Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2010

ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΣΤΗ ΔΩΡΙΔΑ διεμήνυσε από το Λιδωρίκι ο Τ.Παγώνης

  ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΟΥΤου Περικλή Ν. Λουκόπουλου

Τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ σε ειδική εκδήλωση στο Λιδωρίκι , ο υποψήφιος Δήμαρχος Δωρίδας Τάσος Παγώνης , παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τους βασικούς άξονες πολιτικής του συνδυασμού του σε σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε στους πολυπληθείς φίλους που παρευρέθηκαν στη συγκέντρωση .
Ο Τ. Παγώνης ,αναλύοντας τους άξονες και τις προοπτικές του για την ανάπτυξη της Δωρίδας τόνισε ότι θα βασισθεί πάνω στο τρίπτυχο Οικονομία, Κοινωνία και Περιβάλλον .
Άμεσοι στόχοι ανέφερε είναι :
* η καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών του νέου Δήμου Δωρίδας , για το καλό όλων των δημοτών
* η ισόρροπη ανάπτυξη και οι υποδομές για όλο το Δήμο .
* η διευκόλυνση και καλυτέρευση της καθημερινότητας του κάθε δημότη .
Ειδικότερα με οδηγό την πείρα και τη γνώση που έχουμε αποκτήσει αυτά τα χρόνια ,ανέφερε, θα προωθήσουμε επιμέρους πολιτικές :
* Στη τουριστική ανάπτυξη της Δωρίδας .
* Στη βελτίωση των υποδομών για στήριξη της αγροτικής και κτηνοτροφικής οικονομίας .
* Στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας .
* Στη δημιουργία δομών κοινωνικών υπηρεσιών υποστήριξης των ηλικιωμένων .
* Στη δημιουργία των απαραίτητων οδικών έργων και συγκοινωνιών για την επικοινωνία των πολιτών , που είναι αναγκαία λόγω των μεγάλων αποστάσεων εντός του Δήμου .
* Να προωθήσουμε την ανάπλαση όλων των κοινοχρήστων χώρων και των παραλιών του Δήμου .
* Να δημιουργήσουμε αθλητικά κέντρα για τη νεολαία μας .
* Να προωθήσουμε τις νέες τεχνολογίες στις υπηρεσίες του Δήμου .
* Να αξιοποιήσουμε τα πολιτιστικά και ιστορικά πλεονεκτήματα του Δήμου και πάρα πολλά ακόμα .
Για να τα πετύχουμε αυτά ,χρειάζεται δουλειά και θέληση , κάτι που το έχουμε δείξει στη μέχρι τώρα πορεία μας , όπου οι τέσσερις δήμοι που συνενώνονται είναι πλεονασματικοί και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε με μια ορθολογιστική διαχείριση .Ο συνδυασμός μας ¨ΔΩΡΙΔΑ-ΝΕΑ ΠΝΟΗ¨ , είπε ο Τάσος Παγώνης , είναι ο συνδυασμός που θα φέρει όντως νέα πνοή στο τόπο μας .
Την εκδήλωση που έγινε σε κατάμεστη αίθουσα τοπικού ξενοδοχείου , προλόγισε ο δήμαρχος Λιδωρικίου Γιώργος Κoυλούλας και παραβρέθηκε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας Κ. Παπαθανασίου. Δεν παραβρέθηκαν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων ,αλλά εστειλαν χαιρετισμό οι δήμαρχοι Βαρδουσίων Βασίλης Νικολέτος και Τολοφώνας Ανδρέας Άνθιμος .
Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι σε κάθε τοπική ενότητα του συνδυασμού ΔΩΡΙΔΑ-ΝΕΑ ΠΝΟΗ που ανακοίνωσε ο Τ. Παγώνης είναι :

ΤΟΠΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΩΝ

ΑλεξόπουλοςΒασίλης
Kολοβού  Γεωργία
Κουρσούμης Κωνσταντίνος
Μπρούμας Γεώργιος
Νικολέτου Μαρία
Παλασκώνης Κώστας
Τριβήλος Επαμεινώνδας


ΤΟΠΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΠΑΛΙΟΥ

Γεραντώνης Χρήστος
Γιαννόπουλος Αντώνης
Καλαντζής Γιώργος
Καραϊνδρος Βαγγέλης
Κατσαρός Χαράλαμπος
Κωσταράς Παναγιώτης
Μπάμπος Νίκος
Παπαναστασίου Τριαντάφυλλος
Πλούμη Μαρία
Σταμάτης Παναγιώτης
Τάγκαλος Ιωάννης
Τρυμπάκη Χρυσούλα
Τσαφαλόπουλος Αλέξανδρος

ΤΟΠΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ

Αλεξόπουλος Παναγιώτης
Ασημακόπουλος Νίκος
Γκιροντή Αικατερίνη
Κάζος Κωνσταντίνος
Καραμπίνης Χρήστος
Κοκμοτός Βασίλειος
Κουτσούμπας Κωνσταντίνος
Κρικέλας Γιάννης
Υφαντής Κώστας

ΤΟΠΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΛΟΦΩΝΑΣ

Γκίκα Χρυσούλα
Γκίκας Χρήστος
Ζωητός Κώστας
Θεοχάρης Δημήτρης
Καραχάλιος Γιώργος
Παπαθανασίου Δημήτριος
Πέτσας Αλέξανδρος


(15.10.10)

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010

ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ

Του Περικλή Ν. Λουκόπουλου


Εκλογές χωρίς εκλογικά κέντρα δεν γίνεται όπως έλεγε κι ένας βετεράνος της πολιτικής .Έτσι οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τα επιτελεία τους, βρήκαν τους χώρους σε Λιδωρίκι , Ερατεινή και Ευπάλιο όπου εγκατέστησαν τα… «στρατηγεία τους» για την δημοτική εκλογική μάχη που ήδη έχει ξεκινήσει .Είναι σε κεντρικά σημεία των τριών πόλεων, έχουν στελεχωθεί από προσωπικό και σιγά- σιγά γεμίζουν και με προεκλογικό υλικό, τα γνωστά φυλλάδια τόσο των συνδυασμών όσο και υποψηφίων δημοτικών συμβούλων .
Ο συνδυασμός ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ του Χρήστου Τριανταφύλλου , όπως μας ενημέρωσαν από το επιτελείο του δεν θα ανοίξει εκλογικά κέντρα-γραφεία , παρά μόνο στη κεντρική πλατεία του Ευπαλίου θα τοποθετήσει ένα ειδικό κιόσκι, όπου θα διατίθεται προεκλογικό υλικό στους ενδιαφερόμενους πολίτες . Υπεύθυνος για τον όλο συντονισμό είναι ο ίδιος ο υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Τριανταφύλλου και μπορεί να επικοινωνούν οι πολίτες μαζί του στο τηλέφωνο 6936698100.
Να πούμε ακόμα ότι ο συνδυασμός ΔΩΡΙΔΑ για ΟΛΟΥΣ του Γιώργου Καπεντζώνη έχει ανοίξει γραφεία και στην Αθήνα .
Οι υπεύθυνοι των εκλογικών κέντρων και τα τηλέφωνά τους, όπως μας τα έδωσαν από τα επιτελεία των δύο συνδυασμών του Παγώνη και του Καπεντζώνη είναι οι εξής :

ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΑΓΩΝΗ

* Λιδωρίκι , υπεύθυνος Καραμπίνης Χρήστος ,τηλ. 6977289430
* Ερατεινή , υπεύθυνος Πέτσας Αλέκος , τηλ. 6947409055
* Ευπάλιο , υπεύθυνος Κατσαρός Χαράλαμπος , τηλ. 6945383072

ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ

* Λιδωρίκι , υπεύθυνος Μπεζαϊτης Γιώργος τηλ.2266022445
* Ερατεινή , υπεύθυνος Φάκος Χαράλαμπος , τηλ.22660.31320
* Ευπάλιο , υπεύθυνος Καπεντζώνης Ηλίας , τηλ.26340.51237
* Αθήνα , Θεμιστοκλέους 23-25 και Ακαδημίας , 2ος οροφος,γρ.7
                  υπεύθυνη Κούσουλα Βασιλική τηλ. 210.3800710, 6944432305

Να υπενθυμίσουμε ακόμα ότι σήμερα Παρασκευή 15 Οκτωβρίου , στις 7 μ. μ. στο Λιδωρίκι , ο υποψήφιος Δήμαρχος Τάσος Παγώνης σε ειδική εκδήλωση θα παρουσιάσει τα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του .
Επίσης ο υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Τριανταφύλλου αύριο Σάββατο 16 Οκτωβρίου στις 8 μ. μ. θα μιλήσει σε πολίτες της Δωρίδας , στο Λιδωρίκι .

(15.10.10)

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010

ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΓΚΑΛΟΠ ΓΙΑ ΔΩΡΙΔΑ

     *ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ*


Του Παύλου Δωριάδη

Λίγες ημέρες πριν κλείσουν οι συνδυασμοί των δημοτικών παρατάξεων στο Δήμο Δωρίδας και η προεκλογική κινητικότητα έχει αρχίσει να ζεσταίνεται .Τα ονόματα των συνδυασμών είναι ,του Παγώνη ¨ΔΩΡΙΔΑ-ΝΕΑ ΠΝΟΗ¨, του Καπεντζώνη ¨ΔΩΡΙΔΑ για ΟΛΟΥΣ¨ και του Τριανταφύλλου¨ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ¨.
Ήδη ο Καπεντζώνης πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους , ενώ πληροφορίες από τα επιτελεία του Παγώνη και Τριανταφύλλου λένε ότι και αυτοί έχουν συμπληρώσει τα ονόματα .
Έτσι μέσα στις επόμενες ημέρες μέχρι 17 Οκτωβρίου που λήγει η προθεσμία κατάθεσης των συνδυασμών, οι επικεφαλείς υποψήφιοι Δήμαρχοι με τα επιτελεία τους, θα αναλωθούν για να στελεχώσουν τα τοπικά συμβούλια , με τους υποψήφιους των χωριών .
Στο μεταξύ την περασμένη εβδομάδα έτρεχε ένα περίεργο γκάλοπ στη Δωρίδα από την εταιρία ΚΑΠΑ Research. Και το βαφτίζουμε περίεργο γιατί κυρίως αφορούσε το εσωτερικό μέτωπο της παράταξης Παγώνη και δεν έγινε ισομερώς και αναλογικά σε όλο το εύρος του Δήμου Δωρίδας .
Συγκεκριμένα το γκάλοπ ήταν τηλεφωνικό από το παράρτημα της ΚΑΠΑ Research στη Πάτρα , και δεν είναι ξεκάθαρο από ποιόν είχε παραγγελθεί , αλλά συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν παράγοντα της νεοφιλελεύθερης συντηρητικής παράταξης του Δήμου Ευπαλίου
Ο κύριος όγκος των τηλεφωνημάτων κατευθύνθηκε προς πολίτες των χωριών του Δήμου Ευπαλίου , λίγα λιγότερα προς τους Δήμους Λιδωρικίου και Τολοφώνας και σχεδόν καθόλου προς τον Δήμο Βαρδουσίων .
Βασικά δύο ήταν τα ερωτήματα που ζητούσε η εταιρεία να απαντηθούν από τους ερωτούμενους πολίτες .
Πρώτο , ποιόν υποψήφιο δήμαρχο θα στηρίξουν στις εκλογές του Νοεμβρίου μεταξύ Παγώνη , Καπεντζώνη και Τριανταφύλλου .
Δεύτερο , αν γνωρίζουν πολύ , λίγο ή καθόλου κάποιον από τους πέντε πιθανούς υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους , Καραμπίνη Χρήστο(Δήμο Λιδωρικίου) , Καραϊνδρο Ευάγγελο (Δήμο Ευπαλίου), Κατσαρό Χαράλαμπο (Δήμο Ευπαλίου), Παπαθανασίου Δημήτριο(Δήμο Τολοφώνας) και Τσακούμη Αλέξανδρο (Δήμο Ευπαλίου), ζητώντας δηλαδή να δουν τον βαθμό αναγνωρισιμότητας τους .
Επίσημα στοιχεία, ούτε από την εταιρεία βέβαια δόθηκαν ούτε από αυτόν που παρήγγειλε το γκάλοπ .
Εμείς καταφέραμε να έχουμε τα αποτελέσματα σε γενική προσέγγιση όπως χαρακτηριστικά μας ειπώθηκε , χωρίς να επιβεβαιώνονται από κάποια πλευρά επίσημα και τα οποία έχουν ως εξής :
Στο πρώτο ερώτημα

35%    Καπεντζώνης                                                                                                                                                 
30%   Παγώνης
  
7%   Τριανταφύλλου

16%   δεν ξέρω ,δεν απαντώ , δεν αποφάσισα

12%   λευκό , άκυρο, άλλο κλπ .

Στο δεύτερο ερώτημα ,του βαθμού αναγνωρισιμότητας οι απαντήσεις έδειξαν να προηγείται ο Καραϊνδρος Ευάγγελος με θετικές απαντήσεις γύρω στο 75% και ακολουθούν κατά σειρά με 6-10% διαφορά ο ένας από τον άλλον οι Κατσαρός Χαράλαμπος, Καραμπίνης Χρήστος , Τσακούμης Αλέξανδρος και Παπαθανασίου Δημήτριος.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η δημοσκόπηση έγινε με τηλεφωνήματα σε 1000 πολίτες .
Πρέπει να επισημάνουμε εδώ ότι το γκάλοπ αυτό δεν μπορεί να έχει μεγάλη πιστότητα γιατί , εκτός όλων των άλλων που αναφέραμε, όπως είναι γνωστό οι μισοί σχεδόν από τους ψηφοφόρους της Δωρίδας διαμένουν σε Αθήνα , Πάτρα , Πειραιά και άλλες πόλεις , ενώ όπως επισημάναμε ο κύριος όγκος των τηλεφωνημάτων έγινε σε πολίτες του Δήμου Ευπαλίου .

(13.10.10)

Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Του Περικλή Ν. Λουκόπουλου


Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων , συγκεντρώσεων και ομιλιών έχουν ήδη καταρτίσει οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Δωρίδας με τα επιτελεία τους για το εναπομείναν χρονικό διάστημα μέχρι στις εκλογές .

Και οι τρείς θα κάνουν από μία κεντρική συγκέντρωση την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές σε Λιδωρίκι , Ευπάλιο και Ερατεινή με ημερομηνίες που θα επιδιωχθεί να συναποφασίσουν τα επιτελεία των συνδυασμών μετά την 18η Οκτωβρίου, που είναι η τελευταία ημέρα σύμφωνα με το Νόμο κατάθεσης των συνδυασμών στο Πρωτοδικείο .

Ο ΤΑΣΟΣ ΠΑΓΩΝΗΣ

Ο Τάσος Παγώνης σε ειδική εκδήλωση στο Λιδωρίκι την προσεχή Παρασκευή το βράδυ 15 Οκτωβρίου θα παρουσιάσει τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του, κάνοντας ουσιαστικά την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας, με σύντομη ομιλία που θα απευθύνει στους παρευρισκόμενους πολίτες .

Ομιλία θα κάνει και σε συγκέντρωση Δωριέων στην Αθήνα στο ξενοδοχείο ΣΤΑΝΛΕΫ στη πλατεία Καραϊσκάκη, που θα αποφασισθεί μέσα στις επόμενες ημέρες αν θα γίνει τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου ή τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου .Μόλις οριστικοποιηθεί η ημερομηνία το DORIDA NEWS θα σας ενημερώσει .

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗΣ

Ο Γιώργος Καπεντζώνης θα μιλήσει την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου στις 7,30 μ.μ. στο ξενοδοχείο ΠΑΤΡΑ ΠΑΛΛΑΣ στο λιμάνι της Πάτρας .

Επίσης θα μιλήσει στην Αθήνα την Τρίτη 2 Νοεμβρίου στις 8μ.μ. στο θέατρο BΡΕΤΑΝΙΑ, Πανεπιστημίου 7  στη πλατεία Συντάγματος.

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Ο Χρήστος Τριανταφύλλου πραγματοποίησε ήδη την πρώτη συγκέντρωση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, υποψηφίων συμβούλων τοπικών συμβουλίων και άλλων στελεχών του συνδυασμού του το προηγούμενο Σάββατο 2 Οκτωβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ευπαλίου. Επίσης πραγματοποίησε και την πρώτη του ανοιχτή συγκέντρωση στην Ερατεινή το περασμένο Σάββατο 9 Οκτωβρίου .

Η επόμενη συγκέντρωση που διοργανώνει θα είναι στο Λιδωρίκι το επόμενο Σάββατο 16 Οκτωβρίου , το βράδυ .

Από τη προσεχή Δευτέρα ο Τριανταφύλλου θα έχει καθημερινό πρόγραμμα επισκέψεων σε όλα τα χωριά της Δωρίδας .

Όπως μας αναφέρθηκε από το επιτελείο του Τριανταφύλλου, έχει ζητήσει από τον τηλεοπτικό σταθμό LEPANΤO TV της Ναυπάκτου, να υπάρξει ντιμπεϊτ των τριών υποψηφίων ,αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση .

(12.10.10)

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010

ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΦΩΚΙΔΑΣ

Ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας Φωκίδας περιόδου 2010 – 2011, όπου συμμετέχουν τέσσερες ομάδες από τον Δήμο Δωρίδας .


Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής :

ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ …………………………    4 - 0

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ – ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΥΣΣΟΥ………………… 3 - 0

ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ – ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ ………………………………. 2 - 0

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΒΟΥΝΙΧΩΡΑΣ – ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ………....0 - 2

ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ – ΚΕΧΑΓΙΑΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ…………………………. 2 - 0

ΓΛΥΦΑΔΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ …………………………………..2 – 1

(11.10.10)

Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2010

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Τι πρέπει να ξέρουμε


Του Κώστα Αντωνόπουλου
Οικονομολόγου


Οι εκλογές πλησιάζουν και οι πολίτες του Δήμου μας πρέπει να ενημερώνονται όσο το δυνατόν καλύτερα για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος. Για το λόγο αυτό παρουσιάζουμε ορισμένα σημεία της εκλογικής διαδικασίας σύμφωνα με το νέο Νόμο «Καλλικράτης».
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ
Οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών οργάνων διοίκησης των νέων Δήμων θα γίνουν την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010.
Η ψηφοφορία θα αρχίσει την 7η πρωινή και θα λήξει την 7η βραδινή της ίδιας ημέρας
Σε περίπτωση επανάληψης της ψηφοφορίας, αυτή θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010, με ίδια ώρα έναρξης και λήξης.
Στις εκλογές αυτές ψηφίζουμε για την ανάδειξη
Ø             Δημάρχων
Ø             Δημοτικών Συμβούλων
Ø             Συμβούλων Τοπικής Κοινότητας 
Ø             Εκπροσώπου Τοπικής Κοινότητας

ΑΣΚΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ

Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική. Από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται:
·           Οι κάτοικοι του εξωτερικού,
·           Όσοι έχουν υπερβεί το 70ο έτος της ηλικίας τους,
·           Όσοι διαμένουν την ημέρα της ψηφοφορίας σε απόσταση μεγαλύτερη από 200 χιλιόμετρα από το εκλογικό τμήμα όπου ψηφίζουν.
Επίσης, στις εκλογές αυτές οι ετεροδημότες ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα μόνο στο Δήμο, στους εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι, και όχι στον τόπο διαμονής τους.
ΝΕΟΙ ΟΡΙΣΜΟΙ - ΕΝΝΟΙΕΣ
   Δημοτικές Ενότητες – Εκλογικές Περιφέρειες είναι οι σημερινοί Δήμοι Βαρδουσίων, Ευπαλίου, Λιδωρικίου και Τολοφώνος.
Τοπικές Κοινότητες είναι τα σημερινά τοπικά διαμερίσματα των Δήμων που συνενώθηκαν.
Αντιδήμαρχοι, είναι σύμβουλοι της πλειοψηφίας που ορίζει ο Δήμαρχος με θητεία τουλάχιστον δύο ετών για την πρώτη περίοδο 2010 – 2014 και δυόμισι ετών για τις επόμενες περιόδους. Στους Αντιδημάρχους μεταβιβάζει ο Δήμαρχος την άσκηση αρμοδιοτήτων καθ’ ύλη και κατά τόπο. Οι κατά τόπο αρμοδιότητες ασκούνται στα όρια μιας ή περισσοτέρων δημοτικών ενοτήτων. Ο αριθμός των Αντιδημάρχων σύμφωνα με τον πληθυσμό του Δήμου Δωρίδας ορίζεται έως τέσσερις (4).
Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είναι σύμβουλος της πλειοψηφίας,   
Αντιπρόεδρος είναι σύμβουλος της μείζονος παράταξης της μειοψηφίας    
Γραμματέας από τις λοιπές παρατάξεις της μειοψηφίας.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ  -  ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ   

Υποψηφιότητες

Η υποβολή υποψηφιότητας για το αξίωμα του Δημάρχου, του δημοτικού συμβούλου, του συμβούλου της τοπικής κοινότητας και του εκπροσώπου της τοπικής κοινότητας γίνεται κατά συνδυασμούς. Υποψηφιότητες εκτός συνδυασμού αποκλείονται.
Κάθε υποψήφιος έχει δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα μόνο για ένα αξίωμα και μόνον σε ένα συνδυασμό. Για παράδειγμα, δεν μπορεί να είναι συγχρόνως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος σύμβουλος τοπικής κοινότητας.
Κανείς δεν επιτρέπεται να συμμετέχει σε περισσότερους του ενός συνδυασμούς.

                        Για Δημοτικό Συμβούλιο

Κάθε συνδυασμός περιλαμβάνει, εκτός του υποψηφίου Δημάρχου, υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους κατ’ ελάχιστο αριθμό ίσο με τον αριθμό των εδρών κάθε Δημοτικής Ενότητας – Εκλογικής Περιφέρειας. Παρέχεται δυνατότητα προσαύξησης του αριθμού των υποψηφίων κάθε Εκλογικής Περιφέρειας μέχρι πενήντα τοις εκατό (50%) του αντίστοιχου αριθμού των εδρών.  Ο ελάχιστος και ο μέγιστος αριθμός υποψηφίων, καθώς και ο αριθμός των εκλεγομένων Δημοτικών Συμβούλων παρουσιάζεται στον παρακάτω πίνακα.

                        Για Τοπικές Κοινότητες

Ο αριθμός των υποψηφίων εκπροσώπων κάθε τοπικής κοινότητας με πληθυσμό έως 300 κατοίκους ορίζεται μέχρι δύο (2) και εκλέγεται ένας (1).
Ο αριθμός των υποψηφίων τοπικών συμβούλων για κάθε τοπική κοινότητα  με πληθυσμό άνω των 300 και μέχρι 2.000 κατοίκους ορίζεται από έναν (1) έως τέσσερες (4) και εκλέγονται τρεις (3).
Αναλυτικά ο ελάχιστος και ο μέγιστος αριθμός υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων, καθώς και τοπικών εκπροσώπων και ο αριθμός των εκλεγομένων αντίστοιχα παρουσιάζεται στον παρακάτω πίνακα.

       Ποσόστωση υποψηφίων από τα δύο φύλα

Κάθε συνδυασμός πρέπει να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και συμβούλους τοπικής κοινότητας από κάθε φύλο (άνδρες – γυναίκες) σε ποσοστό τουλάχιστον ίσο με το ένα τρίτο (1/3) του συνολικού αριθμού των μελών του δημοτικού συμβουλίου ή του συμβουλίου της τοπικής κοινότητας. Σε περιπτώσεις Δήμων όπως της Δωρίδος (με Δημοτικές Ενότητες), ο συνδυασμός κατανέμει τον αριθμό των υποψηφίων που αντιστοιχεί στην ποσόστωση όπως επιθυμεί μεταξύ των Δημοτικών Ενοτήτων, χωρίς τη δέσμευση του 1/3 για κάθε Δημοτική Ενότητα.

ΣΤΑΥΡΟΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ

Ο εκλογέας εκφράζεται υπέρ των υποψηφίων με σταυρό προτίμησης, ο οποίος σημειώνεται παραπλεύρως του ονόματος του υποψηφίου. Ο σταυρός σημειώνεται με στυλό  μαύρης ή μπλε απόχρωσης δίπλα στο ονοματεπώνυμο του κάθε υποψηφίου είτε δεξιά είτε αριστερά.
Σταυρός προτίμησης που σημειώνεται με διαφορετικό τρόπο θεωρείται ότι δεν είναι εγγεγραμμένος και η εγκυρότητα του ψηφοδελτίου ελέγχεται, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 28 του Ν. 3852/ 2010.
Στον υποψήφιο Δήμαρχο δεν σημειώνεται σταυρός προτίμησης, εάν όμως τεθεί σταυρός το ψηφοδέλτιο δεν ακυρώνεται για το λόγο αυτό.
Κατά την επαναληπτική ψηφοφορία δεν τίθεται σταυρός προτίμησης, αφού αυτή διεξάγεται ανάμεσα μόνο στους υποψήφιους Δημάρχους των δύο συνδυασμών που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους. Η ύπαρξη όμως σταυρού προτίμησης σε ψηφοδέλτιο δεν συνεπάγεται την ακυρότητα αυτού.

               Πόσους σταυρούς βάζουμε στους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους

Ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του:
·         σε έναv ή δύο ή τρεις υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της Δημοτικής του Ενότητας,
·         σε έναν  υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο από όλες τις άλλες Δημοτικές Ενότητες του οικείου δήμου.
Για παράδειγμα στον Δήμο Δωρίδος, ο εκλογέας είτε ψηφίζει στη Δημοτική Ενότητα Βαρδουσίων, είτε Ευπαλίου, είτε Λιδωρικίου, είτε Τολοφώνος, μπορεί να βάλει από ένα (1) μέχρι και τρεις (3) σταυρούς σε υποψηφίους της Δημοτικής του Ενότητας και σε ένα (1) μόνο υποψήφιο από όλες τις άλλες Δημοτικές Ενότητες.
Αν σε ένα ψηφοδέλτιο σημειωθούν σε κάποιο μέρος του περισσότεροι από τους κατά τα ανωτέρω προβλεπόμενους σταυροί προτίμησης, το ψηφοδέλτιο είναι έγκυρο και λογίζεται υπέρ του συνδυασμού, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένας σταυρός προτίμησης για τους υποψήφιους του μέρους αυτού.

               Πόσους σταυρούς βάζουμε στους υποψήφιους Τοπικής Κοινότητας

Ο  εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του μόνο σε  έναν υποψήφιο σύμβουλο ή εκπρόσωπο της τοπικής κοινότητας.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ
Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται:
1.      Οι πληθυσμιακές κατανομές στο Δήμο Δωρίδος ανά Δημοτική Ενότητα και Τοπική Κοινότητα,
2.      Ο αριθμός των Δημοτικών Συμβούλων και ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων ανά Δημοτική Ενότητα,
3.      Ο αριθμός των Τοπικών Συμβούλων και ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός των υποψηφίων Τοπικών Συμβούλων ανά Τοπική Κοινότητα

ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ

Α/Α
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ 2001
ΠΟΣΟΣΤΟ     %
ΑΡΙΘΜΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ


1
ΒΑΡΔΟΥΣΙΩΝ
2.216
13,83
4 έως 6
4

2
ΕΥΠΑΛΙΟΥ
6.507
40,62
11 έως 17
11

3
ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ
4.225
26,37
7 έως 11
7

4
ΤΟΛΟΦΩΝΟΣ
3.073
19,18
5 έως 8
5

ΣΥΝΟΛΟ ΔΗΜΟΥ ΔΩΡΙΔΟΣ
16.021
100,00
27 έως 42
27
ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

Α/Α
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ   ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ 2001
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΩΝ

1
 Αρτοτίνας
499
4
3

2
 Αλποχωρίου
105
2
1

3
 Διχωρίου
189
2
1

4
 Ζοριάνου
195
2
1

5
 Κερασεών
99
2
1

6
 Κοκκίνου
91
2
1

7
 Κουπακίου
86
2
1

8
 Κριατσίου
82
2
1

9
 Κροκυλείου
256
2
1

10
 Πενταγιών
267
2
1

11
 Περιβολίου
77
2
1

12
Τριστένου
89
2
1

13
Υψηλού Χωρίου
181
2
1

ΣΥΝΟΛΟ
2.216
28
15

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΠΑΛΙΟΥ

1
Ευπαλίου
762
4
3

2
Καστρακίου
782
4
3

3
Κλήματος Ευπαλίου
418
4
3

4
Μαλαμάτων
500
4
3

5
Μαναγούλης
589
4
3

6
Μαραθιά
492
4
3

7
Μοναστηρακίου
442
4
3

8
Ποτιδάνειας 
309
4
3

9
Σεργούλας
368
4
3

10
Τρικόρφου
557
4
3

11
Φιλοθέης
342
4
3

12
Δροσάτου
232
2
1

13
Κάμπου
264
2
1

14
Παλαιοξαρίου
195
2
1

15
Πύργου
20
2
1

16
Τειχίου
235
2
1

ΣΥΝΟΛΟ
6.507
54
38

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ

1
Αμυγδαλιάς
543
4
3

2
Διακοπίου
326
4
3

3
Λιδωρικίου
881
4
3

4
Μαλανδρίνου
393
4
3

5
Πενταπόλεως
614
4
3

6
Αβόρου
106
2
1

7
Βραΐλας
84
2
1

8
Δάφνου
80
2
1

9
Δωρικού
66
2
1

10
Καλλίου
171
2
1

11
Καρουτών
79
2
1

12
Κονιάκου
244
2
1

13
Λευκαδιτίου
165
2
1

14
Περιθιωτίσσης
86
2
1

15
Στίλιας
130
2
1

16
Συκέας
193
2
1

17
Σωταίνης
64
2
1

ΣΥΝΟΛΟ
4.225
44
27

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΛΟΦΩΝΟΣ

1
Γλυφάδας
450
4
3

2
Ερατεινής
726
4
3

3
Καλλιθέας
359
4
3

4
Τολοφώνος
619
4
3

5
Ελαίας
143
2
1

6
Μακρινής
88
2
1

7
Μηλέας
138
2
1

8
Πανόρμου
278
2
1

9
Τριζονίων
272
2
1

ΣΥΝΟΛΟ
3.073
26
17

ΣΥΝΟΛΟ ΔΗΜΟΥ ΔΩΡΙΔΟΣ
16.021
152
97ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΔΗΜΟΥ ΔΩΡΙΔΟΣ
ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ


42
27
152
97