Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 5 Μαρτίου 2011

Τα διόδια της ... Παλιοβούνας

Του Κωνσταντίνου Ζούλα *

Κάθε φορά που βρίσκομαι στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου νιώθω ότι βλέπω την επιτομή του ελληνικού σουρεαλισμού. Διότι πρέπει να είμαστε η μοναδική χώρα του πλανήτη που ακριβοπληρώσαμε μια υπερσύγχρονη γέφυρα , χωρίς να φτιάξουμε τους καρόδρομους που οδηγούν σ΄ αυτήν.

Όποιος ξέρει τι εστί Παλιοβούνα , καταλαβαίνει. Πρόκειται για τον μοναδικό δρόμο που «ενώνει» τη Δυτική Ελλάδα με τη γέφυρα, με μια λωρίδα ανά κατεύθυνση και με τα βράχια του βουνού να κρέμονται πάνω από το κεφάλι σου.

Τον τραγέλαφο επιβεβαιώνει και σχετική πινακίδα. «Προσοχή πτώση λίθων», λέει, ωσάν να μπορείς να προλάβεις το κακό, αν , ο μη γένοιτο, σου συμβεί.

Ξαναθυμήθηκα τον συνδυασμό δέους και οργής που αισθάνομαι όταν διασχίζω τη γέφυρα, διαβάζοντας προχθές την ανακοίνωση της εταιρείας που την εκμεταλλεύεται . Αφού επικαλείται τις «κοινωνικοοικονομικές συνθήκες» και δηλώνει πως «εξήντλησε όλα τα περιθώρια», μας ενημερώνει ότι , για να «διασφαλίσει τα συμφέροντά της και του Δημοσίου», αυξάνει σε 12,90 ευρώ την τιμή των διοδίων (από 12,20).

Αν καταλαβαίνω καλά, λοιπόν , η εταιρία έχοντας προφανώς απαυδήσει από τους τζαμπατζήδες που αρνούνται να πληρώσουν , επέλεξε τη λύση να βγάλει τα σπασμένα από τους νομοταγείς που πληρώνουν . Για να μην εξεγερθούν , μάλιστα, οι τελευταίοι, ανακοίνωσε και εκπτωτική πολιτική για τους διαμένοντες στην περιοχή , επαιρόμενη ότι όποιος , π.χ., κατοικεί στο Ρίο και έρχεται στο Αντίρριο να καταβάλει μόνο …123 ευρώ τον μήνα (εν μέσω κρίσης) για να πηγαινοέρχεται στη δουλειά του.

Το καλύτερο όμως το επιφύλαξε στο τέλος της ανακοίνωσης. Η εταιρεία αυτοαποκαλείται «εταιρικός πολίτης» και δεσμεύεται ότι «θα συνεχίσει με όλες της τις δυνάμεις να στηρίζει πρωτοβουλίες συσπείρωσης των ενεργών πολιτών που τυγχάνουν πάγκοινης αποδοχής, συμβάλλοντας θετικά στο κοινωνικό γίγνεσθαι».

Προσωπικώς, λοιπόν, αντιλαμβάνομαι ότι η Γέφυρα Α.Ε. όχι μόνον κλείνει το μάτι στο κίνημα «δεν πληρώνω», αλλά προτρέπει και όλους εμάς τους νομοταγείς να το …ενισχύσουμε , αν για παράδειγμα προτάξουμε το «πάγκοινο» αίτημα μας να κατασκευαστεί επιτέλους ο δρόμος στην Παλιοβούνα , για να μη φαντάζει η ωραιότατη γέφυρά «τους» σαν το μπαλκόνι μιας καλύβας…

* Ο Κωνσταντίνος Ζούλας είναι δημοσιογράφος στη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011

Τα μικρο-Δωρικά ... του Δωριάδη !


* Του Καντάφι τα καμώματα τα πληρώνει ...η Δωρίδα ! Μέχρι 1,7 ευρώ το λίτρο πωλείται η αμόλυβδη βενζίνη στη Δωρίδα και γενικότερα στη Φωκίδα , ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης χτύπησε κόκκινο φθάνοντας σε 0,885 ΕΥΡΩ το λίτρο ,από τις υψηλότερες τιμές στην Ελλάδα! Έτσι μπράβο παιδιά , τι το θέλουν το πετρέλαιο , ας κάψουν ξύλα κι όλοι γύρω από το τζάκι ,αλλά παλαιά !

* Δεν τα κατάφεραν τελικά στο γειτονικό Δήμο Δελφών να εκλέξουν ¨συμπαραστάτη του Δημότη¨ και μετά τη δεύτερη ψηφοφορία. Δεν πειράζει παιδιά ούτε στο Δήμο Δωρίδας έβγαλαν . Μόνο που αυτοί δεν έκαναν ψηφοφορία αφού δεν τους το επέτρεπε ο Καλλικράτης γιατί είχαν κάτω από 20.000 δημότες.

* Επειδή όμως και σε μια σειρά άλλους Δήμους είχαμε το ίδιο αποτέλεσμα μήπως ο Ραγκούσης θα πρέπει να το δει κάπως διαφορετικά το θέμα και να φέρει κάποια τροπολογία για να ισχύσει ο θεσμός αν πραγματικά τον θέλουμε ;

* Εκεί στο Κροκύλειο , η προηγούμενη Δημοτική Αρχή τους είχε πάρει το κτίριο του ιατρείου και το έκανε Δημαρχείο, παρότι ο δωρητής Κώστας Σιδέρης το είχε παραχωρήσει μόνο για ιατρείο. Ήρθε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον τοπικό εκπρόσωπο Δημήτρη Μπαρμπούτη, και αυτό αποφάσισε να ξαναδοθεί ώστε να γίνει πάλι ιατρείο και κατοικία του γιατρού.

* Κι άλλο θέμα όμως ήρθε απ΄ τα παλιά στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η προσφυγή κάποιων πολιτών του πρώην Δήμου Ευπαλίου στο Συμβούλιο Επικρατείας , να βγάλει αντισυνταγματικό τον σχετικό Νόμο, που τοποθετούσε το Δήμο στη περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας , ενώ αυτοί ήθελαν να πάει στη περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

* Τώρα όμως δεν έχουμε Δήμο Ευπαλίου αλλά Δήμο Δωρίδας και στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα το είδαν κάπως διαφορετικά. Η πλειοψηφία εισηγήθηκε και ψήφισε ότι αυτό, κάτω από τις νέες σημερινές συνθήκες δεν μπορεί να γίνει, κλείνοντας …το μάτι στο μέλλον και κάτω από άλλες γενικές διαφοροποιήσεις που μπορεί να φέρει ο Καλλικράτης.

 * Συμφώνησε με την άποψη αυτή και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Τάσος Παγώνης, ενώ παρών δήλωσαν τα στελέχη του Παλασκώνης, Γιαννόπουλος και η έλασσον αντιπολίτευση Τριανταφύλλου και Μήτρου-Θεοχάρη. Μόνο η Πλούμη υπεραμύνθηκε της πρότασης και ψήφισε υπέρ.

* Όχι, ο Αλέκος Τσακούμης δεν ψήφισε ούτε υπέρ , ούτε κατά , ούτε παρών. Απλώς δεν παραβρέθηκε στο Συμβούλιο. Τώρα ,το ξέχασε να πάει , είχε άλλες δουλειές , έβαζε υποθήκη για κάτι άλλο που έχει στο μυαλό του, δεν το ξέρω . Ο καιρός θα δείξει.

* Ανάποδες έχουν πάρει εκεί κάτω στο Ευπάλιο που τους …¨κλείδωσαν¨ την κεντρική πλατεία , της έκοψαν και τα φώτα κι είναι να φοβάσαι να περάσεις τα βράδια όπως λένε. Πολλοί μάλιστα μιλούν για πράξη τιμωρίας από την προηγούμενη δημοτική αρχή (! )γιατί δεν την ψήφισαν !

* Λίγες μέρες λοιπόν μετά τις δημοτικές εκλογές, ο εργολάβος πήρε εντολή να ξηλώσει την πλατεία για ανακαίνιση ! Τα χρήματα θα προέρχονταν από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ. Έλα όμως που τα προγράμματα αυτά είχαν τελειώσει από τον περασμένο Μάιο , στον εργολάβο χρωστάνε κι άλλα κι αυτός τα στύλωσε ( με το δίκιο του ίσως ) και τα παράτησε . Πέρασαν μήνες , πέρασαν Χριστούγεννα , πέρασαν οι Αποκριές και πάμε για Πάσχα , αλλά… πλατεία γιοκ !

* Τρέχουν τώρα και δεν φτάνουν ο Καπεντζώνης με τη παρέα του, να δουν από πού θα βρουν τα χρήματα ή μέρος αυτών για να πείσουν τον εργολάβο να βάλλει μπροστά , μήπως κι οι Ευπαλιώτες κάνουν Πάσχα στη πλατεία τους !

*  Δεν έκανε τελικά προσφυγή στην απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου της Λειβαδιάς ο Γιάννης Φλέγγας, ενώ θα μπορούσε όπως λένε έγκριτοι νομικοί να δικαιωθεί  από τα ανώτατα δικαστήρια, και να παραμείνει δημοτικός σύμβουλος, όταν υπάρχουν και νομολογίες του Άρειου Πάγου. Εμένα με εξέλεξαν οι δημότες και τους ευχαριστώ. Δεν ψάχνω στα δικαστήρια να βρω το δίκιο μου απαντά σε όσους τον ρωτούν. Τελικά το ήθος το δείχνει η νέα γενιά . Κρίμα γιατί οι γεροντότεροι έπρεπε να το διδάσκουν στους νεώτερους.

* Μεταφέρεται και η απογραφή, της Στατιστικής Υπηρεσίας , για να μετρηθούμε πόσοι είμαστε. Δεν θα γίνει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου , αλλά από 10 Μαΐου μέχρι 25. Το πώς θα γίνει και άλλα πολλά θα τα μάθουμε αργότερα και βέβαια θα σας ενημερώσουμε. Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει με κάθε τρόπο να ενισχύσουμε τα χωριά μας .

Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΗ ΔΩΡΙΔΑ


Του Περικλή Ν. Λουκόπουλου

Σε χαμηλούς ρυθμούς θα κυλήσουν φέτος οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Δωρίδα , σαφώς επηρεασμένες από το μνημόνιο και τη κρίση.

Ο Δήμος δεν είχε τη δυνατότητα να πάρει αποφάσεις και να στηρίξει ουσιαστικά τέτοιες εκδηλώσεις, αφού ακόμα δεν γνωρίζει ποια κονδύλια έχει στη διάθεσή του και με ποιο τρόπο να τα διαθέσει , μέχρι να διευθετηθεί πλήρως το θέμα της οργάνωσης και να εκδοθούν οι ερμηνευτικές εγκύκλιοι από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος για τα πολιτιστικά Αντιδήμαρχος Χρήστος Τσιλίκης , χαρτογραφούνται όλες οι αποκριάτικες εκδηλώσεις των διαφόρων χωριών , ώστε με συζήτηση και προγραμματισμό με συλλόγους και φορείς που τις διοργανώνουν, να τεθούν κάτω από μια ενιαία ομπρέλα του Δήμου από τα επόμενα χρόνια , ως Δωρικό Καρναβάλι, με αλληλοϋποστήριξη και συνεργασίες.

Είναι στις προθέσεις μας όμως , συμπλήρωσε ο κ. Τσιλίκης και για τις φετεινές εκδηλώσεις να μπορέσουμε αργότερα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που έχουμε, να δώσουμε κάποια ενίσχυση.

Για το φετεινό αποκριάτικο τριήμερο , θα έχουμε…

Στην ΕΡΑΤΕΙΝΗ. Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Μαρτίου το απόγευμα η παραδοσιακή καρναβαλική παρέλαση των αρμάτων που φτιάχνουν με πολύ αγάπη οι πολίτες της Ερατεινής , της Τολοφώνας και του Πάνορμου. Γύρω στις 5 μ.μ. θα γίνει ο ¨γάμος του Τάσου και της Γκόλφως¨, μετά θα ξεκινήσει η παρέλαση των αρμάτων με μουσικές και πολύ σάτιρα και λήξη θα έχουμε το βράδυ με το κάψιμο του καρνάβαλου στο Μόλο.

Στο ΛΙΔΩΡΙΚΙ. Στο Λιδωρίκι ξορκίζουν το μνημόνιο και τη κρίση και υποδέχονται την άνοιξη με μουσική και τραγούδια. Αυτό θα γίνει το Σάββατο 5 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου. Θα συμμετέχουν η ¨Χορωδία της Άμφισσας¨ και το ¨μουσικό σχήμα Γιώργος-Μίνα-Πηνελόπη-Στέλλα¨.

Στο ΕΥΠΑΛΙΟ . Το Σάββατο 5 Μαρτίου το βράδυ ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ευπαλίου θα πραγματοποιήσει τον αποκριάτικο χορό του στο κοσμικό κέντρο ΚΟΠΑ-ΚΑΜΠΑΝΑ. Την Κυριακή 6 Μαρτίου το μεσημέρι με το σατυρικό τους άρμα και τις καρναβαλικές τους αμφιέσεις θα παρελάσουν στο κεντρικό δρόμο του Ευπαλίου και στη συνέχεια θα συμμετάσχουν το απόγευμα στη καρναβαλική παρέλαση της Ναυπάκτου.Την Καθαρά Δευτέρα με πρωτοβουλία του Συλλόγου Δροσάτου και τη συμμετοχή της Ένωσης Ευπαλιωτών Δωρίδας , του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ευπαλίου και πολιτών από τα γύρω χωριά θα γιορτασθούν τα κούλουμα στη μεγάλη πλατεία Τρίγωνο Πευκακίου-Ευπαλίου,με νηστίσιμα, φασολάδα, πέταγμα χαρταετού, μουσική, τραγούδια και χορό.

Στο ΚΡΟΚΥΛΕΙΟ . Τις Απόκριες στο Κροκύλειο, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο Σύλλογος θα κάνει γλέντι στον ξενώνα το βραδύ της Κυριακής 6 Μαρτίου. Την Καθαρά Δευτέρα το Τοπικό Συμβούλιο και ο εκπρόσωπός του διοργανώνει κούλουμα στο Διάσελο καιρού επιτρέποντος, πάνω απ όλα .
Υπάρχουν χωριανοί και φίλοι του χωριού που θα προσφέρουν τα εδέσματα και έτσι όσοι βρεθούν στο Διάσελο θα απολαύσουν την ζεστή φασολάδα που θα βράζει εκεί επιτόπου σε καζάνι, και άλλα πολλά νηστίσιμα εδέσματα, με άφθονο κρασί.
Στο τέλος θα πραγματοποιηθεί και διαγωνισμός χαρταετού για τους μικρούς μας φίλους.
Όλα θα είναι δωρεάν. Εσείς πάρτε το κέφι σας και τον χαρταετό σας και ανεβείτε στο Κροκύλειο την Καθαρά Δευτέρα λένε οι άνθρωποι του  Κροκυλείου.

Στο ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟ. Δυναμική παρουσία στα αποκριάτικα δρώμενα θα έχει στο Μαλανδρίνο ο πολιτιστικός σύλλογος Φύσκος που καλεί όλους τους κατοίκους της περιοχής να συμμετάσχουν. Έτσι το Σάββατο 5 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος χορός με την ορχήστρα του Παναγιώτη Κοτρώτσου.
Την Κυριακή της Τυρινής, 6 Μαρτίου 10:00 πμ μπαίνει το καζάνι με τη φασολάδα και όποια γυναίκα επιθυμεί, περιμένουμε την πίτα της αναφέρει ο σύλλογος ενώ στις 11:00 πμ αναβιώνουν αποκριάτικα παιχνίδια. Το βράδυ στις 21:00 μ.μ μασκαρέματα, φωτιές και πάρτι για μικρούς και μεγάλους στο Κοινοτικό Κατάστημα «Το Πέτρινο». Ο Καραχάλιος Δημήτριος (Ζγούρας) θα παίξει ξένη, λαϊκή παραδοσιακή μουσική και βέβαια, τα αποκριάτικα του τόπου μας. Την Καθαρά Δευτέρα, 7 Μαρτίου, διαγωνισμός χαρταετού στην ακρόπολη του αρχαίου Φύσκου με νηστίσιμα εδέσματα.

Τρίτη, 1 Μαρτίου 2011

¨ΒΡΟΧΗ¨ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΔΩΡΙΔΑ Tι θα συζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο

¨Του Παύλου Δωριάδη

Με σειρά σημαντικών θεμάτων συνεδριάζει αύριο Τετάρτη 2 Μαρτίου το απόγευμα στο Λιδωρίκι το Δημοτικό Συμβούλιο, για τέταρτη φορά μέσα στη δίμηνη θητεία του.

Μέσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι και το αίτημα πολιτών να ενταχθεί ο Δήμος Δωρίδας στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αλλά και κάποιες προσλήψεις για κατεπείγουσες ανάγκες που έχει ο Δήμος.
Ειδικότερα τα θέματα της αυριανής ατζέντας είναι:

* Προγραμματισμός προσλήψεων για τις άμεσες επείγουσες ανάγκες στο Δήμο, με εισηγητή το Δημοτικό Σύμβουλο Καραχάλιο Δημήτριο.

* Συζήτηση επί αιτήματος δημοτών για ένταξη του Δήμου Δωρίδος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και δικαστική εκπροσώπηση, με εισηγήτρια τη Δημοτικό Σύμβουλο Σπυροπούλου Παναγιώτα.

* Συγκρότηση Διοικητικών Συμβουλίων Σχολικών Επιτροπών Α΄ Βάθμιας και Β΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Δωρίδας, με εισηγητή τον Αντιδήμαρχο Τσιλίκη Χρήστο.

* Υποβολή Τεχνικού Δελτίου για χρηματοδότηση του έργου «Αποχέτευση και Επεξεργασία Λυμάτων Ερατεινής – Τολοφώνος», με εισηγητή τον Δήμαρχο Γιώργο Καπεντζώνη.

* Υποβολή Τεχνικού Δελτίου για χρηματοδότηση του έργου «Μελέτη Αποχέτευσης και Επεξεργασίας Λυμάτων των Τοπικών Διαμερισμάτων της Δημοτικής Ενότητας Ευπαλίου» με εισηγητή τον Δήμαρχο Γιώργο Καπεντζώνη.

* Υποβολή Τεχνικού Δελτίου για χρηματοδότηση του έργου «Κατασκευή Αποχετευτικού Δικτύου Γλυφάδας – Χανίων- Σπηλιάς – Τριζονίων και Βιολογικού Καθαρισμού Επεξεργασίας Λυμάτων», με εισηγητή τον Δήμαρχο Γιώργο Καπεντζώνη.Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΤΡΑΣ Δύο Ευπαλιώτες εκλέχτηκαν στο νέο ΔΣ

Του Περικλή Ν. Λουκόπουλου

Εκλογές είχαμε χθες και σήμερα στους Δικηγορικούς Συλλόγους σε όλη την Ελλάδα.

Σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους της χώρας, αυτόν της Πάτρας, δύο Δωριείς δικηγόροι από το Ευπάλιο εκλέχτηκαν στο 14μελές νέο Διοικητικό Συμβούλιο, και μάλιστα χτυπώντας πρωτιές.

Πρόκειται για τους Παπαδόπουλος Τάκη του Λεωνίδα που εκλέχτηκε πρώτος (1ος) με 299 ψήφους και τον Τσίρη Γεώργιο των Κωνσταντίνου που εκλέχτηκε έκτος (6ος) με 198 ψήφους.

Η μεγάλη αυτή επιτυχία με τις πρωτιές που χτύπησαν οι δύο άξιοι από τη Δωρίδα επιστήμονες, στον μεγαλύτερο επιστημονικό σύλλογο της Πάτρας, δείχνει την επαγγελματική , επιστημονική και κοινωνική τους καταξίωση στη μεγαλούπολη αυτή.

Ο Γιώργος Τσίρης , που μέχρι πριν λίγες ημέρες ήταν και Πρόεδρος της Ένωσης Δωριέων Πάτρας, και κατέβηκε υποψήφιος για πρώτη φορά στο Δικηγορικό Σύλλογο, δεν έκρυβε την συγκίνησή του για την επιτυχία αυτή και την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του οι συνάδελφοί του.

Σε επικοινωνία που είχαμε μας τόνισε ότι και από τη θέση αυτή θα δώσει όλες του τις δυνάμεις να στηρίξει θέματα που αφορούν τόσο το Ευπάλιο όσο και της Δωρίδας.

Για την εκλογή Προέδρου στο Δικηγορικό Σύλλογο της Πάτρας θα επαναληφθούν οι εκλογές την επόμενη Κυριακή μεταξύ των δύο πρώτων που ήταν ο Νίκος Παπάκος με 254 ψήφους και ο Θανάσης Αμπατζής με 226 ψήφους. Οι εκλογές στους Δικηγορικούς Συλλόγους γίνονται με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο για Πρόεδρο και άλλο για το Διοικητικό Συμβούλιο.

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ ΞΥΠΝΗΣΕ ΑΡΓΑ Ευπάλιο-Ερατεινή 0-2 στο Δωρικό ντέρμπι

Του Τάσου Ν. Τσόλκα

Σημαντική νίκη με 2-0 απέσπασε η Τολοφώνα Ερατεινής μέσα στο Ευπάλιο απέναντι στον φορμαρισμένο τελευταία Απόλλωνα, και την κρατά ζωντανή στη διεκδίκηση του τίτλου απέναντι στο Διαγόρα Πολυδρόσου που κέρδισε και αυτός εκτός έδρας με 1-0 τον Κεχαγιά Προσηλίου.
Μεγάλη νίκη πέτυχε εκτός έδρας με 6-0 και ο Αστέρας Ιτέας επί του Κρισσαίου Χρισσού. Ο Αστέρας αργά αλλά σταθερά ανεβάζει στροφές όμως το βαρύ φορτίο που κουβαλά από πέρυσι με τους -6 βαθμούς δεν του αφήνει περιθώριο να ατενίζει με αισιοδοξία το ρετιρέ της βαθμολογίας.
Στον αντίποδα ο Κρισσαίος είναι φανερό ότι βρίσκεται σε πτωτική πορεία που ίσως τον οδηγήσει σε αποχαιρετισμό της Α΄ Κατηγορίας.
Τα αρνητικά σημάδια είναι πλέον φανερά και για τον Αετό Λιδωρικίου που έχασε με 3-0 από την τελευταία μέχρι χθες του πρωταθλήματος Αναγέννηση Βουνιχώρας.
Στη Β΄ Κατηγορία εντυπωσιακή ήταν η νίκη με 14-1 της πρωτοπόρου Φωκίδας 2000 Ιτέας επί του ΑΠΟ Κούμαρου  που είναι από τα σκορ της χρονιάς.
Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα της αγωνιστικής και οι βαθμολογίες όπως διαμορφώθηκαν μετά από αυτά έχουν ως εξής :

Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ           17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΠΟΛΛΩΝ  ΕΥΠΑΛΙΟΥ -  ΤΟΛΟΦΩΝΑ  ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ      0-2
ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ  ΧΡΙΣΣΟΥ  -  ΑΣΤΕΡΑΣ  ΙΤΕΑΣ                              0-6
ΚΕΧΑΓΙΑΣ  ΠΡΟΣΗΛΙΟΥ  -  ΔΙΑΓΟΡΑΣ  ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ      0-1
ΟΛΥΜΠΑΙΚΟΣ  ΚΙΡΡΑΣ  -  ΗΣΑΪΑΣ  ΔΕΣΦΙΝΑΣ                   2-0
ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ 2006  -  ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ                       3-1 

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ  ΒΟΥΝΙΧΩΡΑΣ - ΑΕΤΟΣ  ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ       3-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ     (17 αγώνες)            ΒΑΘΜΟΙ        ΓΚΟΛ
  1. ΔΙΑΓΟΡΑΣ  ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ                            40             50-14
  2. ΤΟΛΟΦΩΝΑ  ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ                           38             38-13
  3. ΚΕΧΑΓΙΑΣ  ΠΡΟΣΗΛΙΟΥ                                32             30-12
  4. ΑΣΤΕΡΑΣ  ΙΤΕΑΣ                                               31             29-12
  5. ΑΕΤΟΣ  ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ                                    24             28-31
  6. ΑΠΟΛΛΩΝ  ΕΥΠΑΛΙΟΥ                                19             25-30
  7. ΕΝΩΣΗ  ΓΛΥΦΑΔΑΣ                                      18             23-38
  8. ΗΣΑΪΑΣ  ΔΕΣΦΙΝΑΣ                                        18             19-28
  9. ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ  2006                                     16             22-30
10. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  ΚΙΡΡΑΣ                                 14             17-26
11. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ  ΒΟΥΝΙΧΩΡΑΣ                      9             13-29
12. ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ  ΧΡΙΣΣΟΥ                                        8             11-35

*  Ο Αστέρας Ιτέας ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς και ο Απόλλων Ευπαλίου με -2 βαθμούς.
*  Διαγόρας Πολυδρόσου και Αναγέννηση Βουνιχώρας έχουν έναν αγώνα λιγότερο.

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ        13η αγωνιστική

ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ  ΓΡΑΒΙΑΣ -  ΔΩΡΙΚΟΣ  ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ      2-0
ΦΩΚΙΔΑ 2000 ΙΤΕΑΣ  -  ΑΠΟ ΚΟΥΜΑΡΟΣ        14-1
ΑΚΑΔΗΜΙΑ΄94 ΑΜΦΙΣΣΑΣ  -  ΗΡΑΚΛΗΣ  ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ     1-1
Ρεπό  είχε η    ΜΥΩΝΙΑ ΑΓΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΣ


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ    ( 13 Αγώνες)                ΒΑΘΜΟΙ          ΓΚΟΛ
1. ΦΩΚΙΔΑ  2000  ΙΤΕΑΣ                                          30                 61-9
2. ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ  ΓΡΑΒΙΑΣ                                      23                31-13
3. ΔΩΡΙΚΟΣ  ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ                                  17                38-21
4. ΗΡΑΚΛΗΣ  ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ                      10                21-29
5. ΜΥΩΝΙΑ ΑΓΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΣ                                  8                16-32 
6. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΄94 ΑΜΦΙΣΣΑΣ                                  7                11-29
7. ΑΠΟ  ΚΟΥΜΑΡΟΣ                                                   1                  1-49

*  Η Μυωνία Αγίας Ευθυμίας ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς .

Οι αγώνες της επόμενης αγωνιστικής

Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ        18η Αγωνιστική
Αμφισσαικός 2006 - Αναγέννηση Βουνιχώρας
Αστέρας Ιτέας - Τολοφώνα Ερατεινής
Αετός Λιδωρικίου - Ολυμπιακός Κίρρας
Ένωση Γλυφάδας - Κεχαγιάς Προσηλίου
Ησαΐας Δεσφίνας - Κρισσαίος Χρισσού
Διαγόρας Πολυδρόσου - Απόλλων Ευπαλίου
Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ          14η Αγωνιστική
Ηρακλής Μοναστηρακίου- Φωκίδα 2000 Ιτέας
Μυωνία Αγίας Ευθυμίας-Ανδρούτσος Γραβιάς
ΑΠΟ Κούμαρος- Δωρικός Μαλαμάτων
Ρεπό: Ακαδημία ΄94 Άμφισσας