Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2011

TO ... 2014 OI ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ ! Tρέχει για να προλάβει o Καπεντζώνης

Του  Παύλου Δωριάδη

Πολλά είναι τα συσσωρευμένα αλλά και πρωτογενή προβλήματα λόγω Καλλικράτη που έχει να αντιμετωπίσει η νέα Δημοτική Αρχή της Δωρίδας και ο Δήμαρχός της Γιώργος Καπεντζώνης.
Άλλα είναι λειτουργικά , άλλα δομικά , άλλα διοικητικά , άλλα οικονομικά κ.ο.κ.
Σίγουρα οι πολίτες της Δωρίδας με τις πρώτες ήδη κινήσεις που έγιναν από πλευράς Δημάρχου , δείχνουν την ικανοποίησή τους και να τις επικροτούν.
Βέβαια σε τι βάθος υπάρχει το υπηρεσιακό και διοικητικό πρόβλημα στις δομές των Δήμων που συνενώθηκαν δεν είναι εύκολο να φανεί από τις πρώτες ημέρες. Όποια όμως και να είναι τα προβλήματα αυτά , όταν υπάρχει η θέληση , η βούληση και η γνώση , αντιμετωπίζονται και ξεπερνιούνται.
Εκείνο που φαντάζει ογκόλιθος και έχει σοβαρή σχέση, τόσο με την ανάπτυξη του Δήμου όσο και με την εύρυθμη επικοινωνιακή λειτουργία των πολιτών του , είναι οι βασικοί οδικοί άξονες ολόκληρης της περιοχής.
Εδώ ο Δήμος βρίσκεται δεκαετίες πίσω και σύμφωνα με ρεπορτάζ που έγινε από το DORIDA NEWS , τόσο στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Δημοσίων Έργων όσο και σε αυτές τις Περιφέρειας, κατέδειξε ότι και αν όλα προχωρήσουν γρήγορα και ομαλά, οι βασικοί οδικοί άξονες της Δωρίδας για να εκσυγχρονιστούν και να δοθούν ολοκληρωμένοι σε χρήση , θα απαιτηθούν τουλάχιστον τρία με τέσσερα χρόνια !
Μιλάμε συγκεκριμένα για τους οδικούς άξονες :
* Ευπαλίου - Λιδωρικίου
* Λιδωρικίου - Άμφισσας
* Ιτέας - Ερατεινής – Ευπαλίου.
Σε πολλούς από τους δρόμους αυτούς γίνονται αποσπασματικά προεκλογικά μπαλώματα όπως αυτός της Άμφισσας – Λιδωρικίου, σε άλλους έχουν δρομολογηθεί κάποιες προμελέτες , όπως σε αυτόν Ιτέας – Γαλαξιδίου και μετά τίποτα πιο πέρα για Ερατεινή και Ευπάλιο και σε άλλους όπως αυτός του Λιδωρικίου – Ευπαλίου δεν υπάρχει ούτε στο στάδιο της …σκέψης μέχρι τώρα !
Όπως μας ανέφεραν αρμόδιοι παράγοντες του Υπουργείου Δημοσίων Έργων , έστω και αν η νέα Δημοτική Αρχή σε συνεργασία και με την Περιφέρεια ξεκινήσουν άμεσα και δυναμικά κάθε δυνατή ενέργεια ώστε να δρομολογηθούν τα έργα αυτά με τις χρονικές περιόδους που απαιτούνται για εντάξεις σε προγράμματα , μελέτες , αναθέσεις , και κατασκευές θα χρειαστούν για να ολοκληρωθούν πάνω από τρία χρόνια.
Για όλη αυτή την αδράνεια , αδιαφορία και ολιγωρία στη δρομολόγηση αυτών των σημαντικότατων για την ανάπτυξη της Δωρίδας έργων, μεγάλη είναι η ευθύνη τόσο της προηγούμενης Νομαρχιακής Αρχής και των Δημοτικών Αρχών , όσο και των βουλευτών του Νομού τα τελευταία χρόνια μέχρι και σήμερα.
Ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης , είναι βαθύς γνώστης του όλου θέματος και γι αυτό έχει ξεκινήσει μαζί με τους συνεργάτες του αγώνα δρόμου, όχι μόνο να δρομολογήσει αυτά τα σημαντικά έργα αλλά και να καλύψει …το χαμένο έδαφος που υπήρξε μέχρι τώρα.

Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011

ΔΩΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Αποφάσισε η Ενωση Ευπαλιωτών Δωρίδας

Σειρά σημαντικών αποφάσεων για διάφορες εκδηλώσεις και Δωρικά δρώμενα πήρε στο τελευταίο της Συμβούλιο η Ένωση Ευπαλιωτών Δωρίδας στην Αθήνα.

Ειδικότερα τα θέματα που συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης στην ιστοσελίδα της είναι τα εξής :

1. Η ¨κοπή της Πίττας¨ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Ιανουαρίου στις 11 π. μ. στο ξενοδοχείο KING GEORGE PALACE στη πλατεία Συντάγματος.

2. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθούν με ειδική πλακέτα οι εν ζωή Πρόεδροι της Ένωσης για τη δράση τους στην υλοποίηση των στόχων της . Πρόκειται για τους Γιώργο Κουφάκη, Ντίνο Κονιστή, Πάνο Αλεξανδρή, Γιώργο Σμπαρούνη, Λεωνίδα Ζέρβα , Τάσο Μπάμπο και Λένα Αναγνωστοπούλου.

3. Να στηρίξει με κάθε τρόπο την αποκριάτικη εκδήλωση του χορού-μασκέ Δωρινέλλας που διοργανώνει ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ευπαλίου , το τελευταίο Σαββατοκύριακο των Απόκρεω. Να υπάρξει γι΄αυτό έγκαιρη συνεργασία των δύο Διοικήσεων, ώστε ο χορός αυτός που έχει και μια ιδιαιτερότητα, να καλύψει σε όλο το φάσμα τις αποκριάτικες προδιαγραφές , σε κατάλληλο χώρο και με την απαραίτητη μουσική . Κι αυτό γιατί όλα τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης που παραβρέθηκαν στην περσινή Δωρινέλλα εξέφρασαν τα παράπονά τους ότι ήταν υποβαθμισμένη.

Επίσης να συζητηθεί μαζί με εκπροσώπους του Δήμου, να υπάρξει συνεργασία με το Σύλλογο της Ερατεινής αλλά και άλλων χωριών του Δήμου που έχουν παρεμφερείς δραστηριότητες, ώστε να γίνει ενιαίο καρναβάλι-αρμάτων την Κυριακή το απόγευμα στην Ερατεινή, ώστε να καθιερωθεί ως Δωρικό Καρναβάλι. Με τη σειρά τους και αυτοί να στηρίξουν τον θεσμό της Δωρινέλλας.

4. Αποδέχτηκε πρόταση του κοσμήτορα της Ένωσης και Προέδρου του Συλλόγου Δροσάτου Χαράλαμπου Αλεξανδρή, για να συνδιοργανωθεί εκδήλωση-συνεστίαση το μεσημέρι της προτελευταίας Κυριακής των Απόκρεω, σε κοσμικό κέντρο της Αθήνας. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα σε όλες και όλους τους συγχωριανούς από Ευπάλιο, Δροσάτο και Πευκάκι.

5. Στην πρόταση της Επιτροπής Πολιτών Ευπαλίου για κατασκευή μικρού ναού του Αγίου Αρσενίου, στη Καρυά, αποφασίστηκε να ζητηθεί προμελέτη κόστους κατασκευής ώστε να εκτιμηθεί αν είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο έργο και να αναζητηθεί ο τρόπος χρηματοδότησής του . Η Ένωση, εφ΄ όσον αποφασισθεί να γίνει, θα συνδράμει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της , που είναι όμως αρκετά περιορισμένο. Επίσης αποφασίστηκε ομόφωνα ότι δεν μπορεί να είναι αυτή ο φορέας δημιουργίας του ναού.

6. Εξουσιοδότησε το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Ευπαλίου Τζένη Αυγουστινάτου-Τζιπλάκη , που παραβρέθηκε στη συνεδρίαση , να προχωρήσει σε κάθε ενδεδειγμένη ενέργεια και συνεννόηση με το Δήμο και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, για να ηλεκτροφωτισθεί με σύγχρονο τρόπο το καμπαναριό με το ρολόι του, που είναι σήμα κατατεθέν του Ευπαλίου και ο ναός βέβαια του Αγίου Γεωργίου.

7. Εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο Περικλή Λουκόπουλο να κάνει τις αναγκαίες επαφές με τη νέα δημοτική αρχή, επαναφέροντας το θέμα ηλεκτροφωτισμού του δρόμου από Κτίρια Αγίας Παρασκευής μέχρι το χωριό, με τις υπάρχουσες κολώνες που είχαν αγορασθεί με χρήματα της Ένωσης και είναι χρόνια σε αποθήκη του Δήμου.

8. Συμφωνεί με την πρόταση Πολιτών του Ευπαλίου να ζητηθεί από τον Δήμο και το Τοπικό Συμβούλιο , με την ευκαιρία της ανάπλασης της Πλατείας Καρυάς (κεντρικής πλατείας) , να μεταφερθεί το άγαλμα του αείμνηστου Νικολάου Σμπαρούνη-Τρίκορφου, σε χώρο που να αναδεικνύεται και προβάλλεται αξιοπρεπώς , με την ανάλογη ιστορική , χωροταξική και εικαστική προβολή που απαιτείται στον τιμώμενο.

9. Αποφασίστηκε να καθιερωθεί μία σελίδα στην εφημερίδα ΤΟ ΕΥΠΑΛΙΟ, με ιστορικές-παλαιές φωτογραφίες , ανθρώπων και τοπίων του Ευπαλίου, καθώς και λαογραφικά κείμενα που θα καταγράφουν την ιστορία και την παράδοση του τόπου μας .Την επιμέλεια θα έχουν η Λένα Αναγνωστοπούλου και ο Κώστας Ζέρβας . Θα πρέπει όλοι οι συγχωριανοί να βγάλουν από το αρχείο τους και τα σεντούκια παλιές φωτογραφίες, για να αξιοποιηθούν.

10. Τέλος αποφάσισε να αποδεχτεί πρόταση να συνδιοργανώσει τα ¨κούλουμα¨ της Καθαρής Δευτέρας , με άλλους Συλλόγους της περιοχής , στον μεγάλο και ωραίο χώρο ¨τρίγωνο¨ στο Πευκάκι.

Κυριακή, 2 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΝΗΛΘΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ποιοί συμμετέχουν στα διάφορα οργανα

Του  Παύλου Δωριάδη
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λιδωρίκι η πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Δωρίδας.

Σύμφωνα με τον κανονισμό και τον Νόμο ασχολήθηκε με την εκλογή Προεδρείου και την σύσταση της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Επίσης συζητήθηκε το ακανθώδες και επείγον θέμα των σκουπιδιών ενώ ο Δήμαρχος , παρουσία όλου του Δημοτικού Συμβουλίου έδωσε τις κατευθυντήριες γραμμές προς τους Προέδρους και Εκπροσώπους των Τοπικών Συμβουλίων.

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου , όπως αναμενόταν εξελέγει ο Δημοτικός Σύμβουλος της συμπολίτευσης Παναγιώτης Ζέτος , από τα Τροιζόνια.

Αντιπρόεδρος ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Κωνσταντίνος Παλασκώνης , από την Αρτοτίνα.

Γραμματέας του Συμβουλίου εξελέγει ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας Παπαγεωργίου Παναγιώτης από την Αμυγδαλιά. Κανονικά έπρεπε να εκλεγεί εκπρόσωπος από την δεύτερη παράταξη της αντιπολίτευσης, αλλά ο επικεφαλής της Χρήστος Τριανταφύλλου δεν δέχτηκε να έχει ο συνδυασμός του εκπρόσωπο στο Προεδρείο , διότι όπως είπε ο Νόμος δεν του δίνει κάποια αρμοδιότητα.

Στη συνέχεια έγινε η προβλεπόμενη από το Νόμο διαδικασία για την εκλογή και συγκρότηση των δύο Επιτροπών . Και στις δύο θα προεδρεύει για τον πρώτο χρόνο ο ίδιος ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης. Για τις άλλες θέσεις των δύο εξαμελών επιτροπών εξελέγησαν οι εξής:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

1. Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος    Αντιδήμαρχος
2. Καραχάλιος Δημήτριος    ( ΔΩΡΙΔΑ για ΟΛΟΥΣ )
3. Κοκμοτός Αθανάσιος     ( ΔΩΡΙΔΑ για ΟΛΟΥΣ )
4. Χαραλάμπους Εμμανουήλ    ( ΔΩΡΙΔΑ για ΟΛΟΥΣ )
5.Κουτσούμπας Κωνσταντίνος   ( ΔΩΡΙΔΑ ΝΕΑ ΠΝΟΗ )
6.Τριανταφύλλου Χρήστος   ( ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ )

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ
Ευσταθίου Ανδρέας   ( ΔΩΡΙΔΑ για ΟΛΟΥΣ )
Γκόλφης Γεώργιος    ( ΔΩΡΙΔΑ για ΟΛΟΥΣ )
Φλετούρης Κώστας    ( ΔΩΡΙΔΑ για ΟΛΟΥΣ )
Γιαννόπουλος Αντώνιος    ( ΔΩΡΙΔΑ ΝΕΑ ΠΝΟΗ )
Μήτρου-Θεοχάρη Βάγια    ( ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ )

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

1.Ράπτης Ιωάννης    Αντιδήμαρχος
2.Γκόλφης Γεώργιος    ( ΔΩΡΙΔΑ για ΟΛΟΥΣ )
3.Παπαγεωργίου Παναγιώτης    ( ΔΩΡΙΔΑ για ΟΛΟΥΣ )
4.Φλέγγας Ιωάννης     ( ΔΩΡΙΔΑ για ΟΛΟΥΣ )
5.Τσακούμης Αλέξανδρος   ( ΔΩΡΙΔΑ ΝΕΑ ΠΝΟΗ )
6.Ζωητός Κωνσταντίνος     ( ΔΩΡΙΔΑ ΝΕΑ ΠΝΟΗ )

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ
Τσιλίκης Χρήστος   ( ΔΩΡΙΔΑ για ΟΛΟΥΣ )
Ασημάκη Δήμητρα    ( ΔΩΡΙΔΑ για ΟΛΟΥΣ )
Λώλος Γεώργιος    ( ΔΩΡΙΔΑ για ΟΛΟΥΣ )
Υφαντής Κωνσταντίνος   ( ΔΩΡΙΔΑ ΝΕΑ ΠΝΟΗ )
Μήτρου-Θεοχάρη Βάγια    ( ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ )

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ
Επίσης ο Δήμαρχος ανακοίνωσε την απόφασή του για τους 4 Αντιδημάρχους που όρισε , Ράπτη Ι. , Αντωνόπουλο Κ. , Ευσταθίου Ανδ. και Τσιλίκη Χρήστο με τις αρμοδιότητες που θα έχουν και οι οποίες είναι :

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ       Ανδρέας Ευσταθίου

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟ
1. Δημοτικής Ενότητας Ευπαλίου με αρμοδιότητες και ευθύνη:
1.1 Λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη Δημοτική Ενότητα,
1.2 Παρακολούθησης της εξέλιξης των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στη Δημοτική Ενότητα,
1.3 Μέριμνας για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα,
1.4 Υπογραφής βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και λοιπών διοικητικών εγγράφων που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της Δημοτικής Ενότητας,
1.5 Συνεργασίας με τους Προέδρους και τα μέλη των Τοπικών Κοινοτήτων και τους Εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους,
1.6 Εποπτεία και έλεγχο για τη διαφύλαξη των εντός των πρώην Δημαρχείων υλικών περιουσιακών στοιχείων. .

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΘ’ ΥΛΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟ
1. Περιβάλλοντος
2. Καθαριότητας
3. Ηλεκτροφωτισμού
4. Ύδρευσης - Άρδευσης
5. Αποχέτευσης
6. Συντήρησης δημοτικών δρόμων
7. Συντήρησης κοινοχρήστων χώρων
8. Συντήρησης παιδικών χαρών
9. Κοιμητηρίων
10. Εορταστικού και πανηγυρικού διακόσμου
11. Τέλεσης πολιτικών γάμων
12. Ενημέρωση και επίλυση θεμάτων των πολιτών σε αιτήματα – αναφορές σε σχέση με το αντικείμενό του (τοπικό και καθ’ ύλη)

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ        Ιωάννης Ράπτης

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟ
1. Δημοτικής Ενότητας Βαρδουσίων με αρμοδιότητες και ευθύνη:
1.1 Λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη Δημοτική Ενότητα,
1.2 Παρακολούθησης της εξέλιξης των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στη Δημοτική Ενότητα,
1.3 Μέριμνας για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα,
1.4 Υπογραφής βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και λοιπών διοικητικών εγγράφων που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της Δημοτικής Ενότητας,
1.5 Συνεργασίας με τους Προέδρους και τα μέλη των Τοπικών Κοινοτήτων και τους Εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους,
1.6 και έλεγχο για τη διαφύλαξη των εντός των πρώην Εποπτεία Δημαρχείων υλικών περιουσιακών στοιχείων.

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΘ’ ΥΛΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟ
1. Πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού
2. Γεωργικού σχεδιασμού και υποδομών
3. Κτηνοτροφικού σχεδιασμού και υποδομών
4. Δημοτικών σφαγείων
5. Λατομείων
6. Αλιευτικού σχεδιασμού και υποδομών
7. Χορήγησης αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορίου, λαϊκών αγορών
8. Πολιτικής Προστασίας
9. Δημοτικής αστυνόμευσης
10. Κυκλοφοριακού σχεδιασμού και σήμανσης
11. Εποπτείας και κίνησης δημοτικών αυτοκινήτων και μηχανημάτων και μηχανολογικού εξοπλισμού
12. Συντήρησης αγροτικών δρόμων
13. Συντήρησης δημοτικών κτιρίων
14. Τέλεσης πολιτικών γάμων
15. Ενημέρωση και επίλυση θεμάτων των πολιτών σε αιτήματα – αναφορές σε σχέση με το αντικείμενό του (τοπικό και καθ’ ύλη)

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ        Χρήστος Τσιλίκης

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟ
1. Δημοτικής Ενότητας Λιδωρικίου με αρμοδιότητες και ευθύνη:
1.1 Λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη Δημοτική Ενότητα,
1.2 Παρακολούθησης της εξέλιξης των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στη Δημοτική Ενότητα,
1.3 Μέριμνας για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα,
1.4 Υπογραφής βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και λοιπών διοικητικών εγγράφων που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της Δημοτικής Ενότητας,
1.5 Συνεργασίας με τους Προέδρους και τα μέλη των Τοπικών Κοινοτήτων και τους Εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους,
1.6 Εποπτεία και έλεγχο για τη διαφύλαξη των εντός των πρώην Δημαρχείων υλικών περιουσιακών στοιχείων.

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΘ’ ΥΛΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟ
1. Κοινωνικών Υπηρεσιών (Υγείας, Πρόνοιας, Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, κλπ)
2. Νέας γενιάς, παιδικής φροντίδας, παιδικών σταθμών
3. Ευπαθών ομάδων πληθυσμού
4. Τρίτης ηλικίας
5. Παιδείας
6. Πολιτισμού
7. Αθλητισμού
8. Εύρυθμης λειτουργίας γραφείου αλλοδαπών
9. Ανάπτυξης εθελοντισμού
10. Μεταφορών
11. Τέλεσης πολιτικών γάμων
12. Ενημέρωση και επίλυση θεμάτων των πολιτών σε αιτήματα – αναφορές σε σχέση με το αντικείμενό του (τοπικό και καθ’ ύλη)

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ      Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟ
1. Δημοτικής Ενότητας Τολοφώνος με αρμοδιότητες και ευθύνη:
1.1 Λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη Δημοτική Ενότητα,
1.2 Παρακολούθησης της εξέλιξης των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στη Δημοτική Ενότητα,
1.3 Μέριμνας για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα,
1.4 Υπογραφής βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και λοιπών διοικητικών εγγράφων που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της Δημοτικής Ενότητας,
1.5 Συνεργασίας με τους Προέδρους και τα μέλη των Τοπικών Κοινοτήτων και τους Εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους,
1.6 Εποπτεία και έλεγχο για τη διαφύλαξη των εντός των πρώην Δημαρχείων υλικών περιουσιακών στοιχείων.

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΘ’ ΥΛΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟ
1. Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Οργάνωσης των Διοικητικών Υπηρεσιών, εποπτεία των Νομικών Προσώπων εκτός παιδικών σταθμών, των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών και των e-kep
2. Αποτελεσματικότητα και απόδοση των Διοικητικών Υπηρεσιών και των Νομικών Προσώπων, διασφάλιση της ποιότητας των επί μέρους λειτουργιών τους
3. Εποπτεία και έλεγχο της Οικονομικής Υπηρεσίας, του Γραφείου διαχείρισης υλικού, συντονισμό ελέγχου μετρητών ύδρευσης και είσπραξης ανταποδοτικών τελών
4. Αξιοποίησης της Δημοτικής περιουσίας, παρακολούθηση της λειτουργίας κληροδοτημάτων και αξιοποίηση της περιουσίας τους
5. Ανάπτυξη και παρακολούθηση Μηχανοργάνωσης, Συστημάτων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, νέων τεχνολογιών, καινοτομιών, ζητημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας, καθώς και λειτουργίας αναμεταδοτών του Δήμου
6. Εκπόνηση μελετών και ερευνών για την ανάπτυξη του Δήμου,
7. Σχεδιασμό και παρακολούθηση προγραμμάτων οικονομικής ανάπτυξης,
8. Εποπτεία, έλεγχο και παρακολούθηση αναπτυξιακών προγραμμάτων (ΕΣΠΑ, λοιπών προγραμμάτων συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Εθνικών προγραμμάτων, κλπ)
9. Επιχειρηματικότητας και οικονομικής ανάπτυξης
10. Τουριστικού σχεδιασμού και υποδομών
11. Τέλεσης πολιτικών γάμων
12. Ενημέρωση και επίλυση θεμάτων των πολιτών σε αιτήματα – αναφορές σε σχέση με το αντικείμενό του (τοπικό και καθ’ ύλη)

Ένα θέμα που συζητήθηκε ακόμα ήταν και αυτό των σκουπιδιών και ο τρόπος που θα αντιμετωπισθεί , αφού ο Νόμος απαγορεύει να τα μαζεύουν πλέον ιδιώτες. Αποφασίστηκε , μέχρι να διευκρινιστούν μερικά πράγματα με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών μέσα στις επόμενες ημέρες, να γίνει συντονισμένη προσπάθεια με τα υπάρχοντα απορριμματοφόρα και τις αρμόδιες υπηρεσίες των 4 δήμων αλλά και εθελοντισμό ώστε να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα.

Τέλος ο Δήμαρχος μίλησε παρουσία όλου του Δημοτικού Συμβουλίου και στους Προέδρους και εκπροσώπους των Τοπικών Συμβουλίων που είχαν προσκαλεστεί στη συνεδρίαση , δίνοντας τις κατευθυντήριες γραμμές για τη λειτουργία και το σημαντικό ρόλο που αναλαμβάνουν να επιτελέσουν.