Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΑΚΙ ΔΩΡΙΔΑΣ και άλλα δύο σε Άμφισσα και Πολύδροσο, με απόφαση της Αντιπ/ρχου Γιώτας Γαζή

Τρία Δημόσια ΙΕΚ θα λειτουργήσουν στη Φωκίδα με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχου Γιώτας Γαζή, στην Άμφισσα, Πολύδροσο και Καστράκι, εάν κι εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός σπουδαστών.

Η απόφαση να λειτουργήσει Δημόσιο ΙΕΚ στο Δήμο Δωρίδας για πρώτη φορά, είναι μια μεγάλη επιτυχία και πρέπει οι νέοι της περιοχής να την εκμεταλευτούν.

Όπως ανακοίνωσε η Αντιπεριφερειάρχης Γιώτα Γαζή, τα Δημόσια Ι.Ε.Κ. παρέχουν Αρχική Επαγγελματική Κατάρτιση προσφέροντας σύγχρονες επιστημονικές – τεχνικές επαγγελματικές και πρακτικές γνώσεις και δεξιότητες στους αποφοίτους των Λυκείων και των ΕΠΑ.Λ. / Τ.Ε.Ε.

Ειδικότερα οι νέοι που θα ακολουθήσουν το δρόμο των Δημοσίων Ι.Ε.Κ., έχουν:

1. Την δυνατότητα να επιλέξουν ειδικότητες σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά τους και οι οποίες έχουν δημιουργηθεί με βάση τις ανάγκες της αγοράς εργασίας τη περιοχής που ζουν,

2. Σύγχρονα και πληρέστατα εκπαιδευτικά προγράμματα αλλά και ικανότατους εκπαιδευτές με θεωρητικό υπόβαθρο και επαγγελματική εμπειρία στο αντικείμενό τους και οι οποίοι ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας,

3. Γρήγορη και εύκολη επαφή με το αντικείμενο της ειδικότητάς τους πραγματοποιώντας την πρακτική τους άσκηση στον τόπο τους (8300 θέσεις πρακτικής άσκησης σε όλη την Ελλάδα). Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι δεν υπάρχει κανείς απόφοιτος του Ι.Ε.Κ. Άμφισσας που να μην έχει πραγματοποιήσει την πρακτική του άσκηση,

4. Μικρό κόστος σπουδών επειδή τα δίδακτρα είναι χαμηλά όπως και τα γενικά έξοδα τους αφού δεν χρειάζεται να αλλάξουν τόπο διαμονής,

 Επαγγελματικά δικαιώματα:

Οι απόφοιτοι των Ι.Ε.Κ. αποκτούν Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης το οποίο: α) αναγνωρίζεται ως τυπικό προσόν διορισμού στο Δημόσιο Τομέα (Π.Δ. 50, Φ.Ε.Κ. 39/Α/5-3-2001), β) μοριοδοτείται σε διαγωνισμούς μέσω ΑΣΕΠ Άρθρο 8 Ν. 3051/2002 (Φ.Ε.Κ. 220/Α’/20-9-02), γ) εξασφαλίζει άδεια άσκησης επαγγέλματος, όπου αυτή απαιτείται.

Τα Δημόσια Ι.Ε.Κ. λοιπόν, παρακολουθούν τις εξελίξεις και προσφέρουν στους νέους, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους, σύγχρονα και καινοτόμα προγράμματα κατάρτισης και δίνουν όχι μόνο «διπλώματα γνώσης» αλλά «διπλώματα δουλειάς».

Αναφορικά τώρα με τις ειδικότητες που θα δημιουργηθούν στο Ι.Ε.Κ. Άμφισσας αυτές είναι οι εξής:

1. Πληροφορικής
2. Διασώστης – πλήρωμα ασθενοφόρου
3. Ειδικός δασικής προστασίας
4. Στέλεχος υπηρεσιών ασφαλείας
5. Ειδικός φοροτεχνικού γραφείου
6. Ειδικός μηχανογραφημένου λογιστηρίου
7. Τεχνικός βιολογικής – οικολογικής γεωργίας
8. Στέλεχος τουρισμού υπαίθριων δραστηριοτήτων

Τμήματα θα λειτουργήσουν σε Άμφισσα – Πολύδροσο – Καστράκι, εάν κι εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός σπουδαστών, που σύμφωνα με πληροφορίες πρέπει να συμμετάσχουν 25 τουλάχιστον σπουδαστές.

Τέλος πρέπει να επισημάνουμε ότι επιλέγοντας Δημόσια Ι.Ε.Κ. οι νέοι μένουν στον τόπο τους που τόσο πολύ το θέλουμε και που τόσο πολύ τους χρειάζεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δημόσιο ΙΕΚ που θα λειτουργήσει στο Καστράκι, στις αίθουσες του κλειστού Δημοτικού Σχολείου, είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τους νέους του Δήμου Δωρίδας, ενώ σ΄ αυτό θα έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν νέοι και από την περιοχή Ναυπακτίας, αφού στη Ναύπακτο και το Μεσολόγγι δεν δημιουργείται Δημόσιο ΙΕΚ.

Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ επιχειρηματίες Φωκίδας και Ναυπακτίας, από τους 6.000 που ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών


Τα στοιχεία 6.000 νομικών προσώπων κερδοσκοπικού χαρακτήρα με ληξιπρόθεσμες οφειλές μεγαλύτερες από 150.000 ευρώ ανάρτησε στο Διαδίκτυο το υπουργείο Οικονομικών. Το σύνολο των οφειλών που περιλαμβάνονται στον πίνακα ξεπερνά τα 30 δισ. ευρώ, από τα 42 δισ. ευρώ συνολικά των ληξιπροθέσμων οφειλών.

Μεταξύ αυτών υπάρχουν και μερικοί , ευτυχώς λίγοι, από τη Φωκίδα και Ναυπακτία, που δημοσιεύουμε παρακάτω, με την επωνυμία της εταιρείας , την πόλη δραστηριότητας και τα ποσά σε ευρώ που οφείλουν.

H λίστα δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων .

Θα ακολουθήσει η ανάρτηση των ληξιπροθέσμων οφειλών φυσικών προσώπων μετά την ολοκλήρωση της υπό εξέλιξη διαδικασίας με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, την επιτάχυνση της οποίας έχει ζητήσει το υπουργείο Οικονομικών.

To υπουργείο υποστηρίζει ότι η δημοσίευση των στοιχείων θα συμβάλει στη βελτίωση της συλλογής των εσόδων και «στην εμπέδωση εμπιστοσύνης μεταξύ του Υπουργείου και των φορολογουμένων μέσω της προώθησης της διαφάνειας».


ΑΝΤΩΝΙΟΣ Θ ΜΟΥΧΤΟΥΡΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο   Ε -  ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ                                   18.219.657,24

ΒΙΟΤΕΧΝ ΕΜΠΟΡΙΑ ΚΑΤΑΣΚ ΤΡΑΧΑΝΑ ΕΠΕ ΒΕΚΑΤ ΕΠΕ  -  ΙΤΕΑ                         15.151.461,49
  

Α ΜΟΥΧΤΟΥΡΗΣ-ΣΙΑ ΟΕ  -  ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ                                                                    7.035.934,25
   

ΝΤΑΤΣΙΑ ΕΛΛΑΣ  -  ΙΤΕΑ                                                                                               5.740.519,52


ΧΑΡΤΟΠΟΙΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ ΑΒΕΕ  -  ΙΤΕΑ                                                                         4.159.797,37


Γ ΠΑΥΛΑΚΗΣ-ΣΙΑ ΟΕ   -  ΓΡΑΒΙΑ                                                                                 1.504.183,96


REDWOOD AEBE ΕΙΔΩΝ ΕΝΔΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔYΣΕΩΣ   -  ΑΜΦΙΣΣΑ                       488.542,99


ΑΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ-ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ  -  ΑΓ ΝΙΚΟΛΑΟΣ- ΕΡΑΤΕΙΝΗ               417.120,29


Ο Ε ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΡΑΝΤΖΑΛΗ ΚΑΙ ΣΙΑ ΔΕΛΤΑ ΧΡΙΣΣΟΥ   -   ΑΜΦΙΣΣΑ                    353.118,56

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011

Ποιος πληρώνει (αλήθεια) το βαρκάρη;


Άρθρο της  Φοίβης Αθηναίου *

Μιλάνε κάποιοι για κρίση – και στην ακτοπλοΐα. Και για δυνατότητες ανάπτυξης μέσα στην κρίση . Και την ίδια ώρα κάθονται σχεδόν … μυστηριωδώς πορθμειακές γραμμές που εξυπηρετούν ολόκληρες περιοχές.

Ο λόγος για τη γραμμή Αιγίου – Αγίου Νικολάου Δωρίδας που εξυπηρετούσε τα τελευταία χρόνια το επιβατηγό – οχηματαγωγό «Ζαχαρίας» ( κάποτε εκτελούσαν τρία πλοία την ίδια γραμμή και ήταν σχεδόν πάντοτε γεμάτα ! ).

Το φεριμπόουτ αποσύρθηκε λόγω παλαιότητας και ενώ επρόκειτο να αντικατασταθεί από την πλοιοκτήτρια εταιρεία , αίφνης θεωρήθηκε «ασύμφορη» η γραμμή , η μόνη που ένωνε την Πελοπόννησο με τη Στερεά, πέραν του Ρίου – Αντιρρίου.

Παρά , δε, τις διαμαρτυρίες τοπικών παραγόντων, πέρασε ένα καλοκαίρι δίχως τη γραμμή , που μέχρι πέρυσι ήταν πολύ γεμάτη και λέγεται ότι έβγαζε σαφώς τα έξοδά της , ακόμη κι όταν τα δρομολόγια μειώθηκαν σε τέσσερα.

Να είναι τυχαίο ότι αντίστοιχα αυξήθηκαν αισθητά τα έσοδα και οι διελεύσεις από τη μοναδική εναπομείνασα γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, έναντι του πενιχρού ποσού των 12,80 ευρώ για τα Ι.Χ. ανά διέλευση ( το φεριμπόουτ ήταν πολύ φθηνότερο !) ;

Μήπως κάποιοι, «ρίχνοντας» δύο ολόκληρες περιοχές που μαράζωσαν ( όπως τα καφενεδάκια του Αγίου Νικολάου), εξυπηρετούν συμφέροντα άλλων , με προσχήματα ; Και πετώντας ένα ανεξήγητο «ασύμφορο» ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κοινού ;

Μόνο στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, σε μια εποχή που αναζητούνται νέες ευκαιρίες επενδύσεων και θέσεων εργασίας, αφήνονται τέτοιες ευκαιρίες επενδύσεων και θέσεων εργασίας, αφήνονται τέτοιες ευκαιρίες να πάνε στράφι. Κι έπειτα κάποιοι σου λένε ότι τους λείπει το Υπουργείο Ναυτιλίας …


* Η Φοίβη Αθηναίου είναι δημοσιογράφος στην εφημερίδα  ΤΑ ΝΕΑ

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΩΡΙΔΑΣ στην Περιφερειακή Ένωση των Δήμων

Εξελέγησαν με μυστική ψηφοφορία στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δωρίδας οι εκπρόσωποί του για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Στερεάς Ελλάδας.

Ο Δήμος Δωρίδας στέλνει βάσει του πληθυσμού του 4 εκπροσώπους. Τον Δήμαρχο εξ οφίτσιο , 2 εκπροσώπους της πλειοψηφίας και 1 της μείζονος αντιπολίτευσης.

Στη χθεσινή ψηφοφορία στο Δημοτικό Συμβούλιο ,για τον συνδυασμό¨ ΔΩΡΙΔΑ για ΟΛΟΥΣ¨ ψήφισαν 15 και έλαβαν Αντωνόπουλος Κώστας 12 , Ευσταθίου Ανδρέας 11 και αναπληρωματικός ο Τσιλίκης Χρήστος 5.(είχαν δικαίωμα 2 σταυρών).

Από τον συνδυασμό ¨ΔΩΡΙΔΑ ΝΕΑ ΠΝΟΗ¨ ψήφισαν 9 και έλαβαν Παγώνης Τάσος 6 και αναπληρωματικός ο Υφαντής Κώστας 3 (είχαν δικαίωμα ενός σταυρού).

Στην ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδος συμμετέχουν οι 25 Δήμαρχοι και 100 εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που απαρτίζουν την Γενική Συνέλευση

Όργανα της ΠΕΔ είναι το Διοικητικό Συμβούλιο, η Εκτελεστική Επιτροπή, ο Πρόεδρος και το Εποπτικό Συμβούλιο.

Όλες οι ΠΕΔ της χώρας στέλνουν εκπροσώπους στη Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), που είναι η παλιά ΚΕΔΚΕ.

Τα όργανα της ΚΕΔΕ είναι αντίστοιχα ίδια με αυτά των ΠΕΔ.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στο Χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίστηκε ομόφωνα ο Κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ

Τοποθετήθηκαν από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας οι καθηγητές στα Γυμνάσια και Λύκεια της Δωρίδας.


ΠΕ 01

1. ΦΤΟΥΛΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΣΤΟ ΓΕΛ ΕΥΠΑΛΙΟΥ

2. ΚΑΤΡΑΝΑΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ ΜΕ ΛΤ

ΠΕ 02

1. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ

2. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΤΟ ΓΕΛ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ

3. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΙΑΔΝΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ

4. ΤΖΙΩΚΑ ΑΚΡΙΒΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ ΜΕ ΛΤ

5. ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ

6. ΠΑΠΑΜΗΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΤΟ ΓΕΛ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ

7. ΠΙΛΑΤΟΥ ΜΑΡΙΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ ΜΕ ΛΤ

8. ΚΑΛΑΜΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΠΑΛΙΟΥ

9. ΜΠΕΛΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ ΜΕ ΛΤ

ΠΕ 03

1. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ

2. ΛΙΑΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΟ ΓΕΛ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ

3. ΜΑΡΚΟΥ ΟΛΓΑ-ΜΑΡΙΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ

4. ΛΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΠΑΛΙΟΥ

5. ΒΟΥΡΒΟΥΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ ΜΕ ΛΤ

6. ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΤΟ ΓΕΛ ΕΥΠΑΛΙΟΥ

7. ΘΕΟΔΟΣΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΣΤΟ ΓΕΛ ΕΥΠΑΛΙΟΥ

8. ΓΙΑΝΝΟΥΛΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΤΟ ΓΕΛ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ

ΠΕ 04

1. ΛΩΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΟ ΓΕΛ ΕΥΠΑΛΙΟΥ

2. ΧΑΡΑΚΙΔΑΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΠΑΛΙΟΥ

3. ΣΤΑΥΛΙΩΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΤΟ ΓΕΛ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ

ΠΕ 05

1. ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΥΠΑΛΙΟΥ

2. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ-ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ

3. ΔΑΝΙΗΛΙΔΟΥ ΒΕΡΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ ΜΕ ΛΤ

4. ΓΙΑΝΝΑΚΙΤΣΙΔΟΥ ΜΥΡΟΦΟΡΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ ΜΕ ΛΤ

ΠΕ 06

1. ΤΟΥΛΙΑ ΕΛΕΝΗ ΣΤΟ ΓΕΛ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ

2. ΠΛΟΥΜΗ ΚΩΝ/ΝΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ ΜΕ ΛΤ

3. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΣΤΟ ΓΕΛ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ

4. ΜΑΡΑΓΚΟΥ ΒΑΪΑ ΣΤΟ ΓΕΛ ΕΥΠΑΛΙΟΥ

ΠΕ 07

1. ΚΡΑΛΛΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΠΑΛΙΟΥ

2. ΔΑΓΛΙΔΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ ΜΕ ΛΤ

3. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΠΑΛΙΟΥ

4. ΜΑΖΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΠΑΛΙΟΥ

ΠΕ 09

ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ ΜΕ ΛΤ

ΠΕ 11

1. ΤΖΗΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ ΜΕ ΛΤ

2. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΧΟΝΤΙΑ ΣΤΟ ΓΕΛ ΕΥΠΑΛΙΟΥ

3. ΚΑΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΟ ΓΕΛ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ

4. ΚΩΣΤΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΓΕΛ ΕΥΠΑΛΙΟΥ

ΠΕ 17

ΡΑΠΤΗ ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ

ΠΕ 18-02

ΔΟΥΝΑΒΗ ΝΑΥΣΙΚΑ ΣΤΟ ΓΕΛ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ

ΠΕ 19-20

1. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΓΕΛ ΕΥΠΑΛΙΟΥ

2. ΜΗΣΑΙΛΙΔΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΠΑΛΙΟΥ

3. ΧΟΝΔΡΟΔΗΜΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΤΟ ΓΕΛ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ

4. ΚΑΪΤΑΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ

5. ΜΠΕΣΛΕΜΕ ΚΩΝ/ΝΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ ΜΕ ΛΤ

6. ΨΙΜΟΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΠΑΛΙΟΥ

7. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΟ ΓΕΛ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ

8. ΒΑΤΖΑΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ ΜΕ ΛΤ

9. ΤΟΥΛΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΥΣΔΕ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΦΩΚΙΔΑΣ

1. ΚΩΣΤΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΟ ΓΕΛ ΕΥΠΑΛΙΟΥ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΕΔΕΥΤΙΚΩΝ

1. ΣΚΟΥΡΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΠΑΛΙΟΥ

Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδας


Την εκλογή εκπροσώπων του Δήμου Δωρίδας στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων, τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και μια σειρά άλλα σημαντικά θέματα θα συζητηθούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δωρίδας που θα συνεδριάσει στο Λιδωρίκι σήμερα Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, στις 6:30 το απόγευμα.

Ειδικότερα σύμφωνα με την πρόσκληση που έστειλε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Ζέτος , τα θέματα που θα συζητηθούν σε δημόσια συνεδρίαση και οι αντίστοιχοι εισηγητές τους είναι :

1. Κανονισμός Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δωρίδος. (Εισηγητής: Δημοτικός Σύμβουλος Κατσούδας Αθανάσιος)

2. Εκλογή εκπροσώπων Δήμου Δωρίδος στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.). (Εισηγητής: Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης)

3. Αίτηση Παναγιωτοπούλου Ευθυμίας για χρηματοδότησης έρευνας. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Τσιλίκης Χρήστος)

4. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου «Διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων Τ.Δ. Μαλανδρίνου» του πρώην Δήμου Λιδωρικίου. (Εισηγήτρια: Δημοτική Υπάλληλος Ζουμά Βασιλική)

5. Παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Κατασκευή αντιπλημμυρικού έργου στο Τ.Δ. Ποτιδάνειας (Α΄φάση)» του πρώην Δήμου Ευπαλίου. (Εισηγητής: Δημοτικός Σύμβουλος Καλλιαμπέτσος Παναγιώτης )

6. Κατασκευή μαντρότοιχου στη Δημοτική πλατεία Αμυγδαλιάς. (Εισηγητής: Δημοτικός Σύμβουλος Παπαγεωργίου Παναγιώτης)

7. Παραχώρηση χρήσης Δημοτικού κτιρίου (πρώην Δημοτικό Σχολείο Τ. Κ. Κλήματος) στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κλήματος. (Εισηγητής: Δημοτικός Σύμβουλος Καλλιαμπέτσος Παναγιώτης )

8. Αίτηση Κατσιάνη Γεωργίου του Χριστοδούλου για έγκριση εκμίσθωσης δημοτικής εκτάσεως στη θέση «Τσαρχάδες» του Τ.Δ. Μαλανδρίνου. (Εισηγητής: Δημοτικός Σύμβουλος Γκόλφης Γεώργιος)

9. Αίτηση Κορδοπάτη Αντωνίου του Γεωργίου για παραχώρηση άδειας για εγκατάσταση Wi-Fi κεραίας στο πάνω μέρος της δεξαμενής του Ψαλά στην Τ.Κ. Λιδορικίου. (Εισηγητής: Δημοτικός Σύμβουλος Χαραλάμπους Εμμανουήλ)

10. Καθορισμός ανώτατου επιτρεπτού χρηματικού ορίου μηνιαίων κλήσεων κινητής τηλεφωνίας οργάνων ΟΤΑ. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος)

Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΙ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ ΤΟ … ΧΑΒΑ ΤΟΥΣ !


Μια ακόμη σεισμική δόνηση σημειώθηκε την Κυριακή το βράδυ στις 9:15 στην περιοχή της Ναυπάκτου. Ο σεισμός ήταν, 3,5 Ρίχτερ σύμφωνα με νεώτερη ανακοίνωση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτο Σεισμολογίας και όχι 3,4 Ρίχτερ, όπως αρχικά είχε ενημερώσει και με εστιακό βάθος τα δυο χιλιόμετρα και όχι τα δέκα χιλιόμετρα.

Η δόνηση σημειώθηκε 5 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Ναυπάκτου και 19 χιλιόμετρα βόρεια της Πάτρας, όπου και έγινε αισθητή.

Υπενθυμίζεται ότι μικρή σεισμική δόνηση είχαμε και τη Παρασκευή το βράδυ στις 9:09 που κούνησε την περιοχή της Ναυπάκτου. Σύμφωνα με την εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, ο σεισμός ήταν εντάσεως 2,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και με μικρό εστιακό βάθος, που έφτανε τα 10 χιλιόμετρα. Το επίκεντρο εντοπίζεται 10 χιλιόμετρα ανατολικά του Λυγιά Ναυπάκτου, 12 χλμ. Α. της πόλης της Ναυπάκτου και 29 χλμ. Β.Α. της Πάτρας

Ακόμα σεισμική δόνηση 3,2 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Κέντρο Σεισμών, εκδηλώθηκε και στις 3:10 τα ξημερώματα της Παρασκευής 2 Σεπτεμβρίου, με επίκεντρο 2 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Ναυπάκτου και 20 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πάτρας. Το εστιακό βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα.

Να πούμε τέλος ότι την τελευταία εβδομάδα σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή άλλοι 30 μικροσεισμοί , που ήταν όμως ασθενείς , μέχρι 1,5 ρίχτερ.

Κολυμπώντας από τα Χάνια στα Τριζόνια, χάθηκε ο 46χρονος Γιώργος Μακρανδρέου

Τρία εικοσιτετράωρα έχουν περάσει σχεδόν από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής και ο 46χρονος Γιώργος Μακρανδρέου, από τα Χάνια Δωρίδας, που κολυμπούσε στα Τριζόνια , δεν έχει δώσει σημάδια ζωής.

Όλες οι έρευνες που έχουν γίνει μέχρι τώρα στη θαλάσσια περιοχή , τόσο από το Λιμενικό όσο και από συγχωριανούς του με βάρκες , απέβησαν άκαρπες.

Το πιθανότερο σενάριο είναι να πνίγηκε και το σώμα του να έχει παρασυρθεί από τα ρεύματα σε πιο μακρινή απόσταση.

Ο άτυχος άνδρας πήγαινε κάθε χρόνο , τέτοια μέρα στα Τριζόνια από τα Χάνια κολυμπώντας , για να ανάψει το καντήλι της μητέρας του που είχε κηδευτεί εκεί, πριν από τρία χρόνια.

Ήταν ένα τάμα . Το ίδιο έκανε και τη Παρασκευή το απόγευμα. Μόνο που οι ώρες περνούσαν και ο 46χρος αργούσε να γυρίσει .

Η απόσταση από τα Χάνια στα Τριζόνια είναι 600 μέτρα και μπορεί να την διανύσει ένας άνθρωπος .Πόσω μάλλον όταν έχει εξοικειωθεί κάποιος.

Ο Γιώργος Μακρανδρέου κατοικεί και εργάζεται στην Πάτρα σε εφημερίδες της πόλης ως φωτογράφος και ήταν ανύπαντρος.

Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚH Ποια προσόντα απαιτούνται και ποια δικαιολογητικά, για τους 4.000 που θα προσληφθούν συνολικά. Οι αιτήσεις από 5 έως 23 Σεπτεμβρίου.

Διαγωνισμό πραγματοποιεί το Πυροσβεστικό Σώμα για την κάλυψη 4.000 θέσεων πυροσβεστών πενταετούς θητείας, η οποία μπορεί να ανανεώνεται. Οι ενδιαφερόμενοι προετοιμάζονται εντατικά, τόσο για την υποβολή των αιτήσεών τους, που πρέπει να τις υποβάλλουν από 5 έως 23 Σεπτεμβρίου, στις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής σε 21 πόλεις όσο και για τα αγωνίσματα που θα είναι η τελευταία δοκιμασία που θα κρίνει την πρόσληψη όσων περάσουν στις προηγούμενες.

Προς το παρόν η προσοχή όλων συγκεντρώνεται στη συγκέντρωση των δικαιολογητικών, που είναι απαραίτητο να υποβληθούν μαζί με την αίτηση.

Η μάχη κατά το πρώτο στάδιο του διαγωνισμού θα δοθεί με βάση τα τυπικά προσόντα και τα κριτήρια πρόσληψης. Στον διαγωνισμό αυτό δεν υπάρχουν γραπτές εξετάσεις.

Άλλο χαρακτηριστικό του είναι ότι ο διαγωνισμός αφορά δύο μεγάλες κατηγορίες υποψηφίων ως εξής:

• Τις 600 θέσεις θα διεκδικήσουν άνδρες και γυναίκες που είναι απόφοιτοι Λυκείου, έχουν συμπληρώσει το 19ο έτος της ηλικίας τους και δεν έχουν υπερβεί το 29ο έτος, έχουν εκπληρώσει οι άνδρες τις στρατιωτικές υποχρεώσεις και έχουν ανάστημα οι άνδρες τουλάχιστον 1.70 και οι γυναίκες 1.65.

Και σε αυτή, όμως, την κατηγορία υπάρχει υποδιαίρεση. Το 60% των 600 θέσεων, δηλαδή 360, θα καταλάβουν όσοι έχουν επαγγελματική άδεια οδήγησης αυτοκινήτου Γ' κατηγορίας και άνω. Το 40%, δηλαδή 240 θέσεις, θα καταλάβουν υποψήφιοι χωρίς άδεια οδήγησης Γ'.

• Η δεύτερη κατηγορία που θα καλύψει τις 3.400 θέσεις είναι οι εποχικοί πυροσβέστες. Γίνονται δεκτοί και απόφοιτοι Γυμνασίου και η ηλικία που ζητείται γι' αυτούς είναι μέχρι 45 ετών, εκτός από μια περίπτωση που λόγω μεγάλης προϋπηρεσίας αυξάνεται ως το 56ο έτος.

Πάντως, όλοι οι υποψήφιοι υποβάλλουν αυτοπροσώπως την αίτηση συμμετοχής και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Σε κάθε μία από τις καθορισμένες Υπηρεσίες ορίζεται από τον Διοικητή επιτροπή από υπηρετούντες υπαλλήλους με έργο την παραλαβή των δικαιολογητικών.

Οι επιτροπές προβαίνουν στις ακόλουθες ενέργειες:

α. Παραδίδουν στους υποψηφίους ένα έντυπο αίτησης και οι υποψήφιοι υποχρεούνται να το συμπληρώσουν ιδιοχείρως και να το υποβάλουν μαζί με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

β. Ελέγχουν τα στοιχεία που σημείωσαν οι υποψήφιοι στην αίτησή τους, μεριμνούν για την ορθή συμπλήρωση, καθώς και για την ακρίβεια, την πληρότητα και εγκυρότητα των προσκομισθέντων δικαιολογητικών.

γ. Μετρούν το ανάστημα μόνο στην περίπτωση των υποψηφίων ιδιωτών και συντάσσουν σχετική βεβαίωση στο έντυπο της αίτησης.

Στην περίπτωση κατά την οποία ιδιώτης υποψήφιος αμφισβητεί το βεβαιωθέν ανάστημα, υποβάλλει αυθημερόν στην ίδια Υπηρεσία αίτηση συμμετοχής, αίτηση για νέα αναστημομέτρηση. Στη συνέχεια, η αρμόδια για την παραλαβή των δικαιολογητικών επιτροπή υποβάλλει τα δικαιολογητικά και τη βεβαίωση αναστημομέτρησης στον Διοικητή της Περιφερειακής Διοίκησης, με μέριμνα και ευθύνη του τελευταίου διενεργείται νέα αναστημομέτρηση για την άρση της αμφισβήτησης.

Το επόμενο στάδιο του διαγωνισμού, σύμφωνα με την προκήρυξη, είναι:

• Βαθμολόγηση αντικειμενικών κριτηρίων

• Υγειονομικές εξετάσεις, από τις οποίες όσοι κριθούν κατάλληλοι για την Πυροσβεστική δεν συνεχίζουν και επανεξέταση δεν προβλέπεται.

• Ψυχοτεχνικά τεστ για τους υποψηφίους της πρώτης κατηγορίας.

• Αθλητικές δοκιμασίες για την πρώτη κατηγορία.

Οι διευθύνσεις για υποβολή αιτήσεων

• Αθήνα (Λεωφόρος Γ. Γεννηματά πρώην Τιτάν έναντι Θριασίου Νοσοκομείου Μαγούλα Αττικής)
• Θεσσαλονίκη (οδός Κρήτης 46)
• Κομοτηνή (εντός βιομηχανικής περιοχής)
• Κοζάνη (οδός Ανατολικής Ρωμυλίας 3)
• Ιωάννινα (οδός Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 18)
• Λάρισα (οδός Ιωαννίνων 96)
• Πάτρα (οδός Μπιζανίου 3)
• Τρίπολη (οδός Δαβάκη & Αγίου Αθανασίου)
• Λαμία (οδός Νέτσου 4)
• Ερμούπολη (οδός Αλ. Παναγούλη & Παπάγου)
• Μυτιλήνη (1ο χλμ. Μυτιλήνης -Θερμής περιοχή Καρά - Τεπέ)
• Ηράκλειο Κρήτης (οδός Πλατεία Κύπρου 5)
• Κέρκυρα (οδός Π. Ζαφειροπούλου & Μαρασλή)
• Χίος (οδός Αεροπόρου Ροδοκανάκη 18)
• Σάμος (Βαθύ, οδός Π. Δημητρίου 2)
• Λήμνος (οδός Λ. Δημοκρατίας 48)
• Ρόδος (οδός Εθελοντών Δωδεκανησίων 44)
• Κως (οδός Ολυμπίας 3 - Λάμπη)
• Ζάκυνθος (οδός Αεροδρομίου)
• Αργοστόλι (οδός Ιγγλέση & Θεμιστοκλέους)
• Λευκάδα (περιοχή Μεγάλη Βρύση)

Υποψήφιοι για τις 3.400 θέσεις

Ως πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης προσλαμβάνονται Ελληνες πολίτες με την ιδιότητα του πυροσβέστη εποχικής απασχόλησης, εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους και κατέχουν τουλάχιστον απολυτήριο τίτλο υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα:

α) Έλληνες πολίτες που είχαν την ιδιότητα πυροσβέστη εποχικής απασχόλησης κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2008 έως και 2010 και

β) Έλληνες πολίτες που είχαν την ίδια ιδιότητα σε μία από τις αντιπυρικές περιόδους 2008 έως και 2010 και επιπλέον την ίδια ιδιότητα σε πέντε αντιπυρικές περιόδους κατά τα έτη 2000 έως και 2007. Το ανώτατο όριο ηλικίας των εποχικών πυροσβεστών αυξάνεται μέχρι και το 56ο έτος, εφόσον για κάθε δύο επιπλέον έτη ηλικίας έχουν εργασθεί σε μία αντιπυρική περίοδο, πέρα από τις προαναφερόμενες.

Προσόντα για τις 600 θέσεις

Οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν τις 600 θέσεις που έχουν οριστεί για πολίτες, με εποχικούς πυροσβέστες, πρέπει:

• Να είναι Eλληνες πολίτες. Για όσους έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση, πρέπει να έχει παρέλθει ένα έτος τουλάχιστον από την απόκτησή της.

• Να έχουν συμπληρώσει το 19ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί το 29ο έτος της ηλικίας τους κατά το χρόνο προκήρυξης του διαγωνισμού, δηλαδή να έχουν γεννηθεί το έτος 1982 μέχρι και το έτος 1992.

• Να είναι κάτοχοι τελικού τίτλου σπουδών, απολυτήριο ή πτυχίο, οποιουδήποτε τύπου Λυκείου.

• Να έχουν εκπληρώσει οι άνδρες τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ως ικανοί Κατηγορίας Ι1. Όσοι υπηρέτησαν στις Ένοπλες Δυνάμεις, κατά προτίμηση στις Ειδικές Δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων (Δυνάμεις Καταδρομών, Πεζοναυτών, Υποβρυχίων Καταστροφών), στην προεδρική Φρουρά ή ως έφεδροι Αξιωματικοί ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές και να μην έχουν εκπέσει από στρατιωτικό βαθμό, αποβληθεί ή απολυθεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας και Δημόσια Υπηρεσία για λόγους πειθαρχικούς ή υγείας.

• Να έχουν ανάστημα χωρίς υποδήματα οι άνδρες τουλάχιστον 1,70μ. και οι γυναίκες τουλάχιστον 1,65μ.

• Να έχουν σωματική ικανότητα και υγεία, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις του Πυροσβεστικού έργου, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για την κατάταξη στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων.

• Να έχουν υπακοή στο Σύνταγμα και αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία.

Τα πρόσθετα δικαιολογητικά, ανάλογα με τα προσόντα των υποψηφίων

Εκτός από τα παραπάνω υποχρεωτικά δικαιολογητικά, οι υποψήφιοι που κατέχουν πρόσθετα προσόντα υποβάλλουν κατά περίπτωση:

1. Πιστοποιητικό Στρατολογικής Κατάστασης Τύπου Α΄, από το οποίο να προκύπτει ότι:

α) έχουν υπηρετήσει μέχρι και την απόλυσή τους ως εθελοντές πενταετούς υποχρέωσης (Ε.Π.Υ.) ή

β) έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ως έφεδροι Αξιωματικοί ή

γ) έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις στις Ειδικές Δυνάμεις ή στην προεδρική φρουρά των Ενόπλων Δυνάμεων.

2. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο πιστοποιητικού ή πτυχίου αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής ή ιταλικής γλώσσας επιπέδου τουλάχιστον καλής γνώσης, συνοδευόμενο απαραιτήτως από επίσημη μετάφραση.

3. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο Πτυχίου Δημοσίου Ι.Ε.Κ. ειδικότητας "Ειδικός Δασικής Προστασίας".

4. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο άδειας οδήγησης μοτοσικλέτας.

5. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της επαγγελματικής άδειας οδήγησης αυτοκινήτου κατηγορίας Γ' και άνω.

6. Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 ότι είναι τέκνα προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος, που έχασε τη ζωή του ή τραυματίσθηκε θανάσιμα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος και εξαιτίας αυτού ή ότι είναι τέκνο Ελλήνων πολιτών που έχασαν τη ζωή τους ή έχουν ανικανότητα σε ποσοστό τουλάχιστον 67% συνέπεια τρομοκρατικής πράξης.

7. Βεβαίωση του οικείου Συλλόγου Πολυτέκνων ή, όπου δεν υπάρχει του οικείου Ταμείου Πρόνοιας και Προστασίας Πολυτέκνων, θεωρημένη από την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας.

8. Οι τρίτεκνοι και τα τέκνα τρίτεκνων πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Η αναζήτηση γίνεται αυτεπάγγελτα από τις αρμόδιες Περιφερειακές Διοικήσεις για όσους υποψηφίους σημειώσουν κατά την υποβολή των προαπαιτούμενων δικαιολογητικών, στην ένδειξη της αίτησης συμμετοχής, τον δήμο στον οποίο έχουν οικογενειακή μερίδα, καθώς και τον δήμο στον οποίο έχουν οικογενειακή μερίδα τα τυχόν ετεροθαλή τους αδέλφια.

9. Βεβαίωση από τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην οποία εργάστηκαν ως Πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης, στην οποία φαίνονται κατ' έτος οι αντιπυρικές περίοδοι που εργάστηκαν.

10. Βεβαίωση από την αρμόδια Δασική Υπηρεσία στην οποία να εμφαίνονται οι περίοδοι κατά τις οποίες είχαν εργαστεί με την ιδιότητα του εποχιακού εργατοτεχνικού προσωπικού.

11. Βεβαίωση από τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην οποία να φαίνεται α) ότι είναι εθελοντής κατά την ημερομηνία προκήρυξης του Διαγωνισμού β) τα πλήρη έτη υπηρεσίας κατά τα οποία είχε την ιδιότητα του εθελοντή.

Τα δικαιολογητικά για κάθε κατηγορία

Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά ταξινομημένα ως εξής:

Α. Γενικά υποχρεωτικά δικαιολογητικά για όλους τους υποψηφίους:

• Αίτηση συμμετοχής με έγχρωμη φωτογραφία, τύπου ταυτότητας.

• Παράβολο 15 ευρώ που εκδίδεται από ΔΟΥ, αλλιώς η αίτηση δεν λαμβάνεται υπόψη.

• Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας (δύο όψεις). Σε περίπτωση κατά την οποία έχουν μεταβληθεί στοιχεία του Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας, αυτά δηλώνονται με υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986.

• Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο τίτλου σπουδών. Οι κάτοχοι ισότιμων τίτλων σπουδών σχολικών μονάδων αλλοδαπής, πρέπει να συνυποβάλουν βεβαίωση ισοτιμίας από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων με αντιστοιχία βαθμολογίας.

• Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 με την οποία δηλώνεται ότι

- Eχουν τις προϋποθέσεις και τα απαιτούμενα προσόντα,

- Τα αναφερόμενα στην αίτησή τους στοιχεία είναι αληθή,

- Δεν συντρέχουν στο πρόσωπό τους κωλύματα πρόσληψης,

- Για τους υποψήφιους άνδρες ότι έχουν εκπληρώσει τη στρατιωτική τους θητεία στο Στράτευμα ως Ικανοί Κατηγορίας Ι1, δεν υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, και

- Συναινούν στην ηλεκτρονική επεξεργασία των αναφερόμενων στην αίτησή τους στοιχείων.

B. Μόνο για τους υποψήφιους εποχικούς πυροσβέστες:

• Βεβαίωση του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην οποία εργάστηκαν ως πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης στην οποία να εμφαίνεται ότι

- Είχαν την ιδιότητα του πυροσβέστη εποχικής απασχόλησης κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2008 έως και 2010 ή

- Είχαν την ως άνω ιδιότητα σε μία από τις αντιπυρικές περιόδους 2008 έως και 2010 και επιπλέον είχαν την όμοια σε πέντε αντιπυρικές περιόδους κατά τα έτη 2000 έως και 2007.

• Ειδικότερα για όσους έχουν ηλικία άνω των 45 ετών, και έχουν αντικειμενική αδυναμία δήλωσης Ικανότητας Ι1, το αναφέρουν στην υπεύθυνη δήλωση και τους παρέχεται, κατ' εξαίρεση, το δικαίωμα διακρίβωσης της κατηγορίας από αρμόδια, ειδική για τον σκοπό αυτό, Υγειονομική Επιτροπή του Σώματος.