Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 2 Απριλίου 2011

ΤΟΥΝΕΛ Ή ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ! Το ¨μπαλάκι¨στους Μοναστηρακιώτες ν΄αποφασίσουν με το μαχαίρι στο λαιμό

Του  Περικλή Ν. Λουκόπουλου

Με το δίλημμα , αποδέχεστε τη λύση του τούνελ-στέγαστρου διαφορετικά χάνονται τα λεφτά, παρουσιάστηκε σήμερα στο Δημαρχείο Ευπαλίου, η μελέτη για το έργο στήριξης των πρανών του δρόμου Μοναστηρακίου-Παραθάλασσου.

Η μελέτη , όπως είχε αποκαλύψει το DORIDA NEWS ,προβλέπει υπέργειο τούνελ – στέγαστρο σε μήκος 46 μέτρων με εξωτερικές κολώνες στήριξης, ύψους 6 μέτρων, που θα επενδυθούν με πέτρα , και τσιμεντένια οροφή που θα σκεπαστεί με χώμα και θα δενδροφυτευτεί. Μια λύση παρεμφερής αυτής που συναντάμε στο παραλιακό δρόμο μεταξύ Ερατεινής – Γαλαξιδίου. Στο υπόλοιπο τμήμα του δρόμου που υπάρχει πρόβλημα θα κατασκευαστεί τοιχίο ύψους δύο μέτρων.

Τη μελέτη παρουσίασε στη Δημοτική Αρχή Δωρίδας ο μελετητής του έργου Γεώργιος Ντουνιάς παρουσία της Αντιπεριφερειάρχου Γιώτας Γαζή και των τεχνικών συμβούλων της Περιφέρειας, Μπακογιάννη και Φωτόπουλου.

Όπως ανέφερε ο μελετητής , η λύση αυτή επιλέχτηκε και την προτείνει το γραφείο του , από 2-3 άλλες εναλλακτικές λύσεις , γιατί πιστεύει ότι είναι η πιο ενδεδειγμένη και ασφαλής, ενώ οι άλλες λύσεις είναι και πιο ακριβές.

Η συγκεκριμένη μελέτη είπε στοίχισε 170.000 ευρώ συν ΦΠΑ ενώ το κόστος κατασκευής του έργου θα ανέλθει σε 2 εκατομμύρια ευρώ.

Αποκάλυψε μάλιστα , ότι την είχε ήδη συζητήσει τη λύση πριν από μήνες και την γνώριζε ο προηγούμενος Δήμαρχος του Δήμου Ευπαλίου Τάσος Παγώνης, προς μεγάλη έκπληξη των παρισταμένων και της προηγούμενης Αντιδημάρχου Μαρίας Πλούμη, που δήλωσε ότι δεν γνώριζε τίποτα.

Όπως δήλωσε ο τεχνικός σύμβουλος της περιφέρειας Μπακογιάννης αν δεν έχει γίνει η πρόταση μέχρι τέλος Απριλίου τα χρήματα για την επένδυση θα χαθούν !

Το τελευταίο δημιούργησε εύλογα έντονη δυσαρέσκεια στους παρευρισκόμενους στην παρουσίαση , γιατί όπως ειπώθηκε είναι ένα δίλημμα με το μαχαίρι στο λαιμό , αφού αφήνει μικρό χρονικό διάστημα για πιθανές ενστάσεις και τροποποιήσεις στη συγκεκριμένη λύση, και βάζει όλους σε προβληματισμό, τη στιγμή που όπως ανέφερε ο ίδιος ο μελετητής την είχαν αποφασίσει εδώ και μήνες.

Τις επιφυλάξεις τους εξέφρασαν με τις τοποθετήσεις τους σε ότι αφορά το τελικό αποτέλεσμα σε σχέση με το περιβάλλον ,τόσο ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης όσο και οι Αντιδήμαρχοι Ανδρέας Ευσταθίου και Κώστας Αντωνόπουλος.

Ούτε λίγο όμως ούτε πολύ, το μπαλάκι πετάχτηκε στη τοπική κοινωνία να αποφασίσει μέσα στις επόμενες μέρες αν αποδέχεται τη λύση , διαφορετικά να χαθούν τα χρήματα !

Όπως ειπώθηκε από τα μέλος του συλλόγου ΝΑΥΤΙΛΟΣ του Μοναστηρακίου Πολυξένη Παπαντωνίου, υπήρχαν προτάσεις και από το Πανεπιστήμιο Πατρών , αλλά δεν προχώρησαν , γιατί κατά περίεργο τρόπο απαξιώθηκαν από την υπεύθυνη τότε για το θέμα Νομαρχιακή Αρχή Φουσέκη, με αποτέλεσμα η επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου να αποχωρήσει από τη διαδικασία !

Στη παρουσίαση της μελέτης παραβρέθηκαν εκτός της Γιώτας Γαζή και του Γιώργου Καπεντζώνη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Ζέτος, οι Αντιδήμαρχοι Ανδρέας Ευσταθίου, Κώστας Αντωνόπουλος και Γιάννης Ράπτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Π. Καλιαμπέτσος, Αθ. Κατσούδας, Κ. Φλετούρης και Μ. Πλούμη, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μοναστηρακίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Δημήτρης Δημόπουλος, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου ¨Ναυτίλος¨ Ανασ. Σακαρέλλος, Κωσ. Μπακλέσης, Πολυξ. Παπαντωνίου, Ιωαν. Λάγιος , Κωσ. Καμβύσης και άλλοι πολίτες.

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

Τα μικρο-Δωρικά του... Δωριάδη !* Αύριο Παρασκευή και πρωταπριλιά παρουσιάζεται στις 1 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Ευπαλίου από την Αντιπεριφερειάρχη Γιώτα Γαζή η μελέτη για την σταθεροποίηση των πρανών στο τμήμα της οδού Μοναστηρακίου-Παραθάλασσου.

* Οι πληροφορίες , όπως πρώτο έγραψε εδώ και καιρό το DORIDA NEWS, μιλούν για υπέργειο τούνελ 60 μέτρων που από την πλευρά της θάλασσας θα στηρίζεται σε εμφανείς τσιμεντοκολώνες, όμοιο με τα τούνελ που συναντάμε στον παραλιακό δρόμο μεταξύ Ερατεινής και Γαλαξιδίου.

* Μαθαίνω ότι δύσκολα θα περάσει η λύση ιδιαίτερα από τους κατοίκους του Μοναστηρακίου που δικαιολογημένα θεωρούν ότι προσβάλλεται και βιάζεται το τοπίο τους, που έχει χαρακτηρισθεί απείρου κάλους, ενώ και η δημοτική αρχή δεν δείχνει ενθουσιασμένη.

* Χαμός γίνεται με την κατολίσθηση στο δρόμο Άμφισσας –Αγίας Ευθυμίας. Ερώτηση για το θέμα στον αρμόδιο Υπουργό από την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παπαθανάση , ερώτηση επίσης για το ίδιο θέμα από την βουλευτή του ΛΑΟΣ Παπανδρέου και αναμένουμε στο …ακουστικό μας.

* Αν περιμένει ο Υπουργός να του γίνει ερώτηση κι από βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας για να τριτώσει και να πάρει τις αποφάσεις , άδικα το καθυστερεί. Οι της Νέας Δημοκρατίας δεν νομίζω ότι θα υποβάλλουν ερώτηση. Υπάρχει λόγος σοβαρός, Δεν θα βγάλουν τα μάτια μόνοι τους !

* Τα σκουπίδια είναι ένα πρόβλημα που όλο και πιο πολύ θα απασχολεί τις τοπικές κοινωνίες. Βλέπουμε τι γίνεται στη Κερατέα. Στη Πάτρα σε σύσκεψη με αρμόδιο υφυπουργό για το θέμα, ο Δήμαρχος τα βρόντηξε κι έφυγε και ζητά ακρόαση και παρέμβαση από πιο ψηλά, για να μη γίνει κι εκεί της Κερατέας. Στη Θεσσαλονίκη νομίζω ότι πιο γρήγορα θα λύσουν το … Μακεδονοσκοπιανό παρά το σκουπιδαριό.

* Έτσι καταλαβαίνει κανείς πόσο σημαντική ήταν η λύση για τη Δωρίδα, να βρει νόμιμο και μόνιμο χώρο ταφής των σκουπιδιών της.

* Βέβαια το πρόβλημα είναι τώρα πως θα μαζεύονται και θα πηγαίνουν από τα βουνά της Δωρίδας στη Βλαχομάνδρα. Ε, κάποια λύση θα βρουν ο Καπεντζώνης με τον Ευσταθίου. Είμαι βέβαιος, δεν τους φοβάμαι.

* Αλλά , ότι υπήρχε χωματερή και μέσα στα Τροιζόνια δεν το φανταζόμουνα και μη μου πείτε ότι το ξέρατε κι εσείς , εκτός αυτών από τα γύρω χωριά. Πως το είχαν σκεφθεί οι αθεόφοβοι να στέλνουν σ΄ ένα πανέμορφο νησάκι τα σκουπίδια. Κι ύστερα σου λένε γιατί τους τιμώρησε ο λαός !

* Η στάθμη στη λίμνη του Μόρνου βλέπω να χτυπάει ταβάνι μετά το σπάσιμο του αγωγού στη Βοιωτία , που αναγκάστηκαν να τον κλείσουν για κάποιες μέρες. Δεν νομίζω βέβαια το νερό να ξεπεράσει το φράγμα, αλλά το Λιδωρίκι το βλέπω πάλι … παραλιακό (!) για να μη νομίζει η Ερατεινή ότι έχει την αποκλειστικότητα.

* Πάλι καλά που ο αγωγός έσπασε κατά Βοιωτία μεριά και δεν έγινε η ζημιά μέσα στη Φωκίδα , να πλημυρίσει ο κάμπος της Άμφισσας και ν΄ αρχίσουν άλλα ενδονομαρχιακά παρατράγουδα !

* Όσο για τον κάμπο του Μόρνου και τον αναδασμό του, παρ΄ ότι το έργο το …μισοπαρέλαβαν με σειρά παρανομιών που έχει μέχρι τώρα, όπως λένε κάποιοι από τους εμπλεκόμενους κατοίκους, η δημοτική αρχή πιστεύει ότι το θέμα με υπομονή και επιμονή θα λυθεί. Μακάρι λέμε εμείς οι απ΄ έξω , γιατί είναι πράγματι πολύ σοβαρό, και ταλαιπωρεί την περιοχή της πεδινής Δωρίδας για πολλά χρόνια.

* Ένα πέναλτι που δεν δόθηκε , στον τελικό κυπέλου Φωκίδας, παραλίγο να ξαναφουντώσει τον…¨εμφύλιο¨ μεταξύ Λιδωρικίου και Ερατεινής. Ευτυχώς υπήρχαν και οι ψύχραιμοι και το κακό αποφεύχθηκε.

* Βέβαια τι να σου κάνουν και τα παιδιά που το αίμα τους βράζει , όταν υπάρχουν μεγαλύτεροι ( και μορφωμένοι παρακαλώ) που τα παροτρύνουν , ότι όποιος πετύχει τον διαιτητή με τα μπουκαλάκια νερού που του πετούσαν, θα πάρει κατοστάρικο !

* Πάλι καλά που ανάμεσα στους 217 νονούς των 4 συμμοριών που εξάρθρωσε η αστυνομία , ένας μόνο ήταν από την Φωκίδα. Κάποιος Σεγδίτσας Γιώργος όπως έγραψαν τα διάφορα blog. Έτσι είναι , εμείς από τη Φωκίδα είμαστε επιρρεπείς προς τους άλλους, τους κανονικούς νονούς με το … λάδωμα !

* Τι σου είναι όμως κι αυτοί οι νονοί των συμμοριών. Λες και είναι της μόδας και πλάκωσαν το επάγγελμα όλοι. Αστυνομικοί, τραπεζικοί, υπάλληλοι Βουλής, λιμενικοί, τραγουδίστριες, αξιωματικοί Ναυτικού. Άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας, ήσυχοι και καλοκάγαθοι, όπως θάλεγε στο ρεπορτάζ με έκπληξη, η κυρία που τη ρωτούσαν τα κανάλια. Δεν είδα όμως νάχουν και κάνα Παπα να τους ευλογήσει, γι αυτό και την … έβαψαν !

* Πάντως δεν πρέπει νάχουμε παράπονο. Πολυεθνική ήταν ή ¨σύναξη των νονών¨. Από Αλβανία, Σερβία, Γεωργία, Ρωσία, Αυστραλία, Ουκρανία, Ιράν, Βουλγαρία, Αίγυπτο, Ρουμανία, Γερμανία … Αγρίνιο κλπ. κλπ. Πώς συνεννοούνταν βρε παιδί μου ! Λες νάταν θαυμαστές της Άντζελας και να γνωρίστηκαν στο μαγαζί της ;

* Την Τρίτη στις 5 Απριλίου θα συνεδριάσει για πρώτη φορά στη Λαμία η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας. Μεταξύ άλλων θα εγκρίνει και μελέτες αιολικών πάρκων για τη Δωρίδα σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη.

* Θα έχουμε δηλαδή έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την εγκατάσταση και λειτουργία αιολικού σταθμού παραγωγής ενέργειας, ισχύος 16 ΜW της εταιρείας ΄΄ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΦΩΚΙΔΑΣ ΑΒΟΡΟΡΑΧΗ Α.Ε΄΄ στη θέση ΄΄Αβορόραχη΄΄ καθώς και για τον αιολικό σταθμό παραγωγής ενέργειας ισχύος 13 ΜW της εταιρείας ΄΄ ΙΣΠΑΝΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΙΟΛΙΚΗ ΤΡΙΚΟΡΦΩΝ Α.Ε ΄΄ στη θέση ΄΄ Τρίκορφα ΄΄ .

* Μεθαύριο Κυριακή 3 Απριλίου θα γίνει στην Παιανία της Αττικής , στο εκθεσιακό MEC , η έκθεση Diana outdoor που παίρνει μέρος και ο Ιππικός Όμιλος Ναυπακτίας-Δωρίδας. Πολλά τα ενδιαφέροντα κι όσοι έχουν το χρόνο και το μεράκι ας την επισκεφθούν. Θα γνωρίσουν πολλά πράγματα από τις παραδόσεις μας.

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

ΚΛΕΙΝΕΙ...¨ΤΡΥΠΕΣ¨Ο ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗΣ! Αντίστροφη μέτρηση για λύση και στα λύματα Ερατεινής-Παραλία Τολοφώνας


Του  Παύλου Δωριάδη

Άλλο ένα βήμα έγινε για να δοθεί λύση στο σημαντικό χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει τον Δήμο Δωρίδας, το θέμα της αποχέτευσης και της επεξεργασίας λυμάτων στη λεκάνη Ερατεινής-Παραλία Τολοφώνας.

Το πρόβλημα αυτό δεν αφορά βέβαια μόνο τις συγκεκριμένες περιοχές , αλλά όλη την βορεινή πλευρά και τις ακτές του Κορινθιακού κόλπου.

Ήδη ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης και η δημοτική αρχή Δωρίδας, προώθησαν πριν από λίγες ημέρες στη Περιφέρεια, για να ενταχθεί στα προγράμματα του ΕΣΠΑ, το φάκελο του έργου ¨αποχέτευση και επεξεργασία λυμάτων Ερατεινής-Τολοφώνας¨.

Πρόκειται για έργο επεξεργασίας και αποχέτευσης λυμάτων, που υπολειτουργεί στη περιοχή Ζάκι, ανατολικά της Ερατεινής.

Για να είναι όμως πλήρης ο φάκελος, να εγκριθεί από τις Περιφερειακές Υπηρεσίες και να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, χρειάζονταν μερικές ακόμα αποφάσεις , ώστε η πρόταση να είναι ώριμη και ολοκληρωμένη.

Ίσως η σημαντικότερη από αυτές τις αποφάσεις , ήταν η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Εσωτερικών , Υγείας και Ναυτιλίας που επεγράφη και αφορά την ¨Ανανέωση και τροποποίηση περιβαλλοντικών όρων για την αποχέτευση και επεξεργασία λυμάτων του Δήμου Δωρίδας που βρίσκεται στη περιοχή Ζάκι Ερατεινής ¨.

Το έργο αυτό είναι συνολικού προϋπολογισμού περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ και η κατασκευή του , σύμφωνα με το δήμαρχο Γιώργο Καπεντζώνη, είναι από τα σημαντικότερα που έχει ανάγκη ο Δήμος στις υποδομές και θα στηρίξει τα μέγιστα την ανάπτυξη της περιοχής, γι αυτό άλλωστε το εντάξαμε από τα πρώτα στο ΕΣΠΑ, ενώ παράλληλα βέβαια αναβαθμίζεται και η ποιότητα ζωής των δημοτών.

ΒΡΕΘΗΚΕ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ Επιτυχία της Δημοτικής Αρχής Δωρίδας, σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπακτίας

Του  Περικλή Ν. Λουκόπουλου

Οριστική μόνιμη και νόμιμη θέση βρέθηκε για την εναπόθεση των σκουπιδιών του Δήμου Δωρίδας μετά από συνεργασία που είχαν οι Δήμαρχοι Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές και Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης.

Πρόκειται για τον ΧΥΤΑ στην περιοχή Βλαχομάνδρας του Δήμου Ναυπακτίας, μερικά χιλιόμετρα έξω από την Ναύπακτο.

Την απόφαση, που ισχύει από 1ης Απριλίου, πήρε χθες στην πρώτη του συνεδρίαση ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Α΄ Γεωγραφικής Ενότητας Νομού Αιτωλοακαρνανίας που έχει στην αρμοδιότητά του και τον ΧΥΤΑ.
Ο Σύνδεσμος είναι 18μελής με Πρόεδρο τον Αντιδήμαρχο Ναυπάκτου Χρήστο Σαλαμούρα και Αντιπρόεδρο τον Αντιδήμαρχο Δωρίδας Ανδρέα Ευσταθίου. Τα 14 μέλη προέρχονται από τον Δήμο Ναυπάκτου και τα 4 από τον Δήμο Δωρίδας.

Μέχρι τώρα στον ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας εναπόθετε τα σκουπίδια του ο πρώην Δήμος Ευπαλίου. Οι ορεινοί πρώην Δήμοι Λιδωρικίου και Βαρδουσίων έστελναν τα σκουπίδια τους σε παράνομη χωματερή στη περιοχή ¨κερατόρεμα¨ κοντά στο 51 χιλιόμετρο προς Γραβιά. Στην ίδια χωματερή συνεχίζει να στέλνει τα σκουπίδια του ο Δήμος Δελφών, είναι όμως παράνομη και γι αυτό τα πρόστιμα πέφτουν βροχή.

Ο πρώην Δήμος Τολοφώνας εναπόθετε το μεγαλύτερο μέρος των σκουπιδιών του σε χωματερή 3 χιλιόμετρα περίπου έξω από την Ερατεινή και σε μια δεύτερη χωματερή …μέσα στο νησί των Τροιζονίων !!

Και οι τρείς χωματερές ήταν παράνομες και για αυτό ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης είχε δεσμευτεί προεκλογικά στους πολίτες της Δωρίδας να δώσει λύση οριστική, μόνιμη και νόμιμη.

Όπως μας ανέφερε ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Συνδέσμου Χρήστος Σαλαμούρας, η λύση αυτή ήταν η σωστή γιατί θεωρεί όλο αυτόν τον χώρο ενιαίο. Τα αδρανή υλικά (τούβλα, κεραμίδια, πέτρες , πλίνθοι κλπ ) ανέφερε , θα συνεχίζουν να πηγαίνουν στο χώρο «Κοτρώτσου» κάπου κοντά στα Μαλάματα, που έχει νόμιμη άδεια από το Υπουργείο , έναντι αμοιβής 5000 ευρώ τον μήνα και μέχρι 40 τόνους, που θα ανανεώνεται κάθε μήνα.

Στο μεταξύ συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς η ολοκλήρωση του περιφερειακού δρόμου της Βλαχομάνδρας , ώστε τα σκουπιδιάρικα να μη περνούν μέσα από το χωριό. Η κατασκευή του προβλέπετε , μεταξύ άλλων, από τη σύμβαση που είχε κάνει ο Δήμος Ναυπάκτου με την Κοινότητα της Βλαχομάνδρας για την δημιουργία στη περιοχή εκείνη του ΧΥΤΑ, και ήταν χρηματοδότηση μέσω Ευρωπαϊκού προγράμματος.

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

ΠΗΡΕ ΡΕΒΑΝΣ Ο ΑΕΤΟΣ ΔΙΔΩΡΙΚΙΟΥ Κέρδισε με 2-1 την Τολοφώνα Ερατεινή

Του Τάσου Ν. Τσόλκα
Δύο ημέρες μετά τον τελικό κυπέλλου, ο Αετός στο Λιδωρίκι, πήρε την άτυπη ρεβάνς, κερδίζοντας με 2-1 την Τολοφώνα Ερατεινή, σε αγώνα πρωταθλήματος για την 20η αγωνιστική.
Ο Αστέρας Ιτέας συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις του κέρδισε εκτός έδρας με 6-1 την Ένωση Γλυφάδας , σκαρφαλώνοντας στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.
Επίσης ο πρωτοπόρος Διαγόρας συνεχίζει ακάθεκτος στην κατάκτηση του πρωταθλήματος κερδίζοντας 1-0 εκτός έδρας τον Ησαΐα Δεσφίνας.
Ο Απόλλων Ευπαλίου έχασε 2-1 στην Άμφισσα από τον Αμφισσαϊκό 2006, ενώ σημαντική νίκη πέτυχε με 1-0 ο Κρισσαίος Χρισσού επί του Ολυμπιακού μέσα στην Κίρρα.
Τέλος να επισημάνουμε ότι πριν από μέρες έγινε στο Πολύδροσο ο αναβληθείς λόγω χιονόπτωσης αγώνας Διαγόρα-Αναγέννησης, με νίκη 7-0 του πρωτοπόρου.
Όλα τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής και η βαθμολογία όπως
διαμορφώθηκε μετά από αυτά έχουν ως εξής :
Κεχαγιάς Προσηλίου - Αναγέννηση Βουνιχώρας      1-0
Αετός Λιδωρικίου - Τολοφώνα Ερατεινή                  2-1
Ένωση Γλυφάδας - Αστέρας Ιτέας                              1-6
Ησαΐας Δεσφίνας - Διαγόρας Πολυδρόσου               0-1
Ολυμπιακός Κίρρας - Κρισσαίος Χρισσού                 0-1
Αμφισσαικός 2006 - Απόλλων Ευπαλίου                  2-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ     (20 αγώνες)            ΒΑΘΜΟΙ        ΓΚΟΛ
 
  1. ΔΙΑΓΟΡΑΣ  ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ                             50             61-15
---------------------------------------------------------------------------------
  2. ΑΣΤΕΡΑΣ  ΙΤΕΑΣ                                               41             36-13
  3. ΤΟΛΟΦΩΝΑ  ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ                           40             40-17
  4. ΚΕΧΑΓΙΑΣ  ΠΡΟΣΗΛΙΟΥ                                 36             31-16
  5. ΑΕΤΟΣ  ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ                                     27             30-33
  6.   ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ                                25             29-41
  7. ΗΣΑΪΑΣ  ΔΕΣΦΙΝΑΣ                                         25             22-31
  8. ΕΝΩΣΗ  ΓΛΥΦΑΔΑΣ                                       23             26-46
  9. ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ  2006                                      22             27-34
10. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  ΚΙΡΡΑΣ                                 18             19-28
--------------------------------------------------------------------------------
11. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ  ΒΟΥΝΙΧΩΡΑΣ                    13             17-39
12. ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ  ΧΡΙΣΣΟΥ                                      11             12-38

*  Ο Αστέρας Ιτέας ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς και ο Απόλλων Ευπαλίου με -2 βαθμούς.
*  Κρισσαίος Χρισσού και Αετός Λιδωρικίου έχουν έναν αγώνα λιγότερο.


Οι αγώνες της επόμενης αγωνιστικής

Κρισσαίος Χρισσού - Ένωση Γλυφάδας
Διαγόρας Πολυδρόσου - Αετός Λιδωρικίου                                                      Αστέρας Ιτέας - Αμφισσαϊκός 2006
Τολοφώνα Ερατεινή - Ολυμπιακός Κίρρας
Απόλλων Ευπαλίου - Κεχαγιάς Προσηλίου
Αναγέννηση Βουνιχώρας - Κρισσαίος Χρισσού

Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011

Ο ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗΣ ΣΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ Θα είναι συντονιστής στο Πεδίον του Άρεως κατά της Κάρτας του Πολίτη

Του Παύλου Δωριάδη

Συντονιστής σε πανελλαδικό συλλαλητήριο κατά της Κάρτας του Πολίτη, αναλαμβάνει ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης, γνωστός και ως παπαροκάς από το Μοναστήρι στο Τρίκορφο Δωρίδας.

Το συλλαλητήριο θα γίνει αύριο Κυριακή το απόγευμα ώρα 3 μ. μ. στο Πεδίον του Άρεως στην Αθήνα, με κεντρικό σύνθημα «όχι στο τσιπάρισμα του ανθρώπου».

Μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει πορεία προς την πλατεία Συντάγματος και θα παραδοθεί ψήφισμα στη Βουλή.

Στην Επιτροπή που διοργανώνει το συλλαλητήριο συμμετέχουν εκπρόσωποι μητροπόλεων και ιερών μονών, σύλλογοι, θρησκευτικά σωματεία και ενώσεις καταναλωτών.

Στην εξέδρα που θα στηθεί στο Πεδίον του Άρεως θα μιλήσουν ο παπά-Σαράντης Σαράντος από τον ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Μαρούσι, ο αρχιμανδρίτης Μεθόδιος, ο οικονομολόγος Στάθης Αδαμόπουλος και ο Χαράλαμπος Δεληνταδάκης από το ΙΝΚΑ.

« Καλούμε τον κόσμο , τόνισε σε δηλώσεις του ο Μουλατσιώτης, να συμμετάσχει μαζικά στο συλλαλητήριο της Κυριακής και να διατρανώσει την αντίθεσή του στην Κάρτα του Πολίτη. Δεν παραδίδουμε τα προσωπικά μας δεδομένα και δεν δεχόμαστε την κατάργηση του ανθρώπινου προσώπου».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι διοργανωτές υπολογίζουν ότι στο συλλαλητήριο θα λάβουν μέρος πάνω από 100.000 πολίτες, που θα έρθουν ακόμα και με πούλμαν που έχουν ναυλωθεί για το σκοπό αυτό από διάφορα μέρη της Ελλάδος.

Υ.Γ.  Ενημερωθείτε για τα νέα Διοικητικά Συμβούλια του Συλλόγων της Δωρίδας πηγαίνοντας σε προηγούμενο σχετικό ρεπορτάζ του  DORIDA NEWS  που διαρκώς ανανεώνεται σύμφωνα με στοιχεία που στέλνουν οι ίδιοι οι Σύλλογοι.