Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 16 Απριλίου 2011

ΜΕΙΩΣΗ ΤΕΛΩΝ 10% ΣΤΟ Δ.ΔΩΡΙΔΑΣ Tο θέμα του αιολικού πάρκου Αβορόραχης πήρε αναβολή να ξανασυζητηθεί


Την μείωση των τελών 10% για το 2011 αποφάσισε στη αποψινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δωρίδας.

Η μείωση αφορά τα τέλη καθαριότητας , ηλεκτροφωτισμού, νεκροταφείων , ύδρευσης κλπ και έγινε μετά από εισήγηση που έκανε η Οικονομική Επιτροπή, σύμφωνα με την απόφαση που είχε πάρει πριν από λίγες ημέρες.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε εκτός ημερησίας διάταξης και το θέμα του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου, μετά από ενημέρωση που έγινε από τον Δήμαρχο Γιώργο Καπεντζώνη, με τις ραγδαίες εξελίξεις που δρομολογούνται μετά την εντολή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας , για εξεύρεση δωρεάν στέγης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο να χειριστεί το θέμα , ώστε να βρεθεί στέγη και να υπάρξει απάντηση μέχρι 18 Απριλίου που εκπνέει η προθεσμία που όρισε η Αστυνομική Διεύθυνση.

Πηγές προσκείμενες στη Δημοτική Αρχή ανέφεραν ότι οι εναλλακτικές λύσεις είναι περιορισμένες και όπως είχε αναφέρει το DORIDA NEWS, η λύση θα δοθεί μέσα από τα υπάρχοντα Δημοτικά Σχολεία του Καστρακίου και Μοναστηρακίου, αφού δεν υπάρχει ελεύθερο δημοτικό κτίριο στο Ευπάλιο.

Πληροφορίες λένε ότι εξετάστηκε και η περίπτωση του επίσης κλειστού Δημοτικού Σχολείου Γρηγορίτικων, αλλά απορρίφθηκε γιατί δεν πληροί τις προϋποθέσεις των εμβαδών .

Τα άλλα θέματα που συμπεριλαμβάνονταν στην ημερήσια διάταξη και παρουσίασε σε χθεσινό του ρεπορτάζ το DORIDA NEWS , συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν , εκτός αυτού των ανεμογεννητριών στην περιοχή Αβορόραχη.

Για το θέμα αυτό θα υπάρξουν και νέες συζητήσεις με την εταιρία που τις έχει εγκαταστήσει και λειτουργεί και θα το επαναφέρουν στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , όπου και θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΥΠΑΛΙΟΥ αν δεν βρεθεί άμεσα δωρεάν στέγη !

Του  Περικλή Ν. Λουκόπουλου

Σε …¨τελεσίγραφο¨ χρονικού ορίζοντα 4 ημερών καλείται η Αστυνομία Ευπαλίου και η Δημοτική Αρχή να απαντήσουν  αν υπάρχει δημοτικό κτίριο στο Ευπάλιο για δωρεάν στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος , διαφορετικά αυτό θα φύγει !

Το τελεσίγραφο-έγγραφο εστάλλει από την Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας με εντολή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και σχετικής απόφασης του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Εκτός του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου , η εντολή εστάλλει και στα Αστυνομικά Τμήματα Ιτέας , Δελφών και Γραβιάς. Το ίδιο δηλαδή ισχύει και γι αυτά τα Αστυνομικά Τμήματα . Αν δεν βρεθεί δωρεάν στέγη θα κλείσουν.

Στο έγγραφο επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι στο πλαίσιο των δραστικών περικοπών που πρέπει να γίνουν για την εξοικονόμηση πόρων , πρέπει να αναζητηθεί κατάλληλος χώρος για την δωρεάν στέγαση των Αστυνομικών Τμημάτων. Διαφορετικά το Τμήμα θα φύγει και θα ενσωματωθεί σε άλλο πλησιέστερο , για την αστυνόμευση της περιοχής.

Εκείνο που πραγματικά όμως ήταν κεραυνός εν αιθρία , είναι το χρονικό περιθώριο που δίνει η Αστυνομική Διεύθυνση για να δοθεί η απάντηση. Μέχρι στις 18 Απριλίου, δηλαδή σε 4 ημέρες, να απαντηθεί πρώτον αν υπάρχει δημοτική δωρεάν στέγη και δεύτερον αν αυτή είναι  κατάλληλη  σε μέγεθος ,  σε προδιαγραφές υγιεινής και χωροταξικά μέσα στο  χώρο ευθύνης που αστυνομεύει το συγκεκριμένο Τμήμα.

Αμέσως, τόσο οι άνθρωποι της Δημοτικής Αρχής όσο και ο επικεφαλής του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου άρχισαν να αναζητούν εσπευσμένα λύσεις , αφού όπως είναι γνωστό ο Δήμος μέσα στο Ευπάλιο δεν έχει στην ιδιοκτησία του άλλα κτίρια εκτός του Δημαρχείου και του Πνευματικού Κέντρου όπου στεγάζεται και το ΚΕΠ.

Μια πρώτη λύση που εξετάστηκε είναι τα κτίρια των Δημοτικών Σχολείων που έχουν κλείσει στο Μοναστηράκι , στο Καστράκι και στη Μανάγουλη.

Πληροφορίες που δεν διασταυρώθηκαν, αναφέρουν ότι έγινε μια πρώτη έρευνα, όπου διαπιστώθηκε ότι τόσο το κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Καστρακίου όσο και αυτό του Μοναστηρακίου πληρούν τις βασικές προδιαγραφές.

Αργά το βράδυ ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης είχε καλέσει σε σύσκεψη στην Ερατεινή συνεργάτες του, όπου θα εξέταζαν το σοβαρό αυτό θέμα , ενώ αύριο Παρασκευή θα το έφερνε εκτός ημερησίας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο για να παρθούν οι σχετικές αποφάσεις και ενέργειες που πρέπει να γίνουν.

Να υπενθυμίσουμε εδώ , ότι πριν από δύο περίπου μήνες , το τοπικό Συμβούλιο Ερατεινής , με εισήγηση του Προέδρου του Σταύρου Πολίτη,μπρός στον κίνδυνο να κλείσει το Αστυνομικό Τμήμα, πήρε απόφαση που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο , να στεγάσει δωρεάν σε κληροδότημά του το Αστυνομικό Τμήμα.

ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΑΣ:ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΣ με 25 σημαντικά θέματα στην ατζέντα


Για πολλά σημαντικά θέματα, συνολικά 25, θα συνεδριάσει και θα πάρει αποφάσεις, την Παρασκευή το απόγευμα 15 Απριλίου, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δωρίδας στο Λιδωρίκι.

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη που έστειλε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Ζέτος, μεταξύ των θεμάτων είναι ο καθορισμός των τελών για το 2011, που σύμφωνα με απόφαση-εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής , θα είναι μειωμένα κατά 10%, παράταση για ολοκλήρωση και παραλαβή διαφόρων έργων , παραλαβή μελέτης για αποχέτευση και επεξεργασία λυμάτων της παραλιακής ενότητας του τέως Δήμου Ευπαλίου,κατασκευή δεξαμενών και δικτύων ύδρευσης,  κ.ά.

Γιά τα 12 θέματα της ημερήσιας διάταξης εισηγητής θα είναι ο Αντιδήμαρχος Κώστας Αντωνόπουλος , για τα 9 ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Γκόλφης και από 2 θέματα θα εισηγηθούν ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Ράπτης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Καραχάλιος.

Ειδικότερα τα θέματα που θα συζητηθούν και οι εισηγητές που θα κάνουν την ενημέρωση , σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη είναι  :

1. Δημιουργία θέσεων πρακτικής άσκησης Σπουδαστών του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας (εισηγητής Δ.Σ. Καραχάλιος Δημήτριος)

2. Εισήγηση για παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου «Διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων Τ.Δ. Μαλανδρίνου» Δήμου Δωρίδος, (εισηγητής Δ.Σ. Γκόλφης Γεώργιος)

3. Εισήγηση για παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων Ευπαλίου - Μαραθιά - Κλήματος & Δροσάτου» του πρώην Δήμου Ευπαλίου, (εισηγητής Δ.Σ. Γκόλφης Γεώργιος)

4. Εισήγηση για παράταση προθεσμίας σταδίων της μελέτης «Αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων των Δ.Δ. Σεργούλας-Μαραθιά-Μοναστηρακίου-Μανάγουλης-Μαλαμάτων-Καστρακίου και Ευπαλίου» της Δημοτικής Ενότητας Ευπαλίου» (εισηγητής Δ.Σ. Γκόλφης Γεώργιος)

5. Παραλαβή της μελέτης Γεωτεχνικής ‘Έρευνας για τις ανάγκες της μελέτης ‘Αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων των Δ.Δ. Σεργούλας-Μαραθιά-Μοναστηρακίου-Μανάγουλης-Μαλαμάτων-Καστρακίου και Ευπαλίου του Δήμου Δωρίδος (εισηγητής Δ.Σ. Γκόλφης Γεώργιος)

6. Ενοποίηση της μελέτης «Ανάδειξης περιβάλλοντα χώρου μουσείου Αρτοτίνας» και τμήματος της μελέτης «Ανακαίνιση λαογραφικού μουσείου Τειχίου – δημοτικού ξενώνα Τρικόρφου» (εισηγητής Δ.Σ. Γκόλφης Γεώργιος)

7. Αποδοχή απόφασης ένταξης της πράξης «Κατασκευή δεξαμενών ύδρευσης στο Δήμο Ευπαλίου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΗΠΕΙΡΟΥ 2007 – 2013» και ορισμός διαχειριστικού υπολόγου (εισηγητής Δ.Σ. Γκόλφης Γεώργιος)

8. Εισήγηση για παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου «Δημοτική οδοποιία Τ.Δ. Γλυφάδας» του πρώην Δήμου Τολοφώνος, (εισηγητής Δ.Σ. Γκόλφης Γεώργιος)

9. Αποδοχή απόφασης ένταξης της πράξης «Δίκτυο ύδρευσης δημοτικών διαμερισμάτων Δήμου Τολοφώνος» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΗΠΕΙΡΟΥ 2007 – 2013» και ορισμός διαχειριστικού υπολόγου (εισηγητής Δ.Σ. Γκόλφης Γεώργιος)

10. Αντικατάσταση τέως Δημοτικού Συμβούλου κ. Φλέγγα Ιωάννη από τακτικό μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και από μέλος που είχε οριστεί σε διάφορες Επιτροπές του Δήμου . (εισηγητής Αντιδήμαρχος . Ράπτης Ιωάννης)

11. Λήψη απόφασης αποδοχής υπολοίπου Δήμου (εισηγητής Αντιδήμαρχος  Αντωνόπουλος Κώστας)

12. Εισήγηση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για παράταση ωραρίου μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος του Δήμου Δωρίδος (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ράπτης Ιωάννης)

13. Προγραμματισμός πρόσληψης προσωπικού με μίσθωσης έργου για το Κ.Ε.Π. Λιδωρικίου (Εισηγητής Δ.Σ. Καραχάλιος Δημήτριος)

14. Απαλλαγή οφειλετών από προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής τελών (εισηγητής Αντιδήμαρχος  Αντωνόπουλος Κώστας)

15. Καθορισμός τελών ύδρευσης για το οικ. έτος 2011 (εισηγητής Αντιδήμαρχος  Αντωνόπουλος Κώστας)

16. Καθορισμός τελών αποχέτευσης για το οικ. έτος 2011 (εισηγητής Αντιδήμαρχος  Αντωνόπουλος Κώστας)

17. Καθορισμός τελών χρήσης πλατειών και πεζοδρομίων για το οικ. έτος 2011 (εισηγητής Αντιδήμαρχος  Αντωνόπουλος Κώστας)

18. Καθορισμός τελών Νεκροταφείων για το οικ. έτος 2011 (εισηγητής Αντιδήμαρχος  Αντωνόπουλος Κώστας)

19. Καθορισμός δικαιώματος βοσκής για το οικ. έτος 2011 (εισηγητής Αντιδήμαρχος  Αντωνόπουλος Κώστας)

20. Καθορισμός τελών χρήσης λαϊκής αγοράς για το οικ. έτος 2011 (εισηγητής Αντιδήμαρχος  Αντωνόπουλος Κώστας)

21. Καθορισμός τελών άρδευσης για το οικ. έτος 2011 (εισηγητής Αντιδήμαρχος  Αντωνόπουλος Κώστας)

22. Καθορισμός τελών Δημοτικών Σφαγείων για το οικ. έτος 2011 (εισηγητής Αντιδήμαρχος Αντωνόπουλος Κώστας)

23. Καθορισμός συντελεστών δημοτικών τελών καθαριότητας, φωτισμού και Τ.Α.Π. για το οικ. έτος 2011 (εισηγητής Αντιδήμαρχος  Αντωνόπουλος Κώστας)

24. Γνωμοδότηση για τη μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για εγκατάσταση και λειτουργίας Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) ισχύος 16 MW της εταιρείας «ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΦΩΚΙΔΑΣ ΑΒΟΡΟΡΑΧΗ Α.Ε.» στη θέση «΄΄Αβορόραχη΄΄» του Δήμου μας. (εισηγητής Δ.Σ. Γκόλφης Γεώργιος)

25. Προσδιορισμός χρονικής διάρκειας παραχώρησης Κληροδοτήματος Πολυξένης Παπαδημητρίου στην Τ.Κ. Ερατεινής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. (εισηγητής Αντιδήμαρχος  Αντωνόπουλος Κώστας)

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

Ο ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ Πόσο υπαρκτός ο κίνδυνος να χτυπήσει

Του  Παύλου Δωριάδη

Με αφορμή κάποια διεθνή γεωφυσικά φαινόμενα, επανέρχονται κατά καιρούς στην πατρίδα μας τα σενάρια για τις  πιθανότητες να εκδηλωθεί τσουνάμι στη περιοχή του Κορινθιακού κόλπου.

Σ΄αυτό βοηθά η σεισμολογική κατάσταση γύρω από τη συγκεκριμένη περιοχή και το γεγονός ότι πριν από 50 περίπου χρόνια , είχαμε ένα τέτοιο φαινόμενο , με την υποχώρηση της θάλασσας..

Το θέμα ανακαινίστηκε ξανά από επιστήμονες του κλάδου σε ημερίδα που διοργάνωσε το τμήμα Δυτικής Ελλάδας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας στην Πάτρα.

Οι Έλληνες ειδικοί που τοποθετήθηκαν στην ημερίδα , ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι κάτω από προϋποθέσεις το κύμα θα μπορούσε να φτάσει και τα 5 μέτρα πλήττοντας κυρίως τις κατοικημένες παραθαλάσσιες περιοχές του Κορινθιακού.

Ειδικότερα όπως ανέφερε ο καθηγητής ωκεανογραφίας του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Φερεντίνος «σε περίπτωση που ξεσπάσει ένα τσουνάμι στον Κορινθιακό , θα φτάσει στο Ξυλόκαστρο σε τέσσερα λεπτά και στην Ελίκη σε 14 λεπτά».

Ο κ. Φερεντίνος υπενθύμισε ότι στον Κορινθιακό είχαμε ένα τσουνάμι ύστερα από σεισμό το 1963, με τη διαφορά ότι εκείνη την περίοδο οι ακτές του Κορινθιακού δεν είχαν πυκνή δόμηση και μεγάλο πληθυσμό.

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι τότε , οι περιοχές της Δωρίδας που επλήγησαν περισσότερο ήταν από το Σκάλωμα μέχρι τα Τροιζόνια. Είχαμε μάλιστα την απώλεια μιας γερόντισσας στο Σκάλωμα κι ενός παιδιού 14 χρόνων στη Παραλία Σεργούλας.

Οι ίδιοι επιστήμονες βέβαια , στο περιθώριο της ημερίδας εκτιμούσαν ότι η παρουσία συχνών μικροσεισμών στη περιοχή είναι προς το καλό, λόγω της εκτόνωσης που δημιουργείται.

Στην ίδια ημερίδα αναδείχτηκε επίσης το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών που παρατηρείται στις ακτές της Αχαΐας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που παρουσιάστηκαν το 46% των ακτών της Αιγιάλειας από το Δερβένι μέχρι το Αίγιο , έχουν υποστεί διάβρωση λόγω των κυμάτων , των κατολισθήσεων και της μικρής ανόδου της στάθμης του νερού.

Τρίτη, 12 Απριλίου 2011

¨ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ¨500.000 ΣΤΟ ΔΗΜΟ από τέλη καθαριότητας και ύδρευσης !

Του  Παύλου Δωριάδη

Ίσως ξεπερνούν τα 500.000 ευρώ τα ανείσπρακτα τέλη από τους τέσσερις πρώην Δήμους Βαρδουσίων, Ευπαλίου, Λιδωρικίου και Τολοφώνας , για καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμό , νεκροταφεία και ύδρευση, δημιουργώντας μια πρώτη μεγάλη ¨μαύρη τρύπα¨ στο Δήμο Δωρίδας.

Στο νούμερο αυτό κατέληξε η έρευνα της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δωρίδας, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που είχε συλλέξει και εξέτασε κατά την τελευταία συνεδρίασή της υπό την προεδρία του Δημάρχου Γιώργου Καπεντζώνη , μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου.

Συγκεκριμένα  όπως διαπιστώθηκε από την εξέταση των υπαρχόντων στοιχείων οι πρώην Δήμαρχοι των 2 κυρίως Δήμων, Λιδωρικίου και Τολοφώνας, δεν είχαν προχωρήσει την προηγούμενη χρονιά στην υπογραφή των χρηματικών καταλόγων των τελών ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της είσπραξης.

Ειδικότερα στο Δήμο Λιδωρικίου δεν είχαν γίνει ούτε οι απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες για να προχωρήσουν οι νόμιμες και απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται για την διαδικασία της είσπραξης των τελών.

Από την ίδια έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ακόμα ότι σε ολόκληρο το Δήμο Δωρίδας υπάρχουν χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα που ανήκουν στο Δήμο, και χρησιμοποιούν επαγγελματίες για τις ανάγκες των καταστημάτων τους (ταβέρνες , εστιατόρια, ΒΑR, καφενεία, ζαχαροπλαστεία, ουζερί κλπ) και δεν έχουν ούτε καν βεβαιωθεί και βεβαίως εισπραχθεί τα αναλογούντα τέλη.

Ακούστηκε μάλιστα κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής από στέλεχος της, ότι τα μέτρα αυτά ίσως και να ξεπερνούν τα 15.000 τ. μ. σε όλο το Δήμο Δωρίδας !

Σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής εκτιμούν ότι οι παραπάνω παραλείψεις έγιναν σκόπιμα την προεκλογική χρονιά του 2010, με στόχο την εύκολη, λαϊκίστικη και φθηνή ψηφοθηρία εις βάρος των συμφερόντων του Δήμου.

Για να σταματήσει όλο αυτό το σάπιο καθεστώς η Επιτροπή αποφάσισε κατ΄ αρχάς να προχωρήσει στην αντικειμενικοποίηση και ορθολογικοποίηση των τελών καθαριότητας, φωτισμού, ύδρευσης και νεκροταφείων, ώστε να γνωρίζουν οι δημότες πόσα τέλη και γιατί τα οφείλουν.

Υπήρξε επίσης εισήγηση από τον Δημοτικό Σύμβουλο Χρήστο Τριανταφύλλου για μείωση 10% των τελών για το 2011, που έγινε αποδεκτή από τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και θα την εισηγηθεί για έγκριση και ψήφιση στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει μέσα στην εβδομάδα.

Κυριακή, 10 Απριλίου 2011

EΠΕΣΕ ΚΑΙ Ο ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ Ήρθε ισόπαλος 0-0 με την Ερατεινή

Του  Τάσου Ν. Τσόλκα
Αυλαία το Σαββατοκύριακο για το πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας Φωκίδας , με τον Διαγόρα Πολυδρόσου να στέφεται και τυπικά πρωταθλητής και από τη νέα σαιζόν θα αγωνίζεται στη Δ΄ Εθνική.
Μετά την Αναγέννηση Βουνιχώρας , ο Κρισσαίος Χρισσού είναι η δεύτερη ομάδα που αποχαιρετά την Α΄ Κατηγορία, αφού ήρθε ισοπαλία 0-0 στο  γήπεδο του με την Τολοφώνα Ερατεινή και δεν εκμεταλλεύτηκε την ήττα του Ολυμπιακού Κίρρας από τον Διαγόρα με  0-1.
Τη θέση τους του  χρόνου στη Α΄ Κατηγορία θα πάρουν η Μυωνία Αγίας Ευθυμίας και ο Οδυσσέας Γραβιάς που πήραν τις δύο πρώτες θέσεις στο πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας Φωκίδας.
Αγγλικά σκορ είχαμε στα ματς Αετού Λιδωρικίου – Ένωση Γλυφάδας 7-3 και Αναγέννηση Βουνιχώρας – Απόλλωνα Ευπαλίου 2-5.
Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής και η τελική βαθμολογία όπως διαμορφώθηκε έχουν ως εξής :

Κρισσαίος Χρισσού - Τολοφώνα Ερατεινή            0-0
Κεχαγιάς Προσηλίου - Αστέρας Ιτέας                         0-1
Ολυμπιακός Κίρρας - Διαγόρας  Πολυδρόσου           0-1
Αμφισσαικός 2006 - Ησαΐας Δεσφίνας                      1-0               
Αετός Λιδωρικίου - Ένωση Γλυφάδας                 7-3
Αναγέννηση Βουνιχώρας - Απόλλων Ευπαλίου     2-5
*  Ο Αστέρας Ιτέας ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς και ο Απόλλων Ευπαλίου με -2 βαθμούς.


ΤΕΛΙΚΗ  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ             ΒΑΘΜΟΙ         ΓΚΟΛ
 
  1. ΔΙΑΓΟΡΑΣ  ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ                            56             65-15
-----------------------------------------------------------------------------
  2. ΑΣΤΕΡΑΣ  ΙΤΕΑΣ                                               47             39-14
  3. ΤΟΛΟΦΩΝΑ  ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ                           44             43-17
  4. ΚΕΧΑΓΙΑΣ  ΠΡΟΣΗΛΙΟΥ                                36             33-18
  5. ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ                                  31             36-44
  6. ΑΕΤΟΣ  ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ                                    30             37-36
  7. ΗΣΑΪΑΣ  ΔΕΣΦΙΝΑΣ                                         28             26-34
  8. ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ  2006                                     25             29-36
  9. ΕΝΩΣΗ  ΓΛΥΦΑΔΑΣ                                      23             31-57
10. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  ΚΙΡΡΑΣ                                 18             19-32
------------------------------------------------------------------------------
11. ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ  ΧΡΙΣΣΟΥ                                     16             14-39
12. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ  ΒΟΥΝΙΧΩΡΑΣ                   14             20-45