Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΞΙΟΣ " ΕΜΦΥΛΙΟΣ " ΣΤΗ ΔΩΡΙΔΑ ! Πικρίες και στη παράταξη Καπεντζώνη

Του Παύλου Δωριάδη


Κομφούζιο επικρατεί στο εσωτερικό της δημοτικής παράταξης ΔΩΡΙΔΑ-ΝΕΑ ΠΝΟΗ του Τάσου Παγώνη με τα «συντροφικά μαχαιρώματα», τις ομαδοποιήσεις και τους αποκλεισμούς . Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η «ομάδα Τσακούμη» δραστηριοποιείται και κινείται με κάθε τρόπο και προς κάθε κατεύθυνση για να πάρει το πάνω χέρι .
Ο ίδιος ο Παγώνης είναι διπλά στεναχωρημένος ,τόσο για την ήττα στις τελευταίες εκλογές , που τον έβγαλε από το παιχνίδι , όσο και για τον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται στην παράταξη του , χωρίς αυτός να παίρνει κάποια θέση ,παρότι φαίνεται χολωμένος απέναντι στο μέντορά του Κώστα Τσακούμη .
Κύκλοι προσκείμενοι στην ομάδα Τσακούμη , δηλώνουν ότι γνώριζαν την επερχόμενη ήττα στις εκλογές και εκείνο που τους ενδιέφερε αφού δεν μπορούσαν να την αποτρέψουν , ήταν η επόμενη ημέρα .
Αυτό σε πρώτη φάση , όπως χαρακτηριστικά τονίζουν σε κατ΄ιδίαν συζητήσεις , το κατάφεραν αφού εξασφάλισαν να εκλεγούν πρώτοι στο Δήμο Ευπαλίου οι Αλέκος Τσακούμης και Αντώνης Γιαννόπουλος που αυτοί στήριξαν .
Είναι χαρακτηριστικό ότι blog που πρόσκειται στην ομάδα Τσακούμη, έχει από καιρό τώρα αναλάβει την αποδόμηση Παγώνη και των συνεργατών του ,ανοίγοντας δρόμο για τον Αλέκο Τσακούμη, κάτι που έχει ενοχλήσει αρκετά τον απερχόμενο Δήμαρχο αλλά και τα στελέχη του.
Ειδικότερα το blog αυτό που χτυπούσε και προεκλογικά με διακριτικότητα τον Παγώνη και να θολώνει τα νερά, ώστε να περάσει στο κόσμο ότι μπορεί να στηρίζει και τον Καπεντζώνη, μετά τις εκλογές ξεσπάθωσε , ρίχνοντας το προσωπείο και αποκαλύπτοντας ευθέως ποιοι είναι πίσω από αυτό , ποιους εξυπηρετεί και που στοχεύει

ΦΙΛΟΤΣΑΚΟΥΜΙΚΟ  BLOG  ENANTION  ΠΑΓΩΝΗ

Έτσι αμέσως μετά τις εκλογές έγραφε μεταξύ άλλων το συγκεκριμένο blog …

«…Από την περασμένη Κυριακή 7/112010, έκλεισε οριστικά το κεφάλαιο ¨Παγώνη¨ στη Δωρίδα… …Ακούσαμε διάφορα σχόλια από τον ίδιο , για την ήττα του , όπως πχ ότι ,
 - του έφταιξε Η ΑΠΟΧΗ ( άραγε δεν συνέβη το ίδιο για τους άλλους υποψηφίους ; )
- φταίγαν ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟ ΔΩΡΙΔΟΣ ( δεν το ξερε πρώτα ; )
 - έφταιξε η ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ( δεν τόξερε πριν ; Που ζούσε σε γυάλα ; )
 - και τέλος για να γελάσουμε είπε , ότι τον ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ( εδώ έπεσε το μεγάλο γέλοιο ! σιγά τις δουλειές που είχε ! )
Και έκλεισε ένα κεφάλαιο !
Υπομονή συμπατριώτες. Τρία χρόνια είναι και θα περάσουν γρήγορα! … Τόχουμε ξαναγράψει, σε 3 χρόνια θα γυρίσει η σελίδα και ο Αλέκος Τσιακούμης θα βγάλει ασπροπρόσωπα τα χωριά μας…»

Σε άλλο σημείο γράφει το συγκεκριμένο blog …

«… ο Παγώνης πλήρωσε την αλαζονεία του και την αδιαφάνεια Απεδείχθη ότι κακώς καλοκαιριάτικα (τον Αύγουστο) έτρεξε να αυτό-προβληθεί , να αυτό-ανακηρυχθεί ως υποψήφιος Δήμαρχος, τη στιγμή που δεν είχε πάρει την επιβεβαίωση και το χρίσμα από τη βάση του κόμματος (ούτε από το Κ.Τσακούμη)…
…Ο μοναδικός κερδισμένος στη ΝΔ ήταν ο ΑΛΕΚΟΣ ΤΣΑΚΟΥΜΗΣ όπως πρώτος ο ¨ΝΤΕΛΑΛΗΣ ΤΗΣ ΜΑΝΤΗΛΩΣ¨ είχε γράψει από το ξεκίνημα του προεκλογικού αγώνα.
…Το αρχικό σχέδιο του επιτελείου , ήταν να βγει ο Παγώνης Δήμαρχος και ο Αλέκος Τσακούμης Αντιδήμαρχος , ώστε μετά 3 χρόνια να προχωρήσει ως Δήμαρχος του Δήμου Δωρίδας…
…Η πλεονεξία του Παγώνη ( με 2 βοηθούς , ένα Ευπαλιώτη και ένα Λιδωρικιώτη…) έπνιξε την όλη κίνηση , με αποτέλεσμα ο Κώστας να εγκαταλείψει την προσπάθεια αυτή.»

Να πούμε εδώ, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας ,ότι Ευπαλιώτη, εννοεί ανώτατο αξιωματικό ε.ά. που τηλεφώνησε , στον αρμόδιο Γραμματέα Αυτοδιοίκησης της Ρηγίλλης Β. Μιχαλολιάκο ,λόγω προσωπικής φιλίας που έχει, να στηρίξει τον Παγώνη και Λιδωρικιώτη υπονοεί στέλεχος από το Δήμο Λιδωρικίου που είναι Νομαρχιακός Σύμβουλος και τώρα εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος με τον Φουσέκη στην Ιτέα που έχει και αυτός διασυνδέσεις με την Ρηγίλλης.

Τελευταία το συγκεκριμένο blog επανήλθε ακόμα ποιο καυστικό με κομμάτι- ανοιχτή επιστολή προς τον Παγώνη και με τον ειρωνικό τίτλο  Τώρα… κάνε το Παγώνη  του επισημαίνει μεταξύ άλλων…

«…Φίλε και συμπατριώτη Τάσο , δεν θέλησες να ακούσεις τα χωριά σου που σε εμπιστεύθηκαν στις προηγούμενες εκλογές και προσπάθησες να προχωρήσεις με την «παρέα σου»…
Ο Δήμος Δωρίδας , δεν είναι μόνο μια παρέα! …
…Μια και μιλάμε για ΝΙΚΗ , απλά σου θυμίζω ότι , υπήρξε καθαρή και ξάστερη πρόταση να κατέβει ο ΚΟΝΙΣΤΗΣ και να παρθεί ο ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΑΣ άνετα , αλλά …δεν θέλησες να βοηθήσεις .
…Ο Κονιστής νάσαι σίγουρος ότι θα κέρδιζε πανηγυρικά και ιστορικά , όπως έγινε άλλωστε με τον Δήμο Δελφών .Όμως σας ζήτησε να βοηθήσετε ΟΛΟΙ, αλλά ΕΣΥ και κάποιοι άλλοι δεν δεχτήκατε…»

ΠΟΙΟΙ  ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ  ΜΕ  ΤΗ  ΣΤΑΣΗ  ΤΣΑΚΟΥΜΗ

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην «αντιτσακουμική πλευρά» βρίσκονται σ΄αυτή τη φάση μια σειρά τοπικών στελεχών της ΝΔ όπως οι Καραϊνδρος Βαγγέλης , Παλασκώνης Κώστας , Κατσαρός Χαράλαμπος , Τάγκαλος Γιάννης , Τσαφαλόπουλος Αλέξης κ.ά που περιμένουν να κάτσει ο … «κουρνιαχτός» και μετά αναλάβουν κάποια δράση και να αποφασίσουν τι θέση θα κρατήσουν.
Δείγμα των κινήσεων που γίνονται και των «συντροφικών χτυπημάτων» είναι και η αρχική πρόθεση της Μαρίας Πλούμη , να παραιτηθεί από δημοτικός σύμβουλος , αφού δεν είχε καμιά διάθεση όπως έλεγε σε διάφορους φίλους της , να τρέχει στα Λιδωρίκια και τα βουνά σ΄αυτή την ηλικία , και την θέση της να πάρει ο πρώτος επιλαχών Βαγγέλης Καραϊνδρος .Ύστερα όμως από πιέσεις που δέχτηκε από την ομάδα Τσακούμη, και για να μην υπονομεύσει  την …μελλοντική αυτοδιοικητική πορεία της κόρης της , υπαναχώρησε !

ΜΙΚΡΟΚΡΟΥΣΜΑΤΑ  ΚΑΙ  ΣΤΗ  ΠΑΡΑΤΑΞΗ  ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ

Μικροκρούσματα αλαζονείας , απειθαρχίας αλλά καιμ πικρίας παρατηρήθηκαν και στην παράταξη του εκλεγμένου Δημάρχου Καπεντζώνη , που φαίνεται όμως ότι η νίκη τα απονευρώνει και τα ξεπερνά.
Ειδικότερα έντονη πικρία και δυσφορία υπάρχει από σειρά στελεχών για την μη εκλογή του Ηλία Κορομπίλη , έμπειρου αυτοδιοικητικού στελέχους και από τους στενούς παλιούς συνεργάτες του Καπεντζώνη στο Δήμο Τολοφώνας , που όπως συζητείται θα είναι απώλεια η μη παρουσία του στα δρώμενα του Δήμου.
Η ίδια γκρίνια συναντάται και στο Δήμο Λιδωρικίου με τα πασοκικά «συντροφικά μαχαιρώματα» να αφήνουν εκτός Δημοτικού Συμβουλίου τον επικεφαλής σήμερα της αντιπολίτευσης στο Δήμο Δημήτρη Παπακωνσταντίνου .Τα βέλη εδώ κατευθύνονται προς τον Γραμματέα της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Φωκίδας Νίκο Πέτρου , που ως γνωστόν είχε δημιουργήσει και άλλα προβλήματα στον Καπεντζώνη προεκλογικά με δηλώσεις του και συνεντεύξεις.
Επίσης στο Ευπάλιο η ενδοπασοκική γκρίνια έφερε πάλι πρώτο στο Τοπικό Συμβούλιο τον Δημήτρη Λακουμέντα , παρότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ευπαλιωτών έλεγε ότι και στις 2 προηγούμενες θητείες του δεν προσέφερε τίποτα . Έτσι οι πιέσεις που έγιναν τις τελευταίες ώρες είχαν ως αποτέλεσμα να βρεθούν 35 ψηφοδέλτια χωρίς σταυρό στο Τοπικό Συμβούλιο.
Ακόμα εντύπωση και δυσφορία έχει προκαλέσει και η στάση της εκλεγμένης δημοτικού συμβούλου Πέννυς Σπυροπούλου, με τις διαμαρτυρίες της σε πολίτες και σε συνυποψήφιους της ότι έπεσε θύμα παρασκηνιακών συμφωνιών και «δίδυμων συμμαχιών» που της στέρησαν ακόμα πιο πολλούς σταυρούς , παρότι ήρθε πρώτη στο Δήμο Ευπαλίου.
Τέλος στη πλευρά Τριανταφύλλου τα πράγματα φαίνεται όπως αναμένετο να είναι ήρεμα εκτιμώντας ότι το ποσοστό τους θα μπορούσε λόγω αντιμνημονιακής γραμμής να είναι λίγο αυξημένο ιδιαίτερα στους Δήμους Λιδωρικίου και Τολοφώνας . Το σίγουρο είναι ότι στο Ευπάλιο και στη Μανάγουλη λόγω ειδικών σχέσεων, η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ διπλασίασε τη δύναμή της από αυτή που παραδοσιακά έχει το ΚΚΕ στα διαμερίσματα αυτά.

ΡΩΣΟΣ ΒΑΖΕΙ...ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΝΗΡΕΑ

Του Παύλου Δωριάδη
΄Ενας Ρώσος και συγκεκριμένα Γεωργιανός πάμπλουτος, ο Kahka Bendukidze θέλει να γίνει το αφεντικό των ελληνικών ιχθυοκαλλιεργειών  αγοράζοντας μεταξύ άλλων και τον ΝΗΡΕΑ που έχει μεγάλη δραστηριότητα στη Δωρίδα .
Ο Γεωργιανός , υπουργός μέχρι πριν από λίγα χρόνια στη κυβέρνηση της Γεωργίας , είναι ιδιοκτήτης της εταιρίας Linnaeus Capital Partners BV , που από το περασμένο καλοκαίρι έχει εισβάλλει στα  ελληνικά ύδατα και θέλει να γίνει το αφεντικό των ελληνικών ιχθυοκαλλιεργειών.
Ήδη μέσω του χρηματιστηρίου που οι τιμές είναι πλέον πολύ χαμηλές τους τελευταίους μήνες έχει στην κατοχή του :
- Το 18% των μετοχών του ΝΗΡΕΑ
- Το 36% των μετοχών της ΔΙΑΣ και
- Το 12% των μετοχών της ΣΕΛΟΝΤΑ.
Ο γεωργιανός μεγαλοεπιχειρηματίας, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της αγοράς δεν έχει σταματήσει να αγοράζει μετοχές των παραπάνω εταιριών μέσω της χρηματιστηριακής αγοράς , ενώ συνεχίζει και τις επαφές που έχει ξεκινήσει με μεγαλομετόχους και στελέχη των εταιριών του κλάδου.
Κάποιοι μεγαλομέτοχοι εταιριών του κλάδου δεν θα είχαν αντίρρηση να πουλήσουν τις εταιρίες τους αν αποκομίσουν ένα καλό τίμημα , όπως για παράδειγμα  συνέβη με την  ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ  του κ.΄Αγγελλου Πλακόπιττα, που ζητά όμως μεγαλύτερο τίμημα.
Ο ιδρυτής και μεγαλομέτοχος του ΝΗΡΕΑ Αριστείδης Μπελές δεν έχει ενδώσει στις προτάσεις που του έχουν γίνει από τον Γεωργιανό , ενώ και άλλα στελέχη και μεγαλομέτοχοι ιχθυοτροφικών μονάδων δεν βλέπουν με καλό μάτι τις κινήσεις του Γεωργιανού .
Πριν από λίγες ημέρες ο ΝΗΡΕΑΣ αντιδρώντας στα σχέδια του Γεωργιανού να προχωρήσει σε συγχώνευση των τριών εταιριών ΝΗΡΕΑΣ, ΣΕΛΟΝΤΑ και ΔΙΑΣ  έβγαλε ανακοίνωση που τονίζει ότι «το να προχωρήσει ο κλάδος σε αναδιάρθρωση δια ενδεχομένης ταυτόχρονης τριπλής συγχώνευσης μεταξύ των μεγαλύτερων εταιριών , πιθανώς εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους , ενώ δεν θα πρέπει να θεωρείται αυτοδικαίως πανάκεια».
Να πούμε εδώ ότι ο ΝΗΡΕΑΣ είναι η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία στις ιχθυοκαλλιέργειες με μεγαλομέτοχο τον Αριστείδη Μπελέ και έχει σημαντικό φάσμα των δραστηριοτήτων της στη Δωρίδα.
Ο Γεωργιανός μεγαλοεπιχειρηματίας που έχει σπουδάσει βιοχημεία ήταν επικεφαλής από  το 1985 του εργαστηρίου μοριακής γενετικής και ζωικών κυττάρων της Σοβιετικής Ακαδημίας Επιστημών.
Μέχρι τώρα ο Γεωργιανός έχει επενδύσει στην ελληνική αγορά ιχθυοκαλλιεργειών ένα ποσόν 30 εκατομ ΕΥΡΩ ,ενώ ο ετήσιος τζίρος συνολικά των ελληνικών ιχθυοκαλλιεργητικών μονάδων ξεπερνούν τα 500 εκατομ. ΕΥΡΩ . 

ΕΦΥΓΕ ΣΤΑ 57ΤΟΥ Ο Χ.ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ

Μετά από πολύχρονη μάχη με το καρκίνο έχασε τη ζωή του στα 57του ο Χαράλαμπος  Πανουργιάς από τη Φιλοθέη Δωρίδας.
Εργαζόταν επί 37 χρόνια στη Διεύθυνση Τοπογραφικής Υπηρεσίας της Νομαρχίας Αχαΐας και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους του , που μιλούν για έναν άνθρωπο ξεχωριστό, διακριτικό ,συγκροτημένο και ήρεμο .
Όπως τονίζουν στη Νομαρχία ήταν ένας υπέροχος φίλος που ήξερε πάντα να προσαρμόζεται στις διάφορες περιστάσεις και αντιξοότητες και να  αντιμετωπίζει τα προβλήματα με το χαμόγελο στα χείλη .
Είχε δύο παιδιά τον Γιώργο και την Αμαλία .
Η κηδεία του Χαράλαμπου Πανουργιά θα γίνει σήμερα Πέμπτη στις 1 μ. μ. από τον Άγιο Γεώργιο Φιλοθέης Δωρίδας.

Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010

ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΠΟ ΔΩΡΙΔΑ ΜΕ ΤΗ ΝΤΟΡΑ

Του Περικλή Ν. Λουκόπουλου


Δεκάδες πολίτες και στελέχη από τη Δωρίδα παραβρέθηκαν στην ιδρυτική συγκέντρωση του κόμματος ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ της Ντόρας Μπακογιάννη την περασμένη Κυριακή 21 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Βέβαια ποιοί από αυτούς υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη δεν έγινε γνωστό , γιατί όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε από παρευρισκόμενο στη συγκέντρωση στέλεχος … «είναι πολλοί που …ψάχνονται , αφού κανένα από τα πολιτικά σχήματα που υπάρχουν δεν τους εκφράζουν απόλυτα».

Το σίγουρο είναι ότι τα στελέχη αυτά δεν προέρχονται μόνο από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας και το ΛΑΟΣ , αλλά από τον ευρύτερο κεντρώο χώρο, ακόμα και από το ΠΑΣΟΚ.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι την ιδρυτική διακήρυξη υπέγραψαν οι :

Ανδρέας Ευσταθίου , από το Καστράκι ,νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Δωρίδας με την παράταξη ΔΩΡΙΔΑ για ΟΛΟΥΣ του Γ.Καπεντζώνη.
 Γιώργος Καραχάλιος, από Γλυφάδα , νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Δωρίδας με την παράταξη ΔΩΡΙΔΑ-ΝΕΑ ΠΝΟΗ του Τάσου Παγώνη και
Τζένη Αυγουστινάτου-Τσιπλάκη,από το Ευπάλιο, νεοεκλεγείσα τοπικός σύμβουλος Ευπαλίου με την ΔΩΡΙΔΑ για ΟΛΟΥΣ.

Μεταξύ του τεράστιου πλήθους των 5000 και πλέον πολιτών που παραβρέθηκαν στην ιδρυτική συγκέντρωση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, διακρίναμε και σειρά άλλων Δωριέων όπως τους Δημήτρη Καλαντζή πρώην Αρχηγό Πυροσβεστικής, Γιάννη Λυμπέρη Νομαρχιακό Σύμβουλο Φωκίδας, Γιώργο Κωσταρά παλαιό συνεργάτη του Ν.Γκελεστάθη, Χάρη Μπάστα πρόεδρο Σχολικών Φυλάκων Ελλάδος , Γιάννη Συλλάνταβο εκδότη-επιχειρηματία, Δημήτρη Τσούση κ.ά

Αξιοσημείωτο είναι ότι παραβρέθηκαν επίσης πολλά περισσότερα στελέχη από το Δήμο Δελφών , που είχαν και θεσμικές θέσεις στο κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας στη Φωκίδα.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ , όπως περιγράφεται και στην ιδρυτική της διακήρυξη , απευθύνεται σε αγανακτισμένους πολίτες που είναι ανοιχτοί σε νέες ιδέες, προκρίνουν την «συμμετοχή από τον αναχωρητισμό», στους πολίτες που θέλουν να μετατρέψουν τη σημερινή τους αγανάκτηση και αδυναμία σε δύναμη σαρωτικής αλλαγής.

Οι ιδρυτές του τοποθετούν το νέο κόμμα στο κεντρώο χώρο , με ευρωπαϊκό προσανατολισμό και φιλελεύθερο χαρακτήρα.

Το νέο «κίνημα» της Δημοκρατικής Συμμαχίας, όπως θέλουν να το αποκαλούν οι ιδρυτές τους, έχει έμβλημα την ελιά και χρώματα μπλε και πορτοκαλί. Η ελιά , ως σύμβουλο γονιμότητας, αντοχής διάρκειας, ειρήνης, σοφίας και νίκης.

Συμβολική είναι και η επιλογή των χρωμάτων όπως δήλωναν στελέχη της Ντόρας .Το μπλε συμβολίζει τη σταθερότητα, την εμπιστοσύνη, την ελευθερία και την αλήθεια , που αποτελούν θεμελιώδεις αρχές του νέου κινήματος , ενώ το πορτοκαλί , τη συνεργασία την ισορροπία, την κοινωνικότητα και την αισιοδοξία.

Όπως ανακοινώθηκε το ιδρυτικό συνέδριο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ θα γίνει τον Μάρτιο του 2011,ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθούν οι δομές και η μορφή οργάνωσης του νέου κόμματος.

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ηγετική θέση στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΉ ΣΥΜΜΑΧΙΑ οργανωτικά στη Δωρίδα , θα έχει ο Ανδρέας Ευσταθίου.

ΣΚΟΝΤΑΨΕ Η ΙΤΕΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗ...ΚΙΡΡΑ ΠΡΟΕΛΑΣΗ ΔΙΑΓΟΡΑ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ

Στο πρωτάθλημα Α΄Κατηγορίας Φωκίδας

Του Τάσου Ν. Τσόλκα
Σκόνταψε ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ στη 5η αγωνιστική φέρνοντας ισοπαλία 0-0 με τον 
γείτονά του ουραγό ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΙΡΡΑΣ. Ήταν ένα τοπικό ντέρμπι με αψιμαχίες , ένταση, ξύλο , αντεγκλήσεις και 2 αποβολές.
Αντίθετα ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ κέρδισε 2-0 εκτός έδρας τον ΑΜΦΙΣΑΪΚΟ και οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος.
Δεύτερη συνεχόμενη νίκη και μάλιστα εκτός έδρας με 2-1 πέτυχε ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΕΥΠΑΛΙΟΥ επί του ΚΡΙΣΣΑΙΟΥ ΧΡΙΣΣΟΥ  που φαίνεται να βρίσκει τα πατήματα του.
Σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 1-0 πέτυχε και η ΓΛΥΦΑΔΑ  επί της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΒΟΥΝΙΧΩΡΑΣ , ενώ ο ΑΕΤΟΣ ΔΙΔΩΡΙΚΟΥ  συνέχισε τις καλές του εμφανίσεις επικρατώντας με 3-1 του ΗΣΑΪΑ ΔΕΣΦΙΝΑΣ .
Τέλος η ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ έχασε εκτός έδρας με 2-1 από τον ΚEΧΑΓΙΑ ΠΡΟΣΗΛΙΟΥ.
Στο μεταξύ ξεκίνησε αυτή την Κυριακή και το πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας Φωκίδας , με την συμμετοχή 7 ομάδων , από τις οποίες οι 3 είναι από την Δωρίδα. Ρεπό είχε ο ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ.
Ολα τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες έχουν ως εξής :

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΒΟΥΝΙΧΩΡΑΣ -  ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ      0-1
Α.Σ.ΑΜΦΙΣΑΪΚΟΣ  -  ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ      0-2
ΚΕΧΑΓΙΑΣ ΠΡΟΣΗΛΙΟΥ  -  ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ     2-1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ      0-0
ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ - ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ     3-1
ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ     1-2

                                 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (5η αγων.) - Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ                                           
                                                              ΒΑΘΜΟΙ        ΓΚΟΛ
  1.ΔΙΑΓΟΡΑΣ  ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ           13              15-1
  2.ΤΟΛΟΦΩΝΑ  ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ         10              10-3
  3.ΑΕΤΟΣ  ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ                   10              11-7
  4.ΚΕΧΑΓΙΑΣ  ΠΡΟΣΗΛΙΟΥ               10                 8-5
  5.ΑΣΤΕΡΑΣ  ΙΤΕΑΣ                               7               15-1
  6.ΕΝΩΣΗ  ΓΛΥΦΑΔΑΣ                       7               7-14
  7.ΗΣΑΪΑΣ  ΔΕΣΦΙΝΑΣ                         6                7-8
  8.ΑΠΟΛΛΩΝ  ΕΥΠΑΛΙΟΥ                 4              10-13
  9.ΑMΦΙΣΑΪΚΟΣ                                      4                 5-7
10.ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ  ΒΟΥΝΙΧΩΡΑΣ     3                1-12
11.ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ  ΧΡΙΣΣΟΥ             2             5-11
12.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  ΚΙΡΡΑΣ          1             2-10
                 
                   Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ - 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΠΟ ΚΟΥΜΑΡΟΣ - ΜΥΩΝΙΑ ΑΓΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΣ     0-1
ΑΚΑΔΗΜΙΑ΄94 ΑΜΦΙΣΣΑΣ - ΦΩΚΙΔΑ 2000 ΙΤΕΑΣ     0-4
ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ    4-1
                                  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
                                                      ΒΑΘΜΟΙ    ΓΚΟΛ
1.ΦΩΚΙΔΑ 2000 ΙΤΕΑΣ                     3          4-0                                                   2.ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ             3          4-1                                              3.ΜΥΩΝΙΑ ΑΓΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΣ          3          1-0                                                 4.ΑΠΟ ΚΟΥΜΑΡΟΣ                          0          0-1                                          5.ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ   0          1-4                              6.ΑΚΑΔΗΜΙΑ΄94 ΑΜΦΙΣΣΑΣ           0          0-4                                        7.ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ                 -             -