Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011

ΠΡΟΣΛΗΨΗ 28 ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 8ΜΗΝΟΥ για καθαριότητα στο Δήμο Δωρίδας

Υποβολή αιτήσεων μέχρι και την Δευτέρα 18 Ιουλίου

Στη πρόσληψη 28 υπαλλήλων θα προχωρήσει μέχρι το τέλος Ιουλίου ο Δήμος Δωρίδας για να καλύψει ανάγκες καθαριότητας και πυροπροστασίας.

Πρόκειται για 8μηνες συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου και οι συμβασιούχοι που θα προσληφθούν θα τοποθετηθούν , σύμφωνα με τις ανάγκες που έχε ο Δήμος Δωρίδας,. Να σημειώσουμε πως η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 18 Ιουλίου 2011.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στον τοπικό τύπο ο Δήμαρχος Δωρίδας Γιώργο Καπεντζώνης, οι θέσεις αυτές θα καλύψουν βασικές ανάγκες του Δήμου, αφού όπως προβλέπεται οι υπάλληλοι θα τοποθετηθούν στον τομέα της καθαριότητας κυρίως και της πυροπροστασίας. Η έγκριση μάλιστα των θέσεων από το Υπουργείο, επισήμανε ο Δήμαρχος, ήρθε την καταλληλότερη στιγμή, εφόσον οι ανάγκες του Δήμου είναι ιδιαίτερα αυξημένες κατά τους θερινούς μήνες. Ο κ. Καπεντζώνης διευκρίνισε ακόμα πως οι υπάλληλοι θα τοποθετηθούν μέχρι τέλος του μήνα, κάτι που θα αποτελέσει μεγάλη ανάσα σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, του καλοκαιριού, όπου οι απαιτήσεις είναι αυξημένες.

Ειδικότερα οι ειδικότητες που προκηρύχθηκαν αφορούν 2 ηλεκτρολόγους (ΔΕ), 2 υδραυλικούς (ΔΕ), 5 οδηγούς αυτοκινήτων (καθαριότητας – ΔΕ), 1 Χειριστή μηχανημάτων έργων (Ισοπεδωτής Γαιών - ΔΕ), 1 Χειριστή μηχανημάτων έργων (ΔΕ), 13 Εργάτες γενικών Καθηκόντων (Καθαριότητα - ΥΕ), 4 Εργάτες γενικών Καθηκόντων (ύδρευση –Υ Ε).

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.1 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα Γραφεία της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου Δωρίδας Τ.Κ. 33053 Λιδωρίκι, υπόψη κ. Δούκα (τηλ. επικοινωνίας: 22660 31100).

Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης στον τοπικό τύπο δηλαδή λήγει στις 18 Ιουλίου 2011

ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ,ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ... ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Σχόλιο του Γιώργου Παπαχρήστου

Τούτες τις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα πρέπει με μεγάλη σοβαρότητα όλοι μας να αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις. Χρειάζεται νηφαλιότητα και να μην αποδεχόμαστε τον λαϊκισμό σαν εργαλείο που θα μας κατευθύνει. Μέσα από τα δεκάδες άρθρα, αναλύσεις και σχόλια που καταγράφονται καθημερινά στον τύπο, εμείς οι συνεργάτες του DORIDA NEWS , ανάλογα με την επικαιρότητα προσπαθούμε να επιλέγουμε κάποια για να σας τα παρουσιάσουμε.

Σήμερα με αφορμή όλα αυτά που διαδραματίζονται , λέγονται και γίνονται, γύρω από τα μνημόνια, το μεσοπρόθεσμο, το χρέος, την χρεοκοπία κλπ, επιλέγουμε ένα σχόλιο του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου που αναφέρει μεταξύ άλλων …

¨… Μάλλον δεν είμαστε σοβαροί, ούτε έχουμε καταλάβει τι πρόκειται να αντιμετωπίσουμε μιλώντας για χρεοκοπία και άλλα πολλά. Γιατί δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς σημαίνουν και τι συνεπάγονται όλα αυτά.

Στην αήττητη βλακεία που γνωρίζει δόξες αυτό τον καιρό σε δρόμους και πλατείες (πλατείες επισημαίνω…) ακούς αδιανόητες μπαρούφες από το στόμα διάφορων … μπαρουφάκηδων , σε σημείο που να λες , «είναι δυνατόν;» Και όμως είναι …

Με τα μεγαλύτερη ευκολία του κόσμου , σου λέει ο άλλος , «έλα μωρέ, και τι έγινε ; Να μην πληρώσουμε τα χρέη αφού αυτοί μας …χρωστάνε»!

Του λες «άμα δεν πληρώσουμε , θα πτωχεύσουμε». Σου απαντάει «ε και λοιπόν ; Και τι έγινε;» Τι έγινε άμα πτωχεύσουμε ; Να σου πω εγώ , μεγάλε, γιατί μάλλον δεν σου του λέει κανείς.

Είσαι δημόσιος υπάλληλος και παίρνεις , ας πούμε , σήμερα 1.500 ευρώπουλα; Πάρε 200 και πολλά σου είναι.

Επίσης , επειδή δεν υπάρχουν αποθέματα, το κράτος δεν μπορεί να εισαγάγει καύσιμα. Αφού δεν μπορεί να εισαγάγει καύσιμα, πάρε με δελτίο 30 λίτρα τον μήνα να κινείσαι. Δεν υπάρχουν καύσιμα , δεν υπάρχουν μέσα μαζικής μεταφοράς. Και αν υπάρχουν , εκεί που το δρομολόγιο ήταν ας πούμε ανά 10 λεπτά , τώρα θα είναι ανά 2 ώρες, και αν … Και όποιος προλάβει να μπει (στο λεωφορείο , το τραμ, το τρόλεϊ.

Δεν έχουμε λεφτά, δεν έχουμε ενέργεια : με 30% εισαγόμενη ηλεκτρική ενέργεια το καλοκαίρι, πάρε 8 ώρες διακοπή ημερησίως για να μπορέσουν να έχουν όλοι ηλεκτρικό ρεύμα…

Για να δω , τη θες ακόμη τη χρεοκοπία ; ¨

Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2011

ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΗ Εσωτερικού Κανονισμού Δήμου Δωρίδας

Του Παύλου Δωριάδη

Πανηγυρική αποδοχή και έγκριση με συντριπτική πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο, είχε ο Εσωτερικός Κανονισμός λειτουργίας του Δήμου Δωρίδας που έφερε για συζήτηση και ψήφιση η Δημοτική Αρχή.

Το Σχέδιο των 100 σελίδων του Κανονισμού , που ετοίμασε και εισηγήθηκε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Αντωνόπουλος , ήταν να συζητηθεί στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά ζητήθηκε και δόθηκε ο χρόνος μιας εβδομάδας , ώστε οι Σύμβουλοι να έχουν την ευκαιρία να τον μελετήσουν και να κάνουν και τις δικές τους προτάσεις.

Ουσιαστικά , με μικρές τροποποιήσεις, εγκρίθηκε το Σχέδιο Εσωτερικού Κανονισμού , που τα βασικά του σημεία παρουσίασε πριν λίγες ημέρες το DORIDA NEWS.

Μετά την παρουσίαση και ανάλυση του Σχεδίου από τον εισηγητή Κώστα Αντωνόπουλο, έγιναν τοποθετήσεις και παρεμβάσεις από τους Συμβούλους και ακολούθως ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Παναγιώτης Ζέτος έθεσε το Σχέδιο σε ψηφοφορία για έγκριση.

Απουσίαζαν από τη διαδικασία οι Κώστας Φλετούρης για οικογενειακούς λόγους και ο Αλέξανδρος Τσακούμης.

Από τον Συνδυασμό της πλειοψηφίας του Δημάρχου Γιώργου Καπεντζώνης ψήφισαν όλοι υπέρ , εκτός του Παναγιώτη Παπαγεωργίου που καταψήφισε.

Από τον Συνδυασμό της μείζονος αντιπολίτευσης υπέρ του Σχεδίου Κανονισμού ψήφισαν οι Μαρία Πλούμη, Αντώνης Γιαννόπουλος και Κώστας Υφαντής , παρών ψήφισαν οι Τάσος Παγώνης, Κώστας Παλασκώνης και Γιώργος Καραχάλιος, όχι ψήφισε ο Κώστας Κουτσούμπας και υπέρ μιας άλλης δικής του πρότασης ψήφισε ο Κώστας Ζωητός.

Από την έλασσον αντιπολίτευση ψήφισαν υπέρ του σχεδίου οι Χρήστος Τριανταφύλλου και η Βάγια Μήτρου-Θεοχάρη.

Είχαμε δηλαδή τελικά στην ψηφοφορία , από τους 25 παρόντες Δημοτικούς Συμβούλους, 19 ΝΑΙ, 2 ΟΧΙ, 3 ΠΑΡΩΝ και 1 ΑΛΛΟ.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στο σώμα η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας Παν. Παπαγεωργίου, που χαρακτήρισε το σχέδιο «κατάπτυστο» γιατί κατά την κρίση του δεν διασφαλίζει την νομιμοποίηση της έδρας του Δήμου στο Λιδωρίκι. Στην τοποθέτηση του ήταν ο μόνος που έφερε στο τραπέζι το θέμα της έδρας του Δήμου, παρουσιάζοντας διάφορες ανεξήγητες φοβίες και ανασφάλειες, όπως χαρακτηριστά ανέφεραν άλλοι συνάδελφοί του και μάλιστα από την ίδια περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Λιδωρικίου.

Αιτιολογώντας την παράξενη και περίεργη αυτή στάση του ο κ. Παπαγεωργίου, μίλησε για στήριξη και ανάπτυξη του Λιδωρικίου μέσα από το σύστημα των Υπηρεσιών του Δήμου, (ένα συγκεντρωτικό σύστημα που έχει δοκιμαστεί και αποτύχει) αδιαφορώντας για την σωστή , ορθολογική και περιφερειακή ανάπτυξη συνολικά του Δήμου καθώς και την αποτελεσματική εξυπηρέτηση όλων των πολιτών του Δήμου.

Οι θέσεις αυτές του κ. Παπαγεωργίου σε συνδυασμό με τις απαράδεκτες εκφράσεις, και όχι η αρνητική του ψήφος, που είναι δικαίωμά του, στηλιτεύτηκαν από συμβούλους της πλειοψηφίας με δυσμενή σχόλια, που έθεσαν υπ΄ όψιν του Δημάρχου Γιώργου Καπεντζώνη, ζητώντας να φέρει το θέμα σε συζήτηση στη Δημοτική Παράταξη της πλειοψηφίας, εφ΄ όσον ο κ. Παπαγεωργίου θέλει να συμμετάσχει σ΄ αυτήν.

Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011

ΠΟΙΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΔΩΡΙΔΑ από τα Περιφερειακά προγράμματα


Κανένα νέο έργο δεν θα προωθηθεί μέσα στο 2011, που αφορά τους ορεινούς όγκους της Δωρίδας, με χρηματοδότηση από τα ολοκληρωμένα Επιχειρησιακά Προγράμματα Ανάπτυξης της Περιφέρειας,λόγω της οικονομικής κατάστασης.

Αυτό ανακοίνωσε η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας Γιώτα Γαζή με αφορμή ερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου Κώστα Παπαθανασίου.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση διαχείρισης που εκπόνησε η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΦΩΚΙΔΑΣ Α.Ε , που είναι ο τεχνικός σύμβουλος του προγράμματος, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ήταν 5ετές, ύψους 120.000.000 € και ξεκίνησε το 2008. Δυστυχώς όμως στα 3 πρώτα χρόνια η απορρόφηση ήταν πολύ χαμηλή σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Αντιπεριφερειάρχης.

Για το 2011 , από τα χρήματα αυτά , για τους ορεινούς όγκους Δωρίδας, βρίσκονται στο στάδιο της μελέτης τα εξής έργα :

1. Μελέτη περιφερειακού έργου Τρικόρφου (δημοπράτηση 16/12/2008) ποσού 272.271,26 €. Δεν υπάρχει απορρόφηση πίστωσης

2. Βελτίωση επαρχιακού δρόμου προς Διχώρι (δημοπράτηση 24/02/2009) ποσού 1.542.553,91 €. Έχουν απορροφηθεί 284.840,00 €

3. Βελτίωση επαρχιακού οδικού δικτύου από Παραλίμνιο έως Πενταγιοί – Αρτοτίνα (δημοπράτηση 30/07/2008), ποσού 5.021.500,00 €. Έχουν απορροφηθεί 2.250.827,51 €

4. Μελέτη βελτίωσης – επέκτασης δημοτικής οδού από Νέα Εθνική Οδό – Κλήμα – Κάμπο – ΕΠ.Ο. Τείχιο – Ποτιδάνεια (δημοπρατήθηκε 20/01/2009) ποσού 243.532,00 €. Έχουν απορροφηθεί 7.559,83 €.
Εντός του 2011, ανέφερε η κ. Γαζή, θα καταβληθεί προσπάθεια συνέχισης και ολοκλήρωσης των έργων που έχουν δημοπρατηθεί και συμβασιοποιηθεί.

Ήδη έχει αναρτηθεί στο πρόγραμμα Διαύγεια τα ποσά των 48.225,24 € για την βελτίωση επαρχιακού δρόμου στο Διχώρι και 14.519,65 € για την μελέτη του αγωγού επεξεργασίας λυμάτων οικισμών περιοχής Μόρνου.

Για το 2011 έχουν προϋπολογισθεί 1.400.000,00 € για χρηματοδότηση των παραπάνω έργων.

Στο 5ετές πρόγραμμα των 120.000.000,00 € , στα 3 χρόνια λειτουργίας του είναι:

• Ενταγμένα έργα 32 / προϋπολογισμού 44.944.700,00 €

• Δημοπρατημένα έργα 11 / προϋπολογισμού 12.441.700,00 €

• ΠΛΗΡΩΜΕΣ έως 31/12/2010, 7.262.725,00 € , δηλαδή για 3 χρόνια απορροφήθηκαν μόνο 7.262.725,00 €Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011

Τα μικρο - Δωρικά του ... Δωριάδη !

* Όπως σας είχαμε ενημερώσει, συνεδριάζει αύριο Τετάρτη στο Λιδωρίκι το Δημοτικό Συμβούλιο , όπου θα αποφασίσει τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου πάνω σε εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Κώστα Αντωνόπουλου, που δεν συζητήθηκε στη συνεδρίαση της προηγούμενης Παρασκευής.

* Στην ίδια συνεδρίαση θα συζητηθεί και η υπόθεση της καταπάτησης Δημοτικού δρόμου από την εταιρεία «ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΟ ΑΕ». Πρόκειται για την εταιρεία του επιχειρηματία Φλέσσα που ανέγειρε πάνω από τη λίμνη του Παραθάλασσου Ευπαλίου, 4 πολυτελείς μεζονέτες για τουριστική εκμετάλλευση και έχει καταπατήσει μέρος του δημοτικού δρόμου που ένωνε την περιοχή με το Ευπάλιο. Εισηγητής του θέματος είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της έλασσον αντιπολίτευσης Χρήστος Τριανταφύλλου.

*Ακόμα θα συζητηθεί και η τροποποίηση του Προϋπολογισμού του Δήμου για το 2011, με την αποδοχή της πίστωσης των 96.800 € από τη ΣΑΤΑ-Πολιτική προστασία 2011 για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας.

*Από τώρα άρχισαν να κινούνται οι ενδιαφερόμενοι για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Φωκίδας που θα γίνουν τον προσεχή Νοέμβριο. Οι πληροφορίες λένε ότι ο νυν Πρόεδρος Βαγγέλης Μυταράς ίσως να μη κατέβει ξανά ως υποψήφιος για προσωπικούς λόγους. Αυτό έχει δημιουργήσει μια κινητικότητα στα στελέχη της παράταξής του για να δουν πώς θα πορευτούν . Κινητικότητα όμως υπάρχει και μεταξύ των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας , όπου καταλήγουν να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Γιώργου Γαζή , που μέχρι στιγμής το παίζει «σφίγγα», κάνει βολιδοσκοπήσεις στο παρασκήνιο και τις αποφάσεις του θα ανακοινώσει μέσα στις επόμενες βδομάδες. Αντίθετα την υποψηφιότητα ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες με επίσημη ανακοίνωση-μανιφέστο , ο επιχειρηματίας από την Ιτέα Νίκος Γιογάκης. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι θα έχει την στήριξη πολλών και νέων στελεχών , χωρίς κομματική ομπρέλα, που προέρχονται από όλο το φάσμα των πολιτικών δυνάμεων της Φωκίδας. Στο τέλος των μικρο-Δωρικών παραθέτουμε την ανακοίνωση του Νίκου Γιογάκη.

* Δυστυχώς για 4 σχεδόν χρόνια το Λαογραφικό Μουσείο Λδωρικίου παραμένει κλειστό. Πληρώνει την ανικανότητα ανθρώπων και την… Ελληνική αθάνατη γραφειοκρατία. Πολύ φοβάμαι ότι τώρα θα έρθει κι ένας ακόμα εχθρός του , το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο. Ο πρώην Δήμος Λιδωρικίου θα έπρεπε να έχει δρομολογήσει από τότε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και κινήσεις ώστε το Μουσείο τώρα να λειτουργεί. Όσοι γνωρίζουν και ασχολούνται με τα κοινά έχουν την ίδια άποψη. Τώρα η βουλευτής του Νομού , έστω και αργά, απευθύνθηκε στον αρμόδιο Υπουργό Πολιτισμού να απαντήσει για την τύχη του Μουσείου. Αυτός θα δώσει τη γνωστή απάντηση , ότι το γνωρίζουν οι υπηρεσίες το θέμα και το προωθούν ώστε σύντομα το Μουσείο να λειτουργήσει ξανά… Κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς… χωρίς Μουσείο !

* Ποδηλατοπορεία γύρω από τη λίμνη του Μόρνου στο Λιδορίκι θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Ιουλίου. Η ποδηλατοπορεία θα έχει αφετηρία στο φράγμα του Μόρνου στις 9.00 το πρωί και ο τερματισμός θα γίνει στο Λιδορίκι. Η απόσταση είναι 25 χλμ. και ο δρόμος με άσφαλτο. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Ποδηλατικός Όμιλος Ναυπάκτου και όποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6945418382.

* Το Δροσάτο άνοιξε την αυλαία των πλούσιων πολιτιστικών του εκδηλώσεων για το καλοκαίρι με την «Γιορτή των Γονέων» το Σάββατο 2 Ιουλίου, που φέτος έγινε στην πλατεία Τριγώνου στο Πευκάκι. Γλέντησαν μέχρι πρωίας , με πρωταγωνιστή , ποιόν άλλον , τον ακούραστο Πρόεδρο του Πολιτιστικού τους Συλλόγου Μπάμπη Αλεξανδρή. Στην εκδήλωση του… «μικρού χωριού με την μεγάλη καρδιά» όπως οι ίδιοι αυτοσαρκάζονται που παραβρέθηκε πλήθος κόσμου από τα γύρω χωριά, έδωσαν το παρόν και εκπρόσωποι όλων των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Δωρίδας, χέρι-χέρι στο τσάμικο και τον καλαματιανό !

* Ακόμα σκάβουν , ακόμα ψάχνουν, ακόμα ακούνε ήχους αλλά χρυσός δεν έλαμψε στο φως του ήλιου. Παιδιά βάλτε και χρονοδιάγραμμα γιατί στο τέλος θα εξαφανίσετε το νησάκι ! Κι άντε μετά να δώσουμε εξηγήσεις στον Αι-Νικόλα ! Όχι τίποτα άλλο , αλλά βρήκε τον μπελά του κι ο Καπεντζώνης από τους δημοσιογράφους , που όλο τον ρωτούν τι προγραμματίζει να κάνει με … τόσα λεφτά !

*  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΓΙΟΓΑΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ
     ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ

Η οικονομική κρίση που διέρχεται σήμερα η χώρα μας έχει αποτυπωθεί με χαρακτηριστικό τρόπο, στην κακή ψυχολογία, στην “αμυντική” συμπεριφορά των επιχειρηματιών, αλλά και στην οικονομική εξόντωση των μισθωτών στην Ελλάδα. Οι επιπτώσεις της κρίσης στις πολύ μικρές και οικογενειακές επιχειρήσεις, αλλά και στους μισθωτούς, είναι φανερό πως τους οδηγεί στην οικονομική κατάρρευση. Οι συνέπειες στο εισόδημα και στην απασχόληση είναι τέτοιες που επιφέρουν χτυπήματα, φανερά σήμερα, στον κοινωνικό ιστό και της δική μας τοπικής κοινωνίας. Της κοινωνίας της Φωκίδας.

Τα λουκέτα στις επιχειρήσεις στην Φωκίδα έφτασαν το 2010 τα 240 και το 2011 έχουν τάση αυξητική, ενώ ταυτόχρονα ο τζίρος όλων σχεδόν των επιχειρήσεων μειώνεται δραματικά.

Η κατάσταση σε επίπεδο εθνικό δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού και ελπίδας για γρήγορη αντιστροφή του κλίματος.

Έγκριτοι επιστημονικοί φορείς (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) κάνουν λόγο για πιθανό λουκέτο σε 225.000 μικρές επιχειρήσεις το επόμενο διάστημα, με σοβαρές επιπτώσεις στον τομέα της απασχόλησης.

Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα αποτελούν τον βασικό δημιουργό θέσεων εργασίας, συγκεντρώνοντας πάνω από το 55% της απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες είναι φανερό πως η απόφαση να δραστηριοποιηθεί ο καθένας μας, είναι επιβεβλημένη. Η προσπάθεια πρέπει να είναι ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ και γι αυτό πρέπει να την αντιμετωπίσουμε δυναμικά μέσω του οργάνου που μας ενώνει, δηλαδή του Επιμελητηρίου μας.

Πήρα λοιπόν την απόφαση, με τη σύμφωνη γνώμη πολλών φίλων επαγγελματιών και μέσα από συλλογικές διαδικασίες, να λάβω μέρος στις προσεχείς εκλογές του Επιμελητηρίου Φωκίδας ως επικεφαλής συνδυασμού, πιστεύοντας ότι μπορώ να βοηθήσω και να συμβάλλω ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της σημερινής κατάστασης.

Ο Νομός μας αξίζει μια πολύ καλύτερη τύχη. Οφείλουμε να τον οδηγήσουμε στην θέση ανάπτυξης που του ανήκει.

Το Επιμελητήριο είναι το μόνο θεσμικό όργανο των επαγγελματιών που μπορεί να παρέμβει να αγωνιστεί και να βοηθήσει ουσιαστικά τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις του τόπου μας.

Αυτή την στιγμή το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ πρέπει:
• Να Οικοδομήσει Σχέσεις Εμπιστοσύνης και Αλληλεγγύης
• Να Διοικηθεί με Σύνεση
• Να Απεγκλωβιστεί από Προσωπικές τακτικές που δεν ταιριάζουν σε συλλογικά όργανα
• Να έχει ξεκάθαρη Σκέψη, Αντίληψη της κατάστασης, Όραμα
• Να προβάλλει την Προοπτική και την Εναλλακτική πρόταση στις δυσκολίες
• Να στηρίξει τον Επαγγελματία και την Επιχειρηματικότητα με πρόταση διεξόδου από την κρίση, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας νέο αναπτυξιακό πρότυπο για την περιοχή μας, που θα έχει επίκεντρο τις μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις.

Η μέχρι σήμερα επαγγελματική μου δραστηριότητα μου επιτρέπει να σας διαβεβαιώσω ότι οικοδομώντας σχέσεις εμπιστοσύνης και Αλληλεγγύης και με τη δική σας συμμετοχή θα φέρουμε αποτελέσματα για την προάσπιση των επιχειρήσεών μας, η επιβίωση των οποίων θα εξασφαλίσει όχι μόνον την επιβίωση των οικογενειών μας, αλλά θα μειώσει την ανεργία και γενικότερα θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του χαρισματικού Νομού μας..

Μεμονωμένα ο καθένας μας δεν μπορεί να φέρει κανένα αποτέλεσμα.

Ήρθε η στιγμή να κάνουμε την προσπάθεια όλοι μαζί, για την ανάσχεση και την αντιστροφή του δυσμενούς κλίματος και της οικονομικής κατάστασης συνολικότερα, στηριζόμενοι πρώτα από όλα στη συλλογικότητα και κυρίως στις δικές μας δυνάμεις.