Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

Τα μικρο-Δωρικά... του Δωριάδη !

*  Μεσοβδόμαδα και μεσημέρι θα δέχεται η Αντιπεριφερειάρχης Γιώτα Γαζή τους πολίτες , εκπροσώπους φορέων , συλλόγων, οργανισμών, κλπ. Κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη από 11 το πρωί έως 1 το μεσημέρι. Με Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους θάχει πιο τακτική επαφή, μάθαμε , χωρίς χρονοδιάγραμμα.

*  Καλούτσικα τα πάνε οι ομάδες της Δωρίδας μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας Φωκίδας και μάλιστα χωρίς γήπεδα με χόρτο και υποδομές. Όμως για Δ΄ Εθνική μη το σκέφτονται. Όχι γιατί δεν μπορούν . Αλλά που να βρεθούν 150.000 ευρουλάκια μετά, για να συμμετάσχει μια ομάδα στη κατηγορία αυτή. Προσοχή όχι για πρωταθλητισμό, αλλά στο σώζεται δεν σώζεται. Είδατε τι έπαθε ο Δωρικός Μανάγουλης. Άνοιξε τη πόρτα , είδε και…αποχώρησε πριν σταυρώσει παιχνίδι! Και τώρα ξεκουράζεται !!

*  Να μειώσουν τα διόδια της γέφυρας Ρίου-Αντίρριου αποφάσισαν οι …αρμόδιοι μετά την δυναμική αντίδραση των πολιτών . Πόσο θα τα μειώσουν θα το μάθουμε σε λίγες ημέρες . Καλό βέβαια θα είναι να δώσουν βάρος στην έκπτωση και στις μηνιαίες κάρτες, γιατί πολλοί Δωριείς πηγαινοέρχονται συχνά για δουλειές στη Πάτρα . Ακόμα να καθιερώσουν και ετήσιες κάρτες , αφού πολλοί συμπατριώτες από Αθήνα και από Πάτρα επισκέπτονται αρκετές φορές το χρόνο τα χωριά τους σε διάφορες χρονικές περιόδους, άλλοτε συχνότερα και άλλοτε πιό αραιά.

* ¨Φωτιά¨ άναψε η Μπιρμπίλη και στη Δωρίδα με τα οικιστικά της NATURA .Όλος σχεδόν ο Δήμος εντάσσεται στο πρόγραμμα αυτό , δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα ανάπτυξης. Έτσι για παράδειγμα κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει τελικά στην βορεινή πλευρά της πεδιάδας του Μόρνου , όπου έχουν εγκατασταθεί πολλές βιοτεχνίες και προβλέπεται η περιοχή να γίνει βιοτεχνικό και βιομηχανικό πάρκο αλλά και αλλού που ίσως δημιουργήσει εμπόδια στην τουριστική ανάπτυξη. Κι ο Καπεντζώνης τρέχει να δει τι θα προλάβει και τι θα …περισώσει !

*  Σε Γενική Συνέλευση κάλεσε για την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα τους κατοίκους της Ερατεινής ο Πρόεδρός της Σταύρος Πολίτης . Τα θέματα που θα συζητηθούν πολλά και σοβαρά όπως * Παροχή κοινωνικών και άλλων υπηρεσιών * Λήψη μέτρων για την προστασία ηλικιωμένων και παιδιών * Προτάσεις για έργα που πρέπει να εκτελεσθούν στην Ερατεινή * Παροχή υπηρεσιών για τουριστική αξιοποίηση και προβολή της Ερατεινής * Εφαρμογή πολιτιστικών , ψυχαγωγικών και αθλητικών προγραμμάτων. Ωραίες κινήσεις , σωστές πρωτοβουλίες , που θα φέρουν και τα ανάλογα αποτελέσματα !

*  Τεράστιο είναι το πρόβλημα των σκουπιδιών σ΄ όλη τη χώρα. Εξαίρεση δεν θα γινόταν με τη Δωρίδα. Δεν φρόντισαν οι προηγούμενοι να συμμορφωθούν με τας … υποδείξεις κυβερνητικών αποφάσεων, δύο χρόνια τώρα και το πληρώνουν οι καινούργιοι. Πολλοί πολίτες μάλιστα που δεν γνωρίζουν , διαμαρτύρονται γιατί έδιωξαν αυτούς που μάζευαν τα σκουπίδια και τώρα έχουμε το πρόβλημα !

*  Για να ξεκαθαρίσει το θέμα. Δύο χρόνια οι Κυβερνήσεις είχαν προειδοποιήσει να δημιουργηθεί σε όλους τους δήμους υπηρεσία αποκομιδής απορριμμάτων γιατί με τον Καλλικράτη θα απαγορεύεται να το κάνουν αυτό ιδιώτες. Κάποιοι το έκαναν κάποιοι αδιαφόρησαν. Και τώρα οι σακούλες στοιβάζονται στους δρόμους.

*  Αγώνα δρόμου ξεκίνησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ανδρέας Ευσταθίου για να βρει λύσεις . Ανακάλυψε ένα παραπεταμένο σκουπιδιάρικο στο Ευπάλιο, χωρίς λάστιχα κλειδιά και άλλα πολλά . Ούτε ΚΤΕΟ δεν είχε περάσει . Τέλος πάντων τα κατάφεραν να το βάλουν μπροστά , αλλά δεν υπήρχε οδηγός ! Τον δανείστηκαν κι αυτόν από το Λιδωρίκι που πηγαινοέρχεται μαζί με 2-3 εργάτες. Στο Λιδωρίκι και τα Βαρδούσια υπάρχουν 3 απορριμματοφόρα που καλύπτουν την περιοχή με 2 οδηγούς και 2-3 εργάτες ! ενώ ένα απορριμματοφόρο με 1 οδηγό και 2 εργάτες υπάρχει και στη περιοχή Τολοφώνας.

*  Κι όσο βέβαια διαρκεί ο Χειμώνας το πράγμα κάπως αρχίζει να βολεύεται. Όλοι όμως εκεί στο Δημαρχείο αρχίζουν να τρέμουν το καλοκαίρι , που τα σκουπίδια δεκαπλασιάζονται ! Ξεκίνησε βέβαια η διαδικασία για πρόσληψη προσωπικού αλλά αυτό θα πάρει χρόνο κι ο θεός να βάλει το χέρι του !Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011

ΟΙ ΠΙΤΕΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΩΡΙΔΑΣ

Αρχή του χρόνου και παραδοσιακά για δεκαετίες τώρα, οι Σύλλογοι των χωριών της Δωρίδας κόβουν τις πίτες τους, στην Αθήνα και στη Πάτρα.

Ήδη αρκετοί έχουν ξεκινήσει τις προηγούμενες ημέρες, ενώ οι περισσότεροι ακολουθούν.

Για όσους Συλλόγους έχουν αποφασισθεί και ανακοινωθεί οι ημερομηνίες και ο τόπος κοπής της πίτας και έχουμε τα στοιχεία τους, τους καταγράφουμε ώστε όλοι οι πολίτες της Δωρίδας να γνωρίσουν που και πότε θα πραγματοποιήσει την εκδήλωσή του ο καθένας.

Ήδη αρκετοί Σύλλογοι έκοψαν από την αρχή του χρόνου την πίτα τους μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα και με ωραίες εκδηλώσεις, όπως του Λιδωρικίου , Κονιάκου, Αμυγδαλιάς, Τειχίου, Συκιάς, Ποτιδάνειας.

Όσοι Σύλλογοι έχουν αποφασίσει παρόμοια εκδήλωση, μπορούν να στείλουν τα σχετικά στοιχεία με e-mail στη διεύθυνση perilouko@yahoo.gr , για να ανακοινωθούν μέσω του DORIDA NEWS.

Κάθε ανακοίνωση Συλλόγου θα φιλοξενείται στη στήλη αυτή, που θα ανανεώνεται καθημερινά και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την επισκέπτονται για να ενημερώνονται.


Ο ΧΟΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΩΡΙΕΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
Ο αποκριάτικος χορός του Συλλόγου Δωριέων Πάτρας θα γίνει την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011 στο κέντρο ΚΟΡΑΛΛΙ στη Πάτρα και ώρα 21:30 . Για προσκλήσεις όποιος ενδιαφέρεται , επικοινωνεί με την Πρόεδρο Διονυσία Πανουργιά στο τηλ. 6945417041.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΙΑΤΣΙΩΤΩΝ ΔΩΡΙΔΑΣ
Ο πολιτιστικός σύλλογος  Κριατσιωτών Δωρίδος «Η Επιστροφή» θα κόψει την πίτα του στις 20 Φεβρουαρίου στις 10.30 π.μ. στο αναψυκτήριο του Δήμου Βύρωνα ΑΣΤΡΑ, δίπλα στο θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» και καλεί όλους τους φίλους και τα μέλη του να παρευρεθούν και να γιορτάσουν μαζί.    

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΤΕΙΧΙΩΤΩΝ  ΔΩΡΙΔΑΣ
Ο Σύλλογος Τειχιωτών Δωρίδας θα πραγματοποιήσει την ετήσια συνεστίασή του το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου , από 9 μ.μ. στο κέντρο ΛΙΘΑΡΙΤΣΙΑ , Γούναρη  42  στο Άνω Ελληνικό.

*  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΖΩΡΙΑΝΙΤΩΝ  ΔΩΡΙΔΟΣ
Ο Σύλλογος Ζωριανιτών Δωρίδος ¨ο Άγιος Νικόλαος¨ θα κόψει την πίτα του την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου στις 10.30 το πρωϊ, στα γραφεία του Συλλόγου  Σωκράτους  79-81 , 4ος οροφος, στην Ομόνοια. Θα ακολουθήσει Τακτική Γενική Συνέλευση όλων των μελών.

*  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΒΟΡΙΩΤΩΝ  ΔΩΡΙΔΟΣ
Την Κυριακή  6 Φεβρουαρίου στις 13.00 το μεσημέρι , ο Σύλλογος Αβοριωτών Δωρίδος, θα πραγματοποιήσει την ετήσια συνεστίασή των μελών και φίλων του, στο κοσμικό κέντρο ¨ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ¨ στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης  318 και Αγίου Βασιλείου (τηλ.210-9767670), στον ΄Αγιο Δημήτριο. Τηλέφωνο επικοινωνίας Μπάμπης Καλλιαντέρης  6979975743.

*  Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΑΙΑΣ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥ
Πιστοί στην παράδοση να κόβουμε την πίτα του Συλλόγου μας ανήμερα του Αγίου Ευθυμίου ,πολιούχου της Ελαίας μαζευτήκαμε χωριανοί και φίλοι μετά την Θεία Λειτουργία στην αίθουσα του Σκρέκα.
Παρόντες ήταν ο νέος δήμαρχος Δωρίδος Κος Γεώργιος Καπεντζώνης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κος Πάνος Ζέτος, ο δημοτικός σύμβουλος Κος Δημήτρης Καραχάλιος ο πρόεδρος Τροιζονίων Κος Δημήτρης Μπότης , από τον Σύλλογο Γλύφας Κος Μασαούτης Νίκος, ο πρώην αντιδήμαρχος Καπεντζώνης Ηλίας και φυσικά ο νέος πρόεδρος του χωριού μας Πέτρος Πατρινός καθώς και πολλοί χωριανοί πού ήρθαν στο χωριό από τον τόπο διαμονής τους ειδικά για την γιορτή του Αγίου Ευθυμίου.
Το φλουρί της πίτας ήταν μια φοντανιέρα Villeroy & Boch που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κέρδισε ο μικρός Δημήτρης Γκαμέρας.Εύχομαι στον μικρό Δημήτρη να είναι πάντα τυχερός και καλότυχος.
Για τους παρευρισκόμενους μαζί με κάθε κομμάτι βασιλόπιτα ο Σύλλογος προσέφερε και ένα μπρελόκ που είχε επάνω ένα κλαδί ελιάς.
Τα υλικά των μπρελόκ αγοράστηκαν από τον Σύλλογο και φτιάχτηκαν από την Μαρία Φραντζεσκάκη συζ. Ιωάννη Κολλητήρη και την ευχαριστούμε για τον πολύτιμο χρόνο που αφιέρωσε.
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά !!!!!!!!!!
Γεώργιος Κούτρας  Πρόεδρος Συλλόγου Ελαίας

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟΥ ¨Ο ΦΥΣΚΟΣ¨
Θα κόψει την πίτα της την Κυριακή 23 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι, στην οδό Μέλητος 3 στο Βύρωνα.Επίσης όπως μας ενημερώνει η Πρόεδρος της Κίνησης Κα Ευθυμία Παναγιωτοπούλου (υποψήφια Διδάκτορας Λαογραφίας-Ανθρωπολογίας του Χορού) όποιος και όποια ενδιαφέρεται μπορεί να πηγαίνει για δωρεάν μαθήματα ελληνικού χορού στην ίδια διεύθυνση κάθε Κυριακή στις 11 το πρωί.

ΑΛΛΑΞΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΑ Η ΕΝΩΣΗ ΔΑΦΝΑΙΩΝ
Την ίδια ημέρα και ώρα( Κυριακή 13 Φεβρουαρίου στις 10.00 το πρωί) θα κοπεί η πίτα της Ενωσης Δαφναίων Δωρίδας , αλλά σε άλλο ξενοδοχείο, λόγω ανακαίνισης του προηγούμενου που είχε ορισθεί.Ετσι η εκδήλωση θα γίνει στο ξενοδοχείο IMPERIAL(ΙΜΠΕΡΙΑΛ) στην αίθουσα Μαϊάμι, που βρίσκεται στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου 2-6 και Κολωνού στη Πλατεία Καραϊσκάκη .

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΔΩΡΙΕΩΝ  ΠΑΤΡΑΣ
Θα κόψει την πίτα του και ταυτόχρονα θα πραγματοποιήσει αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας Διοίκησης την Κυριακή 23 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί, στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ στην Αγίου Ανδρέου στο λιμάνι της Πάτρας . Τηλέφωνο ενημέρωσης Γιώργος Τσίρης 6972806175.

ΕΝΩΣΗ  ΤΡΙΚΟΡΦΙΩΤΩΝ  ΠΑΤΡΑΣ
Θα κόψει την πίτα της και ταυτόχρονα θα πραγματοποιήσει και αρχαιρεσίες για νέα Διοίκηση, την Κυριακή 23 Ιανουαρίου στις 18.00 , στη Λέσχη Αξιωματικών , Ηρώων Πολυτεχνείου και Τερψιθέας 2 στη Πάτρα.Τηλέφωνο επικοινωνίας Ανδρέας Δημόπουλος 6947846844.

* ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΤΩΝ ΔΩΡΙΔΑΣ ¨Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ¨
Θα κόψει την πίτα του, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα και την ετήσια συνεστίαση, την Κυριακή 23 Ιανουαρίου , 13.00 το μεσημέρι, στην ταβέρνα ¨Το Κουτούκι της Φωτεινής¨, Χαριλάου Τρικούπη 23 και Μαυρομιχάλη , Άνω Καλαμάκι. Τηλέφωνο επικοινωνίας Θάλεια Κολλίντζα 210-9969557 και 6932598553

* ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΤΟΤΙΝΩΝ ΦΩΚΙΔΑΣ
Θα πραγματοποιήσει την ετήσια Γενική Συνέλευση κόβοντας και την πίτα του, την Κυριακή 30 Ιανουαρίου στις 09.30 το πρωί στα γραφεία του συλλόγου, Αλκέτου 56 Βύρωνας . Τηλέφωνο 210-7655568. Θα γίνουν και εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ.

* ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΡΙΚΟΡΦΙΩΤΩΝ ΔΩΡΙΔΑΣ
Θα κόψει την πίτα του την Κυριακή 30 Ιανουαρίου στις 10.00 το πρωί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ζωγράφου. Ακόμα θα γίνει ο Οικονομικός Απολογισμός του 2010 και θα συζητηθεί η τροποποίηση του καταστατικού. Τηλέφωνο επικοινωνίας Θανάσης Καραγεωργόπουλος 210.3302611 .

* ΕΝΩΣΗ ΕΥΠΑΛΙΩΤΩΝ ΔΩΡΙΔΑΣ
Θα κόψει την πίτα της την Κυριακή 30 Ιανουαρίου στις 11.00 το πρωί, στο ξενοδοχείο KING GEORGE PALACE στη Πλατεία Συντάγματος Αθηνών. Στην εκδήλωση θα βραβευθούν με τιμητικές πλακέτες οι διατελέσαντες Πρόεδροι της ΄Ενωσης. Τηλέφωνα επικοινωνίας Περικλής Λουκόπουλος 6972318317, Έφη Μίχου 6942962261,Γιάννης Πριόβολος 6973047207, Γιώργος Ανδρεόπουλος 6936872312, Ανδρέας Παπαδάκης 6944287054, Χαράλαμπος Αλεξανδρής 6944615958 και Κώστας Ζέρβας 6977418713.

* ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΟΞΑΡΙΟΥ ΔΩΡΙΔΑΣ
Θα κόψει την πίτα την Κυριακή 30 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί στην ταβέρνα ΜΠΑΡΜΠΑΛΕΚΟΣ, Σοφ. Βενιζέλου 145, Ηλιούπολη , έναντι εκκλησίας Αγίας Μαύρας.

* ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΑΣΙΩΤΩΝ ΔΩΡΙΔΑΣ
Θα κόψει την πίτα του την Κυριακή 30 Ιανουαρίου , στις 5.00 το απόγευμα στο ξενοδοχείο PRESIDENT, Κηφισίας 43 Αμπελόκηποι.Τηλέφωνα επικοινωνίας Φώτης Βρέττας 6977253303 και Νάνσυ Μπουλουγούρη 6976797060.

* ΕΝΩΣΗ ΔΑΦΝΑΙΩΝ ΔΩΡΙΔΑΣ
Θα πραγματοποιήσει ετήσια Γενική Συνέλευση , αρχαιρεσίες για νέο Δ.Σ. και κοπή πίτας την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου στις 10.00 το πρωί στο ξενοδοχείο ACROPOL CLASSICAL, Πειραιώς 1 , Πλατεία Ομονοίας. Τηλέφωνα επικοινωνίας Γιώργος Ασφής 6972828934, Ασημάκης Αλαφογιάννης 6945613841, Μάγδα Κοντογιάννη 6932094231, Αννα Αγγελή 6977340435.

* ΔΩΡΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ
Θα κόψει την πίτα της την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί στα γραφεία της, Ιέρωνος στο Παγκράτι.

* ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΣΑΤΟΥ ΔΩΡΙΔΑΣ
Θα κόψει την πίτα του την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στις 11.30 το πρωί στο ρεστοράν ¨ΜΥΘΟΣ¨ , Ροδόπης 4 στη Γλυφάδα , δίπλα στο γκολφ. Θ΄ακολουθήσει γεύμα και γλέντι.Τηλέφωνο επικοινωνίας Χαράλαμπος Αλεξανδρής  6944615958.

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011

ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Πρωτοπόρος κι εδώ ο Δήμος Δωρίδας

Του  Περικλή Ν. Λουκόπουλου

Η πρώτη συνάντηση της ¨επιτροπής απογραφής¨ με αντικείμενο την παρουσίαση της μεθοδολογίας και των επιμέρους διαδικασιών για την επιτυχή και απρόσκοπτη υλοποίησή της, πραγματοποιήθηκε στο Ευπάλιο.

Η επιτροπή απογραφής συστάθηκε από τον Δήμαρχο Γιώργο Καπεντζώνη όπως προβλέπει ο Καλλικράτης, με σκοπό την απογραφή των πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων των τεσσάρων πρώην Δήμων του Δήμου Δωρίδας, των απαιτήσεων και υποχρεώσεων, καθώς και των χρηματικών διαθεσίμων των πρώην Δήμων που συνενώθηκαν και αποτελούν το νέο Δήμο Δωρίδας.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν αναλυτικά όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει τόσο η επιτροπή όσο και οι ομάδες απογραφής ανά Δημοτική Ενότητα, προκειμένου να συνταχθούν με απόλυτη ακρίβεια τα πρωτοκόλλα με τα περιουσιακά στοιχεία των πρώην Δήμων.

Η επιτροπή και οι επιμέρους ομάδες θα απογράψουν τα χρηματικά διαθέσιμα των συνενούμενων Δήμων την 31/12/2010, καθώς και τις τυχόν υποχρεώσεις και απαιτήσεις έναντι τρίτων. Θα απογραφούν επίσης
α) τα πάγια περιουσιακά στοιχεία, κτίρια, εκτάσεις, εξοπλισμός, κλπ
β) τα αναλώσιμα υλικά και λοιπά αποθέματα
γ) οι δημόσιες συμβάσεις (έργα, προμήθειες, υπηρεσίες) που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η επιτροπή θα πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2011 και να παραδώσει αντίγραφο της έκθεσης απογραφής στο Δήμαρχο και στον Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής.

Η σύνθεση της επιτροπής είναι η εξής ::

1. Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος, Αντιδήμαρχος (Δημοτικός Σύμβουλος πλειοψηφίας), ορίζεται Πρόεδρος με αναπληρωτή τον Ράπτη Ιωάννη
2. Σπυροπούλου Παναγιώτα, (Δημοτικός Σύμβουλος πλειοψηφίας), με αναπληρωτή τον Γκόλφη Γεώργιο
3. Υφαντής Κωνσταντίνος, (Δημοτικός Σύμβουλος μείζονος μειοψηφίας), με αναπληρωτή τον Καραχάλιο Γεώργιο
4. Πανουργιά Σπυριδούλα, Προϊσταμένη Οικονομικής Υπηρεσίας στο Δήμο Ευπαλίου την 31/12/2010
5. Λάμπος Παναγιώτης, Υπάλληλος ΠΕ Οικονομικού, που εφαρμόζει το κλαδικό λογιστικό σχέδιο (διπλογραφικό)
6. Σκαντζής Δημήτριος, Ταμίας Δήμου Ευπαλίου την 31/12/2010
7. Λύτρα Χρυσάνθη, Μηχανικός του Δήμου

Για την υποβοήθηση του έργου της επιτροπής συγκροτήθηκαν οι παρακάτω ομάδες απογραφής από Δημοτικούς Υπαλλήλους ανά Δημοτική Ενότητα:

Δημοτική Ενότητα Βαρδουσίων
1. Ανδρεόπουλος Ιωάννης
2. Λύρης Δήμος
3. Φλώρος Κωνσταντίνος

Δημοτική Ενότητα Ευπαλίου
1. Ζωϊτάκη Πηνελόπη
2. Μηλιώνη Παρθενία
3. Μώραλης Θεόδωρος

Δημοτική Ενότητα Λιδωρικίου
1. Κελαϊδώνης Γεώργιος
2. Τραχανάς Κωνσταντίνος
3. Μπάκας Ευθύμιος

Δημοτική Ενότητα Τολοφώνος
1. Δούκα Θεοδώρα
2. Σάτας Χαράλαμπος
3. Τσόκα Γεωργία

Σο μεταξύ σύμφωνα με εγκύκλιο του Υφυπουργού Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου θα πρέπει υποχρεωτικά οι Δήμοι κάθε μήνα να καταχωρούν τα οικονομικά τους στοιχεία και των νομικών τους προσώπων σε κεντρική βάση δεδομένων που θα λειτουργεί στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Έτσι το Υπουργείο θα ελέγχει συστηματικά τα οικονομικά των Δήμων παρακολουθώντας τις περικοπές στα λειτουργικά έξοδα της αυτοδιοίκησης , που θα πρέπει να φτάσουν τα 500 εκατομ. ευρώ το 2011 και συνολικά το 1,5 δις ευρώ μέχρι το 2013.

Έχει γίνει σαφές από το Υπουργείο σε όλους τους φορείς της αυτοδιοίκησης που θα καθυστερούν χαρακτηριστικά την καταχώρηση των οικονομικών τους στοιχείων, ότι θα επιβάλλονται αυστηρές ποινές που θα φθάνουν μέχρι και παρακράτηση της μηνιαίας απόδοσης των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων(ΚΑΠ) ή πρόστιμο 5-15% επί των ΚΑΠ ανάλογα με τη συχνότητα του παραπτώματος.

Κάθε Δήμος υποχρεούται να ορίσει άμεσα έναν υπάλληλο που θα χειρίζεται τη βάση δεδομένων, ενώ την ευθύνη αποστολής των στοιχείων θα έχουν ο Δήμαρχος και ο προϊστάμενος της οικονομικής υπηρεσίας.

Τέλος επισημαίνεται ότι οι εκτιμήσεις για τα απολογιστικά στοιχεία του έτους 2010 πρέπει να έχουν αποσταλεί στο Υπουργείο μέχρι στις 20 Φεβρουαρίου ενώ τα τελικά απολογιστικά στοιχεία μέχρι στις 30 Ιουλίου 2011.

Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011

Ο ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ ΠΕΤΑΕΙ ΨΗΛΑ, με την Ερατεινή κυνηγούν τον Διαγόρα

Του Τάσου Ν. Τσόλκα
Συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις του ο Αετός Λιδωρικίου και το Σάββατο κέρδισε εκτός έδρας την Ένωση Γλυφάδας με 1-3, ενώ και η Τολοφώνα Ερατεινής κέρδισε με 1-0 τον Κρισσαίο Χρισσού και παραμένει 2 βαθμούς από την κορυφή.
Ο Διαγόρας συνεχίζει την προέλασή του κερδίζοντας με 4-0 τον Ολυμπιακό Κίρρας ενω ο Απόλλων Ευπαλίου δεν μπόρεσε να δαμάσει την Αναγέννηση Βουνιχώρας  μένοντας στο 1-1.
Στη  Β΄Κατηγορία φαίνεται ότι η Φωκίδα2000 Ιτέας με τον Ανδρούτσο Γραβιάς θα διεκδικήσουν μέχρι το τέλος την πρώτη θέση.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα και στις δύο κατηγορίες και οι βαθμολογίες όπως διαμορφώθηκαν έχουν ως εξής:
Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – 11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΣΤΕΡΑΣ  ΙΤΕΑΣ  -  ΚΕΧΑΓΙΑΣ  ΠΡΟΣΗΛΙΟΥ                  2-0
ΔΙΑΓΟΡΑΣ  ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ  -  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  ΚΙΡΡΑΣ      4-1
ΕΝΩΣΗ  ΓΛΥΦΑΔΑΣ  -  ΑΕΤΟΣ  ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ               1-3
ΗΣΑΪΑΣ  ΔΕΣΦΙΝΑΣ  -  ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ                       2-1
ΤΟΛΟΦΩΝΑ  ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ  -  ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ  ΧΡΥΣΟΥ      1-0
ΑΠΟΛΛΩΝ  ΕΥΠΑΛΙΟΥ  -  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ  ΒΟΥΝΙΧΩΡΑΣ       1-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α΄ ΚΑΤΗΓ.(11η αγ.)        ΒΑΘΜΟΙ         ΓΚΟΛ
  1. ΔΙΑΓΟΡΑΣ  ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ                           28            33-9
  2. ΤΟΛΟΦΩΝΑ  ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ                         26             25-7
  3. ΑΕΤΟΣ  ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ                                   23             24-15
  4. ΚΕΧΑΓΙΑΣ  ΠΡΟΣΗΛΙΟΥ                               20            19-10
  5. ΑΣΤΕΡΑΣ  ΙΤΕΑΣ                                             18             25-8
  6. ΗΣΑΪΑΣ  ΔΕΣΦΙΝΑΣ                                       15            16-21
  7. ΕΝΩΣΗ  ΓΛΥΦΑΔΑΣ                                     12            14-25
  8. ΑΠΟΛΛΩΝ  ΕΥΠΑΛΙΟΥ                                11            15-24
  9. ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ                                                   9             15-17
10. ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ  ΧΡΙΣΣΟΥ                                       8              9-19
11. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ  ΒΟΥΝΙΧΩΡΑΣ                     6              7-22
12. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  ΚΙΡΡΑΣ                                  4              8-26

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΔΩΡΙΚΟΣ  ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ  -  ΑΠΟ  ΚΟΥΜΑΡΟΣ                      6-2
ΦΩΚΙΔΑ 2000 ΙΤΕΑΣ  -  ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ       4-0
ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ  ΓΡΑΒΙΑΣ  -  ΜΥΩΝΙΑ  ΑΓΙΑΣ  ΕΥΘΥΜΙΑΣ       3-2
Ρεπό η   ΑΚΑΔΗΜΙΑ 94 ΑΜΦΙΣΣΑΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  Β΄ ΚΑΤΗΓ. ( 7η ΑΓ.)              ΒΑΘΜΟΙ          ΓΚΟΛ
1. ΦΩΚΙΔΑ  2000  ΙΤΕΑΣ                                          18              30-3
2. ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ  ΓΡΑΒΙΑΣ                                      13              17-9
3. ΗΡΑΚΛΗΣ  ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ                        9              17-13
4. ΔΩΡΙΚΟΣ  ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ                                    8              18-13
5. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΄94 ΑΜΦΙΣΣΑΣ                                 5                6-13 
6. ΜΥΩΝΙΑ  ΑΓΙΑΣ  ΕΥΘΥΜΙΑΣ                               4                8-23
7. ΑΠΟ  ΚΟΥΜΑΡΟΣ                                                   0                3-27