Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 20 Αυγούστου 2011

Τα μικρο-Δωρικά … του Δωριάδη !


• ΤΑ ΚΕΠ ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ
Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει με την ομαλή λειτουργία των ΚΕΠ στο Δήμο Δωρίδας σε αντίθεση με την άλλη χώρα που για τα μισά σχεδόν υπάρχει πρόβλημα με την στελέχωση τους. Στα τρία ΚΕΠ του Δήμου Δωρίδας εργάζονται μόνιμοι δημοτικοί υπάλληλοι και ένας συμβασιούχος , που αν χρειαστεί μετά την λήξη της σύμβασής του στις 30 Σεπτεμβρίου , θα αντικατασταθεί με μόνιμο. Σήμερα εργάζονται δύο Υπάλληλοι στο ΚΕΠ Λιδωρικίου , δύο στο ΚΕΠ Ερατεινής και τρείς στο ΚΕΠ Ευπαλίου.

• ΔΙΑΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ
Αδικεί τον εαυτό του νομίζουμε ο αρχηγός της ελάσσονος μειοψηφίας Χρήστος Τριανταφύλλου στο Δήμο Δωρίδας όταν ακολουθεί λαϊκίστικους δρόμους για να κάνει αντιπολίτευση στη νέα δημοτική αρχή. Κι αυτό γιατί έχει συνηθίσει τους πολίτες της Δωρίδας, άσχετα αν συμφωνούν με την γραμμή του ΚΚΕ, να είναι ρεαλιστής και χαμηλών τόνων.
Η κριτική του για τους 4 Συμβούλους που προσέλαβε ο Δήμαρχος , όπως δικαιούται από τον Νόμο του Καλλικράτη, χαρακτηρίστηκε ως άδικη και λαϊκίστικη , αφού και αξιοκρατικά έγιναν καλύπτοντας ανάγκες του Δημάρχου πληρώντας τα τυπικά και ουσιαστικά επιστημονικά προσόντα και δεν ανήκουν στο στενό πολιτικό του χώρο. Μάλιστα ο ένας ήταν σύμβουλος και σε προηγούμενο αντίπαλης παράταξης Δήμαρχο ! Άλλωστε η προκήρυξη των θέσεων είχε δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο όπως ορίζει ο Νόμος, αλλά αίτηση δεν προσήλθε να κάνει κάποιος άλλος ενδιαφερόμενος.
Γι αυτό και ο Γιώργος Καπεντζώνης του υπενθύμισε απορημένος ότι τέτοιες κριτικές δεν τις είχε συνηθίσει να κάνει τα τελευταία δώδεκα χρόνια που υπήρχαν αντικειμενικά ισχυροί λόγοι να τις κάνει, σε προηγούμενες δημοτικές αρχές !

• ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ
Άρχισαν να διαρρέουν ονόματα από τη Νέα Δημοκρατία , που συμπληρώνουν τις λίστες υποψηφίων βουλευτών της . Για τη Φωκίδα αναφέρονται ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός Γιάννης Μπούγας , ο Κώστας Παπαθανασίου και ο δημοσιογράφος Σπύρος Τρύψας.

• 100.000 € ΓΙΑ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΟΡΝΟ
Με το ποσό των 100.000 € θα χρηματοδοτηθεί το έργο «Δαπάνες Λειτουργίας Γεωτρήσεων Πεδιάδας Μόρνου» για την συνέχιση των εργασιών. Το ποσό αυτό ενέκρινε το Υπουργείο Ανάπτυξης από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων , για την κάλυψη δαπανών και συντήρησης των αρδευτικών γεωτρήσεων του ΤΕΒ Πεδιάδας Μόρνου και του ΤΟΕΒ Τρύπου-Ξυνοροδιάς.

• ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ-ΛΥΚΕΙΩΝ ΔΩΡΙΔΑΣ
Τοποθετήθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας την αρμόδια Υπηρεσία της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας οι Διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων στη Δωρίδα. Η θητεία τους είναι τετραετής δηλαδή λήγει στις 31 Ιουλίου 2015. Οι νέοι Διευθυντές είναι :
Κατσιγιάννης Βασίλειος ΓΕΛ ΕΥΠΑΛΙΟΥ
Τσάμης Ευθύμιος ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ Λ.Τ.
Χατζοπούλου Ντίνα-Μαρία ΓΕΛ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ
Τριψιανός Νικόλαος ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΠΑΛΙΟΥ

• ΤΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Το έχουμε ξανά επισημάνει , το ξαναλέμε γιατί φαίνεται κάποια καλόπαιδα εκεί στο Δήμο, κατά Ευπάλιο μεριά, δεν κατάλαβαν ότι έχουν αλλάξει τα πράγματα, κι ότι ¨λούφα και παραλλαγή¨… στοπ ! , καθώς και …περίεργες ¨¨λευκές απεργίες¨ ! Γιατί δεν θέλει να πιστεύει η δημοτική αρχή ότι πρόκειται για εσκεμμένη υπονόμευση. Φαίνεται ότι δεν έχουν καταλάβει κάποιοι και κάποιες τη λαϊκή θυμοσοφία που λέει …¨το Μοναστήρι να είναι καλά κι από καλογέρους …¨ και η άλλη που αναφέρει ότι ¨όπως στρώνεις κοιμάσαι¨. Τα αναφέρω αυτά για να μη νομίσουν τα καλόπαιδα του Δήμου , ότι η δημοτική αρχή δεν έχει πλήρη ακτινογραφία του… ασθενούς !

• ΟΧΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΣΤΗ ΔΩΡΙΔΑ
Με την ευκαιρία καλό θα ήταν ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Τάσος Παγώνης , να τραβήξει το αυτί κάποιων κακομαθημένων συνεργατών του, για την ανάρμοστη συμπεριφορά τους, που θυμίζει άλλες εποχές τραμπουκισμού. Όποιος θέλει να ασχολείται με τα δημοτικά δρώμενα , το κάνει γιατί το θέλει κι όχι γιατί του το επιβάλλουν. Τα δημοτικά θέματα λύνονται με συζητήσεις και διάλογο κι όχι με τσαμπουκάδες λιμανιού και λαχαναγοράς. Και να θυμούνται όλοι όσοι ασχολούνται μα τα κοινά και τα δημοτικά ότι κανενός δεν είναι ιδιοκτησία ούτε το χωριό που εκπροσωπεί, ούτε και ο Δήμος. Πιστεύουμε να υπάρξει παρέμβαση ,( ίσως κι από το Δήμαρχο ) να γίνουν συστάσεις και να μη χρειαστεί να επανέλθουμε, με ονόματα αλλά και ακατανόμαστες πράξεις αυτών , που επισύρουν την παρέμβαση Εισαγγελέα !

• ΓΕΛΑΔΟΠΡΟΣΤΙΜΑ
Σύμφωνα με στοιχεία blog του Λιδωρικίου, τραγική κατάληξη, είχε η ... ”σύλληψη“ και επιβολή προστίμου των δύο πρώτων παραβατών των νέων μέτρων που ψήφισε πρόσφατα το Δ.Σ του Δήμου για τα αδέσποτα βοοειδή και όχι μόνον... Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν την περασμένη εβδομάδα , “ συνελήφθησαν “ δύο αδέσποτα και ...περιπλανώμενα γελάδια που οδηγήθηκαν, σύμφωνα με τα νέα μέτρα, σε περιφραγμένο χώρο, όπου κληθήκανε οι αγελαδοτρόφοι του Λιδωρικίου να δηλώσουν αν είναι δικά τους. Απ’ τους προσελθόντες ένας αναγνώρισε τα ζώα και του επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο των 8.000 e. 4.000 για κάθε ζώο , δυστυχώς όμως πήγε αργότερα στον χώρο φύλαξης και πυροβόλησε τα ζώα θανατώνοντάς τα… Άλλες πληροφορίες λένε ότι δεν τα πυροβόλησε αλλά τα έσφαξε . Πάντως το πρόστιμο το γλύτωσε !

• ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
Αξίζει κανείς να επισκεφθεί μια σημαντική έκθεση ζωγραφικής της Ευγενίας Κουτσουρή , με θέματα γύρω από τη θάλασσα, που πραγματοποιείται στην αίθουσα ΦΕΤΙΧΕ ΤΖΑΜΙ στο λιμάνι Ναυπάκτου και θα διαρκέσει μέχρι στις 24 Αυγούστου.

• ΠΑΜΕ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ , ΠΑΜΕ ΟΛΥΜΠΟ
Η ορειβασία είναι ένας γοητευτικός τρόπος ζωής. Αγαπάμε τη φύση, προστατεύουμε τα μονοπάτια, αγαπάμε την Ελλάδα. Ο Σύλλογος Χιονοδρόμων Ορειβατών Ιτέας-Κίρρας, διοργανώνει ανάβαση-ορειβασία στον Όλυμπο στις 26,27 και 28 Αυγούστου. Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν κάθε βράδυ στο Σύλλογο ΤΗΛ/ΦΑΞ 2265032100. Ο Σύλλογος υπενθυμίζει ότι ο ορειβατικός εξοπλισμός είναι βασικός και ποικίλει ανάλογα με το είδος των αναβάσεων, τις καιρικές συνθήκες και τις ικανότητές μας. Σακίδιο 40 έως 60 λίτρων ,αδιάβροχες αρβύλες , κάλτσες μάλλινες , γκέτες , αδιάβροχη μπέρτα ,γάντια αδιάβροχα , σκούφος , γυαλιά ηλίου , φαρμακείο , Φακός σπίρτα αδιάβροχα , ξηροί καρποί , σοκολάτα , σουγιάς , σφυρίχτρα .

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011

¨ΑΝΤΑΜΩΜΑ¨ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΟΞΙΑ Μια επιτυχημένη διαδημοτική εκδήλωση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το ¨Αντάμωμα¨ στο λόφο του Αγίου Παντελεήμονα στη Γραμμένη Οξιά με την παρουσία των Δημοτικών Αρχών από τους Δήμους Δωρίδας , Ναυπακτίας και Σπερχειάδας, τριών Νομών Φωκίδας, Αιτωλοακαρνανίας και Φθιώτιδας και δύο Περιφερειών , Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Ελλάδας, και πλήθος πολιτών από τις παραπάνω περιοχές.

Μετά την θεία λειτουργία που πραγματοποιήθηκε στο ομώνυμο εκκλησάκι , ακολούθησε ρουμελιώτικο γλέντι, με χορούς και τραγούδια ενώ πολλοί συμμετείχαν στους χορούς με τις παραδοσιακές ρουμελιώτικες φορεσιές.

¨Αρχιτέκτονας¨ της ωραίας αυτής εκδήλωσης ο δημιουργικός και ακούραστος ρουμελιώτης καθηγητής Ιατρικής και Διευθυντής ΩΡΛ του νοσοκομείου ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ , Δρ Σπύρος Παπασπύρου , Πρόεδρος του Συλλόγου Γραμμενιοξυωτών.

Τις επόμενες μέρες ο Σπύρος Παπασπύρου κάλεσε όλα τα παιδάκια της περιοχής και φύτεψαν στην περιοχή από ένα δένδρο , το οποίο θα είναι το δικό τους δένδρο , θα το φροντίζουν, θα το ποτίζουν τα καλοκαίρια και θα το περιποιούνται μέχρι να μεγαλώσει , έτσι που τα παιδιά να ¨ριζώσουν¨ την αγάπη τους για την περιοχή αλλά να αγαπήσουν και τον εθελοντισμό.

Στους Δημάρχους των τριών Δήμων που συμμετείχαν στην εκδήλωση του Ανταμώματος , ο Σπύρος Παπασπύρου έστειλε επιστολή που τους ευχαριστεί και επισημαίνει …

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε,
Εκ μέρους της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες των προσκυνητών και συμμετεχόντων στο Αντάμωμα της 30ης Ιουλίου 2011 για την επίσκεψή σας που ήταν συνάμα και βάλσαμο για το ηθικό των δημοτών που ζουν σαν συνοριοφύλακες των παραδόσεων και του οικολογικού θησαυρού που έχετε κληρονομήσει.

Σαν άλλοι "ακρίτες" προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μην ξεριζωθούν και αποκοπούν από τον τόπο τους όχι μόνον οι παππούδες αλλά και τα παιδιά, τα εγγόνια, οι νύφες και οι γαμπροί τους.

Πιστεύω ότι για πολύ καιρό μέσα στο μυαλό σας θα μείνουν ανεξίτηλες οι άπειρες φυσιολατρικής ομορφιάς εικόνες που είχατε την ευκαιρία να απολαύσετε έστω και για λίγο.

Αντιλαμβάνεσθε ότι με βελτίωση του δυσπρόσιτου οδικού δικτύου, η προσπέλαση στο λόφο του Αγίου Παντελεήμονα για το "Αντάμωμα" θα μετατραπεί σε καθολική Λαϊκή Σύναξη των "Ακριτών" του Δήμου σας.

Ελπίζω και εύχομαι να συνεχίσετε με μεγαλύτερο πάθος και συνέγερση αυτό το "Αντάμωμα" των τριών διαφορετικών Δήμων των τριών διαφορετικών Νομών και των δύο Περιφερειών που τελικά έχει ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα τόσο για τα θεσμικά όργανα των Δήμων όσο και για τα αποκομμένα συνοριακά χωριά.

Με εκτίμηση και ευχαριστίες, σας περιμένουμε και πάλι την επόμενη χρονιά.

Σπύρος Παπασπύρου
Πρόεδρος Συλλόγου Γραμμενιοξυωτών

Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2011

Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ συζητούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο Κυριακή 21 Αυγούστου στο Λιδωρίκι

Με τέσσερα σημαντικά θέματα θα ασχοληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδας στην συνεδρίαση του την Κυριακή 21 Αυγούστου το απόγευμα στις 6:30 στο Λιδωρίκι.

Ειδικότερα σύμφωνα με την πρόσκληση ημερήσιας διάταξης που έστειλε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Ζέτος τα θέματα που θα συζητηθούν και οι εισηγητές τους είναι τα εξής :

1. Αναμόρφωση Προϋπολογισμού εσόδων και εξόδων του Δήμου οικονομικού έτους 2011 για τη μεταφορά μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος).

2. Ρύθμιση καταβολής χρεών προς το Δήμο μας (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Αντωνόπουλος       Κωνσταντίνος)

3. Σύσταση Εθελοντικής Ομάδας Δήμου Δωρίδος (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Τσιλίκης Χρήστος).

4. Παράταση προθεσμίας για το έργο «Δημοτική οδοποιία Τοπικού Διαμερίσματος Γλυφάδας» (Εισηγητής: Δημοτικός Σύμβουλος Καλλιαμπέτσος Παναγιώτης).ΨΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Του  Ανδρέα Ευσταθίου, Αντιδημάρχου Δωρίδος

Στην τοπική εφημερίδα ¨ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΔΩΡΙΔΟΣ¨αρ.φυλ.65, στην 1η σελίδα και με τίτλο δημοσιεύματος ¨αποκομιδή απορριμμάτων¨ γράφεται μεταξύ άλλων ¨…σε συγκεκριμένη γειτονιά του χωριού μας, στη θέση Ελιούλα …εδόθη εντολή από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, να μη συλλέγονται τα απορρίμματα.¨

Καίτοι το δημοσίευμα αυτό είναι ανάξιο απαντήσεως , απαντώ μόνο για την αποκατάσταση της αλήθειας.


Τα αναφερόμενα περί εντολής μη αποκομιδής απορριμμάτων είναι φανερό ψέμα. Ψέμα που γράφηκε ίσως με πρόθεση να προκληθούν ευνοϊκές εντυπώσεις για αυτόν που τα έγραψε και αρνητικές για τον αντιδήμαρχο. Είναι τουλάχιστον αστείο να γράφεται ότι αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται κατά τρόπο μεροληπτικό.


Σκέψεις και πράξεις του είδους αυτού υποβαθμίζουν και δεν προάγουν τον άνθρωπο στη συνείδηση των καλόπιστων ανθρώπων. Γνωστόν άλλωστε το ότι, από τους καρπούς γνωρίζετε το δένδρο.


Η αλήθεια στη προκειμένη περίπτωση είναι ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, παρά τις υπάρχουσες δυσκολίες. Έχω επίγνωση των υποχρεώσεών μου ως αντιδήμαρχος και τις εκπληρώνω με πίστη στην αποστολή μου και σεβασμό προς τους συνδημότες μου.


Με την ευκαιρία και προς αποφυγή παραπληροφόρησης αναφέρεται ότι στην περιοχή του Μοναστηρακίου με μέριμνα του Δήμου έχουν γίνει :


1.Καθαρισμός δεξαμενών ύδρευσης
2.Καθαρισμός Κοιμητηρίου
3.Καθαρισμός παραλίας Παραθάλασσου και διαφόρων άλλων κοινοχρήστων χώρων.
4.Καθαρισμός και εμπλουτισμός της πλαζ Γεροπίκουλα και συντήρηση ομπρελών της ίδιας πλαζ.
5.Συντήρηση φωτιστικών σωμάτων της κεντρικής πλατείας και του λιμένα.


Πρόθεσή μας βεβαίως είναι η εκτέλεση περισσότερων και πλέον σημαντικών έργων, εφ΄ όσον υπάρξουν οι απαιτούμενες δυνατότητες

Τρίτη, 16 Αυγούστου 2011

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΤΕΡΜΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟ για ¨κλαρινοσυνάξεις¨-¨κοψιδοσυνάξεις¨

Συμφώνησαν όλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο να μη τις επιχορηγεί πλέον ο Δήμος


Σταματά στο εξής η νέα Δημοτική Αρχή να επιχορηγεί διάφορες εκδηλώσεις που οι σύλλογοι τις ¨βαφτίζουν¨ πολιτιστικές αλλά ουσιαστικά είναι… ¨κλαρινοσυνάξεις¨ και ¨κοψιδοσυνάξεις¨ , όπως τις χαρακτήρισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Απόφαση ομόφωνη του δημοτικού Συμβουλίου είναι οι επιχορηγήσεις να κατευθύνονται σε εκδηλώσεις που έχουν πραγματικά πολιτιστικό , μορφωτικό και λαογραφικό περιεχόμενο.

Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε είχε εγκριθεί την Άνοιξη από το Δημοτικό Συμβούλιο η συμμετοχή του Δήμου Δωρίδος ως συνδιοργανωτή στις καταξιωμένες κορυφαίες θεσμικές εκδηλώσεις που χρόνια τώρα οργανώνουν οι αντίστοιχοι πολιτιστικοί σύλλογοι.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε επίσης την επιχορήγηση των Συλλόγων που έχουν την έδρα τους στα όρια του Δήμου Δωρίδος σύμφωνα με σχετική διάταξη του Νόμου που επιτρέπει την επιχορήγηση μόνο στους Συλλόγους αυτούς.

Με την ίδια απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο έθεσε αυστηρά κριτήρια για την καταβολή της επιχορήγησης αυτής, ώστε να δίνεται σε συλλόγους που με τη δράση τους παράγουν πολιτιστικό αγαθό, ενεργοποιώντας σε όλη τη διάρκεια του χρόνου τους πολίτες όλων των ηλικιών, για να μη διασπαθίζονται χρήματα σε συλλόγους σφραγίδες που η μόνη τους δραστηριότητα είναι μια ευκαιριακή εκδήλωση αμφιβόλου ποιότητας το καλοκαίρι. Ρητά αναφέρθηκε ότι δεν θα επιχορηγηθούν τοπικοί σύλλογοι για διοργάνωση εκδηλώσεων το καλοκαίρι.

Για να εισπράξουν οι τοπικοί σύλλογοι την επιχορήγηση θα πρέπει να καταθέσουν στον Δήμο τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1. Αίτηση,
2. Καταστατικό,
3. Επίσημο έντυπο από το οποίο να προκύπτει η Δ.Ο.Υ και το Α.Φ.Μ του συλλόγου,
4. Απολογισμό δραστηριοτήτων για το έτος 2010,
5. Απολογισμό δραστηριοτήτων μέχρι τέλος Ιουλίου 2011,
6. Προγραμματισμό δραστηριοτήτων με αντίστοιχο προϋπολογισμό μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2011,


Η αξιολόγηση των αιτήσεων και των δικαιολογητικών θα γίνει από την Οικονομική Επιτροπή που θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο την επιχορήγηση των συλλόγων που έχουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.
Σύμφωνα με στοιχεία του Δήμου οι σύλλογοι που έχουν την έδρα τους στα διοικητικά όρια του Δήμου είναι οι παρακάτω:


ΠΗΓΗ     ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΗΓΗΣ ΚΛΗΜΑΤΟΣ

ΦΙΛΟΘΕΗ     ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ , ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ ΔΩΡΙΔΟΣ "Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ"

ΣΕΡΓΟΥΛΑ     ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΕΡΓΟΥΛΑΣ "ΟΙ ΜΥΛΟΙ"


ΜΑΝΑΓΟΥΛΗ     ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΝΑΓΟΥΛΗΣ


ΚΑΜΠΟΣ     ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΜΠΟΥ ΔΩΡΙΔΟΣ


ΚΛΗΜΑ     ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΛΗΜΑΤΟΣ ΔΩΡΙΔΑΣ


ΚΟΥΚΟΥΡΑ     ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΥΚΟΥΡΩΝ


ΚΑΣΤΡΑΚΙ     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΔΩΡΗΤΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΣΤΡΑΚΙΟΥ “Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ”


ΕΥΠΑΛΙΟ     ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΥΠΑΛΙΟΥ


ΧΙΛΙΑΔΟΥ     ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΛΙΑΔΟΥΣ "Η ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ"


ΜΑΡΑΘΙΑΣ     ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΡΑΘΙΑ


ΛΙΔΩΡΙΚΙ     ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ


ΛΙΔΩΡΙΚΙ     ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΌΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ


ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟ     ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟΥ "Ο ΦΥΣΚΟΣ"


ΣΩΤΑΙΝΑ     ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΩΤΑΙΝΙΩΤΩΝ "Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ"


ΠΕΝΤΑΠΟΛΗ     ΑΦΡΟΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΝΤΑΠΟΛΗΣ "Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ"


ΣΠΗΛΙΑ     ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΗΛΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ "ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ"


ΠΑΝΟΡΜΟΣ     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΝΟΡΜΟΥ


ΓΛΥΦΑΔΑ     ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ & ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ


ΕΛΑΙΑ     ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΑΙΑΣ


ΕΡΑΤΕΙΝΗ     ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ


ΤΟΛΟΦΩΝΑ     ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΛΟΦΩΝΑΣ


Υπενθυμίζεται ότι στην αρχή του καλοκαιριού, με απόφασή του ο Δήμος, εξασφάλισε την επιχορήγηση μιας σειράς θεσμικών πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται για χρόνια στη Δωρίδα, με τα παρακάτω ποσά :


Μακρυγιάννεια 2011 στο Κροκύλειο 6.000 €
Γιορτή της Τράτας στην Ερατεινή 20.000 €
Τα Ποτιδάνεια2011 στην Ποτιδάνεια 10.000 €
Μουσικός Αύγουστος 2011 στο Λιδωρίκι 5.000 €
Καλοκαίρι 2011 εκδηλώσεις Συνδέσμου Λιδωρικιωτών Δωρίδας ¨Η Γκιώνα¨ στο Λιδωρίκι 10.000 €
Διάκεια 2011 στην Αρτοτίνα 6.000 €
Εκδήλωση Ομοσπονδίας Συλλόγων Βορειοδυτικής Δωρίδας 2.500 €
Εκδήλωση Δωρικής Αδελφότητας Πατρών στη Φιλοθέη 1.500 €

Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2011

ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΚΛΕΦΤΗΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΑΚΙ Είχε ¨ξαφρίσει ¨τέσσερα διαμερίσματα

Συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων στο Καστράκι Δωρίδας είχε βάλει στο μάτι ένας 40χρονος Ελληνας, που συνελήφθη χτες από άντρες του αστυνομικού τμήματος Ευπαλίου.

 Ο 40χρονος εκμεταλλευόταν τις ξεκλείδωτες πόρτες που αφήναν από αμέλεια οι παραθεριστές και όταν αυτοί έφευγαν για λίγο, έμπαινε στα δωμάτιά τους και αφαιρούσε διάφορα αντικείμενα και χρήματα.

 Μετά τη σύλληψή του, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία αποδόθηκαν στους παθόντες.

 Σύμφωνα με την αστυνομία ο 40χρονος έχει διαπράξει τουλάχιστον τέσσερις κλοπές. Αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Αμφισσας
 

Κυριακή, 14 Αυγούστου 2011

Η ΦΑΛΑΙΝΑ,Ο ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ Τι να προσέχουμε και τι να αποφεύγουμε

Εδώ και λίγες ημέρες μια φάλαινα περίπου 12 μέτρων έχει εγκλωβιστεί στο Κορινθιακό κόλπο χωρίς να είναι εύκολο να βγει απ΄ αυτόν, όπως εκτιμούν οι αρμόδιοι κητολόγοι.

Το πώς βρέθηκε κι εγκλωβίστηκε στον Κορινθιακό δεν έγινε γνωστό. Μάλλον ακολουθώντας κάποιο μεγάλο πλοίο της γραμμής ή κρουαζιερόπλοιο μέχρι την Πάτρα κι από εκεί συνέχισε βρίσκοντας αδιέξοδο στην περιοχή του Ισθμού στη Θάλασσα του Πόρτο Γερμενό.

Το φαινόμενο δεν είναι σύνηθες κι έτσι πολίτες τρέχουν να αποθανατίσουν με κάμερες και φωτογραφικές μηχανές το κήτος πλησιάζοντάς το με σκάφη.

Επειδή η όλη ιστορία κρύβει κινδύνους , ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κητολογικών Ερευνών ¨Πέλαγος¨ Δρ Αλέξανδρος Φραντζής, με επιστολή του ενημερώνει τον Λιμενάρχη Ιτέας, ώστε αυτός με τη σειρά του να πάρει τα απαραίτητα μέτρα.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής (κάντε κλικ πάνω στην επιστολή για να τη δείτε σε μεγέθυνση):