Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011

Η ΕΡΑΤΕΙΝΗ ΔΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΗΣ για να σωθούν Ειρηνοδικείο-Αστυνομία

Του  Παύλου Δωριάδη
Ομόφωνη απόφαση πήρε το Τοπικό Συμβούλιο Ερατεινής να δωρίσει δύο κτίρια για να στεγαστούν το Ειρηνοδικείο και το Αστυνομικό Τμήμα , προτείνοντας στην πολιτεία να μη καταργηθούν.

Η κατάργησή τους τονίζουν θα είναι βαρύ πλήγμα στην ζωή και την οικονομία της κοινωνίας του πρώην Δήμου Τολοφώνας αφού και οι δύο αυτές δημόσιες υπηρεσίες έχουν σημαντικό έργο στη μέχρι τώρα δραστηριότητά τους.

Το Τοπικό Συμβούλιο με την απόφασή του ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δωρίδας να επιληφθεί του θέματος άμεσα καθώς και η Τεχνική και Νομική υπηρεσία του Δήμου.

Ηδη στη χθεσινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δωρίδας έκανε αποδεκτό ομόφωνα το αίτημα του Τοπικού Συμβουλίου Ερατεινής και να το στηρίξει με παρέμβασή του προς τα αρμόδια Υπουργεία.

Ειδικότερα προτείνεται για δωρεάν στέγαση του Ειρηνοδικείου στο κτίριο του πρώην Δήμου Τολοφώνας προκειμένου να εξακολουθήσει να λειτουργεί και δωρεάν παραχώρηση στον Αστυνομικό Σταθμό του ισόγειου κτιρίου που έχει παραχωρηθεί ως δωρεά στο Δήμο από την Πολυξένη Παπαδημητρίου ή και ολόκληρο το κτίριο ή και άλλο κτίριο που διαθέτει η τοπική Κοινότητα Ερατεινής.

Σύμφωνα με την εισήγηση του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Ερατεινής Σταύρου Πολίτη που έγινε ομόφωνα αποδεκτή , πρόκειται τις επόμενες ημέρες να συνεδριάσει η ομάδα εργασίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τον εξορθολογισμό λειτουργίας των Ειρηνοδικείων της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό έχει τεθεί θέμα κατάργησης ή συγχώνευσης των Ειρηνοδικείων του Δήμου Δωρίδας, Ευπαλίου, Λιδωρικίου και Ερατεινής.

Τα δύο Ειρηνοδικεία Ευπαλίου και Λιδωρικίου την τελευταία στιγμή «σώθηκαν» και δεν καταργούνται το πρώτο λόγω αποστάσεως και το δεύτερο λόγω φυλακών.

Το Ειρηνοδικείο Τολοφώνας λειτουργούσε και ως μονομελές Πλημμελειοδικείο. Καταργήθηκε το 1967 επί δικτατορίας και μετά από πολλούς αγώνες το 1985 επανασυστάθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Κώνστα και τότε Υπουργού Δικαιοσύνης.

Αν καταργηθεί θα έχει ως συνέπεια την υποβάθμιση της Ερατεινής και την εξυπηρέτηση των πολιτών του πρώην Δήμου Τολοφώνας, ενώ μπορεί και αυτό να διατηρηθεί καθότι είναι βιώσιμο και με μεγάλη δικαστηριακή ύλη που σύμφωνα και με τον Νόμο 3904/2010Β περί εξορθολογισμού και βελτίωσης στην απονομή της ποινικής δικαιοσύνης , ο όγκος των υποθέσεων θα τετραπλασιασθεί.

Για το Αστυνομικό Τμήμα , τονίζεται στην πρόταση, πρέπει να συνεχίσει τη λειτουργία του γιατί διοικούμενο και επικουρούμενο από το Α. Τ. Ιτέας , αστυνομεύει όλη την περιοχή του τέως Δήμου Τολοφώνας , την Τοπική Κοινότητα Αγίων Πάντων της Δημοτικής Ενότητας Γαλαξιδίου του Δήμου Δελφών καθώς και τμήματα επαρχιακών και εθνικών οδών, λόγω της γεωγραφικής του θέσης.

Επίσης λόγω της τουριστικής κίνησης κυρίως στην Ερατεινή η εγκληματική δραστηριότητα στην περιοχή ευθύνης του είναι αυξημένη ενώ θα ήταν πιο ουσιαστική η εγκατάσταση τμήματος τροχαίας στην Ερατεινή και όχι στην Ιτέα λόγω μικρής απόστασης της από την Άμφισσα.

Η δωρεάν παραχώρηση των κτιρίων , τονίζεται στην απόφαση , θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ όψιν, αφού θα μειωθούν δραστικά τα έξοδα των υπηρεσιών αυτών.

Υ.Γ. Ενημερωθείτε για τις συνεστιάσεις , συνελεύσεις και πίτες των συλλόγων της Δωρίδας , πηγαίνοντας σε προηγούμενο  ρεπορτάζ  με τίτλο ΟΙ ΠΙΤΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ.

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011

O ΔΗΜΟΣ ΣΥΓΚΡΟΤΕΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ Συνεδριάζει σήμερα το Δημ.Συμβούλιο

Του  Παύλου Δωριάδη

Με 19 θέματα που έχει βάλει στην ατζέντα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Ζέτος θα ασχοληθεί σήμερα το βράδυ στη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δωρίδας.

Τα περισσότερα από αυτά αφορούν την συγκρότηση διαφόρων επιτροπών , που προβλέπονται , για την καλύτερη και αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου.

Ειδικότερα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

1. Καθορισμός αυτοτελών Οικισμών Δήμου Δωρίδας για την Γενική Απογραφή κτιρίων , πληθυσμού και κατοικιών το 2011.
2. Ορισμός εκπροσώπου για συγκρότηση επιτροπής χαρακτηρισμού παραλιακών χώρων ως πολυσύχναστων , σχετικά με την πρόσληψη ή μη ναυαγοσώστη.
3. Ορισμός Δημοτικού Συμβούλου μετά του αναπληρωτή αυτού , ως μέλος στην επιτροπή κατάρτισης ετήσιου Μητρώου Αρρένων, γεννηθέντων το 2010.
4. Συγρότηση επιτροπής επίλυσης φορολογικών διαφορών με συμβιβασμό για το έτος 2011.
5. Συγρότηση επιτροπών παραλαβής έργων για το έτος 2011 και ορισμός δημοτικού συμβούλου για την συμμετοχή του στην επιτροπή παραλαβής εργασίας ή μεταφοράς.
6. Συγρότηση επιτροπής διενέργειας δημοπρασιών για την εκποίηση ή εκμίσθωση πραγμάτων για το έτος 2001.
7. Συγκρότηση επιτροπών για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
8. Συγκρότηση τριμελούς επιτροπής Δημοτικών υπαλλήλων μετά των αναπληρωματικών αυτών για την παραλαβή προμήθειας υλικών για το 2011.
9. Συγκρότηση τριμελούς Επιτροπής Δημοτικών υπαλλήλων μετά των αναπληρωματικών αυτών για την διενέργεια διαγωνισμών προμηθειών και αξιολόγησης των αποτελεσμάτων διαγωνισμών και απευθείας ανάθεσης προμηθειών για το 2011.
10. Συγκρότηση επιτροπής εισαγωγής ζώων στις δημοτικές βοσκές και ελέγχου αυθαιρέτου βόσκησης για το 2011.
11. Συγκρότηση επιτροπής τριών Δημοτικών Συμβούλων για την καταστροφή αντικειμένων του Δήμου που δεν έχουν καμία αξία.
12. Θέματα που αφορούν το Περιφερειακό Ιατρείο Κροκυλείου.
13. Προμήθεια καυσίμων , ελαιολυπαντικών κλπ.
14. Έγκριση 2ου ΑΠΕ του έργου της πλατείας Αμυγδαλιάς.
15. Έγκριση Πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου διαμόρφωσης χώρων έμπροσθεν του Δημοτικού Σχολείου Μαλανδρίνου.
16. Έγκριση Πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου δημοτικής οδοποιίας στο Δήμο Τολοφώνας.
17. Προγραμματισμός προσλήψεων έκτακτου προσωπικού στις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα για το 2011.
18. Μίσθωση ή αγορά ακινήτου στο Λιδωρίκι για στέγαση υπηρεσιών του Δήμου Δωρίδας.
19. Τροποποίηση μελέτης του έργου δημοτικής οδοποιίας στο δημοτικό διαμέρισμα Γλυφάδας.

Υ.Γ Ενημερωθείτε για συνεστιάσεις , πίτες , συνελεύσεις συλλόγων της Δωρίδας, πηγαίνοντας σε προηγούμενο ρεπορτάζ μe τίτλο ΟΙ ΠΙΤΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΩΡΙΔΑΣ, που εμπλοτίζεται καθημερινά όταν υπάρχουν νέες ανακοινώσεις από συλλόγους.

Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΜΟΡΝΟΥ Με πρωτοβουλίες Γαζή και Καπεντζώνη


Θετική κατάληξη για την πορεία του έργου ¨Μελέτη και κατασκευή της αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων οικισμών περιοχής λίμνης Μόρνου¨, είχε η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, της Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας Γιώτας Γαζή, του Δημάρχου Δωρίδας Γιώργου Καπεντζώνη, με τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων  Ανδρέα Ανδρεαδάκη, υπηρεσιακούς παράγοντες της αντιπεριφέρειας και της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του ΥΠΕΚΑ.

Εξετάστηκε και λύθηκε το κρίσιμο θέμα του αποδέκτη των εκροών της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων, για το οποίο θα υποβληθεί μαζί με το φάκελο των δικαιολογητικών πλήρης οικονομοτεχνική και περιβαλλοντική τεκμηρίωση της επιλογής για διάθεση των εκροών στον ποταμό Μόρνο, στα κατάντη του φράγματος.

Κύρια θέματα της συνάντησης ήταν οι διαδικασίες και απαιτούμενες ενέργειες για την υποβολή πρότασης προκειμένου να ενταχθούν και χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 2 «Προστασία και Διαχείριση Υδατικών Πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» τόσο η εκπόνηση της μελέτης όσο και η κατασκευή του έργου, αλλά και η απόκτηση των απαραίτητων χώρων, σύμφωνα με την πρόσκληση 2.11 του παραπάνω προγράμματος.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με το Δήμο Δωρίδας θα υποβάλουν μέχρι 31-3-2011 πλήρη φάκελο με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά για την ένταξη και χρηματοδότηση των παραπάνω. Το κόστος της μελέτης ανέρχεται σε 810.352€, ενώ το κόστος του έργου προϋπολογίζεται καταρχήν σε 22.000.000 (συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ), ενώ το κόστος για την απόκτηση των χώρων θα οριστικοποιηθεί με την πρόοδο της μελέτης.

Μετά τα παραπάνω η όλη διαδικασία εκπόνησης της μελέτης εξελίσσεται κανονικά και αναμένεται η υποβολή της Προμελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα στο τέλος Ιανουαρίου 2011.

Υ.Γ. Ενημερωθείτε για εκδηλώσεις συνεστιάσεων, συνελεύσεων και κοπής πίτας των συλλόγων της Δωρίδας, πηγαίνοντας σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας με τίτλο ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΩΡΙΔΑΣ.

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΦΕΡΙ

Ανοίγει ξανά από αύριο Παρασκευή η γραμμή του Φέρι από Άγιο Νικόλαο προς Αίγιο, βάζοντας τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών της Δωρίδας, που για τις εμπορικές , οικονομικές , κοινωνικές και άλλες υποχρεώσεις τους με την απέναντι πλευρά του Αιγίου, έπρεπε να διανύουν 100 χιλιόμετρα μέσω της γέφυρας Ρίου-Αντίρριου.

Τα δρομολόγια θα είναι καθημερινά, από το πλοίο ¨ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΡΥΠΗΤΗ ΙΙ¨, τρείς φορές την ημέρα μέχρι τον Απρίλιο και τέσσερις φορές την ημέρα από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο.

Τις Τετάρτες δεν θα γίνονται δρομολόγια από αύριο μέχρι τέλος Μαρτίου.

Υπενθυμίζουμε εδώ ότι αμέσως μόλις διεκόπη η γραμμή τον περασμένο Νοέμβριο το DORIDA NEWS σας είχε ενημερώσει ότι γίνονται διάφορες συντονισμένες ενέργειες και σύντομα θα λειτουργήσει ξανά.

Αναλυτικά τα δρομολόγια της πορθμειακής γραμμής θα έχουν ως εξής:

ΑΠΟ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΕΩΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011
ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, ΠΕΜΠΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΒΑΤΟ
ΑΠΟ ΑΙΓΙΟ    07.30, 11.00, 14.30
ΑΠΟ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ   08.30, 12.00, 15.30
ΚΥΡΙΑΚΗ
ΑΠΟ ΑΙΓΙΟ 11.00 , 14.30 , 17.00
ΑΠΟ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ 12.00 , 15.30, 18.30

ΑΠΟ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΕΩΣ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΑΠΟ ΑΙΓΙΟ 07.30, 11.00, 14.30, 17.00
ΑΠΟ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ 08.30, 12.00, 15.30, 18.00

Υ.Γ.  Ενημερωθείτε για τις πίτες , συνελεύσεις και συνεστιάσεις των Συλλόγων της Δωρίδας πηγαίνοντας σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας με τίτλο ΟΙ ΠΙΤΕΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΩΡΙΔΑΣ. Γίνεται καθημερινή ανανέωση, με όσα μας στέλνουν οι εκπρόσωποι των Συλλόγων.Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011

Η ΕΡΑΤΕΙΝΗ ΕΒΑΛΕ ΨΗΛΑ ΤΟΝ ΠΗΧΗ Ποιά προβλήματα τέθηκαν στη Συνέλευση

Του  Περικλή Ν. Λουκόπουλου

Με στόχο την αποτύπωση προτάσεων και απόψεων αλλά και λήψη αποφάσεων για μια σειρά σημαντικών αλλά και μικρότερων θεμάτων που αφορούν την περιοχή της Ερατεινής και χρονίζουν, πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των κατοίκων της, μετά από πρόσκληση του Σταύρου Πολίτη , Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου.

Στην πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της Ερατεινής αυτή συνέλευση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, τονίστηκε τόσο από τους πολίτες όσο και από τους δημοτικούς εκπροσώπους που παραβρέθηκαν, η ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην επισήμανση και λύση των μικρών και καθημερινών προβλημάτων που ταλανίζουν τους κατοίκους καθώς και η προοπτική να εξυπηρετήσει η Ερατεινή λειτουργικές ανάγκες του νέου Δήμου , αξιοποιώντας τις υποδομές της και την γεωγραφική της θέση.

Οι τέσσερις αντιδήμαρχοι (Κ. Αντωνόπουλος, Ανδ. Ευσταθίου, Χρ. Τσιλίκης, Ι. Ράπτης) και ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Π. Ζέτος που παραβρέθηκαν στη Συνέλευση ενημέρωσαν τους πολίτες , ο καθένας στον τομέα της αρμοδιότητάς του, για την μέχρι τώρα πορεία της νέας δημοτικής αρχής , τα προβλήματα που εντοπίστηκαν και λύθηκαν σε πρώτη φάση καθώς και ο προγραμματισμός που γίνεται , ώστε να οργανωθούν οι υπηρεσίες του ενιαίου πλέον Δήμου το δυνατόν ταχύτερο στα νέα δεδομένα που επιβάλλει ο Καλλικράτης.

Παραβρέθηκαν επίσης και μίλησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Εμμ. Χαραλάμπους και Γ. Λώλος , πρόεδροι και εκπρόσωποι από τα τοπικά συμβούλια Τολοφώνας , Πανόρμου, Σεργούλας και Κλήματος, καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων .

Τα κυριότερα προβλήματα και θέματα που αναδείχθηκαν, από την κύρια εισήγηση που έκανε ο Πρόεδρος Σταύρος Πολίτης αλλά και όσα ανέφεραν οι άλλοι ομιλητές ήταν :

* Η μεταφορά της χωματερής που ήδη θα έπρεπε να είχε κλείσει.
* Στελέχωση του Κρίκειου Ιατρείου με εξασφάλιση του απαραίτητου εξοπλισμού και επαναφορά του δεύτερου αγροτικού ιατρού ( ορισμό ελεγκτών ταμείων).
* Ολοκληρωμένη οργάνωση και λειτουργία γραφείου για βοήθεια στο σπίτι.
* Το ΕΚΑΒ να συμπεριλάβει και την περιοχή Ερατεινής-Πανόρμου για την μεταφορά ασθενών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.
* Να σταματήσουν οι ¨κρυφές¨ παροχές νερού και να αποκτήσουν όλα τα σπίτια σύνδεση αποχέτευσης.
* Να δοθεί δραστική λύση στο κυκλοφοριακό και συγκοινωνιακό αλαλούμ κυρίως με διπλοπαρκαρίσματα , σηματοδότηση, όρια ταχύτητας , χώροι παρκινγκ κλπ.
* Να ενισχυθεί οικονομικά το ΚΑΠΗ, ώστε να λειτουργήσει σωστά και να αποκτήσει σύνδεση αποχέτευσης.
* Το κληροδότημα Ψόφιου να αξιοποιηθεί ως γηροκομείο που δόθηκε από το δωρητή.
* Να επισπευσθούν οι διαδικασίες για τη μεταφορά του νέου νηπιαγωγείου που σήμερα στεγάζονται 30 νήπια σε 25 τετραγωνικά , να βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις της παιδικής χαράς και να δημιουργηθούν νέες αθλητικές εγκαταστάσεις για τους νέους.
* Να δοθεί τεράστια έμφαση και συντονισμένη δραστηριότητα για μια σειρά θεμάτων που αφορούν το ¨τουριστικό προϊόν¨ της Ερατεινής, ώστε να διαφημισθεί η περιοχή με τις απαράμιλλες ομορφιές που διαθέτει, με ταυτόχρονη σωστή οργάνωση και λειτουργία των επαγγελματιών.
* Στήριξη και ενίσχυση όλων των πολιτιστικών και λαογραφικών δρώμενων σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς.
* Υλοποίηση σειράς έργων υποδομής που έπρεπε να έχουν γίνει και θα διευκολύνουν την οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα των πολιτών.

Υ.Γ. Ενημερωθείτε για συνεστιάσεις και πίτες Συλλόγων της Δωρίδας πηγαίνοντας σε προηγούμενο ρεπορτάζ με θέμα ΟΙ ΠΙΤΕΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΩΡΙΔΑΣ.

ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ ΕΚΟΨΑΝ ΤΙΣ ΠΙΤΕΣ ΤΟΥΣ και εξέλεξαν νέα Διοικητικά Συμβούλια

Του Περικλή Ν. Λουκόπουλου


Σε πανηγυρική και …Δωρική ατμόσφαιρα, ο Σύλλογος Δωριέων Πάτρας και η Ένωση Τρικορφιωτών Πάτρας, έκοψαν την καθιερωμένη ετήσια πίτα τους ,την περασμένη Κυριακή 23 Ιανουαρίου, ο πρώτος στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ και η δεύτερη στη ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΝΑΤΙΚΩΝ, με την συμμετοχή επισήμων προσκεκλημένων και δεκάδων Δωριέων με τις οικογένειές τους που διαμένουν στη Πάτρα.

Ταυτόχρονα οι δύο Σύλλογοι πραγματοποίησαν και αρχαιρεσίες για την εκλογή νέων Διοικήσεων.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΩΡΙΕΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
Ειδικότερα στην εκδήλωση του Συλλόγου Δωριέων Πάτρας ¨Ο Αθανάσιος Διάκος¨ παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Νικολόπουλος, ο Δήμαρχος του Δήμου Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης, ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Ευσταθίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Καραχάλιος , ο Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού συλλόγου Ευπαλίου Δημήτρης Πριόβολος, μέλη συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου .

Μετά τους χαιρετισμούς των παρευρισκομένων και την ομιλία του απερχόμενου Προέδρου του συλλόγου Γεωργίου Τσίρη, που λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων και μετά από 4 χρόνια στην προεδρία του Συλλόγου δεν έθεσε εκ νέου υποψηφιότητα , διεξήχθησαν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου. Ψήφισαν 85 Δωριείς της Πάτρας. Τα μέλη του νέου ΔΣ είναι με την σειρά που εκλέχτηκαν οι:

ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ  ΔΙΟΝΥΣΙΑ  του ΙΩΑΝΝΗ  ( Τείχιο - Φιλοθέη )
ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ  ΑΝΔΡΕΑΣ  του ΓΕΩΡΓΙΟΥ   ( Γλύφα )
ΜΟΣΧΟΝΑ- ΛΑΔΑ  ΓΕΩΡΓΙΑ  του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ   ( Φιλοθέη )
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ  ΑΝΔΡΕΑΣ  του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ   ( Τρίκορφο )
ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ  ΠΑΝΩΡΑΙΑ  του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (  Τείχιο )
MΗΤΡΟΥΛΙΑΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ  του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ   ( Τείχιο )
ΜΑΡΓΕΛΟΥ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ  ( Λιδωρίκι )
ΛΑΓΙΟΥ- ΝΙΑΡΧΟΥ  ΑΦΡΟΔΙΤΗ  του ΘΕΟΔΩΡΟΥ  ( Ποτιδάνεια )
ΤΣΙΜΕΚΑΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ  του ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ  ( Σκάλωμα )
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ  ΕΛΕΝΗ  του ΗΡΑΚΛΗ  ( Μανάγουλη )
ΚΑΤΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟΥ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ  του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ  ( Ερατεινή )

Το νέο Δ.Σ θα συγκροτηθεί σε σώμα στην πρώτη του συνεδρίαση την Παρασκευή 28-1-2011, όπου και θα εκλεγεί ο νέος Πρόεδρος του Συλλόγου.

ΕΝΩΣΗ  ΤΡΙΚΟΡΦΙΩΤΩΝ  ΠΑΤΡΑΣ
Στις αρχαιρεσίες της Ένωσης Τρικορφιωτών Πάτρας συμμετείχαν περίπου 50 Τρικορφιώτες και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που εξέλεξαν είναι οι Δημόπουλος Ανδρέας, Χολέβας Βασίλειος, Φιλιποππούλου Ιουλία, Φιλιποππούλου Αδαμαντία, Κοτσικογιάννη Βάσω, Τσούνας Βασίλης και Τσούνης Παναγιώτης.

Για εξελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν οι Ντάρβας Γιώργος, Σαλούρου Γεωργία και Καβελάρη Μαγδαληνή.

Υ.Γ.  Ενημερωθείτε για τις πίτες και συνεστιάσεις Συλλόγων της Δωρίδας  πατώντας σε προηγούμενο ρεπορτάζ με τίτλο ΟΙ ΠΙΤΕΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ.

Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2011

H EΡΑΤΕΙΝΗ...¨ΚΥΝΗΓΑ¨ ΤΟ ΔΙΑΓΟΡΑ που συνέτριψε 1-5 τον Κρισσαίο Χρισσού

 Στη Β΄Κατηγορία η Φωκίδα 2000 Ιτέας χωρίς αντίπαλο κάνει περίπατο                                                                            
Του Τάσου Ν. Τσόλκα
Ο Διαγόρας Πολυδρόσου συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις του κάνοντας επίδειξη δύναμης μέσα στο Χρισσό νικώντας με 1-5 και εκτός απροόπτου φαίνεται ότι στο τέλος θα κόψει πρώτος το νήμα του πρωταθλήματος.
Στο κατόπι του η Τολοφώνα Ερατεινής δεν τα παρατά και τον ακολουθεί με διαφορά 2 βαθμών, αφού κέρδισε με 1-0 την Αναγέννηση  Βουνιχώρας.
Ο Αετός Λιδωρικίου μετά από ένα σερί καλών εμφανίσεων σκόνταψε εκτός έδρας στον αδύναμο Αμφισσαϊκό με 2-2.
Αγγλικό σκορ 5-4 είχαμε στον αγώνα της Γλυφάδας στην Κίρρα με τον Ολυμπιακό.
Στη Β΄ Κατηγορία η Φωκίδα 200 Ιτέας μοιάζει να παίζει χωρίς αντίπαλο κερδίζοντας και την Ακαδημία Άμφισσας με 6-0.
Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα των δύο Κατηγοριών και οι βαθμολογίες όπως διαμορφώθηκαν μετά την αγωνιστική του Σαββατοκύριακου έχουν ως εξής:
Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – 12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΚΕΧΑΓΙΑΣ  ΠΡΟΣΗΛΙΟΥ -  ΗΣΑΪΑΣ  ΔΕΣΦΙΝΑΣ               2-1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  ΚΙΡΡΑΣ  -  ΕΝΩΣΗ  ΓΛΥΦΑΔΑΣ              5-4
ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ  ΧΡΙΣΣΟΥ  -  ΔΙΑΓΟΡΑΣ  ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ      1-5
ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ  -  ΑΕΤΟΣ  ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ                2-2
ΑΠΟΛΛΩΝ  ΕΥΠΑΛΙΟΥ  -  ΑΣΤΕΡΑΣ  ΙΤΕΑΣ         2-2
ΤΟΛΟΦΩΝΑ  ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ  -  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ  ΒΟΥΝΙΧΩΡΑΣ     1-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ     (12 αγώνες)                 ΒΑΘΜΟΙ         ΓΚΟΛ
  1. ΔΙΑΓΟΡΑΣ  ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ                           31             38-10
  2. ΤΟΛΟΦΩΝΑ  ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ                         29              26-8
  3. ΑΕΤΟΣ  ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ                                   24             26-17
  4. ΚΕΧΑΓΙΑΣ  ΠΡΟΣΗΛΙΟΥ                               23             21-11
  5. ΑΣΤΕΡΑΣ  ΙΤΕΑΣ                                             19             27-10
  6. ΗΣΑΪΑΣ  ΔΕΣΦΙΝΑΣ                                       15             17-23
  7. ΑΠΟΛΛΩΝ  ΕΥΠΑΛΙΟΥ                               12             17-26
  8. ΕΝΩΣΗ  ΓΛΥΦΑΔΑΣ                                     12            18-30
  9. ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ                                                 10            17-19
10. ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ  ΧΡΙΣΣΟΥ                                       8            10-24
11. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  ΚΙΡΡΑΣ                                   7           13-20
12. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ  ΒΟΥΝΙΧΩΡΑΣ                     6              7-23

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΜΥΩΝΙΑ  ΑΓΙΑΣ  ΕΥΘΥΜΙΑΣ  -  ΑΠΟ ΚΟΥΜΑΡΟΣ                  3-1
ΗΡΑΚΛΗΣ  ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ  -  ΔΩΡΙΚΟΣ  ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ        0-7
ΦΩΚΙΔΑ  2000  ΙΤΕΑΣ  -  ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΄94 ΑΜΦΙΣΣΑΣ          6-0
Ρεπό είχε ο Ανδρούτσος  Γραβιάς
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  ( 8 Αγώνες)                            ΒΑΘΜΟΙ          ΓΚΟΛ
1. ΦΩΚΙΔΑ  2000  ΙΤΕΑΣ                                          21               36-3
2. ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ  ΓΡΑΒΙΑΣ                                      13               17-9
3. ΔΩΡΙΚΟΣ  ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ                                   11             25-13
4. ΗΡΑΚΛΗΣ  ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ                         9              17-20
5. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΄94 ΑΜΦΙΣΣΑΣ                                  5                 6-19 
6. ΜΥΩΝΙΑ  ΑΓΙΑΣ  ΕΥΘΥΜΙΑΣ                                5                 8-24
7. ΑΠΟ  ΚΟΥΜΑΡΟΣ                                                    0                 4-30
Η Μυωνία Αγίας Ευθυμίας ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς.