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχετικά με τα μεταλλευτικά αποθέματα, αναφέρεται ότι στον τομέα παραγωγής του βωξίτη, η Ελλάδα κατέχει σημαντική θέση τόσο στην Ευρώπη όσο και παγκοσμίως.

Τα βέβαια αποθέματα βωξίτη της Ελλάδας ανέρχονται περίπου σε 130.000.000 τόνους και η ετήσια παραγωγή ξεπερνά τους 2.400.000 τόνους. Μεγάλη είναι και η αξία των εξαγωγών, που ξεπερνούν τα 30 εκατ. ευρώ ετησίως.

Στη Φωκίδα, τα γεωλογικά αποθέματα φθάνουν στους 100 εκατ. τόνους, ενώ η αξία τους εκτιμάται στα 2,4 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), τα μεταλλευτικά αποθέματα του υπεδάφους της χώρας έχουν αξία 28 δισ. ευρώ, χωρίς να έχουν υπολογιστεί οι απώλειες από τη μετατροπή των γεωλογικών αποθεμάτων σε εκμεταλλεύσιμα

ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΚΛΟΠΕΣ ΣΤΟ ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟ

Γράφτηκε στον τοπικό τύπο, σχολιάστηκε , αλλά … « Εβδομάδες έχουν περάσει, απ’ τη μέρα που έγινε η πρώτη απ’ τις δύο διαρρήξεις στο Μαλανδρίνο (16 και 20/8/2011), κι’ ακόμα να φανεί ..” νέο “.. Βέβαια, οι διαρρήξεις, δεν γνωστοποιήθηκαν καν, και ότι μαθεύτηκε, μαθεύτηκε στο…” κουβεντιαστό “, φαίνεται είναι αρμοδιότητος της “ …μυστικής αστυνομίας “…

Μας κάνει όμως μεγάλη εντύπωση, πως η λαλίστατη, κατά τα άλλα, Αστυνομική Διεύθυνση Άμφισσας, δεν έκανε καμιά απολύτως σχετική ανακοίνωση, μήπως δεν έχει κι’ αυτή ενημερωθεί σχετικά; Βέβαια, υπάρχουν και πολλά άλλα σχετικά αναπάντητα ερωτήματα για προηγούμενες διαρρήξεις, σχολείου, καταστημάτων, εκκλησίας κλπ, που πέρασαν στην.. εφεδρεία , αφού έχουν περάσει δυο χρόνια και πλέον …

Εδώ θα θυμίσουμε, την περίπτωση με τα φρουτάκια κλπ στο Λιδορίκι, που έγινε.. βούκινο, αλλά εκεί βλέπεις είχαν επιληφθεί της υπόθεσης Αθηναίοι αστυνομικοί, ΤΥΧΑΙΟ ; ΔΕΝ…ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ….»

ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ

Σύμφωνα με μία πληροφορία του astronafpaktos-news , κομματικοί κύκλοι της Ν.Δ. αλλά και τοπικοί παράγοντες προωθούν τον Αλέξη Τσαφαλόπουλο να ηγηθεί, στις επόμενες δημοτικές εκλογές, (σ.σ. νωρίς δεν είναι ρε παιδιά ; ) της Παράταξης της σημερινής δημοτικής αντιπολίτευσης στον Δήμο Δωρίδας αντί του τ. Δημάρχου Ευπαλίου Τάσου Παγώνη ή του πολυσυζητημένου Αλέξανδρου Τσιακούμη.

Μάλιστα λέγεται ότι η εν λόγω προσπάθεια γίνεται με «άκρα μυστικότητα» αφού δεν την γνωρίζουν ακόμα ούτε οι… «συνεδιαφερόμενοι», αλλά ούτε τα στελέχη τους ! ! !

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Τσαφαλόπουλος, που είχε υπηρετήσει ως Λιμενάρχης Ναυπάκτου πριν συνταξιοδοτηθεί, ήταν υποψήφιος για Δημοτικός Σύμβουλος στις τελευταίες εκλογές και συμμετείχε τον Απρίλη, όπως τότε είχε γραφεί, στο «Μυστικό γεύμα» της Παράταξης στο Τρίκορφο στο οποίο δεν είχε παραβρεθεί ο Τάσος Παγώνης.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ

Ο Δήμος Δωρίδας προκηρύσσει ανοικτό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές και με κριτήριο κατακύρωσης το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης σε ακέραιες μονάδες στη μέση τιμή λιανικής πώλησης την ημέρα παράδοσης των καυσίμων όπως αυτή προσδιορίζεται από τη Δ/νση Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδος , για την προμήθεια αμόλυβδης βενζίνης ,πετρελαίου κίνησης για τα αυτοκίνητα και μηχανήματα καθώς και πετρελαίου θέρμανσης για τα κτίρια, του Δήμου Δωρίδος συνολικής προϋπολογισθείσης αξίας 97.347,80 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στα γραφεία του Δήμου Δωρίδος στο Λιδωρίκι ,ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής , την 7/10/2011, ημέρα Παρασκευή ,με ώρα λήξης επίδοσης προσφορών 10:00 το πρωϊ.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλλει προσφορά είτε ανά Δημοτική Ενότητα παράδοσης των καυσίμων είτε για όλες τις Δημοτικές Ενότητες ως εξής :

1.Δημοτική Ενότητα Βαρδουσίων , προϋπολογισμός 22.715,96 ευρώ.
2.Δημοτική Ενότητα Ευπαλίου , προϋπολογισμός 18.988,30 ευρώ.
3.Δημοτική Ενότητα Λιδωρικίου , προϋπολογισμός 40.332,45 ευρώ.
4.Δημοτική Ενότητα Τολοφώνα , προϋπολογισμός 15.311,00 ευρώ.

ΔΙΑΛΕΞΗ: ¨Η ΔΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ¨

"Η Δωρίδα της Κεντρικής Ελλάδας Νεότερα από την Επιγραφική και την Τοπογραφία της" είναι το θέμα της διάλεξης που θα πραγματοποιηθεί από τον Γάλλο Καθηγητή Πανεπιστημίου αρχαιολόγο μελετητή κ. Ντενις Ρουσσέ το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011 ώρα 6:30 στην αίθουσα “Δελφοί” του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών (Σίνα και Δαφνομήλη)

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει η Εταιρεία Δωρικών και Δρυοπικών Μελετών και η διάλεξη θα γίνει στα Ελληνικά.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Αρχίζει να προβληματίζει πολίτες και αρχές η συχνότητα των πυρκαγιών των τελευταίων εβδομάδων που έχουν ξεσπάσει στη Φωκίδα… Μαλανδρίνο, Βουνιχώρα, Πεντεόρια , Αμυγδαλιά, Αγία Ευθυμία, Τριζόνια.

Ο θυμόσοφος λαός μας στα καφενεία αν τον αφουγκραστείς μιλά …για κτηνοτροφικά και φωτοβολταϊκά συμφέροντα ! Αν είναι έτσι , ας το ψάξουν λίγο οι αρμόδιοι .

ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Μπορεί να έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες εξωραϊσμού των κτιρίων σχολείων στη Δωρίδα, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, παρότι χρήματα δεν υπήρχαν απ΄ ότι γνωρίζουμε και αξίζουν συγχαρητήρια στη Δημοτική αρχή για τον χειρισμό που έκανε , αλλά πληροφορίες λένε να κοιτάξουμε σε … βάθος το πρόβλημα !

Υπάρχουν κάποια παλιά ¨κουσούρια¨ που κουβαλούν μερικά κτίρια που πρέπει να αντιμετωπισθούν , για την ασφάλεια των παιδιών.

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑ ΤΡΙΖΟΝΙΑ


Πυρκαγιά ξέσπασε απόψε το βράδυ γύρω στις 9:00 στη χωματερή των Τριζονίων .

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι μηχανισμοί του Δήμου και της Πυροσβεστικής από τη Ναύπακτο με δύο οχήματα.

Μέσα σε δύο ώρες περίπου τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να επεκταθεί εκτός της χωματερής, για να απειλήσει ελαιόδεντρα και ‘άλλες γεωργικές εκτάσεις του νησιού.

Από τους πρώτους που έφτασαν στο χώρο ήταν ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης και ο Αντιδήμαρχος Κώστας Αντωνόπουλος που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο Δημαρχείο Λιδωρικίου , καθώς και ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Ευσταθίου.

Επίσης δυναμικό παρών έδωσαν και οι άνθρωποι του Τοπικού Συμβουλίου Τριζονίων με άλλους πολίτες του νησιού που βοήθησαν σημαντικά στην κατάσβεση και στα προστατευτικά μέτρα γύρω από την χωματερή.

Σύμμαχος στην όλη προσπάθεια ήταν ο ασθενής άνεμος που δεν βοηθούσε στην εξάπλωση.

Η χωματερή ήταν ανενεργή από τον περασμένο Μάρτιο και αυτό βάζει σε υποψίες τους ιθύνοντες ότι πρόκειται για εμπρησμό.

Τις σχετικές ανακρίσεις έχει αναλάβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ των έργων στην πεδιάδα του Μόρνου

Απαντηση της Γιώτας Γαζή στον Κώστα Παπαθανασίου

Κανονικά προχωράνε τα έργα της πεδιάδας του Μόρνου και φυσιολογικά μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2012 θα υπάρξει η οριστική παράδοσή του.

Αυτό επισημαίνει μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης Γιώτα Γαζή , απαντώντας σε ερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου Κώστα Παπαθανασίου, δίνοντας επιπλέον αναλυτικά στοιχεία για μια σειρά τεχνικών και χρηματοδοτικών θεμάτων που τέθηκαν.

Αναλυτικά η απάντηση της Γαζή στον Παπαθανασίου έχει ως εξής :

Θέσατε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας ερώτημα για τα έργα στην πεδιάδα του Μόρνου στο οποίο σας απάντησα προφορικά. Μετά τη δημοσίευσή του ερωτήματός σας σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, οφείλω γραπτή απάντηση προς αποκατάσταση της αλήθειας, αλλά και για την σωστή ενημέρωση των αναγνωστών.

Είναι γεγονός ότι έχουν εκφραστεί ανησυχίες για το Τεχνικό τμήμα του έργου «Δίκτυο ανοικτών διωρύγων πεδιάδας Μόρνου» από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αγρότες, πολιτικούς και υπηρεσίες της περιοχής. Σύμφωνα όμως με τον έλεγχο που διενεργήθηκε από τον ΕΣΠΕΛ το έργο χαρακτηρίζεται Ι και δεν χρειάζεται επανέλεγχο.

Το Τεχνικό τμήμα του έργου, δηλαδή οι αρδευτικοί αύλακες, δρόμοι, δεξαμενές, αντλιοστάσια, στραγγιστικοί τάφροι κ.λ.π. είναι ευθύνη σχεδιασμού και υλοποίησης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το φυσικό αντικείμενο της εργολαβίας έχει ολοκληρωθεί, εκτός από τις περιοχές όπου υπάρχει είτε δικαστική εμπλοκή είτε έλλειψη σχετικής αδειοδότησης. Οι εργασίες αποκατάστασης των κακοτεχνιών υλοποιούνται εκ μέρους του Αναδόχου βάσει εντολών της Δ/σας Υπηρεσίας. Ήδη από 17-01-2011, έχει κοινοποιηθεί ειδική διαταγή προς τον Ανάδοχο για αποκατάσταση ελαττωμάτων. Όσα ελαττώματα – κακοτεχνίες δεν διορθωθούν, θα εκτιμηθούν από την επίβλεψη και πρόκειται να περικοπούν , μέσω πιστοποίησης, το ποσό που θα προκύψει για την αποκατάστασή τους από το λαβείν του Αναδόχου.

Μετά τον αναδασμό θα επακολουθήσουν οι εργασίες των λεγόμενων «παράλληλων έργων» που αφορούν τη συστηματοποίηση των εδαφών, την ισοπέδωση των χωραφιών, την κατασκευή τεχνικών πρόσβασης κ.λ.π.

Όσο δε για το υποέργο του αναδασμού, την ευθύνη του οποίου έχει η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, το έργο συνεχίζεται με χρηματοδότηση από τη ΣΑΕ 081/3 και εγκρίθηκε ποσό 190.914€ για την ολοκλήρωσή του. Η μέχρι τώρα σχετική καθυστέρηση οφείλεται στην ανάγκη ανασύνταξης του κτηματολογίου του υφιστάμενου καθεστώτος λόγω παρέλευσης μεγάλου χρονικού διαστήματος από την αρχική καταγραφή, με αποτέλεσμα την ύπαρξη μεταβολών στοιχείων των ιδιοκτητών αλλά και διόρθωση λαθών. Το μεγάλο αυτό χρονικό διάστημα που μεσολάβησε οφείλεται στην διακοπή των εργασιών της πρώτης εργολαβίας ένεκα δικαστικών προσφυγών κατοίκων της περιοχής. Εφόσον υπάρξει απρόσκοπτη ροή των διαδικασιών που προβλέπονται από τους σχετικούς νόμους, το έργο του αναδασμού και η παράδοση των νέων τεμαχίων στους αγρότες μπορεί να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2013.

Άρα το έργο συνεχίζεται και μάλιστα με πόρους του ΕΣΠΑ μια και έχει ενταχθεί στο «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» από το 2010 και όχι με εθνικούς πόρους. Μόνο τα έργα αναδασμού χρηματοδοτούνται από Εθνικούς Πόρους.

Όσο δε για την αποζημίωση της ηρτυμένης σοδειάς δεν είναι 1.600.000€ όπως γράφεται, αλλά 770.000€ για το 2009 και 690.000€ για το 2010.

Το Τεχνικό τμήμα του έργου δεν έχει σταματήσει, αλλά βρίσκεται στο στάδιο της διοικητικής παραλαβής από τον ΤΟΕΒ για τη χρήση των στραγγιστικών αντλιοστασίων Α0, D1, D2 καθώς και της δεξαμενής αναρρύθμισης Δ12.

Ακόμα έχει πραγματοποιηθεί η παραλαβή περί του 50% των τσιμενταυλάκων στην περιοχή των Μαλαμάτων.

Με τροποποίηση μάλιστα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2011 στη ΣΑΕ 081 χρηματοδοτήθηκε ο ΤΟΕΒ με 100.000€ για δαπάνες λειτουργίας γεωτρήσεων στα πλαίσια της διοικητικής παραλαβής.

Το Τεχνικό Συμβούλιο που αναφέρεται στο πρώτο ερώτημα και καλείται τον Περιφερειάρχη να το ορίσει έχει συσταθεί με την 63496/754/29-8-2011 απόφαση Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας. Σε αυτό προωθούνται άμεσα από την αρμόδια υπηρεσία ΠΕ Φωκίδας οι αποζημιώσεις των αγροτών περιοχής Μαλαμάτων για τα έτη 2009-2010 και εντός του τρέχοντος μηνός οι αποζημιώσεις περιοχής Μανάγουλης ετών 2009-2010.

Η επιτροπή, όπου αναφέρεται στο πέμπτο ερώτημα, αφορά την επιτροπή προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου που προβλέπει ο Νόμος Περί Δημ. Έργων, που θα συσταθεί από το ΥΠΑΑΤ μετά την παρέλευση του χρονικού διαστήματος της διοικητικής παραλαβής προς χρήση και την εγγύηση καλής λειτουργίας του έργου. Τότε θα υπάρξει προσωρινή και οριστική παραλαβή του έργου, κι εν συνεχεία παράδοση του έργου προς διοίκηση και λειτουργία στον φορέα λειτουργίας που είναι ο ΤΟΕΒ με τη συνδρομή και της αντίστοιχης προς τούτο επιτροπής.

Πιθανολογούμε ότι αυτό θα συμβεί στο 4ο τρίμηνο του 2012.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΛΑ Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος Δωρίδας

Άνοιξαν τα σχολεία και στη Δωρίδα για τη νέα σχολική περίοδο 2011-2012 χωρίς να παρατηρηθούν κάποια ιδιαίτερα προβλήματα.

Όπως ανακοινώθηκε από  τον Δήμο Δωρίδας,ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες παρεμβάσεις σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου.

Οι εργασίες συντήρησης στα σχολικά κτίρια έχουν ολοκληρωθεί και οι εγκαταστάσεις είναι έτοιμες για να υποδεχθούν τους μαθητές

 Οι παρεμβάσεις έχουν γίνει στο σύνολο των σχολείων του Δήμου, για πρώτη φορά, λύνοντας προβλήματα σε σχολικές μονάδες, που σε κάποιες περιπτώσεις είχαν παραμεληθεί για χρόνια.

Παρά της δυσκολίες της οικονομικής συγκυρίας με μικρό κόστος έχουν υλοποιηθεί μια σειρά εργασιών. Εσωτερικά βαψίματα αιθουσών, αντικαταστάσεις κουφωμάτων και σπασμένων τζαμιών, απεντομώσεις - μυοκτονίες, συντήρηση καυστήρων, συντήρηση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, συντήρηση υδραυλικών εγκαταστάσεων, ενώ έχουν προγραμματιστεί και άλλες παρεμβάσεις για το σύνολο της σχολικής χρονιάς.

Έχουν καλυφθεί όλες οι θέσεις δασκάλων και καθηγητών. Τα περισσότερα βιβλία καλύπτονται από το αποθεματικό του προηγούμενου χρόνου και για τις περιπτώσεις που αυτά δεν επαρκούν θα καλυφθούν προσωρινά με υποστηρικτικό εκπαιδευτικό υλικό, μέχρι την οριστική παραλαβή των βιβλίων από το Υπουργείο.

Τέλος έχει γίνει η διακήρυξη του ανοιχτού, δημόσιου, μειοδοτικού διαγωνισμού για την μεταφορά μαθητών, στα πρότυπα του υπουργείου, και το άνοιγμα των προσφορών θα γίνει στις 8 Νοεμβρίου.

Για τα δύο αυτά θέματα , της μεταφοράς των μαθητών και των βιβλίων και ιδιαίτερα της μεταφοράς θα πρέπει να δοθεί ειδική έμφαση τώρα στην αρχή , μέχρι της οριστικής αποτελεσματικής λύσης.

Παράλληλα ο Δήμος διερευνά τη δυνατότητα εκμετάλλευσης των διαθέσιμων Ευρωπαϊκών και Εθνικών προγραμμάτων με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση των σχολικών υποδομών.

Με μήνυμά του ο  Δήμος εύχεται καλή σχολική χρόνια στους μαθητές και τους καθηγητές των σχολείων της Δωρίδας και δεσμεύεται να στηρίξει με όλα τα μέσα που διαθέτει την παιδεία σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Βρέθηκε η σορός του Γιωρ.Μακρανδρέου στα Τριζόνια μετά από 10 ημέρες !

Βρέθηκε τελικά μετά από 10 ημέρες το πτώμα του άτυχου Γιώργου Μακρανδρέου στη θαλάσσια περιοχή στα Χάνια Δωρίδος

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Χάνια Δωρίδος και αναγνωρίστηκε από τους οικείους του η σορός του 46χρονου κολυμβητή, ο οποίος αγνοείτο από τις 2 Σεπτεμβρίου 2011, στη θαλάσσια περιοχή του νησιού Τριζόνια .

Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τον Γιώργο Μακρανδρέου ο οποίος στις 2 Σεπτεμβρίου βούτηξε από την περιοχή Χάνια Φωκίδας με κατεύθυνση τα Τριζόνια για να ανάψει το καντήλι στον τάφο της μητέρας του και από τότε είχαν εξαφανισθεί τα ίχνη του.

Ο Γιώργος Μακρανδρέου, γνωστός στο δημοσιογραφικό κόσμο της Πάτρας, καθώς είχε εργαστεί στο παρελθόν ως φωτογράφος σε εφημερίδες της πόλης, συνήθιζε κάθε χρόνο να εκπληρώνει ένα τάμα που είχε κάνει, κολυμπώντας μια απόσταση περίπου 600 μέτρων, από τα Χάνια στα Τριζόνια.

Φαίνεται όμως ότι φέτος παρασύρθηκε από τα ρεύματα, ωστόσο κανένα από τα σκάφη που έπλεαν εκείνη την ημέρα στο σημείο δεν τον αντιλήφθηκε, ούτε και οι έρευνες που έγιναν τις επόμενες ημέρες απέδωσαν.

Πληροφορίες από ναυτικούς της περιοχής αναφέρουν ότι ο άτυχος μετά τον πνιγμό του παρασύρθηκε στο βυθό και στη συνέχεια, μετά παρέλευση κάποιων ημερών, βγήκε στην επιφάνεια όπου και εντοπίστηκε.

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ολων των ομάδων Δωρίδας Α΄ Κατηγορίας. Στη Γραβιά 9 παίκτες του Πολύδροσου

Οι τέσσερις ομάδες της Δωρίδας ολοκλήρωσαν τον κύκλο των μεταγραφών της καλοκαιρινής περιόδου και αρχίζουν σιγά - σιγά να προετοιμάζονται για να ριχτούν στη μάχη για το πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας ΕΠΣ Φωκίδας.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πιο ενισχυμένες από τις μεταγραφές αυτές, δείχνουν ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ και η ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ.

Γενικότερα στον Όμιλο σε όλη τη Φωκίδα, πιο σημαντικές μεταγραφές, ενισχύοντας αρκετά το ρόστερ τους, έκαναν ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΓΡΑΒΙΑΣ και ο ΑΜΦΙΣΑΪΚΟΣ.

Ειδικότερα στη Γραβιά μετακινήθηκαν 9 παίκτες του περσινού πρωταθλητή ΔΙΑΓΟΡΑ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ, που δεν δήλωσε συμμετοχή στη Δ΄ Εθνική και έτσι υποβιβάστηκε στη Β΄ Κατηγορία Φωκίδας. Η κίνηση αυτή δείχνει καθαρά τις προθέσεις της Γραβιάς να πρωταγωνιστήσει μαζί βέβαια με τον ΑΣΤΕΡΑ ΙΤΕΑΣ που απέκτησε λιγότερους αλλά εξίσου
ποιοτικούς παίκτες.
Αναλυτικά οι παίκτες που απέκτησαν οι ομάδες της Δωρίδας είναι οι εξής :

ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ

Υφαντής Ευθύμιος από Βουνιχώρα, γεννηθείς 1988

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ

Σκαλιώτης Ευάγγελος από Ακράτητο Δάφνης, γεννηθείς 1987

Τζιβελέκας Νικόλαος από Ηρακλή Μοναστηρακίου, γεννηθείς 1988

Καρβέλης Νικόλαος από Ηρακλή Μοναστηρακίου, γεννηθείς 1997

Κονιδας Παναγιώτης από Α.Ο. Ξηροπηγάδου, γεννηθείς 1981

Ηλιόπουλος Αριστείδης από Νεόκαστρο γεννηθείς 1980

Κανέλλος Γεώργιος από Α.Ε. Παλαιοπαναγιάς γεννηθείς 1980

Κυρίτσης Παναγιώτης από Δωρικό Ν.Δ. Δωρίδος γεννηθείς 1994

Πολυνύφης Ιωάννης από Ε.Ευηνοχωρίου Εύηνος

Ε.Σ. ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Καπεντζώνης Δημήτριος από Α.Α. Ναυπάκτου, γεννηθείς 1995

Καρέλης Βασίλειος από Α.Ο. Λυγιάς, γεννηθείς 1979

Σούρλας Αλέξανδρος από Α.Ο. Ατρομήτου Αντιρρίου, γεννηθείς 1981

Α.Σ.ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗ

Skapalilin από Ηρακλή Μοναστηρακίου, γεννηθείς 1990

Isufaj Amarildo από Α.Ο. Αχαρνί, γεννηθείς 1989

Γεωργαντάς Γεώργιος από Βουνιχώρα, γεννηθείς 1982

Ανδρικόπουλος Παναγιώτης από Αετό Λιδωρικίου, γεννηθείς 1981

Κλώτσας Κων/νος από Α.Ο.Κ. Φαλήρου, γεννηθείς 1987

Κατσικώστας Κων/νος από Βουνιχώρα, γεννηθείς 1991