Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΛΟΦΩΝΑ


Για δέκατη συνεχή χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τολοφώνος θα πραγματοποιήσει τη “Γιορτή της Πίττας” το Σάββατο 30 Ιουλίου στην πλατεία του χωριού.

Όπως μας δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ηλίας Κορομπίλης, που εργάζεται νυχθημερόν για την επιτυχία της εκδήλωσης μαζί με τους συνεργάτες του … «κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης όσοι τυχεροί παραβρεθούν θα απολαύσουν τη φιλοξενία και τη νοικοκυροσύνη των γυναικών της Ρούμελης και θα γευτούν τις πεντανόστιμες πίττες που θα μοιράζει δωρεάν ο Σύλλογος».

Ακόμη, θα υπάρχουν σουβλάκια σε ψησταριές του Συλλόγου τα οποία θα μπορούν να αγοράζουν οι συμμετέχοντες, ενώ την εκδήλωση θα “ντύσει” μουσικά η 7μελής ορχήστρα του Χρήστου Βλαχογιάννη σε ένα γλέντι μέχρι το πρωί με παραδοσιακά δημοτικά,νησιώτικα και λαϊκά τραγούδια.

Τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου θα χορέψουν - στις 21.30 - χιπ χοπ και λαϊκούς - παραδοσιακούς χορούς.

Αξίζει να πούμε εδώ ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τολοφώνας είναι από τους πιο δραστήριους στη Ρούμελη που αξίζει να τον μιμηθούν και άλλοι σύλλογοι. Η ενασχόληση των μελών του είναι σε καθημερινή βάση με πλειάδα δραστηριοτήτων και έχει μετατραπεί το νεοκλασικό κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Τολοφώνας που στεγάζεται ο Σύλλογος, σε μια πολιτιστική , αθλητική και λαογραφική κυψέλη.

ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Άρθρο του
Ανδρέα Κ. Ευσταθίου
Αντιδημάρχου Δωρίδας

Είναι γνωστό ότι μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν συνήθως τη δύναμη του τύπου, προκειμένου να διαστρεβλώσουν την αλήθεια, να παραποιήσουν γεγονότα, να υποβαθμίσουν έργα, να θίξουν ανθρώπινες υποστάσεις και ενίοτε να ικανοποιήσουν τα εμπαθή συναισθήματα τους. Για το σκοπό αυτό συνήθως χρησιμοποιούν την ανωνυμογραφία και την ομίχλη των υπονοουμένων και διφορούμενων εννοιών. Παριστάνουν ψευδή γεγονότα ως αληθή και προσφεύγουν σε διάφορες πρόσφορες παραπλανητικές μεθόδους.

Η παροχή βήματος στις εφημερίδες στους πολέμιους της αλήθειας, του ήθους, των αρχών και της πραγματικότητας και μάλιστα με μεθόδους ανεπίτρεπτες από άποψη ηθικής και δεοντολογίας τίποτε το θετικό δεν προσφέρει. Αντιθέτως βλάπτει πολλαπλώς. Και βλάπτει γιατί οι ενέργειες αυτές, εκτός των άλλων, είναι και έξω από τα πλαίσια της καλόπιστης κριτικής και των καλώς νοούμενων σχολίων.

Πολλές φορές φαίνεται, ότι με καλοπροαίρετα τάχα σχόλια επιδιώκεται η μείωση της υπηρεσιακής εικόνας των υπηρετών των θεσμών και ίσως η ικανοποίηση ιδιοτελών σκοπών. Είναι κακόβουλες ενέργειες και βλάπτουν ακόμη και την εικόνα του τύπου στην αντίληψη όσων γνωρίζουν την αλήθεια.

Οι διευθύνοντες τις εφημερίδες μπορούν να στερήσουν τη δυνατότητα αυτή σε ανθρώπους με νοοτροπίες και προθέσεις του είδους αυτού, όπως άλλωστε ενδείκνυται και από τη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Τακτικές, μέθοδοι και ενέργειες της μορφής αυτής, κατά καιρούς, έχουν βλάψει ανθρώπους και θεσμούς σε πολλούς τομείς.

Είναι χρέος όλων μας να προστατεύουμε τις αρχές και τις αξίες της κοινωνίας μας από δόλιες συμπεριφορές και ενέργειες.

Η μη τήρηση των νόμων και η απαξίωση των αρχών και αξιών ως γνωστό δεν συμβάλλει στην συνοχή και την αλληλεγγύη των πολιτών και βεβαίως ούτε στη δημιουργική πορεία της κοινωνίας.

Τέτοια φαινόμενα δυστυχώς υπάρχουν σήμερα και μάλιστα σε έντονο βαθμό με τις γνωστές επώδυνες συνέπειες επί δικαίων και αδίκων.

Εκτιμώ, ότι είναι πολύ πιο χρήσιμη η δια του τύπου προβολή στοιχείων (ειδήσεων, πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων κ . λ . π . ) συντελούντων στη συνοχή και  δ η μ ι ο υ ρ γ ί α  κ λ ί μ α τ ος προόδου, παρά αρνήσεως.

Εκθέτω τις σκέψεις μου αυτές με  α φ ο ρ μ ή  δ ι ά φ ο ρ α  δημοσιεύματα που εφάπτονται των προαναφερόμενων επισημάνσεων και της σφαίρας του Δήμου, με τη μόνη σκέψη ότι όλα αυτά ίσως έχουν κάποια θετική απήχηση και χρησιμότητα.

ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ...ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ! Μια πρωτοβουλία για τα παιδιά από την Αντιπεριφερειάρχη Γιώτα Γαζή

Παραμυθένιος Αύγουστος 2011 για τα παιδιά και … μια φορά κι ένα καιρό στη Φωκίδα...Μια όμορφη πρωτοβουλία από την Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας Γιώτα Γαζή , προσφορά στους μικρούς φίλους αλλά και ... σε μεγάλους .

Θα πραγματοποιηθούν 16 παραστάσεις σε αντίστοιχα χωριά της Φωκίδας .

Περιλαμβάνουν «Παραμυθοπαραστάσεις» για μικρούς και μεγάλους με την ηθοποιό Χριστίνα Λιόγαρη και «Παραμυθοζωγραφική» εργαστήρια για παιδιά με τη Δέσποινα Παπαϊωάννου.

Οι ημερομηνίες για κάθε χωριό αναλυτικά έχουν ως εξής :

* Ευπάλιο - 1 Αυγούστου 2011
* Λιδωρίκι - 3 Αυγούστου 2011
* Πενταγιοί - 5 Αυγούστου 2011
* Ελαιώνας - 6 Αυγούστου 2011
* Στρώμη - 7 Αυγούστου 2011
* Αγία Ευθυμία - 8 Αυγούστου 2011
* Γλυφάδα - 9 Αυγούστου 2011
* Μαριολάτα - 10 Αυγούστου 2011
* Κίρρα - 11 Αυγούστου 2011
* Αλποχώρι - 13 Αυγούστου 2011
* Μαλανδρίνο - 16 Αυγούστου 2011
* Βουνιχώρα - 17 Αυγούστου 2011
* Πολύδροσο - 18 Αυγούστου 2011
* Ποτιδάνεια - 19 Αυγούστου 2011
* Χρισσό - 20 Αυγούστου 2011
* Γαλαξίδι - 21 Αυγούστου 2011

Οι ώρες που θα πραγματοποιηθούν οι παραστάσεις σε όλα τα χωριά είναι :

- Παραμυθοζωγραφική, για παιδιά  19.00 – 20.30

- Παραμυθοπαράσταση, για μικρούς και μεγάλους  20.30 – 21.30

Στο Ευπάλιο την ίδια ημέρα και ώρες θα πραγματοποιηθεί η ετήσια εκδήλωση «ζωγραφική για παιδιά» που έχει καθιερωθεί με πρωτοβουλία της Ένωσης Ευπαλιωτών Δωρίδας , του Δημοτικού Σχολείου Ευπαλίου και την αιγίδα του Δήμου Δωρίδας. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο Δημαρχιακό μέγαρο του Ευπαλίου.

Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011

ΤΑ ¨ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ¨ΣΤΗΝ ΑΓ.ΕΥΘΥΜΙΑ με πλούσιο πρόγραμμα από 31/7 έως 15/8


Από το Σάββατο 30 Ιουλίου έως και τις 15 Αυγούστου θα ξεδιπλωθούν και φέτος , για 17η συνεχόμενη χρονιά, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις ¨ Σκαρίμπεια¨,  στην Αγία Ευθυμία.
Όπως είναι γνωστό οι εκδηλώσεις πήραν το όνομα  τους από το μεγάλο Έλληνα και Αγιοευθυμιώτη  Λογοτέχνη Γιάννη Σκαρίμπα.

Πρόγραμμα  Εκδηλώσεων

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ
Λογοτεχνική εκδήλωση για τον Γ. Σκαρίμπα.Θα μιλήσει ο Συμεών Σταμπούλου ( Λέκτορας στο πανεπιστήμιο Λειψίας , διδάσκων ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία) με θέμα: Με την ταχεία των 6 ½ οπισθοβατικώς προς την Ευρώπη”. Ζητήματα μετάφρασης του έργου του   Γ.Σκαρίμπα.
20:00 μμ Παρέμβαση της Αναστασίας Σελέκου, θετής κόρης
του Σκαρίμπα , στον προαύλιο χώρο όπου γεννήθηκε ο Σκαρίμπας

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ
Εκδήλωση για τον Ανδρέα Κονιάκο
10:30 πμ Παρέμβαση του Αναστασίου Καρτσακλή, καθηγητή πανεπιστημίου Αθηνών , στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου Θα προηγηθεί μνημόσυνο στον Ι. Ναό Γέννηση της Θεοτόκου/
19:00 μμ Έναρξη παιχνιδιού “Ο Μίτος της Αριάδνης” με τη
συγκρότηση ομάδων στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου

ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
18:30 μμ Αγώνες ποδοσφαίρου 5Χ5 (Α’ γύρος ) στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου

ΤΡΙΤΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
18:30 μμ Αγώνες ποδοσφαίρου 5Χ5 (Β’ γύρος ) στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου

ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
18:30 μμ Συγκέντρωση έργων παιδικής ζωγραφικής στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου

ΠΕΜΠΤΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
18:30 μμ Τελικοί ποδοσφαίρου στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
09:00 π.μ.  Ποδηλασία με αφετηρία το δημοτικό σχολείο
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
10.30 μμ προαύλιο του δημοτικού σχολείου Δημοτική Μουσική βραδιά με τους: Γιάννη Κωνσταντίνου, Νίκο Βλαχοδήμο, Ξένια Βέρρα .Στο κλαρίνο ο Παναγιώτης Πλαστήρας
19:00 μμ  Εγκαίνια έκθεσης παιδικής ζωγραφικής στο πνευματικό κέντρο

ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
06:30 πμ   Πεζοπορία και πικ νικ με αφετηρία την παιδική χαρά
- Από 18:οο μμ έως 20:30 μμ Αιμοδοσία σε συνεργασία με
το Σύλλογο Αιμοδοτών Άμφισσας “Οι Αγίοι Ανάργυροι” Περιφερειακό Ιατρείο Αγίας Ευθυμίας

ΤΡΙΤΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
18:30 μμ   Αθλοπαιδιές αφιερωμένες στο βαλκανιονίκη Ευθύμιο Λουκόπουλο στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
19:00 μμ  Εσπερινός στον Άγιο Ευθύμιο
20:30 μμ  Χοροί και τραγούδια της Παναγιάς από το μουσικοχορευτικό συγκρότημα της ενορίας του Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου Χαλανδρίου υπό τη διεύθυνση του π.Λάμπρου Ανδρεαδάκη

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
20:00 μμ  Πνευματικό Κέντρο . Παρουσίαση του βιβλίου του Ευθυμίου Σταθόπουλου “Η Φωκίδα της Επανάστασης” (τόμος ΙΙ) Στη συνέχεια θα μιλήσουν οι;Αναστάσιος Σκιαδάς , καθηγητής μαθηματικών, τ. επόπτης Αρσάκειων Σχολών, συγγραφέας Γεώργιος Μπαρμπαρούσης , υποψήφιος διδάκτωρ φιλοσοφίας, συγγραφέας, Άννα Θ. Δρίβα , πτυχιούχος παιδαγωγικού

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
21:00 μμ Προαύλιο του δημοτικού σχολείου Βραδιά με τον περίφημο μάγο SANKARA

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
22:00 μμ Προαύλιο του δημοτικού σχολείου Παραδοσιακοί χοροί με το χορευτικό του Συλλόγου Αγιοευτθυμιωτών Αφιέρωμα στον Λαϊκό καλλιτέχνη Θανάση Δεδούση (Μέγκλα)

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
20:00 μμ Πνευματικό Κέντρο Απονομή Βραβείου “Γεώργιος Χατζής”. Θα ακολουθήσει ομιλία της Γ, Αλιζώτη , επίκουρη καθηγήτρια της σχολής Δασολογίας και φυσικού περιβάλλοντος του ΑΠΘ με θέμα: ¨Βιοποικιλότητα δασικών οικοσυστημάτων και κλιματική αλλαγή : συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας ως ασπίδας προστασίας ¨.

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
10:30 πμ Πνευματικό Κέντρο Απονομή βραβείου “Επαμεινώντας Ρουμάνης”
Θα ακολουθήσει παιδική θεατρική παράσταση και αφιέρωμα στα 15 χρόνια του βραβείου
19:00 μμ Προαύλιο του δημοτικού σχολείου Αγωνίσματα παιχνιδιού “Ο Μίτος της Αριάδνης”

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011

ΤΕΤΡΑΠΛΟ BYPASS O ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΥΡΑΣ, ο Ευπαλιώτης σύζυγος της Πέγκυς Ζήνα

Σε επέμβαση τετραπλού bypass υποβλήθηκε χθες ο Ευπαλιώτης μάνατζερ Γιώργος Λύρας σύζυγος της γνωστής τραγουδίστριας Πέγκυς Ζήνα.

Ο Γιώργος Λύρας εισήχθη στο χειρουργείο στις 08:30 το πρωί και η εγχείρηση που έγινε από τον καρδιοχειρουργό Διευθυντή του Ιατρικού Κέντρου Δημήτρη Νίκα διήρκησε τέσσερις ώρες.

Όπως ανακοινώθηκε η επέμβαση ήταν επιτυχής και αναμένεται σε μία εβδομάδα ο ασθενής να επιστρέψει στο σπίτι του.

Όλες τις τελευταίες ώρες είναι δίπλα του η σύζυγός του Πέγκυ Ζήνα, που κοιμόταν σε διπλανό δωμάτιο του Νοσοκομείου , που ως γνωστόν είναι εγκυμονούσα και σε δύο μήνες θα φέρει στο κόσμο την κορούλα τους.

Πρέπει να πούμε εδώ ότι ο Λύρας πριν από δέκα χρόνια είχε υποβληθεί σε αγγειοπλαστική των στεφανιαίων αρτηριών, το γνωστό σε όλους μας μπαλονάκι και γι αυτό τώρα θέλει ιδιαίτερη προσοχή, όπως δήλωναν αρμόδιοι ιατρικοί κύκλοι, προσέχοντας τον τρόπο ζωής του , χωρίς τσιγάρα , ποτά και εντάσεις.

Ο Γιώργος Λύρας , επιτυχημένος καλλιτεχνικός μάνατζερ, είναι 54 ετών, από το Ευπάλιο Δωρίδος που συχνά επισκέπτεται , έχοντας ανακαινισμένη την πατρική κατοικία του . Στο Ευπάλιο μαζί με την Πέγκυ , συγγενείς και φίλους πέρασε και το τελευταίο Πάσχα, ενώ επισκέπεται και τον Παπαροκά Μουλατσιώτη, στο Μοναστήρι του οποίου παντρεύτηκαν.

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2011

Το Νοσοκομείο Αμφισσας...¨άρρωστο¨ ! Μοναδικό στην Ελλάδα που υποβάθμισαν

΄Ολοι εναντίον της βουλευτού Αφροδίτης Παπαθανάση που ζητούν να παραιτηθεί.Τι απαντά η ίδια στις κατηγορίες.

Από την ¨ΩΡΑ της ΦΩΚΙΔΑΣ¨

Πριν κοπάσει ο «μπουχός» από την «ανεμοθύελλα» που ξεσήκωσε η πρόταση για την αναδιάταξη των μονάδων του ΕΣΥ που αδικούσε κατάφωρα τη Φωκίδα, αφού της στερούσε το «αυτοδιοίκητο», ήρθε η τελική απόφαση που επιβεβαιώνει ξεκάθαρα ότι είμαστε αμελητέα ποσότητα για αυτή την κυβέρνηση.

Η υπουργική Απόφαση ορίζει ξεκάθαρα ότι ανάμεσα σε 52 νομούς έχουμε διοικητικές συνενώσεις νοσοκομείων με νοσηλευτικά ιδρύματα άλλου νομού μόνο στη Φωκίδα και την Ευρυτανία. Αυτή η μονομέρεια με την οποία αντιμετωπίζει πολιτικά το λαό της Φωκίδας το υπουργείο Υγείας αποδεικνύει περίτρανα για μια ακόμη φορά το πολιτικό έλλειμμα σε επίπεδο κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης.

Πληροφορίες μάλιστα, φέρουν την κα Παπαθανάση να καθησύχαζε τους γιατρούς και το προσωπικό του νοσοκομείου μέχρι την τελευταία ώρα, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει διοικητική συνένωση, ενώ μάλιστα δεν έκρυβε την ενόχλησή της, για τους τόνους που υψώθηκαν, μετά την ανακοίνωση της τελικής πρότασης.

Η απόφαση αυτή είναι προσβλητική και ταπεινωτική για το Φωκικό λαό και την κύρια ευθύνη φέρει η κα Παπαθανάση που δεν παρακολουθούσε το θέμα όσο στενά θα έπρεπε.

Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η τελική πρόταση ήταν αναρτημένη για πολλές μέρες στο διαδίκτυο και η Βουλευτής δεν είχε πάρει χαμπάρι ότι το αυτοδιοίκητο ισχύει για όλη την Ελλάδα, πλην της Φωκίδας.

Μικρά νοσοκομεία, μικρότερων περιοχών από τη δική μας, διατηρούν την αυτονομία τους. Πως είναι δυνατόν το νοσοκομείο της Άμφισσας να μην μπορεί να διατηρήσει την αυτονομία του σε μια ολόκληρη χώρα; Αν αυτό δεν δείχνει εγκληματική αδιαφορία από την πλευρά της κας Παπαθανάση, τότε καλούμε την ίδια να μας το ερμηνεύσει.

Δυστυχώς, η Βουλευτής απέδειξε ότι δεν είναι μόνο πολιτικά ανίκανη να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα του νομού, αλλά είναι και πολιτικά επικίνδυνη, αφού δεν είναι σε θέση να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον της περιοχής που την έστειλε στη Βουλή. Τρανό παράδειγμα ότι δεν κατάφερε τελικά να πείσει για την άρση της αδικίας χάνοντας μια μάχη που ήταν πασιφανές το δίκιο της περιοχής.

Εφόσον έσυρε την περιοχή σε μια τόσο εξευτελιστική απόφαση η κα Παπαθανάση οφείλει να παραιτηθεί από το αξίωμά της.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Στην απόφαση ορίζεται ρητά η διοικητική συνένωση του νοσοκομείου της Άμφισσας και του Καρπενησίου με αυτό της Λαμίας, ενώ μειώνονται και οι κλίνες σε 80 οργανικές, από 132 που είχε το νοσοκομείο, εκ των οποίων λειτουργούσαν οι 94.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης άμεση ήταν η κινητοποίηση του προέδρου της Επιστημονικής Επιτροπής κ. Ηλία Παπαδρόσου, ο οποίος συνομίλησε με όλους του Διευθυντές και προϊσταμένους κλινικών, όπως μας εξήγησε.

Ο κ. Παπαδρόσος δήλωσε στην εφημερίδα μας τα εξής:

«Θεωρώ την απόφαση πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη. Από εκεί και πέρα, η στάση δεν πρόκειται να παρεκκλίνει ούτε κατ’ ελάχιστο από τις αρχικές μας τοποθετήσεις, καθώς είχα επαφές με συναδέλφους ιατρούς, διευθυντές και προϊσταμένους κλινικών, οι οποίοι κινούνται στο ίδιο πνεύμα.
Ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας στην άδικη αντιμετώπιση του νοσοκομείου μας, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να παραιτηθώ από τη θέση του προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με δυναμικές κινητοποιήσεις, μέχρι να καταλάβει το υπουργείο ότι σε καμιά περίπτωση δεν παίζουμε και πως δεν προτιθέμεθα να ανεχτούμε την υποβάθμιση του νοσοκομείου. Αυτό πάντως που δεν πρόκειται να ξεχάσουμε είναι τον εμπαιγμό που υφιστάμεθα τις προηγούμενες μέρες από αρμόδια πολιτικά πρόσωπα του νομού περί δήθεν επιτυχή έκβαση του ζητήματος», κατέληξε ο κ. Παπαδρόσος.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ

Η βουλευτής με ανακοίνωσή της δήλωσε τα εξής :

Καταρχήν η πρόταση του Υπουργείου αφορά τη ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ νοσοκομείων και ΟΧΙ τη συγχώνευση ή κατάργηση σε ότι μας αφορά ως Φωκίδα.

Αυτό συνεπάγεται ότι

1. Το νοσοκομείο Άμφισσας παραμένει Ν.Π.Δ.Δ. με δικό του οργανισμό και δικό του προϋπολογισμό.
2. Δεν καταργείται κανένα εργαστήριο.
3. Για όλα τα περιφερειακά νομαρχιακά νοσοκομεία θα γίνει προσπάθεια ενίσχυσης τους με προσωπικό άρα κανείς δεν συζητά για μετακίνηση προσωπικού από τα περιφερειακά νοσοκομεία.
4. Τα κεντρικά νοσοκομεία θα ενισχύσουν τα περιφερειακά.
5. Κάθε νοσοκομείο θα έχει δικό του Δ.Σ. ή Συμβούλιου Διοίκησης.
6. Η διασύνδεση όπως ορίζεται από το Υπουργείο Υγείας θα εξυπηρετήσει επίσης τα περιφερειακά νοσοκομεία στη μείωση του γραφειοκρατικού κόστους και στο καθεστώς των προμηθειών.
7. Σε ότι αφορά την Άμφισσα, η μοναδική μεταβολή που επέρχεται αφορά μόνο το μοντέλο διοίκησης του.
8. Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν κλινικές και τμήματα νοσοκομείων όπου θα διατηρήσουμε το υπάρχον καθεστώς έχοντας ήδη ζητήσει ενίσχυση τμημάτων.

Η χώρα ζει πολύ κρίσιμες και ιστορικές στιγμές , η σπατάλη και η κακοδιαχείριση μας έχουν οδηγήσει στην κατάσταση αυτή , οφείλουμε να κάνουμε αλλαγές προς όφελος των πολιτών ακόμη κι αν αυτές μας «ξεβολεύουν».

Θα κάνουμε σε συνεργασία με το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή παροχή υγείας στο νομό και θα σταθούμε απέναντι σε κάθε κύμα λαϊκισμού. Ο καθένας δικαιούται και οφείλει να κρίνει τις επιλογές μας , κανείς όμως δεν δικαιούται να κινδυνολογεί σε βάρος της δημόσιας υγείας.

ΚΑΙ ... WiFi ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΠΑΛΙΟΥ για πρόσβαση σε όλους στο διαδίκτυο

Τι δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Ευπαλίου Ανδρέας Ευσταθίου
Δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο θα έχουν σε λίγες ημέρες οι κάτοικοι του Ευπαλίου και γενικότερα της Δωρίδας, μέσω της τεχνολογίας WiFi.

Όπως μας ενημέρωσε ο Αντιδήμαρχος Ευπαλίου  Ανδρέας Ευσταθίου, ο πρώην Δήμος Ευπαλίου διέθετε WiFi, όμως όταν ανέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή βρήκε το δίκτυο χαλασμένο.

Αυτή τη στιγμή ήδη γίνονται εργασίες για την αποκατάσταση των βλαβών, οι οποίες θα στοιχίσουν περίπου 5.500 ευρώ, κι έτσι η Δημοτική Ενότητα Ευπαλίου, σε λίγες μέρες θα έχει και πάλι ασύρματο internet.

Παράλληλα ο κ. Ευσταθίου μας ενημέρωσε πως στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η εγκατάσταση δικτύων σε όλο το Δήμο.

Να σημειώσουμε πως η πλατεία Ευπαλίου διαθέτει ούτως ή άλλως WiFi, από προσκείμενη καφετέρια κι έτσι η νεολαία της Δημοτικής Ενότητας μπορεί να ¨σερφάρει¨ στο διαδίκτυο ακόμα και στην πλατεία μέσω laptop και κινητών τηλεφώνων.

Για όσους δεν ξέρουν… μερικές πληροφορίες για το WiFi.

Το WiFi (wireless fidelity) είναι μια σειρά τεχνολογικών προδιαγραφών για ασύρματη επικοινωνία των υπολογιστών ενός δικτύου. Wifi hotspot είναι κάθε τοποθεσία (καφετέρια, ξενοδοχείο, εστιατόριο, πλατεία, λιμένας, κτλ), που επιτρέπει να συνδέεσαι ασύρματα στο διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας φορητό υπολογιστή (laptop), υπολογιστή χειρός (palmtop, PDA), φορητή παιχνιδομηχανή, και ορισμένα κινητά τηλέφωνα.

Υπάρχουν hotspots σου προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν (free wifi), και άλλα όχι.

Tο φαινόμενο hotspot ελεύθερης πρόσβασης βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη παγκοσμίως. Σε πολλές μεγάλες ευρωπαϊκές και βόρειο-αμερικανικές πόλεις, βρίσκει κανείς ένα δωρεάν hotspot σε απόσταση μόλις ενός χιλιομέτρου από την οικία του.

Ο όρος προέρχεται και είναι σήμα κατατεθέν του WiFi Alliance, ενός μη-κερδοσκοπικού οργανισμού που παρέχει την πιστοποίηση για τα προϊόντα που υπακούνστις προδιαγραφές αυτές.

ΠΗΓΗ : ΩΡΑ της ΦΩΚΙΔΑΣ

Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2011

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΥΛΗ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ δημιούργησε η Αντιπεριφερειάρχης

Βήμα προβολής-επικοινωνίας για όλους τους Συλλόγους Φωκίδας

Νέο διαδικτυακό τόπο δημιούργησε η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, την ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ, με ηλεκτρονική διεύθυνση www.fokida.net και σκοπό την προβολή των δραστηριοτήτων των συλλόγων.

Όπως αναφέρει με ανακοίνωσή της η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας Γιώτα Γαζή, με το νέο νόμο του Καλλικράτη 3852/2011, ο ρόλος της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης όσον αφορά τους τομείς Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι επιτελικός και συντονιστικός.

Συγκεκριμένα, μπορούμε να συμμετέχουμε σε προγράμματα πολιτιστικών και αθλητικών φορέων της Περιφέρειας και των Δήμων, συμμετοχή στον συντονισμό δράσεων των πολιτιστικών φορέων της Περιφέρειας και συμμετοχή στην υλοποίηση πολιτιστικών προγραμμάτων και εκδηλώσεων υπερτοπικής σημασίας.

Με αφορμή τις αρμοδιότητες αυτές επισημαίνει η κ. Γαζή , η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, θα αναλάβει πρωτοβουλίες για τις οποίες θα σας ενημερώσει. Μια από αυτές είναι η αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας, η δημιουργία του Fokida.net, της Πολιτιστικής Πύλης της Φωκίδας, το οποίο προσφέρει σε όλους τους συλλόγους και τους λειτουργούς των γραμμάτων και των τεχνών του τόπου μας ένα φιλόξενο βήμα έκφρασης, αλλά και ένα αποτελεσματικό μέσο ενημέρωσης για τις δραστηριότητες τους.

Για να μπορεί να ενημερώνεται όμως, το Fokida.net έγκαιρα και έγκυρα πρέπει να… ενημερώνεται. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κατακλυστούμε με τα e-mail σας και τις επιστολές σας, τονίζει η Αντιπεριφερειάρχης, που θα μας μεταφέρουν τον παλμό της δράσης σας: εκδηλώσεις, πρωτοβουλίες, εκδόσεις.

Στο Fokida.net παράλληλα με το ενημερωτικό τμήμα του, υπάρχει το τμήμα δημιουργίας – φιλοξενίας σελίδων για τους συλλόγους και τους λειτουργούς που θέλουν να έχουν παρουσία στο διαδίκτυο, αλλά δεν έχουν δικό τους δικτυακό τόπο. Και αυτή η υπηρεσία προσφέρεται εντελώς δωρεάν και με την υποστήριξη έμπειρων επαγγελματιών του ιντερνέτ.

Το Fokida.net (www.fokida.net) είναι μια πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, η οποία, κτίζεται όμως με τη συνεργασία όλων των συντελεστών της πολιτιστικής ζωής του τόπου μας, καταλήγει η κ. Γαζή, γι αυτό και περιμένουμε, σύντομα και τη συμβολή όλων στη δημιουργία της πολιτιστικής πύλης της Φωκίδας…