Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΛΑΟΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ αλλά οι¨σοσιαλιστές¨με τα δικαστήρια !

Ο Θ. Κατσούδας πήρε την έδρα του Ι. Φλέγκα στο Δήμο Δωρίδας

Του Παύλου Δωριάδη

Στο τυπικό γράμμα του Νόμου στάθηκαν οι δικαστές του Διοικητικού Πρωτοδικείου Λειβαδιάς , ακυρώνοντας την εκλογή του Δημοτικού Συμβούλου Δωρίδας Γιάννη Φλέγκα μετά από ένσταση που είχε κάνει ο συνυποψήφιός του Θανάσης Κατσούδας.

Ένσταση είχε κάνει και ο Παναγιώτης Καλιαμπέτσος κατά του Κατσούδα, αφού μετά από δεύτερη καταμέτρηση είχε 3 σταυρούς περισσότερος από αυτόν. Άσχετα από την απόφαση της δεύτερης ένστασης όμως, και οι δύο Κατσούδας-Καλιαμπέτσος, εκλέγονται μετά την απόφαση τού δικαστηρίου , εκτός και αν διαφορετικά αποφασίσει το Συμβούλιο Επικρατείας σε περίπτωση που προσφύγει ο Φλέγκας.

Η απόφαση αυτή έχει δημιουργήσει μεγάλη αντίδραση και αγανάκτηση στο λαό της Δωρίδας, διότι όπως λένε σε συζητήσεις δεν μπορεί άλλον να ψηφίζουμε εμείς και άλλος με δικαστικά τερτίπια να εκλέγεται. Κι αυτό γιατί στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ο Φλέγκας πήρε 104 σταυρούς περισσότερους από τον Κατσούδα !

Η ένσταση που έκανε ο Κατσούδας εναντίον της εκλογής του Φλέγκα έγινε με το αιτιολογικό ότι ο τελευταίος ,σύμφωνα με τον Νόμο, δεν υπέβαλε την παραίτηση του από συμβασιούχος του Δήμου που ήταν στο Πρωτοδικείο Άμφισσας αλλά στο ίδιο το Δημαρχείο.

Ο Νόμος το αναφέρει αυτό, όπως διευκρινίζουν έγκυροι νομικοί κύκλοι της Αθήνας, για να μπορεί να επιδίδεται με δικαστικό κλητήρα η παραίτηση , ώστε να μη μπορεί ο δημόσιος υπάλληλος που παραιτείται (στρατιωτικός , αστυνομικός , ιατρός κλπ) να επιστρέψει στην υπηρεσία του .

Στη περίπτωση όμως του Φλέγγα , επειδή ήταν συμβασιούχος για μερικούς μήνες, αυτοδίκαια λύεται οριστικά και αμετάκλητα η σύμβασή του και δεν θα μπορούσε να επιστρέψει αν αποτύχαινε να εκλεγεί. Και αυτή είναι η ουσία του θέματος που έπρεπε να λάβουν υπ΄οψιν οι δικαστές, όπως αναφέρουν οι ίδιοι νομικοί κύκλοι. Υπάρχει δε και σχετική νομολογία- απόφαση του Αρείου Πάγου σε αντιδικία βουλευτών, που δίνει αυτή την ερμηνεία.

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι ο Θανάσης Κατσούδας δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργεί εσωτερικά προβλήματα στην παράταξη με την οποία εκλέγεται.

Ως δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του Νίκου Ζέρβα στον Δήμο Ευπαλίου ,στη πρώτη τετραετία Καποδίστρια, μετά από λίγο καιρό θητείας διαφοροποιήθηκε και ουσιαστικά ανεξαρτητοποιήθηκε με τις θέσεις που έπαιρνε.

Στην επόμενη τετραετία ήταν υποψήφιος με την παράταξη Χαράλαμπου Σμπαρούνη, εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος και μετά από λίγο καιρό ανεξαρτητοποιήθηκε.

Στην τελευταία τετραετία της εποχής Καποδίστρια δεν ήθελε να κατέβει υποψήφιος γιατί όπως ανέφερε δεν θα τον ψηφίσουν. Έτσι λίγες ώρες πριν κλείσει ο συνδυασμός του Κώστα Κάρμα , με τον οποίο θα ήταν υποψήφιος, πήρε την διαβεβαίωση από τον Περικλή Λουκόπουλο μετά από πολύωρη συζήτηση παρουσία του Νίκου Φούντα,όπως αυτός τόνιζε σε συζητήσεις στο Ευπάλιο, ότι θα στηριχθεί και θα εκλεγεί. Έτσι επείσθη και έβαλε υποψηφιότητα, όπου και εξελέγει μέσα στους δύο που εξέλεξε ο συνδυασμός του Κώστα Κάρμα. Λίγους μήνες μετά διαφοροποιήθηκε και αργότερα περί το μέσον της θητείας και πάλι ανεξαρτητοποιήθηκε.

Στην τελευταία εκλογή του , μέσω δικαστηρίου , μάλλον θα ανεξαρτητοποιηθεί από την αρχή της θητείας του , αφού από την πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ήρθε σε κόντρα με τον Δήμαρχο και επικεφαλής του συνδυασμού του Γιώργου Καπεντζώνη , που αναγκάστηκε να τον επαναφέρει στην τάξη παρουσία όλων των δημοτικών συμβούλων και όχι μόνον, λέγοντάς του ότι ¨μαθήματα δημοκρατίας δεν δέχομαι  Κε Κατσούδα¨!

Υ.Γ  Επειδή τελευταία από κάποιους κύκλους στη Δωρίδα διασπείρεται η ψευδής πληροφορία περί δημοσιογράφων που γράφουν με ψευδώνυμο στο DORIDA NEWS και ιδιαίτερα για το άτομό μου , θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι και εγώ και άλλοι συνάδελφοι και αρθογράφοι γράφουμε με το όνομά μας . Αν θα μπουν τα κείμενα ή όχι είναι απόφαση του Διευθυντού του DORIDA NEWS Περικλή Λουκόπουλου, ο οποίος επίσης υπογράφει τα κείμενά του.Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΛΙΔΩΡΙΚΙ το Δημ. Συμβούλιο με σημαντικά θέματα

Του Παύλου Δωριάδη

Συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα στο Λιδωρίκι το δημοτικό συμβούλιο, έχοντας στην ατζέντα των συζητήσεων αρκετά και σοβαρά θέματα.

Αναλυτικά τα θέματα αυτά και οι αντίστοιχοι εισηγητές είναι

* Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Δωρίδος και Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το έργο «Αποχέτευση και επεξεργασία λυμάτων οικισμών περιοχής Μόρνου πρώην Δήμου Λιδωρικίου» (Εισηγήτρια: Δημοτική Υπάλληλος Ζουμά Βασιλική).

* Έγκριση απολογισμού σχολικής επιτροπής Νηπιαγωγείου Λιδωρικίου οικονομικού έτους 2010 (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Τσιλίκης Χρήστος).

* Έγκριση απολογισμού σχολικής επιτροπής Νηπιαγωγείου Ερατεινής οικονομικού έτους 2010 (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Τσιλίκης Χρήστος).

* Έγκριση απολογισμού σχολικής επιτροπής Δημοτικού Σχολείου Ερατεινής οικονομικού έτους 2010 (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Τσιλίκης Χρήστος).

* Έγκριση απολογισμού σχολικής επιτροπής Δημοτικού Σχολείου Διακοπίου οικονομικού έτους 2010 (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Τσιλίκης Χρήστος).

* Εκλογή αντιπροσώπων ως μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 1ης Γεωγραφικής Ενότητας Νομού Αιτωλοακαρνανίας (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Ευσταθίου Ανδρέας).

* Ορισμός Δημοτικών Συμβούλων για τη συμμετοχή τους στο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Δωρίδος (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Ράπτης Ιωάννης).

* Συζήτηση για εκ περιτροπής συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Τσιλίκης Χρήστος).

* Περιφερειακό Ιατρείο Κροκυλείου – Ανανέωση πενταετούς παραχώρησης στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Τσιλίκης Χρήστος).

* Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου «Ύδρευση Κλήματος», με αριθ. μελέτης 1/2009 (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Ευσταθίου Ανδρέας).

* Καθορισμός αδειών που παραχωρούνται για άσκηση υπαίθριου στάσιμου εμπορίου (καντίνες) και διενέργεια κλήρωσης (άρθρου 1 Ν. 3377/05, όπως ισχύει), (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Ράπτης Ιωάννης).

* Πρόσληψη χειριστή Μηχανημάτων Έργων για αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών διάρκειας δύο (2) μηνών (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Ράπτης Ιωάννης).

* Ορισμός αντιπροσώπων ως μελών στο Σύνδεσμο Διαχείρισης Σφαγείων Λιδωρικίου (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Ράπτης Ιωάννης).

* Διαδημοτική συνεργασία με το Δήμο Δελφών για αρμοδιότητες στις οποίες ο Δήμος Δωρίδος υποστηρίζεται από το Δήμο της έδρας του Νομού, (Εισηγήτρια: Δημοτική Υπάλληλος Ζουμά Βασιλική).

* Ορισμός Εκπροσώπων για τη συγκρότηση Γνωμοδοτικής Επιτροπής περί ταχύπλοων σκαφών και θαλασσίων μέσων αναψυχής. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Αντωνόπουλος Κων/νος).

* Ορισμός εκπροσώπου για συγκρότηση Επιτροπής Χαρακτηρισμού παραλιακών χώρων ως πολυσύχναστων (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Αντωνόπουλος Κων/νος).

* Ορισμός Εκπροσώπου για τη συγκρότηση Γνωμοδοτικής Επιτροπής για θέματα ανέλκυσης, απομάκρυνσης ή εξουδετέρωσης ναυαγίων ή πλοίων. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Αντωνόπουλος Κων/νος).

* Απόδοση δαπάνης για κάλυψη λειτουργικών αναγκών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Αντωνόπουλος Κων/νος).

* Έγκριση μελέτης και υποβολή τεχνικού δελτίου στο ΕΣΠΑ για το έργο «Βελτίωση ύδρευσης Τ.Δ. Ελαίας» (Εισηγήτρια: Δημοτική Υπάλληλος Ζουμά Βασιλική).

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΙΩΤΑΣ ΓΑΖΗ ΣΤΗ ΔΩΡΙΔΑ Τι είπε για Μόρνο,Μαραθιά,Μοναστηράκι

Του Παύλου Δωριάδη

Επειγόντως να γίνει μελέτη και να δοθούν 250.000 ΕΥΡΩ από το Υπουργείο Εσωτερικών ,που απαιτούνται για τα απαραίτητα τεχνικά έργα στο Καρουτιανόρεμα δυτικά του Μαραθιά , ζήτησε η Αντιπεριφερειάρχης Γιώτα Γαζή, ενώ όπως ανέφερε μετά από επιτόπια επίσκεψη έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για τα πρανή του δρόμου Μοναστηρακίου –Μανάγουλης μετά τις κατολισθήσεις που είχαμε από πέρυσι τον Ιανουάριο και σε λίγους μήνες θα δρομολογηθεί το εργο.

Η αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε σήμερα τους χείμαρρους Ερατεινής-Τολοφώνα, Σοροί Τροιζονίων – Σπηλιάς, Σεργούλας, Καρουτιανόρεμα, Μαραθιά, τον ποταμό Μόρνο και το δρόμο που υπάρχει κατολίσθηση στο Μοναστηράκι, συνοδευόμενη από τον αντιδήμαρχο Δωρίδας Ανδρέας Ευσταθίου και κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων με επικεφαλής τον Δ/ντή Τεχνικών Έργων κο Αποστόλη Φωτόπουλο.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αντιπεριφέρεια μετά την επίσκεψη αυτή , διαπιστώθηκε ότι :

* Ο χείμαρρος Ερατεινής –Τολοφώνα έχει καθαριστεί από φερτά υλικά, διαμορφώθηκε η κοίτη και ενισχύθηκαν τα πρανή.

* Στο χείμαρρο Σοροί γίνεται εκβάθυνση , διαμόρφωση της κοίτης και άρση και μεταφορά φερτών υλικών.

* Στον ποταμό Μόρνο γίνεται ευθυγράμμιση στα όρια του ποταμού, διευθέτηση της κοίτης και κάλυψη του αρδευτικού αγωγού που έχει αποκαλυφθεί και υπήρχε κίνδυνος ολικής καταστροφής που αν τυχόν και γινόταν θα είχαμε ζημιές άνω του 1.000.000 €.

* Στον δρόμο του Μοναστηρακίου που έγινε κατολίσθηση πέρυσι τον Ιανουάριο έχει ήδη ολοκληρωθεί η μελέτη του έργου και αναμένεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής η περιβαλλοντική μελέτη που εκκρεμεί από τον Ιούνιο για να δημοπρατηθεί το έργο.

* Στο χείμαρρο Καρουτιανόρεμα, στην πρόσβαση προς τον οικισμό της κοινότητας Μαραθιά ,χρειάζεται επείγουσα αποκατάσταση βλαβών που προέκυψαν από τις βροχοπτώσεις του Ιανουαρίου 2011, και είχαν αποτέλεσμα την υποσκαφή αναχωμάτων προστασίας της κοίτης, την τοπική εναπόθεση και παράσυρση υλικού και την υποσκαφή της κατασκευής του τοίχου του επαρχιακού δρόμου.

Όπως αναφέρουν από την Αντιπεριφέρεια η πρώτη και σημαντική ζημιά έγινε τον Ιανουάριο 2010 από τις συνεχείς βροχοπτώσεις και την σεισμική ακολουθία με επίκεντρο το Ευπάλιο, χωρίς όμως να γίνει καμία παρέμβαση. Αποτέλεσμα ήταν μετά από τις φετεινές βροχοπτώσεις το πρόβλημα να γίνει εξαιρετικά δύσκολα αντιμετωπίσιμο και να χρειάζονται τα διπλά χρήματα για την αποκατάσταση του από όσα χρειάζονταν πριν από 1 χρόνο, γιατί κατέρρευσε ο τοίχος του αναβαθμού.

Συνέπεια της κατάρρευσης του τοίχου του αναβαθμού είναι η πλήρης απαγόρευση της διέλευσης από την δυτική πρόσβαση Μαραθιά και η διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα αυτό.

Ήδη η αντιπεριφερειάρχης έχει ζητήσει έκτακτη οικονομική ενίσχυση από το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και συγκεκριμένα από τον αρμόδιο Υφυπουργό κο Γ. Ντόλιο για την αποκατάσταση στοιχειωδώς αποδεκτών συνθηκών ασφαλείας στα σημεία που παρουσιάζουν σημαντική επικινδυνότητα.

Για να υλοποιηθούν αυτές οι παρεμβάσεις και για την προσωρινή έστω αποκατάσταση των βλαβών, οι αναγκαίες πιστώσεις σύμφωνα με εκτίμηση της Δ/νσης Τεχνικών Έργων είναι 250.000€. Συγχρόνως δόθηκε εντολή στη Δ/νση Τεχνικών Έργων για την εκπόνηση της μελέτης του έργου.

Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ


Του  Περικλή Ν. Λουκόπουλου

Μέσα στην εποχή της κρίσης - αλλά και παλαιότερα - πολλά είναι τα ερωτήματα που βάζει ο κόσμος για τους μισθούς που παίρνουν οι αιρετοί εκπρόσωποί του, δηλαδή οι Βουλευτές , οι Δήμαρχοι , οι Αντιδήμαρχοι κλπ.
Πάντα στις κουβέντες αυτές υπάρχουν ανακρίβειες , υπερβολές , προσεγγίσεις και συγκρίσεις , όπως άλλωστε και σε πάρα πολλές άλλες περιπτώσεις, στις συζητήσεις που γίνονται.
Μετά από ρεπορτάζ που κάναμε δίνουμε την πραγματική εικόνα γύρω από αυτό το θέμα.
Ο Νόμος του ¨Καλλικράτη¨ εισήγαγε μια σημαντική μεταρρύθμιση στις αμοιβές των αιρετών που κατέχουν θέση ευθύνης στους Δήμους. Έτσι για τους Δημάρχους, τους Αντιδημάρχους και τους Προέδρους των Δημοτικών Συμβουλίων εισάγεται η μηνιαία χορήγηση αντιμισθίας, αντί των εξόδων παράστασης που ελάμβαναν έως την 31 Δεκεμβρίου 2010.
Ειδικότερα για το Δήμο Δωρίδος η αντιμισθία του Δημάρχου είναι ισόποση με το 60% των αποδοχών του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου που λαμβάνει 5.856 ΕΥΡΩ. Δηλαδή ο Δήμαρχος Δωρίδος λαμβάνει 3.513 ΕΥΡΩ μικτά.
Οι Αντιδήμαρχοι λαμβάνουν το 50% της αντιμισθίας που αναλογεί στον Δήμαρχο, δηλαδή 1.756 ΕΥΡΩ μικτά.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου λαμβάνει το 40% της αντιμισθίας του Δημάρχου, δηλαδή 1.405 ΕΥΡΩ μικτά.
Όσοι από τους παραπάνω είναι δημόσιοι υπάλληλοι, υπάλληλοι ΝΠΔΔ, υπάλληλοι κρατικών ΝΠΙΔ, και δημοσίων επιχειρήσεων ή άλλων επιχειρήσεων τη διοίκηση των οποίων ορίζει άμεσα ή έμμεσα το Δημόσιο με διοικητική πράξη ή ως μέτοχος, καθώς και σε εκείνους που είναι υπάλληλοι λοιπών ΝΠΙΔ, λαμβάνουν μόνο το ποσό της αντιμισθίας και σε περίπτωση που είναι μικρότερη από τις αποδοχές τους αυτή προσαυξάνεται κατά το ποσό της διαφοράς, ώστε να είναι ίση με τις αποδοχές που ελάμβαναν από την υπηρεσία τους.
Δηλαδή στην περίπτωσή τους το Δημόσιο πληρώνει όσα χρήματα έπαιρνε ο αιρετός από τη θέση του, κατά συνέπεια δεν καταβάλει και τον μισθό και την αντιμισθία όπως ίσχυε πριν από τον ¨Καλλικράτη¨.
Στην παραπάνω περίπτωση, της μη επιβάρυνσης δηλαδή του Δημοσίου με διπλές αποζημιώσεις ανήκουν οι Αντιδήμαρχοι Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος, Ράπτης Ιωάννης και Τσιλίκης Χρήστος.
Επίσης οι Δήμαρχοι, οι Αντιδήμαρχοι και οι Πρόεδροι των Δημοτικών Συμβουλίων και οι Σύμβουλοι που έχουν περισσότερα από ένα αξιώματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Δήμο και Νομικό Πρόσωπο), λαμβάνουν τις απολαβές μόνο από το ένα κατόπιν επιλογής τους.
Η αποζημίωση για τη συμμετοχή των Δημοτικών Συμβούλων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δωρίδος ανέρχεται στο ποσό των 70 ΕΥΡΩ για κάθε συνεδρίαση και μέχρι τρείς (3) το πολύ συνεδριάσεις το μήνα.
Στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής εκτός από τον Δήμαρχο που δεν λαμβάνει, η αποζημίωση ανέρχεται σε 35 ΕΥΡΩ για κάθε συνεδρίαση και μέχρι τρείς (3) το πολύ συνεδριάσεις το μήνα.
Σύμφωνα με τα παραπάνω, το μεγαλύτερο ποσό αποζημίωσης που μπορεί να λάβει ένας Δημοτικός Σύμβουλος για συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και επιτροπής ανά μήνα, ανέρχεται στα 316 ΕΥΡΩ.
Οι Πρόεδροι και οι Εκπρόσωποι των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Δωρίδος λαμβάνουν ανά μήνα έξοδα κίνησης ανάλογα με τη χιλιομετρική απόσταση από την έδρα του Δήμου. Από 0 έως 10 χιλιόμετρα λαμβάνουν 300 ευρώ, από 10 έως 20 χιλιόμετρα λαμβάνουν 350 ευρώ και από 20 χιλιόμετρα και άνω λαμβάνουν 400 ευρώ.

ΟΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Διαφορετικός είναι ο τρόπος υπολογισμού των συνολικών αποδοχών που έχουν οι βουλευτές μας, γιατί εκτός των μηνιαίου μισθού έχουν και μια σειρά επιδομάτων.
Αναλυτικά λοιπόν έχουμε :
- Η βασική αποζημίωση των βουλευτών είναι 5.700 ΕΥΡΩ
- Συμμετοχή σε κάθε Επιτροπή 270 ΕΥΡΩ.
- Επίδομα οργάνωσης γραφείου ίσο με το 20%, περίπου 1.150 ΕΥΡΩ, εφ όσον εκλέγεται στην Αττική και με 25% περίπου 1.450 ΕΥΡΩ αν εκλέγεται σε άλλη περιφέρεια.
- Ατέλεια για 7 ή 8 τηλεφωνικές συνδέσεις , ανάλογα με την περιφέρεια που εκλέγεται , και μέχρι 13.500 ΕΥΡΩ ετησίως δηλαδή περίπου 1.100 ΕΥΡΩ το μήνα.
- Αποζημίωση εκπροσώπησης του Κοινοβουλίου στο εξωτερικό ίση με το 1/20 της βουλευτικής αποζημίωσης, δηλαδή περίπου 1.150 ΕΥΡΩ.
- Κινητό τηλέφωνο έως 250 ΕΥΡΩ το μήνα.
- Αποστολή δωρεάν επιστολών μέχρι 1000 μηνιαίως.
- Εξοπλισμός γραφείου (υπολογιστές, εκτυπωτές κλπ) έως 5.500 ΕΥΡΩ.
- Οργάνωση γραφείου για τους βουλευτές Επικρατείας και των περιφερειών Α΄ και Β΄ Αθήνας , Α΄ και Β΄ Πειραιά, ποσό ίσο με το 20%της αποζημίωσης τους δηλαδή 1150 ΕΥΡΩ και για τους βουλευτές των άλλων περιφερειών 25% δηλαδή περίπου 1.400 ΕΥΡΩ.
- Για διαμονή σε ξενοδοχείο ή μίσθωση κατοικίας για τους βουλευτές της περιφέρειας ποσό 1.000 ΕΥΡΩ.
- Έξοδα κίνησης στους βουλευτές Επικρατείας, Α΄ και Β΄ Αθηνών , Α΄ και Β΄ Πειραιά 450 ΕΥΡΩ το μήνα, στους βουλευτές που οι περιφέρειές τους είναι κοντά στην Αθήνα 600 ΕΥΡΩ, σε όσους είναι πιο μακριά 750 ΕΥΡΩ και στους βουλευτές Κυκλάδων και Δωδεκανήσων 1000 ΕΥΡΩ το μήνα.
- Αεροπορικά εισιτήρια σε όσους βουλευτές η περιφέρειά τους είναι πάνω από 200 χιλιόμετρα από την Αθήνα , δίνονται 52 μετ΄ επιστροφής.
- Επίσης δικαιούνται δύο υπαλλήλους που πληρώνονται από τη Βουλή, δύο αποσπασμένους από δημόσιες υπηρεσίες και αστυνομικό.
- Δικαίωμα σύνταξης οι βουλευτές θεμελιώνουν στα τέσσερα χρόνια και το 55ο έτος της ηλικίας, για όσους έχουν θητεύσει στη Βουλή μέχρι το 1993. Για όσους είναι μετά το 1993 απαιτούνται τέσσερα χρόνια θητείας αλλά το 65ο έτος της ηλικίας.
Η βουλευτική σύνταξη ισοδυναμεί με το 25% της βουλευτικής αποζημίωσης που προσαυξάνεται μέχρι το 17ο έτος της θητείας , οπότε ο Βουλευτής παίρνει πλήρη σύνταξη που αντιστοιχεί στο 80% της βουλευτικής αποζημίωσης δηλαδή 4.350 ΕΥΡΩ.

Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011

O ΔΙΑΓΟΡΑΣ¨ΤΡΑΚΑΡΕ¨ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ! Αλλαγή σκηνικού,η Ερατεινή πήρε κεφάλι

Του  Τάσου Ν. Τσόλκα
Τα πάνω κάτω ήρθαν στη κορυφή του πρωταθλήματος Φωκίδας μετά την ήττα - έκπληξη του πρωτοπόρου Διαγόρα Πολυδρόσου στη Γλυφάδα με 3-2.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Διαγόρας είχε προηγηθεί με 0-1 αλλά στο Β΄ ημίχρονο η ΄Ενωση Γλυφάδας έκανε την πλήρη ανατροπή πετυχαίνοντας 3 γκολ , ρίχνοντας μετά από καιρό τον Διαγόρα από την κορυφή , που έχει όμως έναν αγώνα λιγότερο , αυτόν με την Αναγέννηση Βουνιχώρας που δεν έγινε λόγω χιονοπτώσεων.
Το παραπάτημα του πρωτοπόρου εκμεταλλεύτηκε με τον καλλίτερο τρόπο η Τολοφώνα Ερατεινής που έκανε επίδειξη δύναμης μέσα στην Άμφισσα κερδίζοντας με 1-6 τον Αμφισσαϊκό 2006.
Ο Αετός για άλλη μια αγωνιστική φαίνεται ότι έριξε ¨λευκή πετσέτα¨ τουλάχιστον στο πρωτάθλημα, χάνοντας μέσα στο Λιδωρίκι με 1-2 από τον Αστέρα Ιτέας.
Τέλος ο Απόλλων Ευπαλίου πήρε λευκή ισοπαλία 0-0 στην Κίρρα από τον Ολυμπιακό.
Στη Β΄ κατηγορία δεν είχαμε εκπλήξεις , με τον Δωρικό Μαλαμάτων να κερδίζει , στην Αγία Ευθυμία με 2-3 την Μυωνία.
Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα και στις δύο κατηγορίες και οι βαθμολογίες όπως διαμορφώθηκαν μετά από αυτά έχουν ως εξής :
Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ   15Η αγωνιστική
ΑΜΦΙΣΑΪΚΟΣ 2006  -  ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ          1-5
ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ  -  ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ                             1-2
ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ  -  ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ          3-2
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΒΟΥΝΙΧΩΡΑΣ  -  ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ      0-1

ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ  ΧΡΙΣΣΟΥ  -  ΚΕΧΑΓΙΑΣ ΠΡΟΣΗΛΙΟΥ             0-1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ  -  ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ          0-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ     (15 αγώνες)            ΒΑΘΜΟΙ        ΓΚΟΛ
  1. ΤΟΛΟΦΩΝΑ  ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ                           35             35-12
  2. ΔΙΑΔΟΡΑΣ  ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ                            34             43-14
  3. ΚΕΧΑΓΙΑΣ  ΠΡΟΣΗΛΙΟΥ                                32             30-11
  4. ΑΣΤΕΡΑΣ  ΙΤΕΑΣ                                              28             23-12
  5. ΑΕΤΟΣ  ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ                                    24             28-28
  6. ΑΠΟΛΛΩΝ  ΕΥΠΑΛΙΟΥ                                19             25-28
  7. ΗΣΑΪΑΣ  ΔΕΣΦΙΝΑΣ                                        18             19-26
  8. ΕΝΩΣΗ  ΓΛΥΦΑΔΑΣ                                      18             22-35
  9. ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ  2006                                     13             19-29
10. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  ΚΙΡΡΑΣ                                 11             15-26
11. ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ  ΧΡΙΣΣΟΥ                                       8             11-29
12. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ  ΒΟΥΝΙΧΩΡΑΣ                      6             10-29
*  Ο Αστέρας Ιτέας ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς και ο Απόλλων Ευπαλίου με -2 βαθμούς.
*  Διαγόρας Πολυδρόσου και Αναγέννηση Βουνιχώρας έχουν έναν αγώνα λιγότερο.

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  11η αγωνιστική
ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ-ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ     1-5
ΜΥΩΝΙΑ ΑΓΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΣ – ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ        2-3
ΑΚΑΔΗΜΙΑ 94 - ΑΠΟ ΚΟΥΜΑΡΟΣ                    5-0
Ρεπό είχε η ΦΩΚΙΔΑ 2000
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ    ( 11 Αγώνες)                ΒΑΘΜΟΙ          ΓΚΟΛ
1. ΦΩΚΙΔΑ  2000  ΙΤΕΑΣ                                          27                47-8
2. ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ  ΓΡΑΒΙΑΣ                                      20               29-13
3. ΔΩΡΙΚΟΣ  ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ                                  17                38-19
4. ΗΡΑΚΛΗΣ  ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ                         9                20-28
5. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΄94 ΑΜΦΙΣΣΑΣ                                  9                14-29 
6. ΜΥΩΝΙΑ ΑΓΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΣ                                  8                 16-32
7. ΑΠΟ  ΚΟΥΜΑΡΟΣ                                                    0                   5-35
Η Μυωνία Αγίας Ευθυμίας ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς .