Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΦΥΓΕ σαν σήμερα πέρυσι στα 45 του χρόνια

Του Περικλή Ν. Λουκόπουλου

Σαν κεραυνός είχε πέσει καλοκαιριάτικα πέρυσι τέτοια μέρα το μαντάτο. Έφυγε ο Γιώργος Δασκαλόπουλος. Κανείς δεν ήθελε να το πιστέψει για ένα παλικάρι στα 45του.

Ο Γιώργος δεν ήταν μόνο ένας καλός δημοσιογράφος στην αθλητική δημοσιογραφία που διακονούσε. Ήταν Ο αθλητικός δημοσιογράφος. Με περισσή δεοντολογία, με διασταυρωμένη ειδησεογραφία, με γλαφυρή-ποιητική γραφή που θα τη ζήλευαν και λογοτέχνες. Η ξύλινη γραφή που είναι συνηθισμένο φαινόμενο στη σημερινή δημοσιογραφία και ιδιαίτερα στην αθλητική, δεν υπήρχε στην πέννα του Γιώργου.

Σήμερα το πρωί με πήρε τηλέφωνο ο φίλος Πνευμονολόγος-Διευθυντής στο ΣΩΤΗΡΙΑ Γιάννης Ντάνος, γνωστός για τα ερυθρόλευκα Ολυμπιακά του αισθήματά .

- Είναι φοβερό. Πήρες το ΦΩΣ ;

- Τι έγινε ρε Γιάννη ; Πήρατε κανέναν από τη Μπαρτσελόνα;

- Αγοράζω το ΦΩΣ από την μέρα που βγήκε , μού είπε. Μόνο σήμερα και πέρυσι που χάθηκε ο Δασκαλόπουλος , διάβασα κείμενο του Εκδότη και Διευθυντή Θόδωρου Νικολαΐδη με την υπογραφή του στη πρώτη σελίδα.

Πήρα λοιπόν το ΦΩΣ και πράγματι ο Θόδωρος Νικολαΐδης, επώνυμα, θυμήθηκε τον συντάκτη του και του γράφει …

« Να ήξερες , αγαπημένε μας Γιώργο, πόσο μας λείπεις !...

Ένας χρόνος πέρασε από τότε που μας ¨έφυγες¨ τόσο ξαφνικά …Πόσο γρήγορα κυλάει ο χρόνος…

* Κάθε μέρα , Γιώργο ΜΟΥ, καλέ μου φίλε, σε βλέπω μπροστά μου στο ¨ΦΩΣ¨ … Σε βλέπω να έρχεσαι , να με πλησιάζεις στο γραφείο μου με εκείνο το παιδικό, το αφοπλιστικό σου χαμόγελο και να μου πετάς εκείνη τη χαριτωμένη ατάκα… ¨πλακίτσες, μπος; πλακίτσες;¨. Αυτές τις τόσο ανθρώπινες στιγμές όσο ζω δεν θα τις ξεχάσω ποτέ, δεν θέλω να τις ξεχάσω ! …

* Ξέρεις πόσο σε αγαπούσα, Γιώργο… Αυτό που δεν ξέρεις είναι το τεράστιο κενό που δημιούργησε στο ¨ΦΩΣ¨ η τραγική αποχώρησή σου. Σε θυμόμαστε ΟΛΟΙ, Γιώργο… Και σε αγαπάμε ΟΛΟΙ. Να το θυμάσαι αυτό …»

Τα είπε όλα ο κυρ Θόδωρος μέσα σε λίγες γραμμές. Τι να προσθέσεις …Τι να θυμηθείς … Τι να αναζητήσεις… Τι να γράψεις … για μια παιδική ψυχούλα ενός ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ . Γιώργο όλη η παλιοπαρέα και σε θυμάται και σε αγαπά .

Υ.Γ. Ο Γιώργος Δασκαλόπουλος καταγόταν από το Παλαιοξάρι Δωρίδας, εκεί όπου πέρυσι τέτοια μέρα τον αποχαιρετήσαμε.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ¨ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΕΙΑ 2011¨ στο Κροκύλειο από 11 έως 16 Αυγούστου

Με εθελοντισμό των κατοίκων το Κροκύλειο καθαρίζεται παντού με συντονιστή τον Πρόεδρο τους Δημήτρη Αθ.Μπαρμπούτη
Σημαντικές είναι και φέτος οι πολιτιστικές εκδηλώσεις ¨Μακρυγιάννεια 2011¨ που θα πραγματοποιήσει από 11 έως 16 Αυγούστου στο Κροκύλειο ο Σύλλογος Κροκυλείων Δωρίδας ¨Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ¨

Μεταξύ άλλων θα πραγματοποιηθούν:

• Λαϊκή βραδιά το Σάββατο 13 Αυγούστου στο εντευκτήριο Λιβάδι με είσοδο ελεύθερη.

• Συναυλία του Λάκη Χαλκιά την Κυριακή 14 Αυγούστου στο σχολείο με την υποστήριξη του Δήμου Δωρίδας και είσοδο μόνο 5€.

Στο πρόγραμμα επίσης περιλαμβάνεται πεζοπορία βουνού, γευστικές δημιουργίες, παζάρι, έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας, αθλητικοί αγώνες, παιδικές δραστηριότητες και πολλά άλλα.

Συμμετέχουν ακόμα και βοηθούν οι φορείς, του Τοπικού Συμβουλίου Κροκυλείου του Συλλόγου Πενταγιωτών, και του Συλλόγου Γαμβρών και Νυφών Κροκυλείου.

Στο μεταξύ όπως μας ενημερώνει ο εκπρόσωπος του Τοπικού Συμβουλίου Κροκυλείου Δημήτρης Αθ. Μπαρμπούτης, «εκτός από τις καθημερινές εργασίες για την καθαριότητα και ευταξία του χωριού μας γίνονται αποκαταστάσεις σε σπασμένα δίκτυα νερού, σε θέματα ηλεκτροφωτισμού, καθαρίστηκαν και απολυμάνθηκαν οι δεξαμενές μας και ελπίζουμε φέτος το καλοκαίρι να είναι λιγοστά τα προβλήματα με το νερό στο χωριό μας».

Το αίσθημα του εθελοντισμού , επισημαίνει ο Δημ. Μπαρμπούτης έχει γίνει πλέον πραγματικότητα σε όλες τις εργασίες στο χωριό μας. Χτυπώντας την καμπάνα μαζεύτηκαν στην πλατεία αρκετός κόσμος, με σκούπες ,με φτυάρια, με τσουγκράνες, τσαπιά , ταβανόβουρτσες και ξεκινήσαμε με κέφι να καθαρίζουμε τον χώρο πέριξ της πλατείας και ασβεστώσαμε την έξω μεριά της πλατείας . Τους ευχαριστώ όλους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μου και είμαι σίγουρος ότι εάν συνεχίσουμε έτσι σίγουρα το χωριό μας θα γίνει η ομορφιά των Βαρδουσίων.

θα ήθελα να αναφέρω έναν - έναν όσους βοήθησαν για την εργασία αυτή : Γεώργιος Μπρούμας, Αθανάσιος Σαϊτης (Τάμης),Μαρία Αποστολακοπούλου, Γεώργιος Βάρσος, Δημήτριος Χαραλαμπόπουλος (Πολύμερος), Βασίλειος Κρίτσας, Πάνος Σαϊτης (Παπαρήγας), Τάσος Καπέλας, Νικόλαος Ψεύτης, Αυγερός Αυγερόπουλος, Βίκυ Μπαρμπούτη , Μαρία Μπαρμπούτη, Θεόδωρος Τσαλικίδης και Φώτης Ρίζος.

Τον ασβέστη για την βαφή της μάντρας προσέφερε η Βιολέτα Μπόλη, και ευχαριστώ τον Δημήτριο Μπαρμπούτη καταστηματάρχη του ξενώνα για την προσφορά των αναψυκτικών σε όλους μας κατά το διάλλειμα των εργασιών .


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ¨ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΕΙΩΝ 2011 ¨

Αναλυτικά ολόκληρο το πρόγραμμα με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις ¨Μακρυγιάννεια 2011¨ όπως τις ανακοίνωσε ο Σύλλογος που τα διοργανώνει έχει ως εξής :

Πέμπτη 11 Αυγούστου

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΒΟΥΝΟΥ
Δύο ομάδες που ξεκινούν από Κροκύλειο και Πενταγιού, ανεβαίνουν στο Ξηροβούνι, συναντούνται και κατεβαίνουν μαζί προς Πραττά – Λάκκο. Ξεκούραση και κέρασμα στην πλατεία της Πενταγιούς.
Συνδιοργανωτής: ο Σύλλογος Πενταγιωτών Μεγάλη Βρύση Κροκυλείου & Κεντρική πλατεία Πενταγιού 07:00

ΠΑΖΑΡΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:
Άνοιγμα του παζαριού με χειροποίητα προϊόντα, όπως τραχανάς, μαρμελάδες, λικέρ, κεντήματα και πολλά άλλα. Πλατεία 18:30

ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ
Οι γυναίκες συνεχίζουν φτιάχνοντας πίτες και εδέσματα. Ακολουθεί μουσική & χορός προς τιμή των γυναικών του χωριού. Στο μαγαζί της Βιολέττας 19:00

Παρασκευή 12 Αυγούστου

ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου 10:30
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ Μνημείο Μακρυγιάννη 11.15

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ:
Παρουσιάζονται πίνακες της ζωγράφου Γενετζάκη και σπάνια φωτογραφικά ντοκουμέντα του Κροκυλείου. Ακολουθεί μπουφές προσκεκλημένων. Σχολείο 11:30

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΜΠΑΚΑΡΕΖΟΣ
Μία παρουσίαση – έκπληξη με την επιμέλεια του Προέδρου του Συλλόγου Σχολείο 21:00

Σάββατο 13 Αυγούστου

ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΑΒΟΡΙΤΙ
Επίσκεψη στο σπίτι του Στρατηγού Μακρυγιάννη. Με ποδήλατα, αυτοκίνητα ή περπατώντας, συναντιόμαστε στον Αβοριτόκαμπο. Αβοριτόκαμπος 08:30

ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΙΔΩΤΟ
Τα παιδιά μαθαίνουν μία διασκεδαστική δημιουργία Πλατεία 11:00

ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ:
1. Αγώνας αντοχής Τύμβος – Μνημείο Μακρυγιάννη
2. Τσουβαλοδρομίες
3. Πέταγμα λιθαριού Μνημείο Μακρυγιάννη 19:30

ΛΑΪΚΗ ΒΡΑΔΙΑ
Με ζωντανή κομπανία και χορό. Είσοδος ελεύθερη. Λιβάδι 23:00

Κυριακή 14 Αυγούστου

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΝΩΣΕΩΝ
Μικροί και μεγάλοι διαγωνίζονται σε ομάδες, μαθαίνουν για το Κροκύλειο και κερδίζουν δώρα Πλατεία 18:30

ΛΑΚΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ
Η μεγάλη μουσική συναυλία του καλοκαιριού Σχολείο  (είσοδος 5€)  21:00

Δευτέρα 15 Αυγούστου

ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Λαμβάνουν όλα τα παιδιά μέρος σε μία παράσταση που προετοίμασαν τις προηγούμενες ημέρες στο χωριό Λιβάδι 21:00

Τρίτη 16 Αυγούστου

ΧΟΡΟΣ ΓΑΜΒΡΩΝ & ΝΥΦΩΝ ΚΡΟΚΥΛΕΙΟΥ   Πλατεία   21:00

Το Λιβάδι, το Παζάρι και η Έκθεση ζωγραφικής – φωτογραφίας θα λειτουργούν καθημερινά όλες τις ημέρες των Μακρυγιάννειων.

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011

ΓΕΝΝΗΣΕ ΣΤΟ WC ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΩΣΕ ! 17χρονη Ναυπάκτια στον Εισαγγελέα

Του Γιώργου Ηλιόπουλου

Με την κατηγορία της παιδοκτονίας οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Μεσολογγίου η 17χρονη , που γέννησε μόνη της στην τουαλέτα του σπιτιού συγγενικού της προσώπου στη Ναύπακτο και μετέφερε νεκρό το νεογέννητο βρέφος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Οι διαστάσεις της υπόθεσης άρχισαν να ξετυλίγονται μόλις οι αστυνομικές αρχές ενημερώθηκαν από το προσωπικό του νοσοκομείου ότι είχε μεταφερθεί νεκρό το βρέφος.

Ξεκίνησαν οι έρευνες και η Αστυνομία , χθες το πρωί, επιβεβαιώθηκε από την ιατροδικαστή ότι το παιδί είχε χάσει τη ζωή του με βίαιο τρόπο, κάτι που είχε υποψιαστεί από την πρώτη στιγμή .

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή Αγγελική Τζιόλα «πρόκειται για ένα βίαιο θάνατο» χωρίς να επεκταθεί στις συνθήκες υπό τις οποίες το παιδί έχασε τη ζωή του.

Η κοπέλα γέννησε στο σπίτι συγγενικού της προσώπου στη Ναύπακτο, το Σάββατο, αφού παρέμεινε κλειδωμένη για δύο ώρες στην τουαλέτα. Οι συγγενείς της ζητούσαν επίμονα από την κοπέλα να ανοίξει και μπαίνοντας στο χώρο είδαν τη νεαρή σε μια λίμνη αίματος.

Η ίδια διατεινόταν ότι δεν είχε αντιληφθεί πως βρισκόταν σε κατάσταση εγκυμοσύνης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας , «από την μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα δεν έχει προκύψει κανένα στοιχείο για εμπλοκή άλλο προσώπου στην υπόθεση».

Η κοπέλα συνελήφθη στο νοσοκομείο του Ρίου και παρέμεινε μέχρι χθες φρουρούμενη , προκειμένου να βγει το πόρισμα της ιατροδικαστού.

Την προανάκριση στην υπόθεση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ναυπάκτου.

Πηγή : ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Φιμώνουν...3000 εφημερίδες Συλλόγων και μαζί με αυτές κάπου 20 της Δωρίδας. Ούτε η χούντα δεν το τόλμησε αυτό !

Του  Παύλου Δωριάδη

Πάνω από 3000 εφημερίδες που εκδίδουν οι διάφοροι εθνικοτοπικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι της χώρας οδηγούνται σε κλείσιμο από την απόφαση της κυβέρνησης , με το … «μεσοπρόθεσμου», να καταργήσει το μειωμένο ταχυδρομικό τέλος.

Μέσα σ΄αυτές συμπεριλαμβάνονται κάπου 20 εφημερίδες που εκδίδουν οι διάφοροι Σύλλογοι των χωριών της Δωρίδας,

Έτσι με το νέο Νόμο της Κυβέρνησης τα ταχυδρομικά τέλη μιας τρίμηνης ή δίμηνης έκδοσης ενός Συλλόγου … δεκαπλασιάζονται ! Αν δηλαδή μία εφημερίδα συλλόγου πλήρωνε 150€ για ταχυδρομικά τέλη, με το ειδικό καθεστώς μειωμένων τελών , τώρα θα πληρώνει 1500€, που σημαίνει ότι η εφημερίδα αυτή οδηγείται σε κλείσιμο.

Από την απόφαση αυτή εξαιρούνται μόνο οι ημερήσιες και  οι εβδομαδιαίες εφημερίδες καθώς  και τα έντυπα που έχουν ιδιοκτήτη που είναι μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου, δηλαδή όλα εκείνα τα έντυπα που έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

Οι εφημερίδες των διαφόρων συλλόγων στηρίζονται στις συνδρομές των μελών τους για να καλύπτουν τα έξοδά τους και εκδίδονται με την αφιλοκερδή εργασία των Διοικήσεων των Συλλόγων και το μεράκι τους , ώστε να ενημερώνονται οι συγχωριανοί τους .

Αυτή η απόφαση που ενεργοποιείται από την 1η Αυγούστου, είναι πρωτόγνωρη στα χρονικά του τύπου και όπως έλεγε πολιτικός παράγων, ούτε η χούντα δεν το τόλμησε αυτό!

Η νέα ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας αλλά και οι βουλευτές από όλες τις περιφέρειας της χώρας πρέπει να ξαναδούν το θέμα με μεγαλύτερη ευαισθησία. Δεν θα γεμίσουν τα άδεια ταμεία, με μερικές χιλιάδες ευρώ, κλείνοντας εφημερίδες δεκαετιών και στερώντας την ενημέρωση των πολιτών από τα χωριά τους.

Είναι ένα έγκλημα κατα της ενημέρωσης των πολιτών που μπορούν να το προλάβουν.

Κυριακή, 17 Ιουλίου 2011

ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΨΥΛΛΩΝ ΣΤΟ ΛΙΔΩΡΙΚΙ ! Πάρτε μέτρα πριν απλώσει στη Δωρίδα

Του  Παύλου Δωριάδη

Επιδημία ψύλλων έχει απλωθεί στο Λιδωρίκι , εδώ και 2 χρόνια , που τελευταία όμως βρίσκεται σε έξαρση αναγκάζοντας τους πολίτες να βγαίνουν στα blog και να το καταγγέλλουν .

Όπως αποδεικνύεται, από όσα ήρθαν στο φως από τις καταγγελίες , το γεγονός ήταν γνωστό εδώ και καιρό ,αλλά για διάφορους λόγους το κρατούσαν… κουκουλωμένο.

Λιδωρικιώτης, που επισκέπτεται πολλές φορές το χρόνο το χωριό του , έπεσε θύμα της επιδημίας και αναγκάστηκε να κοινοποιήσει το γεγονός επωνύμως σε blog που διατηρεί ο Λιδωρικιώτης Κώστας Καψάλης.

Ο κ. Καψάλης δεν φάνηκε να αιφνιδιάζεται από την καταγγελία, την οποία μάλιστα επιβεβαίωσε.

Εφ όσον έτσι έχουν τα γεγονότα και δεν είμαστε εμείς που θα τα διαψεύσουμε, ας παρθούν άμεσα και συντονισμένα όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μη εξαπλωθεί το φαινόμενο σε όλη τη Δωρίδα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο επιστολογράφος, με την μεγάλη κινητικότητα των πολιτών τώρα το καλοκαίρι λόγω της περιόδου των διακοπών.

Ειδικότερα ο φίλος Λιδωρικιώτης στην επιστολή του στο blog του Κ. Καψάλη τονίζει μεταξύ άλλων :

«Τα τελευταία 10 χρόνια κάνω τις διακοπές μου στο χωριό μας, το Λιδωρίκι, ανελλιπώς Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρι και κάποια σαββατοκύριακα –τιμής βενζίνης επιτρεπούσης -. Τα τελευταία 2 χρόνια άκουγα κάποια σχόλια που αφορούσαν τις συνθήκες που επικρατούν στην πλατεία της Βαθειάς αλλά δεν έδινα και πολύ σημασία, φέτος όμως που επισκέφτηκα την πλατεία αντιμετώπισα σοβαρό πρόβλημα με ψύλλους εγώ και το παιδί μου. Συγκεκριμένα έπειτα από επίσκεψη μας δυο βράδια συνεχόμενα γεμίσαμε ψύλλους τους οποίους φέραμε στο σπίτι μας και καταλαβαίνετε τι έγινε και τι περάσαμε.

Σε επίσκεψη μου στο φαρμακείο για την προμήθεια σκευασμάτων για την αντιμετώπιση των πληγών, ο φαρμακοποιός με ενημέρωσε ότι το θέμα έχει πάρει τεράστια έκταση με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να φτάνουν στο σημείο να εκδηλώνουν μέχρι και αναιμία, να προμηθεύονται κορτιζονούχα σκευάσματα και να ταλαιπωρούνται χωρίς λόγο, μόνο και μόνο επειδή κάποιοι τσοπαναραίοι βαριούνται να πάνε σπίτι τους πριν έρθουν στην πλατεία για να ασχοληθούν με την ατομική τους υγιεινή.

Εντωμεταξύ δεν υπάρχουν πουθενά στο χωριό σε κανένα κατάστημα σκευάσματα Baygon 2 που είναι το καλύτερο για τον καθαρισμό του χώρου εσωτερικά στο σπίτι. Κάθε εβδομάδα γίνονται μεγάλες παραγγελίες και αμέσως εξαντλούνται. Μου κάνει επίσης τεράστια εντύπωση ότι ενώ όλοι το ξέρουν, όλοι ταλαιπωρούνται βάση των πωλήσεων των αεροζόλ κάνεις δεν κάνει παράπονα η τουλάχιστον εγώ δεν έχω ακούσει μια διαμαρτυρία.

Δηλαδή αξίζει η πλατεία της Βαθειάς περισσότερο από το κορμάκι του παιδιού μου που έγινε σουρωτήρι;

Ο Δήμος κωφεύει λόγω ότι έχουμε καλοκαίρι και δεν κάνει τίποτα, τουλάχιστον το πιο απλό 10 ψεκαστήρες να εργάζονται μια φορά την εβδομάδα νύχτα, από το Αλωνάκι μέχρι όλη την βαθειά.

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και ελπίζω να ασχοληθείτε με την επιστολή μου, εφόσον κάνετε κάποια έρευνα και διασταυρώσεις στα γραφόμενα μου, βλέπετε έχουμε και τις εκδηλώσεις που θα γελάσει ο κάθε πικραμένος έτσι και όλος αυτός ο κόσμος γίνει φορέας των ψύλλων θα γεμίσει η Δωρίδα.»

Απαντώντας στον επιστολογράφο ο ιδιοκτήτης του blog, Λιδωρικιώτης Κ. Καψάλης αναφέρει τα εξής :

« Για των..γραφομένων το..ασφαλές , κάναμε , αγαπημένοι μου φίλοι και εμείς μια σχετική έρευνα διαπιστώνοντας πως ο φίλος μας όχι μόνο έχει απόλυτο δίκιο , αλλά και είναι και…μάλλον επιεικής . Ζητήσαμε απ’ τον φαρμακοποιό μας τον αγαπητό φίλο Λάζαρο Ράπτη , να μας πει τις απόψεις του , γιατί λόγω ιδιότητας έρχεται σε επαφή με τους “ ψυλλό… πληκτους “ και μας επιβεβαίωσε όλα όσα ο φίλος μας περιγράφει , και μάλιστα με πολύ… μελανότερα χρώματα , όπως επίσης μας είπε πως το φαινόμενο δεν είναι τωρινό , όοοοχι βέβαια , κρατάει χρόνια , όλοι το γνωρίζουν αλλά κανένας δεν κάνει και τίποτα , με τα αποτελέσματα που διαβάσατε ..

Βέβαια στη ζωή , υπάρχουν και προβλήματα , αλλά η πολιτεία έχει φροντίσει να συγκροτήσει σχετικές υπηρεσίες , η Κτηνιατρική στην περίπτωσή μας , για να επιλαμβάνονται και να δίνουν την πρέπουσα λύση , χωρίς αυτό να σημαίνει πως και η Δημοτική αρχή , δεν έχει τις ευθύνες της . Εντελώς τυχαία , χθες συζητούσα με κάποιο χωριανό και φίλο για το εν λόγω θέμα και έμεινα …” κάγκελο “ όταν ο φίλος γέλασε κουνώντας το κεφάλι με…” νόημα “ , ενώ μου έδειξε τα πόδια του που είχαν τα ..σημάδια της …” ψυλλο..επίθεσης “ , εκεί δυστυχώς φτάσαμε …

Υπάρχει όμως γιατρειά στο πρόβλημα , αλλά έχει κάποιο …κόστος πολιτικο.. οικονομικόν , βεβαίως …βεβαίως , για το οποίο θα μιλήσουμε το ταχύτερο δυνατό , αφού φυσικά ενημερωθούμε υπεύθυνα από αρμοδίους .

Λυπούμαστε ειλικρινά για τη δυσάρεστη είδηση που μεταδίδουμε , αλλά πιστεύουμε πως σε κάθε περίπτωση ΜΟΝΟ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ , γιατί πολλές φορές για διάφορους λόγους ..σκοπιμότητας , συνήθως , εφαρμόζεται η..” συνηθισμένη..αναπαυτική και..βολική , μέθοδος του..ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑΤΟΣ...

Εμείς θα σας ενημερώσουμε για οποιοδήποτε νέο έχουμε , όπως επίσης θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε κάθε χρήσιμη σχετική πληροφορία , για το πως θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε παρόμοιο περιστατικό».

ΤΡΙΖΟΝΙΑ : οικολογικό - τουριστικό διαμάντι, της Ρούμελης και της Δωρίδας

Μόλις 200 χιλιόμετρα από την Αθήνα, υπάρχει ένας οικολογικός παράδεισος για καλοκαιρινές διακοπές και όχι μόνο ... Τα Τριζόνια .

Το νησί που ήθελε ν΄ αγοράσει ο Αριστοτέλης Ωνάσης πριν αγοράσει το Σκορπιό.

Είναι το μεγαλύτερο παρθένο νησί του Κορινθιακού και το μοναδικό κατοικημένο... Στον Κορινθιακό, έχοντας και τη θάλασσα και το βουνό ακριβώς δίπλα σου. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι είναι ένας μικρός επίγειος παράδεισος!

Είναι νησίδα, απέχει μόλις δυόμισι ώρες από την Αθήνα, αλλά... οδικώς! και 45 λεπτά από την Πάτρα. Αρκούν μόνο πέντε λεπτά μέχρις ότου οι ψαγμένοι επισκέπτες, αυτοί που το εντόπισαν στον χάρτη, περάσουν με βαρκάκι απέναντι και απομονωθούν για τα καλά.

Είναι στη Στερεά Ελλάδα, απέναντι από το Αίγιο, το μεγαλύτερο και μοναδικό κατοικημένο από τα νησάκια του Κορινθιακού, τα γραφικά Τριζόνια της Δωρίδας , δυόμισι τετραγωνικά χιλιόμετρα καταπράσινης γης εν μέσω θαλάσσης, μια πραγματική όαση!

Είναι εύκολα προσβάσιμο, από τον δρόμο Αντιρρίου- Ναυπάκτου ή και μέσω Ιτέας-Γαλαξιδίου, με κοινό προορισμό τα Χάνια, απ΄ όπου αναχωρούν καΐκάκια για τα Τριζόνια.

Αξίζει να τα επισκεφθεί κάποιος, έστω και αυθημερόν, απλώς για μπάνιο και γιατί όχι να συνδυάσει το ταξίδι με φρέσκο ψάρι και ουζάκι στα ταβερνάκια.

Εννοείται, βεβαίως, πως είναι μέρος που προσφέρεται και για μεγαλύτερης διάρκειας διαμονή, στα δύο τοπικά ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Για τα σκάφη υπάρχει και μαρίνα.

Δεν επιτρέπονται τα οχήματα στο νησί , οπότε θα κάνετε και οικολογικές διακοπές....

Ανατολικά και 10 λεπτά με τη ψαρόβαρκα, είναι ο Αϊ-Γιάννης ,ένα μικρότερο και ακατοίκητο νησάκι που τα πεύκα του λούζονται στη θάλασσα. Οι δύο παραλίες του , μία με κόκκινο βότσαλο και η άλλη με άσπρο με τα καταγάλανα νερά τους σε κρατούν … αιχμάλωτο !

Πηγή NewsIt.gr