Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

ΠΡΟΕΛΑΣΗ ΙΠΠΙΚΟΥ ΣΕ ΠΟΤΙΔΑΝΕΙΑ!Ωραία και επιτυχημένη η εκδήλωση του Ιππικού Ομίλου Ναυπακτίας - Δωρίδας

Μια ακόμα επιτυχημένη εκδήλωση πραγματοποίησε ο Ιππικός Σύλλογος Ναυπακτίας-Δωρίδας, με … ¨ιππική πορεία¨ από το Χάνι Φασουλά στην Ποτιδάνεια.

Οι εντυπώσεις και οι εμπειρίες θαυμάσιες , ιδιαίτερα για τα νεότερα μέλη του Συλλόγου που πήραν μέρος πρώτη φορά σε μια τέτοια πορεία.

Ας αφήσουμε όμως τους ίδιους τους διοργανωτές και πρωταγωνιστές να μας τα αφηγηθούν …

Από το πρωί άρχισαν να φτάνουν στο Χάνι Φασουλά τα τρέιλερ και τα φορτηγά των μελών που κουβαλούσαν τα άλογα. Πολύ γρήγορα δόθηκαν οδηγίες για την διαδρομή και ετοιμαστήκαμε.

Λίγο μετά τις 10:00 περίπου το «ιππικό» ξεκινούσε για μια ακόμα εκδρομή στην Ποτιδάνεια. Μεγάλη η ανταπόκριση από ιππείς και ίππους του συλλόγου μας όπως μεγάλη ήταν και η προσέλευση φίλων του συλλόγου με αυτοκίνητα που μας συνόδευσαν σχεδόν σε όλη την διαδρομή. Εντυπωσιακή η προσέλευση ίππων Ελληνικών φυλών πράγμα που είναι ενθαρρυντικό για το μέλλον του συλλόγου μας. Το δυσκολότερο μέρος της ήταν η αρχή. Ένα ανηφορικό σημείο αρκετά δασωμένο με μεγάλες λακκούβες που είχαν νερό της βροχής.

Η πρώτη στάση ήταν στο DASOS THERETRON, ένα ξενοδοχείο στολίδι πάνω από το Παλιοξάρι, μέσα στο δάσος εναρμονισμένο πλήρως με το γύρω περιβάλλον. Εκεί οι άνθρωποι του ξενοδοχείου είχαν ετοιμάσει υποδοχή με ένα τεράστιο τραπέζι στο γκαζόν όπου ήπιαμε τον καφέ μας και απολαύσαμε το υπέροχο γλυκό – κέρασμα τους.

Μισή ώρα μετά ξεκινήσαμε ξανά με προορισμό την Ποτιδάνεια κάτω από έναν γκρίζο ουρανό που μας προϊδέαζε για το τι θα επακολουθούσε. Λίγο πριν την Ποτιδάνεια άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες μεγάλες σταγόνες βροχής πράγμα που μας έκανε να προφυλάξουμε τα παιδιά που μέχρι εκείνη την ώρα καβαλούσαν τα άλογα Πίνδου διαδοχικά σε όλη την διαδρομή. Μερικά λεπτά διαδρομής ακόμα και άνοιξαν οι ουρανοί φέρνοντας βροχή και μετά χαλάζι. Η εμπειρία μας από προηγούμενες διαδρομές αξιοποιήθηκε και φτάσαμε ασφαλείς στην Ποτιδάνεια και «λίγο» βρεγμένοι.

Για τους νεότερους της πορείας αποτέλεσε μια τρομερή εμπειρία.

Επόμενη στάση η ταβέρνα Μελόκεδρος στην Ποτιδάνεια. Εκεί ήταν ο τερματισμός της πορείας αλλά η αρχή των απολαύσεων. Όλα τα φαγητά ήταν τέλεια σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα που θύμιζε λίγο από χειμώνα.

Τα μέλη του συλλόγου με τα άλογά τους που πήραν μέρος ήταν:

Αμπλάς Νίκος με τον  Έκτορα
Βλαχογιάννης Παναγιώτης με το  Θωμά
Γεωργακόπουλος Χρήστος με τον  Όλιβερ
Γράβαλος Νίκος και Μαρία Γράβαλου (διαδοχικά) με τον  Μέρλιν
Δημητρίου Γιώργος με την  Ζήνα
Ευθυμιόπουλος Λάζαρος με τον  Άρη
Καραδήμας Παναγιώτης με την  Αριάδνη
Καραδήμας Κάρπος με τον  Παρασκευά
Κουφογιάννης Χρήστος με την  Μελίνα
Μόραλης Θεόδωρος και Μόραλης Μιχάλης (διαδοχικά) με τον  Χαράλαμπο
Μουχτούρης Αντώνης με τον  Βλάγκο
Νάτσικα Σοφία , Ράμμος Γιώργος και Ράμμου Σοφία (διαδοχικά) με την  Κούλα
Ρήγας Παντελής και Σπύρος (διαδοχικά) με τον  Κοριόσσο
Ράμμος Κώστας με την  Ήρα
Σταυρόπουλος Αχιλλέας με τον  Έκτορα
Σταυροπούλου Ιωάννα με την  Αίθη

Είναι πολύ σημαντικό ότι ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για τα παιδιά προπάντων να κάνουν ένα μέρος της διαδρομής με τα άλογα Πίνδου του Γιάννη Κατσάρα, που είναι κατάλληλα για αρχάριους και παιδιά. Τα μέλη του συλλόγου στο σύνολό τους νιώθουμε απέραντη ικανοποίηση που μπόρεσαν να έρθουν και να πάρουν αυτήν την εμπειρία πολλά παιδιά.

Ελπίζουμε , τονίζουν οι άνθρωπο του Συλλόγου, πως σύντομα θα βρεθεί ο χώρος που θα στεγάσει την προσπάθειά μας για να μπορούν να έρθουν κοντά στο άλογο και το σύλλογο και όλοι οι υπόλοιποι που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον μέσα από τα τηλέφωνα και την σελίδα του ιππικού. Ο σύλλογος ήταν και είναι ανοιχτός σε όλους όσους αγαπάνε το άλογο και τον εθελοντισμό.

Μαζί στη πορεία και σχεδόν σε όλη την διαδρομή ήταν η Γιώτα Γαζή Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας , οι Αντιδήμαρχοι Δωρίδας Αντωνόπουλος Κώστας, Ευσταθίου Ανδρέας και Τσιλίκης Χρήστος, ο Πρόεδρος του Δ.Δ. Φιλοθέης Ανδρέας Καλαντζής και έφιππος ο πρόεδρος του Δ.Δ. Μαλαμάτων Καραδήμας Παναγιώτης που είναι και μέλος του συλλόγου μας και πάρα πολλοί φίλοι.

Την φωτογραφική κάλυψη είχε αναλάβει ο  Παναγιώτης Νάκης και αυτοκίνητα υποστήριξης ήταν ο Γιάννης Κατσάρας, η Νάτσικα Σοφία, ο Κοτρώτσος Παναγιώτης και ο Γιάννης Κουφογιάννης. Το υπέροχο κατσίκι στην σούβλα προσφέρθηκε από τον Μόραλη Θεόδωρο που απόλαυσε μέρος της διαδρομής ιππεύοντας.

Μήνυμα του ΣΠΟΑΚ για την 5η Ιουνίου ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Να γίνει ο Κορινθιακός Πρότυπο Θαλάσσιο Καταφύγιο

Ο σημαντικότερος περιβαλλοντικός Σύνδεσμος του Κορινθιακού Κόλπου ΣΠΟΑΚ (Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου) με την ευκαιρία της 5ης Ιουνίου , Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος , στέλνει ηχηρό μήνυμα εγρήγορσης και ευαισθητοποίησης προς κάθε κατεύθυνση, ότι ο Κορινθιακός Κόλπος πρέπει να γίνει Πρότυπο Θαλάσσιο Καταφύγιο.

Ειδικότερα στο μήνυμά του ο ΣΠΟΑΚ τονίζει :

Εν μέσω μιας πρωτόγνωρης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, που οδηγεί σε οικονομική εξαθλίωση εκατομμύρια πολίτες και σε κλείσιμο χιλιάδων μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων, αυξάνοντας δραματικά τους δείκτες της ανεργίας, απειλώντας την κοινωνική συνοχή και ισορροπία, ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας για το Περιβάλλον, που καθιερώθηκε με πρωτοβουλία του ΟΗΕ από το 1972, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του παγκόσμιου κοινού ενδιαφέροντος για τα περιβαλλοντικά προβλήματα, σηματοδοτεί την ευθύνη όλων μας για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και την ανάγκη συμμετοχής μας σε δράσεις, τόσο για την αποκατάσταση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που δημιούργησε η ανεξέλεγκτη ανθρώπινη παρέμβαση, όσο και για την προστασία των φυσικών οικοσυστημάτων που διασφαλίζουν μια ισόρροπη και αειφόρο ανάπτυξη.

Η αποκατάσταση και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, είναι κατ’ εξοχήν πολιτικό ζήτημα και πρέπει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για Κυβερνητικούς και Μη Κυβερνητικούς φορείς. Το ίδιο βεβαίως ισχύει και για όλους τους πολίτες, αφού η καθημερινή μας ζωή και οι καταναλωτικές μας συνήθειες, πρέπει να κατατείνουν στην προστασία του και όχι στην επιβάρυνσή του. Γιατί βεβαίως, παραφράζοντας την ρήση του Ζαν Πολ Σάρτρ «η κόλαση δεν είναι οι άλλοι άνθρωποι», ο καθένας συμμετέχει θετικά η αρνητικά στο πρόβλημα.

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ» (Σ.Π.Ο.Α.Κ.), συνεχίζοντας την επιτυχημένη δράση και παρέμβαση των τελευταίων ετών, σε συνεργασία με άλλους οικολογικούς φορείς και οργανώσεις που δραστηριοποιούνται για την προστασία του Κορινθιακού Κόλπου, θα δώσει την μάχη, αφ’ ενός της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης όλων των συμπολιτών μας για την ανάγκη προστασίας των ακτών και της θάλασσας και αφ’ ετέρου της πολυμέτωπης παρέμβασης σε Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς φορείς, προκειμένου να αντιληφθούν ότι ο Κορινθιακός Κόλπος, όντας μια κλειστή και ευαίσθητη θάλασσα, με εξαιρετική ομορφιά και πλούτο, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει Πρότυπο Θαλάσσιο Καταφύγιο για τη χώρα μας, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, δημιουργώντας επιπλέον οικονομικά οφέλη από την ανάπτυξη ήπιων μορφών τουρισμού και την δημιουργία εναλλακτικών πηγών εισοδήματος για τις τοπικές κοινωνίες.

Αναγνωρίζοντας την δυναμική θέση που κατέχει ο επιχειρηματικός τομέας στην οικονομική αναβάθμιση του τόπου μας και στην κοινωνική ευημερία, αλλά και τις δυνατότητες που έχει να προσφέρει ενεργά και ουσιαστικά στην αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη, επιδιώκουμε τον διάλογο με τις επιχειρήσεις και εστιάζουμε στην δημιουργία αμοιβαίας κατανόησης για την διευκόλυνση τόσο της επιχειρηματικής δραστηριότητας, όσο και της πιστής τήρησης των προβλεπόμενων περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι ο ΣΠΟΑΚ είναι δημιούργημα όλων των Δήμων που περιβρέχονται από τον Κορινθιακό κόλπο κι έχει έντονη περιβαλλοντική-αναπτυξιακή και παρεμβατική δραστηριότητα προς την Κυβέρνηση , την Ευρωπαϊκή Ένωση και σε όλους τους αρμόδιους φορείς και τις τοπικές κοινωνίες. Η έδρα του βρίσκεται στο Αίγιο.

Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

ΣΤΟ ΕΥΠΑΛΙΟ ΓΙΑ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ πάει η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής


Του  Περικλή Ν. Λουκόπουλου

Με σλόγκαν ¨πάμε δενδροφύτευση¨ η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας του Νομού Φωκίδας , θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 3 Ιουνίου , από ώρα 9 το πρωί δενδροφύτευση στο χώρο του Λυκείου Ευπαλίου.

Η δράση αυτή οργανώνεται από την Εταιρία στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης και αγωγής όλων σε θέματα ψυχικής υγείας.

Συμμετέχουμε όλοι, τονίζει με ανακοίνωσή της η Εταιρία Κοινωνιής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας, γιατί οφείλουμε να παραδώσουμε έναν όμορφο κόσμο στα παιδιά μας.

Η δενδροφύτευση θα γίνει σε συνεργασία με τον Δήμο Δωρίδας και το Δημοτικό Σχολείο Ευπαλίου που συντονίζει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ανδρέας Ευσταθίου και εντάσσεται στο πρόγραμμα Προ & Επαγγελματικής Κατάρτισης των Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης(Προστατευμένα Διαμερίσματα, Οικοτροφείο ) και της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας της Εταιρίας.

Να επισημάνουμε ότι Επιστημονικός Υπεύθυνος της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας είναι ο καθηγητής Π. Σακελλαρόπουλος, ενώ στη Διεπιστημονική Ομάδα του Νομού Φωκίδας συμμετέχουν οι Αναστασοπούλου Χριστίνα ( Ψυχολόγος), Γεωργίου Γεωργία (Δασοπόνος), Μπαλωμένου Μαρία (Νοσηλεύτρια - Κοινωνική Λειτουργός), Σταυρίδη Δήμητρα (Κοινωνική Λειτουργός) και Τσαλαπατάνη Μαρία (Ψυχολόγος)Τρίτη, 31 Μαΐου 2011

Η ΑΝΑΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ... ΑΝΑΔΑΣΜΟΥ ! Ο Σκανδαλίδης, ο Μόρνος και τα έργα


Του  Παύλου Δωριάδη

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που ταλανίζουν την περιοχή της Δωρίδας εδώ και αρκετά χρόνια είναι ο περίφημος αναδασμός στη πεδιάδα του Μόρνου.

Συζητήσεις , συσκέψεις, παρεμβάσεις , συγκεντρώσεις , διαμαρτυρίες και πάλι απ΄ την αρχή. Μέχρι και τα ΜΑΤ χρειάστηκε να παρέμβουν σε κάποιες περιπτώσεις.

Όλα ξεκίνησαν με καλές προθέσεις πριν από 25 περίπου χρόνια, για την καλύτερη αξιοποίηση του κάμπου .

Πέρασαν Κυβερνήσεις Ανδρέα, Τζανετάκη , Ζολώτα, Μητσοτάκη, Σημίτη , Καραμανλή και φτάσαμε στο Γ. Α. Παπανδρέου. Λόγια από όλους.(Όχι των Πρωθυπουργών , αλλά των εκπροσώπων τους στη Φωκίδα). Όμως τα λόγια δεν μεταφράζονταν σε έργα, ο καιρός περνούσε, νέες προοπτικές ανάπτυξης άρχισαν να φαίνονται στον ορίζοντα, τα συμφέροντα των μικροϊδιοκτητών αντικρουόμενα, και το σίριαλ τελειωμό δεν έχει.

Φτάσαμε στο 2011 , μπαλώματα έχουν γίνει, αλλά στο τέλος, όποιο κι αν είναι αυτό, δεν φτάσαμε. Και το κακό είναι ότι δεν πρόκειται να φτάσουμε σύντομα.

Δεν το λέμε εμείς , ούτε κάποιοι πολέμιοι του έργου. Το λέει ο πιο αρμόδιος φορέας , το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πριν από λίγες ημέρες η Βουλευτής του Νομού Α. Παπαθανάση , μπρος την δικαιολογημένη για χρόνια αγανάκτηση των αγροτών , έκανε Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με την οποία έθετε 10 επιμέρους ερωτήματα για το έργο της πεδιάδας του Μόρνου.

Οι απαντήσεις που έλαβε από τον Υπουργό και τις κοινοποίησε με Δελτίο Τύπου , δείχνοντας ότι αυτή έκανε το καθήκον της , άλλοι είναι αυτοί που έχουν το λόγο τώρα, επισημαίνουν μεταξύ άλλων :

…«Το φυσικό αντικείμενο της εργολαβίας έχει ολοκληρωθεί, εκτός από τις περιοχές όπου υπάρχει είτε δικαστική εμπλοκή είτε έλλειψη σχετικής αδειοδότησης. Οι εργασίες αποκατάστασης των κακοτεχνιών υλοποιούνται εκ μέρους του Αναδόχου βάσει των εντολών της Δ/σας Υπηρεσίας. Ήδη από 17-1-2011, έχει κοινοποιηθεί ειδική διαταγή προς τον Ανάδοχο για αποκατάσταση ελαττωμάτων. Όσα ελαττώματα – κακοτεχνίες δεν διορθωθούν, θα εκτιμηθούν από την Επίβλεψη και πρόκειται να περικοπεί, μέσω πιστοποίησης, το ποσό που θα προκύψει για την αποκατάσταση τους από το λαβείν του Αναδόχου»…

…«Ο καθαρισμός των τάφρων αποτελεί συμβατική υποχρέωση του Αναδόχου και θα ολοκληρωθεί πριν από την προσωρινή παραλαβή του έργου».

…«Η εργασία αποτύπωσης είχε ολοκληρωθεί και ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία οριστικοποίησης του Παλαιού Κτηματικού Καθεστώτος. Λόγω αντιδράσεων των τοπικών παραγόντων, υπήρξαν πολλές καθυστερήσεις και στη συνέχεια, επειδή η αρμοδιότητα εκτέλεσης του Αναδασμού περιήλθε στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες, έγινε διαγωνισμός και ανάθεση σε ιδιωτικό γραφείο. Η εργασία της οριστικοποίησης δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Η ολοκλήρωση της αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση, προκειμένου να ακολουθήσει η μελέτη και η διάταξη των Νέων Τεμαχίων»…

…«Η Δ/νση Τεχνικών Μελετών & Κατασκευών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης πρότεινε ήδη με έγγραφο της προς τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, να εκπονηθεί η σχετική μελέτη από τον εγκατεστημένο Τοπογράφο σύμβουλο του Αναδασμού και η προκύπτουσα δαπάνη (μελέτη – κατασκευή) να περιληφθεί στο έργο του Αναδασμού, το οποίο θα εκτελέσει η Π. Ε. Φωκίδας και όχι οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου»…

…«Η προετοιμασία των τμημάτων της γεωργικής γης θα είναι εφικτή μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Αναδόχου. Αρμόδια υπηρεσία για έργα Αναδόχου είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας»...

…«Η ολοκλήρωση των αναδασμών θα πραγματοποιηθεί με Εθνική χρηματοδότηση και για το λόγο αυτό στο πλαίσιο της ΣΑΕ 081/3 έχει προβλεφθεί σχετικός κωδικός και πίστωση, ενώ η χρηματοδότηση σχετίζεται με τις πιστοποιήσεις δαπανών που θα υποβληθούν, καθώς και με τη διαθεσιμότητα οικονομικών πόρων»…

…«Σχετικά με την εκτίμηση του ετήσιου κόστους λειτουργίας του έργου, επειδή υπεισέρχονται αρκετοί αστάθμητοι παράγοντες, σκόπιμο είναι να υπάρξει ικανός χρόνος λειτουργίας, ώστε να καταγραφούν οι σχετικές δαπάνες. Θα απαιτηθεί η πρόσληψη από τον ΤΟΕΒ ενός ειδικευμένου ηλεκτρολόγου για το χειρισμό του αυτόματου προγράμματος λειτουργίας των αντλιοστασίων και ενός εργάτη με γνώσεις υδραυλικού»…

…«Η χρηματοδότηση δαπανών για τη συμμετοχή του δημοσίου στη Διοίκηση, Λειτουργία και Συντήρηση έργων που έχει κατασκευάσει το ΥΠΑΑΤ, είναι εφικτή κατά την περίοδο ανάπτυξης των έργων αυτών, εφόσον έχει μεταβιβαστεί η Διοίκηση, Λειτουργία και Συντήρηση αυτών στους Τ.Ο.Ε.Β».

Σε όλες αυτές τις απαντήσεις , για ένα έργο που τρέχει …25 χρόνια ! τι άλλο να σκεφθεί κανείς από αυτό που λέει ο λαός ¨ ζήσε Μάη να φας τριφύλλι¨ !

Σήμερα Τετάρτη 1η Ιουνίου έρχεται στην Άμφισσα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης να μιλήσει για θέματα της αρμοδιότητάς του που αφορούν τη Φωκίδα και αύριο Πέμπτη θα προεδρεύσει στη Λαμία διευρυμένης σύσκεψης με Βουλευτές, Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχες, Δημάρχους και άλλους εκπροσώπους φορέων.

Για το θέμα της πεδιάδας του Μόρνου, πρέπει να δώσει οριστικές απαντήσεις , λύσεις και χρονοδιάγραμμα.

Πρέπει να το απαιτήσουν όλοι οι εκπρόσωποι των πολιτών της Δωρίδας.

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ


Στην πρόσληψη επτά (7) εποχιακών υπαλλήλων, με 2μηνη διάρκεια ,προχωρά ο Δήμος Δωρίδας για να καλύψει ανάγκες των υπηρεσιών του.

Ειδικότερα σύμφωνα με την προκήρυξη θα προσληφθούν :

1. Τρείς (3) χειριστές μηχανημάτων έργων (grader) , που πρέπει να είναι κάτοχοι άδειας χειριστή μηχανημάτων έργου ομάδας Ζ΄ και τάξης Γ καθώς και άδεια οδήγησης επαγγελματική ή ερασιτεχνική.

2. Ένας (1) οδηγός φορτηγού αυτοκινήτου που πρέπει να είναι κάτοχος επαγγελματικής άδειας οδήγησης φορτηγών αυτοκινήτων Γ΄ κατηγορίας.

3. Τρείς (3) εργάτες γενικών καθηκόντων.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Οι ενδιαφερόμενοι, που πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών, μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικώς τα εξής δικαιολογητικά

1. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας
2. Κυρωμένο φωτοαντίγραφο του τίτλου των σπουδών τους. Σε περίπτωση πτυχίου ή τίτλου σπουδών της αλλοδαπής επίσημη μετάφραση αυτού.
3. Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/86 ότι πληρούν τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους μόνιμους υπαλλήλους του α’ μέρους του ν. 3584/2007.
4. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της απαιτούμενης κατά περίπτωση άδειας οδήγησης.
5. Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν κώλυμα απασχόλησης στο Δημόσιο εντός δωδεκαμήνου

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στα γραφεία του Δήμου Δωρίδος στο Λιδωρίκι και στις έδρες των υπολοίπων τριών Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Δωρίδος στο Ευπάλιο, Ερατεινή και Κροκύλειο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες μέχρι την Πέμπτη 2 Ιουνίου, ενώ πληροφορίες μπορούν να πάρουν και στο τηλέφωνο 22660-31100 από την αρμόδια υπάλληλο Θεοδώρα Δούκα.Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011

Τα μικρο-Δωρικά ... του Δωριάδη !* Δύο ωραίες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι στο Αλποχώρι από τον Σύλλογο του χωριού.

Γιορτή του Μοσχαριού το Σάββατο 11 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι. Είναι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Την Κυριακή 7 Αυγούστου , στο Κάστρο της Αρχαίας Καλλίπολης θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά με έντεχνη μουσική. Μια βραδιά δίπλα στη λίμνη με τους ήχους των μουσικών.

Είναι ο δεύτερος Σύλλογος που ανακοινώνει τις καλοκαιρινές του εκδηλώσεις , μετά την Ερατεινή με την Τράτα της και τη Γιορτή της σαρδέλας.

* Τριζόνια και Αϊ Γιάννης, τα δύο νησάκια του Δήμου Δωρίδας , μπήκαν σε ειδικό καθεστώς προστασίας του περιβάλλοντος τους, μαζί με άλλα 58 σε όλη χώρα. Απαγορεύεται η δόμηση στη περιοχή τους που δεν σχετίζεται με την προστασία τους, η διάνοιξη δρόμων, η επέκταση καλλιεργειών, οι επιχωματώσεις, οι αποξηράνσεις, η απόρριψη αποβλήτων και άλλα πολλά. Όλα προβλέπονται σε νομοθέτημα του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Να προσέξουμε λίγο όμως παιδιά , γιατί η ¨μαρίνα¨των Τριζονίων είναι μεγάλο κεφάλαιο για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου και δεν πρέπει να καεί μαζί με ... τα ξερά !

* Αντιγράφω σχόλιο της ημερήσιας εφημερίδας ¨Η ΩΡΑ της Φωκίδας¨ … «Μου το διηγήθηκε το μέλος της Δημοκρατικής Συμμαχίας και υπεύθυνος του οικονομικού τμήματος στο Δήμο Δωρίδας, Φώντας Χασούρας και ομολογώ ότι το βρήκα καταπληκτικό !!!

Πριν από μερικές ημέρες η αρχηγός του κόμματος που ανήκει , Ντόρα Μπακογιάννη, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Ναύπακτο θέλοντας να συνομιλήσει με τα μέλη του κόμματος και τον κόσμο. Μεταξύ αυτών που την υποδέχτηκαν ήταν και ο Κος Χασούρας, η γυναίκα του οποίου, κατά διαβολική σύμπτωση , ονομάζεται Ντόρα Μπακογιάννη(το πατρώνυμο της ) του Κωνσταντίνου.

Όταν λοιπόν συναντήθηκαν οι δύο γυναίκες έγινε το έλα να δεις στην αίθουσα από τα γέλια και τα πειράγματα των δύο γυναικών, αλλά και των υπολοίπων που ¨κολλούσαν¨ στον Φώντα και ¨ έπαιζαν ¨ με τη συνωνυμία.»

* Τα ¨συντροφικά μαχαιρώματα¨ σε ΝΔ αλλά και σε ΠΑΣΟΚ στο Νομό Φωκίδας , τελειωμό δεν έχουν, εν όψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών. Και ξέρετε ο εμφύλιος είναι ο χειρότερος πόλεμος, ενώ φοβάμαι ότι θα βγουν πολλά …¨απλυτα¨ στη φόρα ! Βέβαια το μεγαλύτερο άγχος το έχει η Βουλευτής του Νομού, γιατί όπως λέει κι ο θυμόσοφος λαός μας …όποιος έχει χάνει ! Γι αυτό και ¨επαγγελματοποίησε¨ τον βομβαρδισμό ενημερωτικών ανακοινώσεων, για τις ενέργειές της και τις παρεμβάσεις της, για το καλό και την ανάπτυξη της Φωκίδας.

* Κι η διαμάχη αυτή...¨ κόλλησε ¨ και τους δημοτικούς παράγοντες στη Δωρίδα , φίλους της Νέας Δημοκρατίας, που είχε ξεσπάσει όμως δειλά-δειλά αμέσως μετά τις Δημοτικές Εκλογές. Τον Τάσο Παγώνη πυροβολούν οι πιο πολλοί , ενώ αυτός το παίζει ¨σφίγγα¨ όπως ο … Καραμανλής(!) και ασχολείται κυρίως με τους μαθητές του στον Μαραθιά. Θεωρούν ότι για να κερδίσουν τις επόμενες σε τρία χρόνια δημοτικές εκλογές, πρέπει να αλλάξουν αρχηγό , αλλά δεν συμφωνούν, (στις μυστικές συναντήσεις που κάνουν ), ποιος θα είναι αυτός.

* Τελείωσε επιτέλους μετά από 6 μήνες (!) και η αναμόρφωση της κεντρικής Πλατείας Ευπαλίου. Είναι μια επιτυχία του Δημάρχου Καπεντζώνη, που πήρε μια καυτή …πατάτα από τους προηγούμενους, αλλά τελικά κατάφερε να μη τον κάψει. Μαθαίνω ακόμα ότι έχει δρομολογήσει άλλη μια λύση σε χρονίζων πρόβλημα που σχετίζεται με τον τουρισμό και την ανάπτυξη. Όταν το επιβεβαιώσω θα σας το ανακοινώσω.

* Στο μεταξύ , ιδρώνει και ξεϊδρώνει η δημοτική αρχή Δωρίδας να βρει λύση με την έλλειψη προσωπικού. Προκήρυξε 4 θέσεις για διμηνίτες αλλά μ΄ αυτούς τι να πρωτοκάνει. Και να σκεφθεί κανείς ότι σε λίγους μήνες τελειώνει η θητεία και αρκετών ακόμα συμβασιούχων, ενώ σε λίγο τα ΚΕΠ Λιδορικίου, Ευπαλίου και Ερατεινής, πρέπει να κάνουν και αρκετή δουλειά των Εφοριών, που φεύγουν από Λιδωρίκι και Ναύπακτο.

* Ευχαριστούμε όλους όσους αναμεταδίδουν ( και είναι πάρα πολλοί) ειδήσεις του DORIDA NEWS , γιατί κρίνουν ότι είναι ενδιαφέρουσες. Θερμή παράκληση όμως, για άλλη μία φορά. Να γράφουν το όνομα του συντάκτη και ότι προέρχονται από το DORIDA NEWS.