Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010

Σε τι δεσμεύτηκαν οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες για τη Δωρίδα

Του Παύλου Δωριάδη


Εκτός από τις δημοτικές εκλογές την προσεχή Κυριακή έχουμε και τις περιφερειακές για την ανάδειξη του Περιφερειάρχη, του Αντιπεριφερειάρχη (που θα αντικαταστήσει τον Νομάρχη) και τους περιφερειακούς Συμβούλους. Είναι ένας νέος θεσμός, που καθιερώνεται για πρώτη φορά και πρωτοδοκιμάζεται , με αρκετές αρμοδιότητες που παίρνει από την κεντρική εξουσία, στο βαθμό που να χαρακτηρίζουν τους Περιφερειάρχες ¨τοπικούς Πρωθυπουργούς¨.
Η Δωρίδα και γενικότερα η Φωκίδα ανήκουν στην περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδος, όπου διεκδικούν την ψήφο των πολιτών 6 συνδυασμοί με υποψήφιους Περιφερειάρχες και Αντιπεριφερειάρχες τους παρακάτω. Σε παρένθεση από ποια κόμματα στηρίζονται .
1. Περγαντάς Κλέαρχος ( ΠΑΣΟΚ )  υποψ.αντιπερ.Φωκίδας   Γαζή Γιώτα
2. Χειμάρας Θανάσης ( Νέα Δημοκρατία)  υποψ. αντιπερ.Φωκίδας  Παπαθανασίου Κώστας
3. Μαρίνος Γιώργος ( ΚΚΕ )  υποψ.αντιπ.Φωκίδας   Παναγής Γιάννης
4. Παπανδρέου Νίκος ( ΛΑΟΣ )  υποψ.Αντιπερ.Φωκίδας  Αντωνίου Ευαγγελία
5. Σπανούδη Δέσποινα (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΉ ΑΡΙΣΤΕΡΑ - ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ - συνιστώσες    ΣΥΡΙΖΑ) υποψ.αντιπερ.Φωκίδας   Τσιάμης Αποστόλης
6. Στουπής Νίκος ( ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ)  υποψ.αντιπερ.Φωκίδας  Σεργουνιώτης Χρήστος

Είναι σίγουρο, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει, ότι κανένας συνδυασμός δεν πρόκειται να εξασφαλίσει το 50% συν 1 από την πρώτη Κυριακή.
Έτσι οδηγούμαστε σε δεύτερο γύρο την επόμενη Κυριακή μεταξύ των δύο πρώτων, που θα είναι οι συνδυασμοί των Περγαντά και Χειμάρα , χωρίς να μπορεί να προβλεφθεί ποιος θα είναι ο πρώτος και ποιος ο δεύτερος.
Είναι επίσης βέβαιο όμως, σύμφωνα πάντα με τις δημοσκοπήσεις, ότι και οι δύο θα πάρουν στο πρώτο γύρο σε σύγκριση με τις περσινές βουλευτικές εκλογές, αρκετά χαμηλότερο ποσοστό από αυτό πού πήραν τα δύο μεγάλα κόμματα που εκπροσωπούν.
Έτσι οι τέσσερις άλλοι συνδυασμοί θα έχουν ανεβασμένα ποσοστά σε σύγκριση με τα ποσοστά των κομμάτων που εκπροσωπούν, κερδίζοντας ψήφους διαμαρτυρίας, αντιμνημονίου και αγανάκτησης προς τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας.
Ο γενικός αυτός κανόνας της Στερεάς Ελλάδος θα ισχύσει και για τη Δωρίδα. Ειδικότερα στη περιοχή του Δήμου Ευπαλίου πολλοί είναι οι πολίτες που την πρώτη Κυριακή θα ψηφίσουν τον συνδυασμό (ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ) της Δέσποινας Σπανούδη, που στηρίζεται και από το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, για να του ανταποδώσουν ένα ευχαριστώ στη μεγάλη στήριξη που είχαν απ΄ αυτόν την περασμένη άνοιξη στη Βουλή, με το περίφημο θέμα της έδρας του Δήμου.
Αφού λοιπόν είναι βέβαιο ότι ένας εκ των Περγαντά ή Χειμάρα θα είναι ο αυριανός Περιφερειάρχης, ας δούμε ποιες δεσμεύσεις ανέλαβαν απέναντι στους πολίτες της Φωκίδας και φυσικά της Δωρίδας.

ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ

Ο Κλέαρχος Περγαντάς ανακοίνωσε και δεσμεύτηκε :
- Στην ολοκλήρωση των μελετών και στην κατασκευή του οδικού άξονα Αντίρριο – Ιτέα – Άμφισσα και μέσω Μπράλλου, Θερμοπύλες. Ένας διανομαρχιακός και διαπεριφερειακός οδικός άξονας, που θα συνδέει τον ΠΑΘΕ με την Ιονία Οδό και θα είναι οριζόντια υποδομή ανάπτυξης για όλες τις παραγωγικές δραστηριότητες του τόπου.
- Ολοκλήρωση του δρόμου Άμφισσας –Λιδορικίου. Ένα έργο σημαντικό για τον τόπο, ένα έργο γνώριμο από τη θητεία μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ένα έργο με δυσκολίες. Ένα έργο που ξεκίνησε, θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί.
- Βελτίωση του οδικού δικτύου πρόσβασης προς τον Παρνασσό, για να αξιοποιηθεί άλλη μια πολύ σημαντική αναπτυξιακή δυνατότητα του τόπου.
- Βελτίωση των δρόμων από τη Γραβιά στη Βοιωτία, από το Λιδορίκι στο Ευπάλιο, από την Ιτέα προς Δεσφίνα και Λιβαδειά και ευρύτερα, του επαρχιακού οδικού δικτύου της Φωκίδας.
- Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών στην παραλιακή ζώνη (όπως Κίρρα – Ιτέα, Ερατεινή – Τολοφώνας, Γαλαξίδι), στις πόλεις (όπως στην Άμφισσα) και στη ζώνη περιμετρικά της λίμνης του Μόρνου. Ειδικά για την περιοχή της λίμνης, υπάρχει ήδη η πρόβλεψη χρηματοδότησης από το Ταμείο Συνοχής. Αυτή η δυνατότητα πρέπει και μπορεί άμεσα να γίνει πραγματικότητα κυρίως για το Λιδορίκι και την ευρύτερη περιοχή.
- Αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων από τις μεταλλευτικές κι εξορυκτικές δραστηριότητες στη Γκιώνα, μέσα από την οριοθέτησή τους, τον έλεγχό τους και την αποκατάσταση του τοπίου.
- Αξιοποίηση, ανάδειξη και ενίσχυση της επισκεψιμότητας στα ιστορικά, θρησκευτικά, πολιτιστικά μνημεία του τόπου και σε περιοχές φυσικού κάλλους, που είναι ανεξάντλητες εδώ στη Φωκίδα. Έχει ήδη αναδειχθεί η ανάγκη επανοριοθέτησης του προνομιακού χώρου των Δελφών, παρέμβαση που θα συμβάλει στην προστασία του τοπίου και θα αναπροσαρμόσει τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής.
- Τουριστική αξιοποίηση της λίμνης των Μόρνου, μέσα από ένα πλήρες πλέγμα υποδομών και υπηρεσιών, που θα καταστήσουν την περιοχή πόλο έλξης επισκεπτών.
- Ανάδειξη της Δωρίδας σε κέντρο για αθλητικό, φυσιολατρικό, πολιτιστικό, ορεινό τουρισμό. Οι ορεινοί όγκοι, επιβάλλεται και είναι κατεύθυνσή μας, να αναδειχθούν σε ενιαίο θεματικό και περιβαλλοντικό πάρκο.
- Αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης, με έργα ανάπλασης, αγκυροβολίων (όπως στα Τριζόνια), μαρινών και εν γένει υπηρεσιών για τους επισκέπτες.
- Αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και της ποιότητας ζωής με τη στελέχωση, εξοπλισμό και αναβάθμιση των υπηρεσιών στο Νοσοκομείο της Άμφισσας, στο Κέντρο Υγείας Λιδορικίου, στο Γαλαξίδι.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΑΡΑΣ

Το πρόγραμμά μας για τον Νομό Φωκίδας, περιλαμβάνει:
• Την Ανάπτυξη και ολοκλήρωση των μεγάλων μεταφορικών υποδομών.
• Την Προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων.
• Την Ενίσχυση του τουρισμού.
• Την Προώθηση εξαγωγών σε βασικά ονομαστά προϊόντα όπως είναι η ελιά.
• Την Ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργασιών με φορείς από τα Βαλκάνια και την Ιταλία, με κύριο άξονα το λιμάνι της Ιτέας
• Την Ενίσχυση Υποδομών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
• Την Ανάπτυξη των Ορεινών & Αγροτικών Περιοχών
Συγκεκριμένα:
Η κατασκευή των μεγάλων οδικών αξόνων της Φωκίδας, αποτελεί άμεση προτεραιότητα για το Συνδυασμό μας. Το διανομαρχιακό έργο του Οδικού Άξονα «Θερμοπύλες – Ιτέα – Αντίρριο» θα φέρει τη Φωκίδα κοντά στα μεγάλα αστικά κέντρα της Κεντρικής Ελλάδας.
Το πάγιο αίτημα των κατοίκων της Άμφισσας και των όμορων δήμων, για άμεση οδική σύνδεση με το Χιονοδρομικό Κέντρο του Παρνασσού, θα προωθηθεί ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και η κατασκευή του, με φροντίδα της Περιφέρειας.
Το χρονίζον θέμα της άρδευσης του Ελαιώνα της Άμφισσας, έχει πλέον μπει στη τελική ευθεία του, μετά από πολλές προσπάθειες ετών, δεσμευόμαστε επιτέλους να υλοποιηθεί, ώστε να καταστεί ο Ελαιώνας της ‘Άμφισσας, πυλώνας ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή.
Είναι γνωστές οι προσπάθειες του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας του Κώστα Παπαθανασίου, στην κατεύθυνση του σχεδιασμού και της υλοποίησης, ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ανάπτυξης για το Νομό Φωκίδας, το Πρόγραμμα ΠΑΝΦΩΚΙΣ, ύψους 120 εκατ. Ευρώ από Εθνικούς Πόρους. Θυμίζω ότι το πρόγραμμα προέβλεπε, την ίδρυση και λειτουργία σύγχρονου Συνεδριακού κέντρου στην περιοχή της Άμφισσας, μέσω της διαδικασίας των Σ.Δ.Ι.Τ. Είναι έργο πνοής, του οποίου η υλοποίηση αποτελεί προτεραιότητα για μας.
Η Ιτέα, έχει τις δυνατότητες και αποτελεί για μας σημαντική πύλη εισόδου στη Στερεά Ελλάδα, από τον Κορινθιακό, και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να λειτουργήσει η μαρίνα της Ιτέας.
Όλοι γνωρίζουμε το βαλτωμένο έργο του Τ.Ε.Ι. της Άμφισσας. Δεσμεύομαι προσωπικά, για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος της κατασκευής του, που τόσο έχει ταλαιπωρήσει και την τοπική κοινωνία, αλλά και την ακαδημαϊκή κοινότητα, (καθηγητές και σπουδαστές).

Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010

"Βομβαρδισμός"...ομιλιών στη Δωρίδα !

Του Παύλου Δωριάδη


Χτύπησε καμπανάκι για τον τελευταίο γύρο πριν τον τερματισμό της Κυριακής που θα μιλήσουν οι κάλπες για την ανάδειξη του νικητή των δημοτικών εκλογών.

Οι επικεφαλείς των τριών συνδυασμών , υποψήφιοι Δήμαρχοι , από χθες βράδυ ξεκίνησαν τις ομιλίες τους στα τρία μεγαλύτερα αστικά κέντρα του Δήμου Δωρίδας , το Λιδωρίκι , το Ευπάλιο και την Ερατεινή.

Ειδικότερα ο Τάσος Παγώνης μίλησε στην πρωτεύουσα του Δήμου το Λιδωρίκι , ο Γιώργος Καπεντζώνης στην Ερατεινή και ο Χρήστος Τριανταφύλλου στο Ευπάλιο , αναπτύσσοντας τις θέσεις τους , το πρόγραμμά τους και τις προτάσεις τους για την αυριανή μέρα του Δήμου.

Η συμμετοχή των πολιτών ήταν ικανοποιητική σύμφωνα με τα πλάνα που είχαν σχεδιάσει τα επιτελεία και των τριών συνδυασμών.

Παράλληλα από το πρωί μέχρι το βράδυ , που είναι οι κεντρικές ομιλίες , οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τα επιτελεία τους συνεχίζουν τις επισκέψεις σε διάφορα χωριά , ενώ όλο και περισσότερο πληθαίνουν οι επισκέψεις πολιτών στα εκλογικά γραφεία , ζητώντας διάφορες πληροφορίες και … ψηφοδέλτια. Ταυτόχρονα ανταλλάσουν απόψεις και προγνωστικά, με άλλους συμπολίτες τους και υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους των συνδυασμών.

Το βέβαιο είναι ότι ο προεκλογικός αγώνας σε γενικές γραμμές εξελίσσεται ομαλά , εκτός από κάποια μεμονωμένα περιστατικά παρεμβάσεων , έτσι για να μας θυμίζουν λίγο το παρελθόν, που καταλήγουν όμως να τα αντιμετωπίζουν οι πολίτες ως …γραφικά και αρκετή δόση ειρωνείας !

Σήμερα Πέμπτη βράδυ στις 7 , ο Τάσος Παγώνης θα μιλήσει στην Ερατεινή , ο Γιώργος Καπεντζώνης στο Ευπάλιο και ο Χρήστος Τριανταφύλου στο Λιδωρίκι .

Αύριο Παρασκευή την ίδια ώρα, τελευταία ημέρα των ομιλιών , ο Τάσος Παγώνης θα μιλήσει στο Ευπάλιο , ο Γιώργος Καπεντζώνης στο Λιδωρίκι και ο Χρήστος Τριανταφύλλου στην Ερατεινή.

Το προεκλογικό πάζλ ¨γαρνίρεται¨ και με τις απαραίτητες δηλώσεις και συνεντεύξεις των τριών υποψηφίων σε τοπικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και τις τοπικές εφημερίδες.

Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010

Γ.ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗΣ : ΤΕΡΜΑ ΣΤΟ ΣΑΠΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

Τους πρώτους στόχους προσδιόρισε σε ομιλία του στην Αθήνα


Του Περικλή Ν. Λουκόπουλου

Από την επομένη των εκλογών σταματά το σάπιο καθεστώς της αδιαφάνειας , που δυστυχώς μέχρι σήμερα διατρέχει τη Δωρίδα . Έχουμε υποχρέωση και εντολή από τους πολίτες να χτυπήσουμε αυτό το σύστημα στη καρδιά του, που είναι η πηγή του κακού για τον τόπο μας ,τόνισε με έμφαση στην ομιλία του ο Γιώργος Καπεντζώνης απόψε σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας , που απεύθυνε προς ετεροδημότες Δωριείς στην Αθήνα και τον Πειραιά .

Πέρασαν πολλές τετραετίες , είπε ο Καπεντζώνης , κι όμως είναι ατέλειωτα τα «δεν» για τη Δωρίδα.

Δεν έγιναν βασικές υποδομές , για στήριξη της ανάπτυξης και εξυπηρέτησης των πολιτών .
Δεν βελτιώθηκαν οι βασικοί οδικοί άξονες και παραμένουν ίδιοι όπως έγιναν στις δεκαετίες του ΄30  του ΄50 και του ΄60.
Δεν έχουμε στοιχειώδες επαρχιακό δίκτυο για όλα τα χωριά μας
Δεν έγινε καμία εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού .
Δεν έχουμε δυστυχώς υδρευτικά δίκτυα σε αρκετά χωριά
Δεν έχουμε δημιουργήσει αθλητικές υποδομές για τη νεολαία μας .
Δεν ολοκληρώθηκαν λιμενικές υποδομές σε μαρίνες και καταφύγια για στήριξη του θαλάσσιου τουρισμού μας .
Δεν έχουμε τους στοιχειώδεις μηχανισμούς μέριμνας και εξυπηρέτησης ατόμων της τρίτης ηλικίας.
Δεν απορροφήθηκαν πολλά κονδύλια από διάφορα προγράμματα .
Δεν υπήρξαν προγράμματα άρσης απομόνωσης ορεινών χωριών .
Δεν έγινε ο καθοριστικής σημασίας περιμετρικός της λίμνης του Μόρνου βιολογικός αγωγός που θα άρει τον περιορισμό των 1500 μέτρων κάθε επένδυσης γύρω από την λίμνη.
Δεν έγινε κανένα μεγάλο έργο στη Δωρίδα όπως αυτό της ¨γέφυρας στενού ¨στη λίμνη , για να βγουν από την απομόνωση πάρα πολλά χωριά του ορεινού όγκου των Βαρδουσίων.
Δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις ώστε να κατασκευάσουν 3 χλμ. δρόμο πρόσβασης σε μια ξενοδοχειακή επένδυση πολλών εκατομμυρίων ΕΥΡΩ πάνω από το Παλαιοξάρι και το Τείχιο που θα δώσει δεκάδες νέες θέσεις εργασίας στη περιοχή και τρομερή ανάπτυξη στα γύρω χωριά .
Κανείς δεν λέει , είπε ο Καπεντζώνης, πως όλα αυτά και άλλα πολλά που δεν έγιναν για τετραετίες μπορούν να γίνουν σε ένα και δύο χρόνια αμέσως .
Γιατί πάνω απ όλα, εκτος της βούλησης και της ικανότητας, χρειάζονται πάρα πολλά χρήματα και βρισκόμαστε ως χώρα σε μια πάρα πολύ άσχημη οικονομική συγκυρία .
Όμως εμείς είπε θα εξοικονομήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μας ,που όλοι έχετε στα χέρια σας , μέσα από δύο πηγές:

* Την καλύτερη διαχείριση των κονδυλίων και όχι τεμαχίζοντάς τα σε εκατοντάδες μικρά έργα για απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους .Είχαμε περιπτώσεις είπε, όπου 280 έργα ανατέθηκαν σε 2 εργολάβους .

* Άντληση πόρων από διάφορα Ευρωπαϊκά προγράμματα και Ταμεία , μετά από προγραμματισμό , μελέτες και σχεδιασμό , που ετοιμάσαμε με τους άξιους συνεργάτες μου.

Ο Καπεντζώνης ζήτησε από τους 500 και πλέον ετεροδημότες Δωριείς που είχαν κατακλύσει το θέατρο Βρετάνια ,να μη λείψει κανείς από τη καθοριστική για την πορεία της Δωρίδας μάχη των εκλογών της επόμενης Κυριακής .
Έκλεισε την ομιλία του παρουσιάζοντας έναν- έναν τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του που ήταν παρόντες ( 33 από τους 41 ), που όπως τόνισε εκπροσωπούν όλες τις ηλικίες , όλα τα επαγγέλματα και όλες τις πολιτικές και κομματικές αποχρώσεις γι αυτό και είναι ανεξάρτητος .

Να πούμε εδώ ότι από το επιτελείο του Τάσου Παγώνη μας εκφράστηκαν παράπονα γιατί στο χθεσινό μας ρεπορτάζ αναφέραμε ότι οι συγκεντρωθέντες ήταν περισσότεροι από 150 που αναφέραμε .Τους απαντήσαμε και απαντάμε και μέσα από το σημερινό ρεπορτάζ ότι, εκτός των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και των καλεσμένων επισήμων ήταν και «περίπου 150 ετεροδημότες Δωριείς». Το περίπου μπήκε γιατί… ήταν κάτω από 150 τα άτομα και με στοιχεία ! Την δημοσιογραφική μας αξιοπιστία και δεοντολογία, μετά από 35 χρόνια ανιδιοτελούς και αξιοπρεπούς πορείας στο επάγγελμα  και στο ρεπορταζ ,που είναι γνωστή πολύ πέρα από τη Δωρίδα, αλλά και σε όλους τους επιτελείς και επικεφαλείς των τριών συνδυασμών,δεν τη θυσιάζουμε για καμία μικροκοματική και μικροδημοτική σκοπιμότητα.

Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου 2010

Τ.ΠΑΓΩΝΗΣ : ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Τι τόνισε σε ομιλία του στην Αθήνα

Του Περικλή Ν. Λουκόπουλου

Ο Δήμος Δωρίδας , είναι ένας από τους ομορφότερους της Ελλάδας , με μια σειρά πραγματικά πλεονεκτήματα, που πρέπει να τα εκμεταλλευτούμε για το αύριο των παιδιών μας και του τόπου μας , τόνισε με έμφαση ο υποψήφιος Δήμαρχος Τάσος Παγώνης σε ομιλία που έδωσε σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Αθήνα.

Ο Τ.Παγώνης προσδιόρισε τους άξονες και τους στόχους που βάζει ο συνδυασμός του ΔΩΡΙΔΑ-ΝΕΑ ΠΝΟΗ εφ΄ όσον οι πολίτες της Δωρίδας του αναθέσουν τη νέα δημοτική αρχή στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

Είμαστε έτοιμοι , είπε ο υποψήφιος δήμαρχος, με την εμπειρία που έχουμε και την θέληση να δημιουργήσουμε έναν Δήμο ζωντανό , λειτουργικό , με ανάπτυξη ,που να υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τους πολίτες του .

Αυτό θα γίνει ανέφερε με :

* Την δημιουργία νέων υποδομών που λείπουν .

* Τη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη, και τις νέες τεχνολογίες

* Την Ισσόροπη, ανάπτυξη με εκπόνηση μελετών και διαχειριστικών σχεδίων , με τη δημιουργία αναπτυξιακού φορέα .

* Τη δημιουργία συγκοινωνίας , αναγκαία λόγω των μεγάλων αποστάσεων για την επικοινωνία των πολιτών

* Την ουσιαστική αναβάθμιση των υπηρεσιών, για την εξυπηρέτηση των πολιτών

* Σύγχρονες υποδομές για τη νεολαία , στην παιδεία και τον αθλητισμό .

* Την προστασία του περιβάλλοντος και της ομορφιάς του δωρικού τοπίου κ.ά.

Η κρίσιμη στιγμή , είπε ο Τ.Παγώνης , είναι τώρα και ας μη διστάσουμε για να πάμε μπροστά, επιτέθηκε δε κατά του Γ.Καπεντζώνη λέγοντας «ότι εμείς δεν φοράμε τον μανδύα του ανεξάρτητου, αποποιώντας το παρελθόν μας με μάσκες που θα τις κατεβάσουμε μετά τις εκλογές. Αυτοί που είμαστε τώρα , τόνισε , θα είμαστε και μετά τις εκλογές».

Στο τέλος της ομιλίας του , παρουσίασε έναν – έναν τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που ήταν παρόντες ( περίπου 27 από τους 41) και ευχαρίστησε τους πολιτικούς και πολιτευτές που παραβρέθηκαν Νίκο Γκελεστάθη, Απ. Ανδρεουλάκο, Ιωαν. Μπούγα,Ιωαννα Γκελεστάθη, Κ. Κουτσομήχο, τον Δήμαρχο Λιδωρικίου Γ. Κουλούλα ,Ευθ. Αλεξανδρή, τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Κ. Παπαθανασίου, τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Αθήνας Παν. Ευσταθίου.

Ο Τ.Παγώνης τέλος ζήτησε από τους 150 περίπου Δωριείς που παρακολούθησαν την ομιλία του , να δώσουν δυναμικό και μαζικό παρών στις εκλογές , για να φυσήξει νέα πνοή στη Δωρίδα .

Πρωτάθλημα A΄Κατηγ.Φωκίδας- 4η αγων. ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΝΙΧΩΡΑ, ΠΡΟΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΙΤΕΑΣ

Του Τάσου Ν. Τσόλκα


Με την προέλαση του Αστέρας Ιτέας που κέρδισε και τον Αετό Λιδωρικίου με 3 - 1 και το διπλό μέσα στην Δεσφίνα επί του Ησαΐα που έφερε η Αναγέννηση , που ήταν και οι πρώτοι βαθμοί της ομάδας από την Βουνιχώρα, ολοκληρώθηκε η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α΄ κατηγορίας Φωκίδας.

Συνεχίστηκε η καλή πορεία της Τολοφώνα Ερατεινής και του Διαγόρα Πολυδρόσου , ενώ είχαμε και την πρώτη νίκη του Απόλλωνα Ευπαλίου.

Μέχρι στιγμής χωρίς βαθμό παραμένει ο Ολυμπιακός Κίρρας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής έχουν ως εξής :

ΚΕΧΑΓΙΑΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ - ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ      2 - 0
ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ - ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ       3 - 1
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ - ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ      6 - 2
ΗΣΑΙΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΒΟΥΝΙΧΩΡΑΣ      0 - 1
ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ - ΑΜΦΙΣΑΪΚΟΣ       1 - 0
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ      2 – 0

Η βαθμολογία σε 4 αγώνες διαμορφώθηκε ως εξής :

                                                                                                                                                                                  ΒΑΘΜΟΙ                 ΓΚΟΛ

1.ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ                           10          9 - 1
2.ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ                            10        13 - 1
3.ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ                                     7           8 - 6
4.ΚΕΧΑΓΙΑΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ                                    7           6 - 4
5.ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ                                              6         15 - 1
6.ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ                                          6           6 - 5
7.ΑΜΦΙΣΑΪΚΟΣ                                                   4           5 - 5
8.ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ                                       4           6 - 14
9.ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΒΟΥΝΙΧΩΡΑΣ                        3          1 - 11
10.ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ                                    2           4 - 9
11.ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ                               1           8 - 12
12.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ                                 0           2 - 10

Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010

Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Τα επιτελεία φουλάρουν τις μηχανές

Του Παύλου Δωριάδη


Μπήκαμε ήδη στη τελική ευθεία πριν τις εκλογές και τα επιτελεία των συνδυασμών έχουν πάρει…¨ φωτιά¨, σ΄ ένα άγριο κυνηγητό ψήφων από σπίτι σε σπίτι και από χωριό σε χωριό .

Ο Τάσος Παγώνης χθες Σάββατο είχε περιοδεύσει σε Βραΐλα , Μαλανδρίνο , Πεντάπολη και Αμυγδαλιά ενώ για σήμερα Κυριακή έχει προγραμματίσει το πρωί επίσκεψη σε Κλήμα και Καστράκι και απόγευμα Μαλάματα , Μαναγουλη , Μοναστηράκι ,Μαραθιά και Σεργούλα .

Αύριο Δευτέρα 1 Νοεμβρίου ο Παγώνης θα μιλήσει στην Αθήνα στο ξενοδοχείο ΣΤΑΝΛΕΫ στη πλατεία Καραϊσκάκη στις 7 μ. μ.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Καπεντζώνης την Παρασκευή και το Σάββατο είχε περιοδεύσει τα χωριά των Βαρδουσίων Κροκύλειο , Αλεποχώρι , Πενταγιού , Κουπάκι , Κερασιά , Αρτοτίνα κ. ά . ενώ για σήμερα Κυριακή στις 8 μ.μ. έχει προγραμματίσει κεντρική ομιλία στη Γλυφάδα που είναι και η γενέτειρα του .

Την ίδια κινητικότητα έχει και ο Χρήστος Τριανταφύλλου όπου καθημερινά επισκέπτεται 5 και 6 χωριά ενώ έχει προγραμματίσει και τις τρείς κεντρικές ομιλίες του σε Ευπάλιο , Λιδωρίκι και Ερατεινή Τετάρτη , Πέμπτη και Παρασκευή αντίστοιχα .

Στη Πάτρα ,η μόνη ομιλία που έγινε ήταν την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο ΠΑΤΡΑ ΠΑΛΛΑΣ από τον Γιώργο Καπεντζώνη σένα πολυπληθές ακροατήριο Δωριέων που διαβιούν εκεί , όπου τους ανέπτυξε τους βασικούς άξονες του προγράμματός του και τις προτεραιότητες που έχει βάλει από την 1η Ιανουαρίου εφόσον αναλάβει τη Δημοτική αρχή με τους συνεργάτες του , τους οποίους παρουσίασε έναν – έναν μετά το τέλος της ομιλίας του .

Το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου στον τηλεοπτικό σταθμό LEPANΤO της Ναυπάκτου πραγματοποιήθηκε και το περίφημο debate (ντιμπεϊτ) μεταξύ των τριών υποψηφίων όπως συνηθίζεται τις προεκλογικές περιόδους , χωρίς ουσιαστικά να βγει κάτι ουσιαστικό , αφού και οι τρείς απάντησαν στερεότυπα πάνω στις γνωστές θέσεις που έχει ο καθένας και τον τρόπο που βλέπει την Καλλικρατική πορεία της Δωρίδας , με τον Τριανταφύλλου βέβαια , σύμφωνα και με τις θέσεις του κόμματος που εκπροσωπεί να τα βλέπει όλα … «μαύρα κι άραχνα».

Από όλη την συζήτηση εντύπωση έκανε η αναφορά του Καπεντζώνη ότι την τελευταία τετραετία 280 έργα περίπου στο Δήμο Ευπαλίου ανατέθηκαν σε …2 εργολάβους !

Στην Αθήνα ο Καπεντζώνης θα μιλήσει την Τρίτη 2 Νοεμβρίου στις 8 μ.μ. στο θέατρο ΒΡΕΤΑΝΙΑ , Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου στη Πλατεία Συντάγματος.