Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011

"ΒΟΜΒΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ" ΣΤΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ Πολλά νεκρά δελφίνια μας προειδοποιούν

Του Γιώργου Ηλιόπουλου *

Σε παγίδα θανάτου για τα διερχόμενα δελφίνια έχει μετατραπεί ο Κορινθιακός Κόλπος , καθώς δεν περνάει μήνας που να μην ξεβράζεται νεκρό κάποιο δελφίνι στις ακτές του.

Ήδη χθες άλλο ένα νεκρό δελφίνι βρέθηκε στη περιοχή Κόκκινου-Χιλιαδούς στο Δήμο Δωρίδας.

Συνολικά , δεκαπέντε έχουν εντοπισθεί νεκρά από τον Αύγουστο μέχρι και τον Φεβρουάριο στον Κορινθιακό .

Αιτία η αυξημένη ρύπανση του βυθού σε βαριά μέταλλα, που πλησιάζει σε ποσοστό 20% σε σχέση με τις κανονικές συγκεντρώσεις. Ο παραπάνω αριθμός των νεκρών δελφινιών είναι όσα μπόρεσαν να καταγραφούν από την Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων του Κορινθιακού Κόλπου «η Αλκυών». Εκτιμάται ότι τα νεκρά δελφίνια είναι διπλάσια και αυτό είναι που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στα μέλη της.

Υπολογίζεται ότι ετησίως από τον Κορινθιακό Κόλπο διέρχονται περίπου 200 δελφίνια και λαμβάνοντας υπόψη την παραπάνω στατιστική , προκύπτει ότι το 10% αυτών χάνει τη ζωή τους κατά τη διέλευση.

Ο μέσος όρος εκβρασμένων δελφινιών στον Κορινθιακό για τα τελευταία 12 χρόνια ήταν 6,6 το χρόνο. Σήμερα όμως ο παραπάνω αριθμός έχει διπλασιαστεί.

«Θα πρέπει οι φορείς να αναλάβουν την ευθύνη τους . Οι λόγοι είναι αρκετοί και εντοπίζονται κυρίως στη ρύπανση του Κορινθιακού με βαριά μέταλλα. Εντοπίσαμε πρόσφατα στη Λυγιά ένα νεκρό δελφίνι. αι όταν το ανοίξαμε είδαμε ότι έφερε όγκους στο έντερο και στο στομάχι. Είναι σίγουρο ότι η ρύπανση έχει αφανίσει τα δελφίνια. Τον πληθυσμό δεν μπορούμε να τον εκτιμήσουμε με ακρίβεια. Εκτιμάται ότι είναι 200 με 300 δελφίνια που διέρχονται στον Κορινθιακό .Και το γεγονός ότι οι θάνατοι δελφινιών φθάνουν ή και ξεπερνούν το 10%σημαίνει στη πράξη ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει» τονίζει ο Δημήτρης Αγγελόπουλος , μέλος της «Αλκυόνας».

Χρόνο με το χρόνο , οι θάνατοι αυξάνονται και από την καταγραφή προκύπτει ότι είναι μύθος να θεωρεί κανείς ότι οι περισσότεροι καταγράφονται τους θερινούς μήνες .Δυστυχώς τη χειμερινή περίοδο τα ποσοστά θανάτων είναι αυξημένα .Τα μέλη της Ομοσπονδίας μόλις εντοπίζουν ένα δελφίνι νεκρό, λαμβάνουν δείγματα ιστών από το σώμα του και τα στέλνουν σε ειδικά εργαστήρια.

Η Ομοσπονδία αποτελείται ουσιαστικά από ένα δίκτυο εθελοντών πολιτών που αγαπούν τα δελφίνια και η πρωτοβουλία τους γίνεται σε συνεργασία με τις κατά τόπους λιμενικές αρχές.

«Αν λάβετε υπόψη ότι εντοπίσαμε δεκατέσσερα δελφίνια νεκρά , να είστε σίγουροι ότι τα πραγματικά νεκρά δελφίνια είναι διπλάσια , μπορεί και παραπάνω « τονίζει ο κ. Αγγελόπουλος .

Επισημαίνεται επίσης ότι οι μελέτες που έχουν γίνει για την ύπαρξη αλουμινίου και άλλων βλαβερών ουσιών στον πυθμένα του Κορινθιακού υπό μορφή κόκκινης λάσπης , δείχνουν ότι αυτές οι ουσίες καταλαμβάνουν το 20% του πυθμένα.

Όπως παραδέχτηκε πρόσφατα η υπουργός στη συζήτηση του Νομοσχεδίου για τη διατήρηση της Βιοποικιλότητας, ο «Κορινθιακός, ο Ασωπός, και η Μεσάπεια θάλασσα της Εύβοιας, είναι οι τρείς περιοχές που έχουν πολύ μεγάλο πρόβλημα. Βρίσκονται στο κόκκινο».

Όπως πρόσθεσε η υπουργός , ο Κορινθιακός βρίσκεται σε πολύ κρίσιμο σημείο λόγω κόκκινης λάσπης και των άλλων ρυπογόνων παραγόντων.

Δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα ανατεθεί μελέτη στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ για να καταγραφεί η κατάσταση και να δίνει προτάσεις-λύσεις, ώστε να παρθούν στη συνέχεια οι απαραίτητες αποφάσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κ. Μπιρμπίλη επισήμανε με έμφαση στους βουλευτές: «Θεωρούμε το ζήτημα του Κορινθιακού επείγον και κρίσιμο».

* Είναι συνεργάτης της εφημερίδας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2011

Τα μικρο-Δωρικά...του Δωριάδη !


* Δεν θα δεχθεί τους πολίτες σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας Γιώτα Γαζή, ενώ ταυτόχρονα ακυρώθηκαν και τα προγραμματισμένα ραντεβού της, λόγω συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Λαμία.

* Ψιλομπάχαλο γίνεται στις φυλακές του Μαλανδρίνου. Ακόμα και ισοβίτης έκανε τον …καψιμιτζή στο Κυλικείο. Ίσως να γίνονται κι άλλα που δεν βγαίνουν προς τα έξω . Έτσι ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης έδωσε εντολή να γίνει έρευνα σε όλα τα κελιά των κρατουμένων. Κάτι δεν πάει καλά στη συνεργασία εκεί μέσα !

* Όσοι είχαν την τύχη να ασχοληθούν για θέμα τους στην Πολεοδομία Άμφισσας γύρισαν άπρακτοι. Τίποτα δεν δουλεύει. Άλλοι υπάλληλοι παραμένουν στην Αντιπεριφέρεια. Άλλοι μετατέθηκαν στην αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Δελφών. Άλλοι βρίσκονται καθοδόν για αλλού. Κανείς δεν ξέρει που να απευθυνθεί, κι όπως πάει μέχρι τον Ιούνιο που ο Καλλικράτης ορίζει να λειτουργήσουν οι πολεοδομίες στους Δήμους δεν βλέπω φώς στον ορίζοντα.

* Βέβαια για τη Δωρίδα ο χρόνος αυτός βλέπω να επιμηκύνεται. Κάποια πουλάκια μούπανε ότι το ταξίδι για Άμφισσα θα κρατήσει κάνα δύο χρόνια!

* Καινούργια επιμορφωτικά σεμινάρια για ενήλικες στη Φωκίδα, στο πλαίσιο του έργου Σχολές Γονέων. Είναι ιδανικά για γονείς, για εκπαιδευτικούς και για όποιον ενδιαφέρεται για προσωπική ανάπτυξη και είναι απολύτως ΔΩΡΕΑΝ.

* Κύριο στόχο του έργου αποτελεί η στήριξη των γονέων, η ενημέρωση και η μάθηση μέσα από την ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευομένων. Η εκπαιδευτική διαδικασία παρέχεται από εξειδικευμένους επιστήμονες.
Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στα ΚΕΠ των Δήμων .

* Δεν ξέρω τι θα βγάλει το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και ποια κατάληξη θα έχει. Σίγουρα όμως στα διόδια της γέφυρας του Ρίου-Αντίρριου είχαμε ένα καλό νέο, μαζί με τις αυξήσεις που ανακοίνωσε η κοινοπραξία ! Δεν γνωρίζω αν το επηρέασε το κίνημα, ή το είχαν προγραμματίσει μετά από χρόνιο αίτημα των πολιτών και των φορέων, γιατί έτσι πιστεύουν ότι θα αυξήσουν τις διελεύσεις.

* Το καλό νέο λοιπόν είναι η μείωση της τιμής διοδίων με κάρτα για πήγαινε – έλα από 17,30 ΕΥΡΩ σε 13,50 ΕΥΡΩ και η επιμήκυνση της ώρας από 2ωρο σε 3ωρο για την επιστροφή. Είναι μέτρο που αφορά τους μόνιμους κατοίκους και τους εξυπηρετεί αφάνταστα για τις δουλειές τους. Νομίζουμε όμως ότι πρέπει να επεκταθεί …

* Να επεκταθεί στις μηνιαίες κάρτες γιατί πολλοί είναι αυτοί που εργάζονται για παράδειγμα στη Πάτρα και μένουν στη Δωρίδα ή τη Ναυπακτία και το αντίθετο . Αυτοί οι άνθρωποι χρησιμοποιούν καθημερινά τη γέφυρα .Πρέπει η μηνιαία κάρτα να μειωθεί κι άλλο κι όχι να πληρώνουν όσο ένα ενοίκιο !

* Ακόμα οι φορείς να πιέσουν και για ετήσια κάρτα. Γιατί υπάρχουν πολίτες που κάνουν 50 , 70 και παραπάνω διελεύσεις το χρόνο ακανόνιστα. Πρέπει κι αυτοί να τύχουν καλής εκπτωτικής κάρτας. Από τη κάρτα αυτή κερδισμένη θα είναι και η κοινοπραξία γιατί θα προεισπράττει τα χρήματα για ένα χρόνο.

* Τρελάθηκαν οι εκλεγμένοι του Δήμου να τρέχουν 2 μήνες τώρα από πίτα σε πίτα και από συνεστίαση σε συνεστίαση . Εκατό εκδηλώσεις σχεδόν μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα δεν είναι και λίγες. Πολλές φορές μάλιστα γίνονταν 3 και 4 την ίδια μέρα. Άντε μετά να τις προλάβεις όλες κι όταν οι περισσότερες είναι στην Αθήνα. Κουράγιο παιδιά μπαίνουμε στο… τριώδιο !

* Καλά πάνε όπως μαθαίνω οι τοπικές Γενικές Συνελεύσεις των χωριών. Βέβαια τα αιτήματα που βάζουν στο Δήμο για να υλοποιηθούν θα χρειάζονταν τρείς – τέσσερις προϋπολογισμοί . Αλλά έτσι είναι . Βάλε δέκα σου λένε, να πετύχουμε τα δύο-τρία.

* Με την ευκαιρία ακούω ότι κάτι κινείται και με τα μεγάλα έργα της Δωρίδας και σύντομα ίσως έχουμε κάποια καλά νέα.

* Στα καφενεία της Δωρίδας μαθαίνω βάζουν στοιχήματα για το πότε θα ανεξαρτητοποιηθεί ο Κατσούδας. Γιατί ρε παιδιά ανεξάρτητος δεν είναι ο άνθρωπος ; Τριάντα χρόνια το φωνάζει και το αποδεικνύει μάλιστα !

* Άγριο εκβιασμό κάνουν οι εταιρείες της κοινοπραξίας που φτιάχνουν το δρόμο Κορίνθου-Πατρών για να πάρουν έξτρα χρηματοδοτήσεις . Ήδη έχουν απολύσει τους μισούς από τα εργοτάξια και σε δύο μήνες που τελειώνουν το τούνελ της Παναγοπούλας (πάνω από το Ψαθόπυργο) κι είναι επικίνδυνο να το αφήσουν στη μέση , θ΄ απολύσουν κι άλλους !

* Ανυπομονώ να μάθω τ΄αποτελέσματα της απογραφής στο Δήμο που έχουν ξεκινήσει.Ποσα χρωστάνε και σε ποιόν ντε ! Ισως βγούνε και λαβράκια ,  και ποιός τα τρώει μετά !

* Σας αποκαλύπτω οτι μετα τους Ευπαλιώτες και οι Τειχιώτες πήραν...τα όπλα για να αναχαιτίσουν την αδηφάγο επεκτατική λαιμαργία της Μονής Βαρνακόβης.Τι γίνεται ηγουμένη μου ; Εχεις κι άλλα χρυσόβουλα από τον... Παλαιολόγο για τη Ρούμελη ή φτάνουν μέχρι το ...Μωριά ; Το λέω γιατί έμαθα ότι έφτασες μέχρι τα παράλια . Κάποιοι μάλιστα αντιστάθηκαν κραδένοντες ...παλούκια ! γιατί πήγες να βάλεις χέρι και σε νεκροταφεία !... και σε νησιά !Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011

ΑΥΞΗΣΗ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΟ ΡΙΟ-ΑΝΤΙΡΡΙΟ Ποιές τιμές ισχύουν από 24 Φεβρουαρίου

Μειώνεται η 3ωρη κάρτα πήγαινε-έλα από 17,30 σε 13,50 Ευρω

Tου  Γιάννη Αναγνωστόπουλου

Αυξάνουν κατά 6% από 24 Φεβρουαρίου οι τιμές των διοδίων στη γέφυρα Ρίου-Αντίρριου ενώ μειώνεται η τιμή της κάρτας πήγαινε-έλα σύμφωνα με τα νέα τιμολόγια που ανακοίνωσε η κοινοπραξία που εκμεταλλεύεται τη γέφυρα.

Ειδικότερα από μεθαύριο Πέμπτη τα επιβατηγά Ι.Χ θα πληρώνουν 12,90 ΕΥΡΩ από 12,20 που πλήρωναν ενώ οι μοτοσυκλέτες και τα παπάκια θα πληρώνουν 1,90 ΕΥΡΩ από 1,80 ΕΥΡΩ.

Στα φορτηγά και τα λεωφορεία οι αυξήσεις κλιμακώνονται μέχρι και 3,20 ΕΥΡΩ τη διέλευση ανάλογα το μέγεθος του οχήματος.

Οι τιμές παραμένουν σταθερές για εβδομαδιαίες και μηνιαίες κάρτες , αλλά μόνο για Ι.Χ. και φορτηγά έως τρείς άξονες .

Τέλος η κάρτα πήγαινε-έλα , μειώνεται από 17,30 ΕΥΡΩ σε 13,50 ΕΥΡΩ, ενώ παράλληλα αυξάνει η διάρκεια της από 2 σε 3 ώρες , ενώ αντίστοιχη μείωση έχουμε και στη 36ωρη κάρτα με επιστροφή.ΤΙ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στο Λιδωρίκι το Δημοτικό Συμβούλιο

Του Παύλου Δωριάδη
Νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δωρίδας θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου στις 5 το απόγευμα, στο δημοτικό κατάστημα Λιδωρικίου.

Τα θέματα που θα συζητηθούν και οι αντίστοιχοι εισηγητές σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Ζέτος είναι τα εξής :

1.  Συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης (Εισηγητής: Δημοτικός Σύμβουλος Α. Κοκμοτός),
2.  Λήψη απόφασης αποδοχής υπολοίπου Δήμου (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Κ. Αντωνόπουλος),
3.  Έκδοση – θεώρηση βιβλιαρίου και σύστασης Επιτροπής κοινωνικής αρωγής, που αφορά πρόσθετες αρμοδιότητες των Νέων Δήμων (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Χ. Τσιλίκης),
4.  Ψήφιση πιστώσεων άρθρου 158 Ν. 3463/2006 (δωδεκατημόρια) έως 31 Μαρτίου 2011 (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Κ. Αντωνόπουλος),
5.  Εκλογή εκπροσώπου του Δήμου μας στο Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδος Περιόδου 1940-1945 «Ελληνικά Ολοκαυτώματα» (Εισηγητής:Δημοτικός Σύμβουλος Π. Παπαγεωργίου),
6.  Συγχώνευση Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Δωρίδος και σύσταση νέου Ν.Π.Δ.Δ. (Εισηγήτρια: Δημοτική Σύμβουλος Π. Σπυροπούλου),
7.  Ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου νέου Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Δωρίδος (Εισηγήτρια: Δημοτική Σύμβουλος Π. Σπυροπούλου),
8.  Συγχώνευση Κοινωφελών Επιχειρήσεων Δήμου Δωρίδος και σύσταση νέας Κοινωφελούς Επιχείρησης (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Χ. Τσιλίκης),
9.  Ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου νέας Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Δωρίδος (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Χ. Τσιλίκης),
10.  Συγχώνευση Σχολικών Επιτροπών σε δύο (2) νομικά πρόσωπα (Α΄ βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης) (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Χ. Τσιλίκης),
11.  Συγκρότηση Διοικητικών Συμβουλίων σχολικών επιτροπών (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Χ. Τσιλίκης),
12.  Συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας στο Δήμο Δωρίδος (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Χ. Τσιλίκης),
13.  Αίτημα Πολιτιστικού Συλλόγου Τολοφώνος για παραχώρηση του Δημοτικού Σχολείου (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Κ. Αντωνόπουλος),
14.  Συγκρότηση Επιτροπής για σύνταξη Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου (Εισηγήτρια: Δημοτική Σύμβουλος Π. Σπυροπούλου),
15.  Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου και λήψη απόφασης σχετικά με τις συγχωνεύσεις σχολείων (Εισηγητής: Δημοτικός Σύμβουλος Γ.Λώλος)

Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011

ΣΚΟΝΤΑΨΕ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ Η ΕΡΑΤΕΙΝΗ Συνεχίζει με ανοδική πορεία ο Απόλλων

Του  Τάσου Ν. Τσόλκα
Δεν άντεξε το βάρος της πρώτης θέσης η Τολοφώνα Ερατεινής πάνω από μία εβδομάδα , αφού δεν κατάφερε να κερδίσει στο γήπεδό της τον Κεχαγιά Προσηλίου φέρνοντας  ισοπαλία 1-1. Κλώτσησε όμως την μεγάλη ευκαιρία να πάρει τον αγώνα στο 91 λεπτό , όπου το πέναλτι πού κέρδισε απέκρουσε ο αντίπαλος τερματοφύλακας.
Αντίθετα ο Διαγόρας Πολυδρόσου επανήλθε στη κορυφή κερδίζοντας με άνεση 6-0 τον Αμφισσαϊκό.
Στα άλλα παιχνίδια δεν είχαμε κάποιες εκπλήξεις , όπου ο Απόλλων Ευπαλίου κερδίζοντας με 2-0 τον Κρισσαίο Χρισσού συνεχίζει την ανοδική πορεία, είναι δε φανερό ότι η επιστροφή στη φυσική του έδρα στο Ευπάλιο, του δίνει άλλον αέρα.
Στη Β΄ Κατηγορία είχαμε τον ΑΠΟ Κούμαρο να παίρνει τον πρώτο του βαθμό στο πρωτάθλημα με την ισοπαλία 3-3 που έφερε με τον συντοπίτη του Ηρακλή Μοναστηρακίου.
Επίσης η πρωτοπόρος  Φωκίδα 2000 Ιτέας έχασε με 2-0 στη Γραβιά από τον Ανδρούτσο.
Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα των δύο κατηγοριών και οι βαθμολογίες όπως διαμορφώθηκαν μετά από αυτά έχουν ως εξής :
Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ        16Η αγωνιστική
ΕΝΩΣΗ  ΓΛΥΦΑΔΑΣ  -  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ  ΒΟΥΝΙΧΩΡΑΣ         3-1
ΗΣΑΪΑΣ  ΔΕΣΦΙΝΑΣ  -  ΑΕΤΟΣ  ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ                 2-1
ΔΙΑΓΟΡΑΣ  ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ  -  ΑΜΦΙΣΑΪΚΟΣ  2006         6-0
ΑΣΤΕΡΑΣ  ΙΤΕΑΣ  -  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  ΚΙΡΡΑΣ           3-0
ΤΟΛΟΦΩΝΑ  ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ  -  ΚΕΧΑΓΙΑΣ  ΠΡΟΣΗΛΙΟΥ        1-1
ΑΠΟΛΛΩΝ  ΕΥΠΑΛΙΟΥ  -  ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ  ΧΡΙΣΣΟΥ               2-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ     (16 αγώνες)            ΒΑΘΜΟΙ         ΓΚΟΛ
  1. ΔΙΑΓΟΡΑΣ  ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ                            37             49-14
  2. ΤΟΛΟΦΩΝΑ  ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ                           35             36-13
  3. ΚΕΧΑΓΙΑΣ  ΠΡΟΣΗΛΙΟΥ                                32             30-11
  4. ΑΣΤΕΡΑΣ  ΙΤΕΑΣ                                              28             23-12
  5. ΑΕΤΟΣ  ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ                                    24             28-28
  6. ΑΠΟΛΛΩΝ  ΕΥΠΑΛΙΟΥ                                19             25-28
  7. ΕΝΩΣΗ  ΓΛΥΦΑΔΑΣ                                      18             22-35
  8. ΗΣΑΪΑΣ  ΔΕΣΦΙΝΑΣ                                        18             19-26
  9. ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ  2006                                     13             19-29
10. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  ΚΙΡΡΑΣ                                 11             15-26
11. ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ  ΧΡΙΣΣΟΥ                                       8             11-29
12. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ  ΒΟΥΝΙΧΩΡΑΣ                     6             10-29
*  Ο Αστέρας Ιτέας ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς και ο Απόλλων Ευπαλίου με -2 βαθμούς.
*  Διαγόρας Πολυδρόσου και Αναγέννηση Βουνιχώρας έχουν έναν αγώνα λιγότερο.

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ        12η αγωνιστική
ΜΥΩΝΙΑ ΑΓΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΣ  -  ΑΚΑΔΗΜΙΑ΄96 ΑΜΦΙΣΣΑΣ       3-0
ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ  ΓΡΑΒΙΑΣ  -  ΦΩΚΙΔΑ  2000  ΙΤΕΑΣ           2-0
ΑΠΟ  ΚΟΥΜΑΡΟΣ  -  ΗΡΑΚΛΗΣ  ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ        3-3
Ρεπό είχε ο ΔΩΡΙΚΟΣ  ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ    ( 12 Αγώνες)                ΒΑΘΜΟΙ          ΓΚΟΛ
1. ΦΩΚΙΔΑ  2000  ΙΤΕΑΣ                                          27                47-8
2. ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ  ΓΡΑΒΙΑΣ                                      20               29-13
3. ΔΩΡΙΚΟΣ  ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ                                  17                38-19
4. ΗΡΑΚΛΗΣ  ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ                         9                20-28
5. ΜΥΩΝΙΑ ΑΓΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΣ                                  8                16-32 
6. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΄94 ΑΜΦΙΣΣΑΣ                                  6                  9-29
7. ΑΠΟ  ΚΟΥΜΑΡΟΣ                                                    1                  5-35
Η Μυωνία Αγίας Ευθυμίας ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς .
Οι αγώνες της επόμενης αγωνιστικής
Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ           17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Απόλλων Ευπαλίου -  Τολοφώνα  Ερατεινής
Κρισσαίος Χρισσού  -  Αστέρας  Ιτέας
Κεχαγιάς Προσηλίου  -  Διαγόρας  Πολυδρόσου
Ολυμπιακός Κίρρας  -  Ησαΐας  Δεσφίνας
Αμφισσαικός 2006  -  Ένωση  Γλυφάδας                                                                          Αναγέννηση Βουνιχώρας  -  Αετός  Λιδωρικίου
Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ           13Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Οδυσσέας Ανδρούτσος -  Δωρικός Μαλαμάτων
Φωκίδα 2000 Ιτέας  -  ΑΠΟ Κούμαρος
Ακαδημία 94 Άμφισσας  -  Ηρακλής  Μοναστηρακίου
Ρεπό: Μυωνία Αγίας Ευθυμίας