Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2010

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ¨ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ¨ πραγματοποιείται στο Δήμο Δωρίδας

Κυριακή πρωί στο χώρο εκδηλώσεων Φλόγες


Του Περικλή Ν. Λουκόπουλου

Σημαντική ημερίδα για θέματα που αφορούν τον ¨Καλλικράτη¨ θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή από 10 π. μ. έως 1 μ. μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων Φλόγες στη Μανάγουλη Δωρίδας.

Την διοργανώνουν η δημοτική παράταξη ΔΩΡΙΔΑ για ΟΛΟΥΣ του νεοεκλεγμένου Δημάρχου Γιώργου Καπεντζώνη και ο Όμιλος Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (Ο.Π.Σ.Α) .

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι τρία.

1. Σύστημα διακυβέρνησης του Δήμου-Τομείς Άσκησης Πολιτικής και ο ρόλος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εισηγητής θα είναι ο Παύλος Καμάρας, Πρόεδρος Συλλόγου Δημάρχων Αττικής ,Πολιτικός Μηχανικός, Συγκοινωνιολόγος ,επί τρείς τετραετίες Δήμαρχος Πεύκης Αττικής.

2. Δημόσιες Πολιτικές σε Τοπικό Επίπεδο-Επιτροπές και Συμβούλια του Δήμου.

Εισηγητής θα είναι ο Θόδωρος Γεωργάκης , Πρόεδρος του Ο.Π.Σ.Α, Δικηγόρος, επί τέσσερις τετραετίες Δήμαρχος Ηλιούπολης Αττικής.

3. Επιχειρησιακός Σχεδιασμός-Οικονομική Οργάνωση και Πόροι του Δήμου.

Εισηγητής θα είναι ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Οικονομολόγος ,Μέλος Δ.Σ. του Ο.Π.Σ.Α , Διευθυντής Οικονομικών Σιβιτανιδείου Σχολής, νεοεκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος Δωρίδας.

Μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεων θα ακολουθήσει συζήτηση και θα απαντηθούν ερωτήσεις που θα τεθούν .
Συντονιστής της ημερίδας θα είναι ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης.

Στην ημερίδα έχουν κληθεί να παραστούν όλοι οι υποψήφιοι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης ΔΩΡΙΔΑ για ΟΛΟΥΣ , οι εκλεγμένοι σύμβουλοι των άλλων δύο δημοτικών παρατάξεων (ΔΩΡΙΔΑ-ΝΕΑ ΠΝΟΗ και ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ) που πήραν μέρος στις τελευταίες εκλογές, ενώ όπως ανέφεραν οι διοργανωτές μπορει ελεύθερα να την παρακολουθήσει και όποιος πολίτης ενδιαφέρεται.

Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΗΣ ΕΜΠΟΡΟΣ ΚΡΕΑΤΩΝ ΠΗΡΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΔΩΡΙΔΑΣ

Του Περικλή Ν.Λουκόπουλου


Μεγαλέμπορος κρεάτων από το Μεσολόγγι είναι τελικά ο ανάδοχος των σφαγείων Δωρίδας.

Πρόκειται για τον έμπορο Παπουτσόπουλο , που δραστηριοποιείται στη δυτική Ελλάδα γύρω από το εμπόριο κρεάτων , ιδιοκτήτη της εταιρείας ¨ΠΑΠΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΑΕ ¨ που πήρε μέρος στη χθεσινή δημοπρασία στο Δημαρχείο Λιδωρικίου και έδωσε την καλύτερη προσφορά.

Συγκεκριμένα η προσφορά του είναι , μίσθωμα 11.500 ΕΥΡΩ το χρόνο, 5% επί του τζίρου προ φόρων και 20ετή διάρκεια μίσθωσης με δικαίωμα ανανέωσης. Προβλέπεται ακόμα και ετήσια αναπροσαρμογή όπως προσδιορίζεται από τις συμβάσεις που καθορίζει το Υπουργείο Ανάπτυξης-Τομέας Εμπορίου. Κατέθεσε επίσης και την Τραπεζική Εγγυητική Επιστολή των 40.000 ΕΥΡΩ.

Η διαδικασία της δημοπρασίας έγινε με κλειστές προσφορές που ανοίχτηκαν παρουσία όλων των ενδιαφερομένων.

Στη δημοπρασία , εκτός του Προέδρου του Συνδέσμου Σφαγείων Δωρίδας και Δημάρχου Λιδωρικίου Γιώργου Κουλούλα , παραβρέθηκε και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης .

Να πούμε επίσης ότι στη δημοπρασία έλαβαν μέρος άλλοι τρείς ενδιαφερόμενοι επιχειρηματικοί όμιλοι , ιδιοκτησίας των , Παπαλέξη-Αναγνωστόπουλου , Μάλαμα και Αλεξόπουλου .Ο τελευταίος έχει καταγωγή από το Λευκαδίτι και οι άλλοι δύο δραστηριοποιούνται στην Αθήνα. Οι προφορές και των τριών άλλων επιχειρηματιών ήταν χαμηλότερες.

Το ιδιοκτησιακό καθεστώς πλέον των Σφαγείων Δωρίδας θα περάσει στους δύο νέους Καλλικρατικούς Δήμους Φωκίδας με ποσοστό 80% στο Δήμο Δωρίδας και 20% στο Δήμο Δελφών.

Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2010

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΕΔΡΕΣ ΤΟΥΣ Τάσος Παγώνης-Χρήστος Τριανταφύλλου

Του Κωνσταντίνου ΑντωνόπουλουΜε αφορμή ερώτημα που διατύπωσαν πολλοί συνδημότες μας, σε ποιο δημοτικό διαμέρισμα θα εκλεγούν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι των επιλαχόντων συνδυασμών κατά τις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές και επειδή ίσως έχει γενικότερο ενδιαφέρον, δίνουμε την απάντηση μέσα από την ερμηνεία του νέου νόμου για τον Καλλικράτη.

Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο 38, παρ. 1, του Νόμου 3852/2010 ‘Πρόγραμμα Καλλικράτης’ «οι υποψήφιοι δήμαρχοι των επιλαχόντων συνδυασμών θεωρούνται πρώτοι επιτυχόντες σύμβουλοι των συνδυασμών τους. Σε περίπτωση που ο συνδυασμός καταλαμβάνει έδρες σε περισσότερες εκλογικές περιφέρειες ο υποψήφιος δήμαρχος λαμβάνει την έδρα της εκλογικής περιφέρειας, όπου ο συνδυασμός έλαβε τις περισσότερες έδρες. Σε περίπτωση ίσου αριθμού εδρών σε περισσότερες περιφέρειες, τότε λαμβάνει την έδρα αυτής στην οποία ο συνδυασμός έλαβε τις περισσότερες ψήφους».

Με βάση τα παραπάνω ο Αναστάσιος Παγώνης υποψήφιος δήμαρχος με τον συνδυασμό «Δωρίδα - Νέα Πνοή», λαμβάνει την έδρα του στην εκλογική περιφέρεια Ευπαλίου διότι εκεί ο συνδυασμός αυτός έλαβε τις περισσότερες έδρες έναντι των άλλων εκλογικών περιφερειών.

Ο Χρήστος Τριανταφύλλου υποψήφιος δήμαρχος με τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση» λαμβάνει την έδρα του επίσης στην εκλογική περιφέρεια Ευπαλίου, διότι ο συνδυασμός αυτός έλαβε 497 ψήφους και μία (1) έδρα στην εκλογική περιφέρεια Ευπαλίου και 143 ψήφους και μία (1) έδρα στην εκλογική περιφέρεια Λιδωρικίου.

Έτσι και σύμφωνα με τις παραπάνω διατάξεις, σε περίπτωση ίσου αριθμού εδρών ο υποψήφιος δήμαρχος λαμβάνει την έδρα του εκεί που ο συνδυασμός έλαβε τις περισσότερες ψήφους.

¨ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ¨ ΟΙ ΕΔΡΕΣ ΣΤΗ ΔΩΡΙΔΑ Δεν αλλάζει τελικά η αρχική κατανομή

Του Περικλή Ν. Λουκόπουλου
Οριστικοποιήθηκε από το Πρωτοδικείο της Άμφισσας και αναμένεται να ανακοινωθεί από στιγμή σε στιγμή η ανακήρυξη των τελικών αποτελεσμάτων στο Δήμο Δωρίδας , με τους εκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους και την κατανομή των εδρών σε κάθε Συνδυασμό ανά Δημοτική Ενότητα.

Μαζί θα ανακοινωθούν και οι εκλεγμένοι Τοπικοί Σύμβουλοι σε καθένα από τα 55 χωριά του Δήμου.

Έτσι μπαίνει τέλος στο σίριαλ των τελευταίων ημερών, με διάφορες πληροφορίες που διοχετεύοντο και είχαν δημιουργήσει μια γενική σύγχυση γύρω από την τελική κατανομή των εδρών.

Σύμφωνα με έγκυρες και αξιόπιστες πληροφορίες από το Πρωτοδικείο της Άμφισσας η τελική κατανομή των εδρών , είναι αυτή που πρώτο το DORIDA NEWS είχε παρουσιάσει και έχει ως εξής:

ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΩΝ.
Ο συνδυασμός Καπεντζώνη 3 έδρες (Κ. Φλετούρης, Ι. Ράπτης, Δ. Ασημάκη) και ο συνδυασμός Παγώνη 1 έδρα (Κ. Παλασκώνης ).

ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΠΑΛΙΟΥ.
Ο συνδυασμός Καπεντζώνη 6 έδρες (Π. Σπυροπούλου, Γ. Λώλος, Ι. Φλέγγας, Ανδ. Ευσταθίου, Κ. Αντωνόπουλος, Αθ. Κατσούδας ), ο συνδυασμός Παγώνη 4 έδρες (Τ.Παγώνης, Αλ. Τσακούμης, Αν. Γιαννόπουλος, Μ. Πλούμη) και ο συνδυασμός Τριανταφύλλου 1 έδρα (Χρ. Τριανταφύλλου).

ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ.
Ο συνδυασμός Καπεντζώνη 4 έδρες (Χρ. Τσιλίκης, Αθ. Κοκμοτός, Π. Παπαγεωργίου, Δ. Παπακωνσταντίνου),ο συνδυασμός Παγώνη 2 έδρες (Κ. Υφαντής, Κ. Κουτσούμπας) και ο συνδυασμός Τριανταφύλλου 1 έδρα( Β. Μήτρου-Θεοχάρη).

ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΛΟΦΩΝΑΣ.
Ο συνδυασμός Καπεντζώνη 3 έδρες (Δ. Καραχάλιος, Π. Ζέτος, Εμ. Χαραλάμπους) και ο συνδυασμός Παγώνη 2 έδρες (Κ. Ζωητός, Γ. Καραχάλιος).

Συνολικά ο Καπεντζώνης παίρνει 16 έδρες, ο Παγώνης 9 και ο Τριανταφύλλου 2.

Η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Δωρίδας Γιώργου Καπεντζώνη και των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει στο Λιδωρίκι το Σάββατο το απόγευμα στις 18 Δεκεμβρίου.

Στη πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος δημοτικού συμβουλίου την Κυριακή 2 Ιανουαρίου θα εκλεγεί το Προεδρείο και αμέσως μετά θα ορισθούν από το Δήμαρχο οι 4 Αντιδήμαρχοι με τις αρμοδιότητες που θα έχει ο καθένας .

Στο μεταξύ απόψε Τετάρτη αργά το βράδυ , επέστρεψε από τη Λάρισα ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης, όπου παρακολούθησε την ειδική διημερίδα που πραγματοποίησε εκεί το Υπουργείο Εσωτερικών και το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης γύρω από θέματα του ¨Καλλικράτη¨.

Σε συνάντηση που είχε με συνεργάτες του ο Δήμαρχος μετά την επιστροφή του , επισήμανε ότι οι ημερομηνίες που ορίζει ο νόμος για σειρά αποφάσεων που αφορούν την οργάνωση του νέου Δήμου είναι πολύ σφιχτές και σημαντικές , για να μπορέσουν να λειτουργήσουν άμεσα και αποτελεσματικά όλες οι υπηρεσίες.

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι το πρωί της προσεχούς Κυριακής 12 Ιανουαρίου , στο χώρο εκδηλώσεων ΦΛΟΓΕΣ στη Μανάγουλη , πραγματοποιείται ειδική ημερίδα για θέματα που αφορούν τον ¨Καλλικράτη¨ , που διοργανώνει η παράταξη ΔΩΡΙΔΑ για ΟΛΟΥΣ και ο Όμιλος Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (ΟΠΣΑ) , με ομιλητές έμπειρα και σημαντικά αυτοδιοικητικά στελέχη από την Αθήνα.

Έχουν κληθεί να την παρακολουθήσουν όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του συνδυασμού ΔΩΡΙΔΑ για ΟΛΟΥΣ καθώς και οι εκλεγμένοι σύμβουλοι των άλλων δύο δημοτικών παρατάξεων που πήραν μέρος στις τελευταίες εκλογές. Όπως δήλωσαν οι διοργανωτές, η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται και θέλει να παρακολουθήσει την σημαντική αυτή ημερίδα.

Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010

ΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ Αυριο στο Λιδωρίκι σε ανοιχτη δημοπρασία

Του Παύλου Δωριάδη
Η τύχη των σφαγείων Δωρίδας κρίνεται αύριο Πέμπτη το πρωί στο Λιδωρίκι, σε ανοιχτή διαδικασία προσφορών , που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων.

Το πράσινο φως δόθηκε προς τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Σφαγείων Δωρίδας και Δήμαρχο Λιδωρικίου Γιώργο Κουλούλα , σε συγκέντρωση που έγινε το περασμένο Σάββατο στην Αμυγδαλιά όπου συμμετείχαν πάνω από 50 κτηνοτρόφοι της Δωρίδας, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης ,ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αμυγδαλιάς Ιωάννης Χαρδαλούπας ,πολλοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες και η βουλευτής του Νομού Αφροδίτη Παπαθανάση.

Ο Γιώργος Καπεντζώνης δήλωσε στη συγκέντρωση , ότι για να μη παραπεμφθεί το θέμα στις καλένδες , με την χρονοβόρα διαδικασία δημιουργίας του νέου Συνδέσμου, συμφωνεί να προχωρήσει ο νύν Πρόεδρός του - που η θητεία του λήγει τέλος του χρόνου – σε ανοιχτή διάφανη διαδικασία με ανοιχτές προσφορές από τους ενδιαφερόμενους, ώστε να ανατεθεί η λειτουργία των σφαγείων σε όποιον δώσει την καλύτερη προσφορά και πληροί βέβαια τις προϋποθέσεις.

Διαφορετικά θα πρέπει να περιμένουμε να δημιουργηθεί το 2011 νέος Σύνδεσμος, που θα χειρισθεί το θέμα και οπωσδήποτε η διαδικασία θα πάει σε βάθος χρόνου και βέβαια η λειτουργία των σφαγείων μπορεί να καθυστερήσει ακόμα και ένα χρόνο.

Επισημαίνεται εδώ ότι στο νέο Σύνδεσμο που θα δημιουργηθεί, το 80% θα ανήκει στο Δήμο Δωρίδας και το 20% στο Δήμο Δελφών.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη συζήτηση από τον Γιώργο Κουλούλα , η χρονική διάρκεια της σύμβασης πρέπει να είναι τουλάχιστον 20ετής,ώστε να έχουν την δυνατότητα και ευχέρεια οι ανάδοχοι να προχωρήσουν σε όλες τις αναγκαίες λειτουργικές επενδύσεις που θα απαιτηθούν.

Επίσης τονίστηκε στη συζήτηση ότι για την αποτελεσματική έκβαση της δημοπρασίας καλό θα είναι να μειωθεί η απαίτηση για το ύψος της Τραπεζικής Εγγυητικής Επιστολής,που στις προηγούμενες άκαρπες διαδικασίες των τελευταίων 2 μηνών , ανήρχετο σε 150.000 ΕΥΡΩ.

Να πούμε ότι τα νέα σφαγεία Δωρίδας βρίσκονται στη περιοχή Ντοβροβίτσα, στη διασταύρωση των δρόμων προς Λιδωρίκι, Ερατεινή και Άμφισσα και η διαδικασία δημιουργίας των είχε ξεκινήσει εδώ και… 12 χρόνια !

Ανεπίσημες πληροφορίες που ακούστηκαν κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης στην Αμυγδαλιά , τρεις είναι οι ενδιαφερόμενοι να διεκδικήσουν στη δημοπρασία τα σφαγεία.

1.Ενας επιχειρηματίας από το Αγρίνιο.

2.Ένας Όμιλος από την Αθήνα και

3.Δύο νέοι επιχειρηματίες καταγόμενοι από το Λευκαδίτι που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι τα σφαγεία Δωρίδας είναι ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο για τη Δωρίδα , διευκολύνοντας αφάνταστα τους πολυπληθείς κτηνοτρόφους της περιοχής , θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα φέρουν έσοδα στο νέο Δήμο Δωρίδας.

Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΕΦΟΡΙΑ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ Μαζί με άλλες 100 σε όλη τη χώρα

Του Παύλου Δωριάδη
Θα κλείσουν μέσα στο 2011 πάνω από 70 εφορίες(ΔΟΥ) σε μικρές πόλεις και κωμοπόλεις σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο ενός «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» στις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών.

Μεταξύ των Εφοριών που κλείνουν ,σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες είναι και αυτή του Λιδωρικίου .

Όπως εξηγούν υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών η εφορία Λιδωρικίου είναι από τις μικρότερες της χώρας και δεν συντρέχει λόγος να υφίσταται αφού οι περισσότεροι πολίτες της περιοχής δηλαδή του σημερινού Δήμου Δωρίδας , εξυπηρετούνται από τις Εφορίες Ναυπάκτου και Άμφισσας .

Το κλείσιμο των Εφοριών προωθείται στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης ολόκληρου του φοροελεγκτικού μηχανισμού και προβλέπει μεταξύ άλλων την κατάργηση 71 Εφοριών Β΄ τάξης και τη συγχώνευση άλλων 30 οι οποίες συστεγάζονται στο ίδιο κτίριο .

Όπως αναφέρουν οι ιδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες με τον «Καλλικράτη» του Υπουργείου Οικονομικών αναμένεται να καταργηθούν όλες οι Εφορίες Β΄ Τάξης εκτός αυτών που λειτουργούν σε νησιά.

Έτσι αναμένεται να κλείσουν 100 εφορίες από τις 290 που λειτουργούν σε όλη τη χώρα.

Στη περιοχή μας κλείνουν ακόμα και οι εφορίες Θέρμου, Αμφιλοχίας, Αμφίκλειας, και Αταλάντης.

H KATANANOMH ΕΔΡΩΝ Δ. ΔΩΡΙΔΑΣ Στις 4 δημοτικές εκλογικές περιφέρειες

Του  Κωνσταντίνου  Αντωνόπουλου
Οικονομολόγου – νεοεκλεγέντος Δημοτικού Συμβούλου Δωρίδας


Πολύ κουβέντα έγινε τελευταία γύρω από την τελική κατανομή των εδρών στις 4 εκλογικές περιφέρειες , στους τρείς  συνδυασμούς που έλαβαν μέρος στις δημοτικές εκλογές στο Δήμο Δωρίδας .
Αυτό λίγο πολύ ήταν αναμενόμενο λόγω  των δυσκολιών και περιπλοκών που παρουσιάζει ο Νόμος "Πρόγραμμα Καλλικράτης" και μάλιστα ως πρωτοεφαρμοζόμενος σε αυτές τις εκλογές.
Έτσι με την μελέτη του Νόμου και την ερμηνεία που δόθηκε από ανώτερα στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών σε κάποια διφορούμενα σημεία  έχουμε τα εξής :
Σε Δήμο με  πληθυσμό  16.021 κατοίκους όπως ο Δήμος Δωρίδος και 4 εκλογικές περιφέρειες, έχουμε Δημοτικό Συμβούλιο 27 μελές, από το οποίο 16 έδρες λαμβάνει ο επιτυχών συνδυασμός και 11 έδρες οι επιλαχόντες.
Οι πληθυσμοί των εκλογικών περιφερειών δίδονται στον παρακάτω Πίνακα:


Εκλογική περιφέρεια
Πληθυσμός
Αριθμός δημοτικών συμβούλων
1 ΒΑΡΔΟΥΣΙΩΝ
2.216
4
2 ΕΥΠΑΛΙΟΥ
6.507
11
3 ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ
4.225
 7
4 ΤΟΛΟΦΩΝΟΣ
3.073
 5
ΣΥΝΟΛΑ
         16.021
27

[οι αριθμοί των δημοτικών συμβούλων έχουν δοθεί με τις ΥΑ του άρθρου 30 παρ. 1 και υπολογιστεί βάσει του άρθρου 30 παρ. 2, 3, και 4]
Στις εκλογές έλαβαν μέρος 3 συνδυασμοί.
Α’ με υποψήφιο Δήμαρχο τον ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Β’ με υποψήφιο Δήμαρχο τον ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΠΑΓΩΝΗ
Γ’ με υποψήφιο Δήμαρχο τον ΧΡΗΣΤΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
Το σύνολο των εγκύρων ψηφοδελτίων είναι 10.384.
Ο Α΄ συνδυασμός (ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ) λαμβάνει 5.297 ψήφους
Ο Β ΄ συνδυασμός (ΠΑΓΩΝΗ) λαμβάνει 4.326 ψήφους
Ο Γ΄ συνδυασμός (ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ) λαμβάνει 761 ψήφους

Για την κάθε εκλογική περιφέρεια τα αποτελέσματα των εγκύρων ψηφοδελτίων κάθε συνδυασμού φαίνονται στον παρακάτω πίνακα:


1
ΒΑΡΔΟΥΣΙΩΝ
2
ΕΥΠΑΛΙΟΥ
3
ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ
4
ΤΟΛΟΦΩΝΟΣ
ΣΥΝΟΛΑ
 
Α’ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗΣ
 417
  2.093
 1.289
 1.498
 5.297
Β’ ΠΑΓΩΝΗΣ
 417
 1.824
 1.259
    826
4.326
Γ’ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
 29
    497
   143
      92
   761
ΣΥΝΟΛΑ
863
4.414
2.691
2.416
     10.384

Επιτυχών  είναι ο συνδυασμός ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ με 51,01% και 16 έδρες.
Για να κατανεμηθεί αναλογικά ο αριθμός των εδρών της μειοψηφίας στους επιλαχόντες συνδυασμούς, πρέπει να υπολογισθεί το εκλογικό μέτρο.
Το εκλογικό μέτρο είναι [(4.326+761)/11] + 1 = 463 (το κλάσμα παραλείπεται)
Μετά, ο αριθμός των εγκύρων ψηφοδελτίων κάθε συνδυασμού διαιρείται με το εκλογικό μέτρο. Ο κάθε συνδυασμός λαμβάνει τόσες έδρες, όσο είναι το ακέραιο πηλίκο της διαίρεσης αυτής.
Άρα ο συνδυασμός ΠΑΓΩΝΗ καταλαμβάνει (4.326/463= 9,34), 9 έδρες, με αχρησιμοποίητο υπόλοιπο 159 ψήφους.
Ο συνδυασμός ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ καταλαμβάνει (761/463= 1,64) 1 έδρα, με αχρησιμοποίητο υπόλοιπο 298 ψήφους.

Το Αχρησιμοποίητο Υπόλοιπο Ψήφων(ΑΥΨ) του κάθε συνδυασμού υπολογίζεται ως εξής:
ΑΥΨ  = Σύνολο έγκυρων ψήφων συνδυασμού - (Εκλογικό μέτρο x έδρες)

Παρατηρούμε ότι οι επιλαχόντες συνδυασμοί καταλαμβάνουν λιγότερες έδρες από αυτές που είναι διαθέσιμες, ήτοι 10 αντί για 11.
Ο συνδυασμός ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ έχει το μεγαλύτερο αχρησιμοποίητο υπόλοιπο , άρα θα λάβει μία (1) ακόμη έδρα.

Η  τελική κατανομή των εδρών στο δήμο είναι :
Ο Α’ συνδυασμός  ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ λαμβάνει 16 έδρες
Ο Β’ συνδυασμός ΠΑΓΩΝΗ λαμβάνει 9 έδρες
Ο Γ’ συνδυασμός ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ λαμβάνει 2 έδρες

Τώρα θα πρέπει να κάνουμε την κατανομή των εδρών που αναλογούν σε κάθε συνδυασμό, σε κάθε μία από τις τέσσερες εκλογικές περιφέρειες.

1. Η κατανομή ξεκινά αποδίδοντας στον επιτυχόντα συνδυασμό (δηλ. τον Α΄ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ) μία έδρα σε κάθε εκλογική περιφέρεια και στην επικεφαλίδα μέσα σε παρένθεση (π.χ 1) τις έδρες που δεν έχουν ακόμη διατεθεί στους συνδυασμούς . Επομένως βάζοντας τα στοιχεία μας σε πίνακα έχουμε:


Εκλογική Περιφερεια ΒΑΡΔΟΥΣΙΩΝ
(3)
Εκλογική Περιφέρεια ΕΥΠΑΛΙΟΥ
(10)
Εκλογική Περιφέρεια  ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ     (6)
  Εκλογική      Περιφέρεια      ΤΟΛΟΦΩΝΟΣ     (4)
Α’ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗΣ
1
1
1
1
Β’ ΠΑΓΩΝΗΣ
Γ’ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
ΣΥΝΟΛΑ
4
11
7
5

(Στην παρένθεση αναγράφεται το υπόλοιπο διαθέσιμων εδρών ανά περιφέρεια).

2. Στη συνέχεια, αρχίζοντας από το μικρότερο σε εκλογική δύναμη συνδυασμό, ο οποίος εξασφάλισε συμμετοχή στο Δημοτικό Συμβούλιο, δηλ. τον Γ΄, υπολογίζουμε το εκλογικό μέτρο ως εξής:
Εκλογικό μέτρο= [εψδ/ν] +1
Όπου
[  ] : ακέραιο πηλίκο
εψδ: αριθμός έγκυρων ψηφοδελτίων στο δήμο
ν: ο αριθμός των εδρών που δικαιούται
άρα εκλογικό μέτρο = [761/2]+1 = 381
Ο αριθμός των εγκύρων ψηφοδελτίων του σε κάθε εκλογική περιφέρεια διαιρείται με το εκλογικό του μέτρο και ο συνδυασμός ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ καταλαμβάνει τόσες έδρες όσες το ακέραιο πηλίκο της διαίρεσης.
Άρα
· 29/381= 0 έδρες,αχρησιμοποίητο υπόλοιπο 29 ψηφ.(εκλογική περιφέρεια  ΒΑΡΔΟΥΣΙΩΝ)
· 497/381= 1 έδρα, αχρησιμοποίητο υπόλοιπο 116 ψήφους (εκλ.περιφέρεια ΕΥΠΑΛΙΟΥ)
· 143/381= 0 έδρες, αχρησιμοποίητο υπόλοιπο 143 ψήφ.(εκλ. περιφέρεια  ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ)
· 92/381= 0 έδρες, αχρησιμοποίητο υπόλοιπο 92 ψήφους (εκλ. περιφέρεια  ΤΟΛΟΦΩΝΟΣ)
Άρα ο συνδυασμός ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ  καταλαμβάνει μία έδρα στην Εκλογική  Περιφέρεια Ευπαλίου και έχουμε:Εκλογική Περιφέρεια ΒΑΡΔΟΥΣΙΩΝ
 (3)
Εκλογική Περιφέρεια ΕΥΠΑΛΙΟΥ
 (9)
Εκλογική Περιφέρεια ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ
 (6)
Εκλογική Περιφέρεια ΤΟΛΟΦΩΝΟΣ (4)
Α’ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗΣ
1
1
1
1
Β’ ΠΑΓΩΝΗΣ
Γ’ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

1


ΣΥΝΟΛΑ
4
11
7
5

Ο συνδυασμός ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ εξακολουθεί να δικαιούται 1 ακόμη έδρα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο αριθμός της συμπληρώνεται με τη διάθεση μίας από κάθε εκλογική περιφέρεια όπου διατηρεί το μεγαλύτερο κατά φθίνουσα σειρά αδιάθετο υπόλοιπο ψηφοδελτίων. Άρα έχουμε:Εκλογική Περιφ'ερεια ΒΑΡΔΟΥΣΙΩΝ
 (3)
Εκλογική Περιφέρεια ΕΥΠΑΛΙΟΥ
 (9)
Εκλογική Περιφέρεια ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ
 (5)
Εκλογική Περιφέρεια ΤΟΛΟΦΩΝΟΣ (4)
Α’ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗΣ
1
1
1
1
Β’ ΠΑΓΩΝΗΣ
Γ’ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

1
1

ΣΥΝΟΛΑ
4
11
7
5

Τώρα παίρνουμε το συνδυασμό ΠΑΓΩΝΗ και υπολογίζουμε το εκλογικό του μέτρο για κάθε περιφέρεια.
Ήτοι:  [4.326/9] +1 = 481
Άρα ο συνδυασμός ΠΑΓΩΝΗ καταλαμβάνει :
·   417/481 = 0 έδρες, αχρησιμοποίητο υπόλοιπο 417 ψήφους στην εκλογική περιφέρεια  ΒΑΡΔΟΥΣΙΩΝ
·   1.824/481= 3 έδρες με αχρησιμοποίητο υπόλοιπο 381 ψήφους στην εκλογικη περιφέρεια  ΕΥΠΑΛΙΟΥ
·   1.259/481= 2 έδρες με αχρησιμοποίητο υπόλοιπο 297 ψήφους στην εκλογική περιφέρεια  ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ
·   826/481= 1 έδρα με αχρησιμοποίητο υπόλοιπο 345 ψήφους στην εκλογική περιφέρεια  ΤΟΛΟΦΩΝΟΣ
Άρα :

Εκλογική Περιφέρεια ΒΑΡΔΟΥΣΙΩΝ
 (3)
Εκλογική Περιφέρεια ΕΥΠΑΛΙΟΥ
 (6)
Εκλογική Περιφέρεια ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ
 (3)
Εκλογική Περιφέρεια ΤΟΛΟΦΩΝΟΣ (3)
Α’ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗΣ
1
1
1
1
Β’ ΠΑΓΩΝΗΣ

3
2
1
Γ’ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

1
1

ΣΥΝΟΛΑ
4
11
7
5

Τρείς (3) έδρες του συνδυασμού παραμένουν αδιάθετες
Ο αριθμός τους θα συμπληρωθεί με τη διάθεση ανά μίας από κάθε εκλογική περιφέρεια όπου διατηρεί το μεγαλύτερο κατά φθίνουσα σειρά, αδιάθετο υπόλοιπο ψήφων. Άρα μία (1) έδρα θα λάβει στην εκλογική περιφέρεια ΒΑΡΔΟΥΣΙΩΝ,  μία (1) έδρα θα λάβει στην εκλογική περιφέρεια ΕΥΠΑΛΙΟΥ και μία έδρα θα λάβει στην εκλογική περιφέρεια ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ.
Άρα ,

Εκλογική Περιφέρεια ΒΑΡΔΟΥΣΙΩΝ
 (2)
Εκλογική Περιφέρεια ΕΥΠΑΛΙΟΥ
 (5)
Εκλογική Περιφέρεια ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ
 (3)
Εκλογική Περιφέρεια ΤΟΛΟΦΩΝΟΣ (2)
Α’ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗΣ
1
1
1
1
Β’ ΠΑΓΩΝΗΣ
1
4
2
2
Γ’ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

1
1

ΣΥΝΟΛΑ
4
11
7
5

Οι έδρες που παραμένουν αδιάθετες σε κάθε εκλογική περιφέρεια καταλαμβάνονται από τον συνδυασμό ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ (επιτυχών συνδυασμός).
‘Άρα έχουμε τελικά:


Εκλογική Περιφέρει ΒΑΡΔΟΥΣΙΩΝ
 (0)
Εκλογική Περιφέρεια ΕΥΠΑΛΙΟΥ
 (0)
Εκλογική Περιφέρεια ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ
(0)
Εκλογική Περιφέρεια ΤΟΛΟΦΩΝΟΣ (0)
Α’ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗΣ
3
6
4
3
Β’ ΠΑΓΩΝΗΣ
1
4
2
2
Γ’ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

1
1

ΣΥΝΟΛΑ
4
11
7
5

Η συνολική κατανομή των εδρών έχει ως ακολούθως:


Εκλ. Περ. 1 ΒΑΡΔΟΥΣΙΩΝ
Εκλ. Περ. 2 ΕΥΠΑΛΙΟΥ
Εκλ. Περ. 3 ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ
Εκλ.Περ. 4 ΤΟΛΟΦΩΝΟΣ
ΣΥΝΟΛΑ
Α’ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗΣ
3
6
4
3
16
Β’ ΠΑΓΩΝΗΣ
1
4
2
2
9
Γ’ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
0
1
1
0
2
ΣΥΝΟΛΑ
4
11
7
5
27