Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2010

TO ΠΑΣΟΚ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ... ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ! Γιατί τα βρόντηξε ο Νταουσάνης

Του Παύλου Δωριάδη


Δεν πέρασαν λίγες μέρες που γράφαμε για τα «αυτογκόλ» που βάζει το ΠΑΣΟΚ στη Δωρίδα αλλά και στο Δήμο Δελφών και ήρθαν νέα κρούσματα στη γειτονιά μας ,που φανερώνουν ότι η …«επιδημία» ξαπλώνεται ραγδαία !

Ο έχων το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Ναυπακτίας Γιάννης Νταουσάνης , το παρέδωσε ανακοινώνοντας ότι δεν θα είναι υποψήφιος αφήνοντας άφωνη την κοινωνία της Ναυπακτίας αλλά και της Δωρίδας .

Με δήλωσή του ο κ. Νταουσάνης επισημαίνει ότι …«παρά την ανεξήγητη καθυστέρηση της απόφασης για στήριξη που λειτούργησε αποδομητικά και υπονομευτικά , τα πρώτα δείγματα της προσπάθειας ήταν ενθαρρυντικά από την κοινωνία…

… Δυστυχώς όμως τα όργανα και τα στελέχη (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων)του κόμματος που μου παρείχε στήριξη ,ήρθαν από την πρώτη μόλις ώρα σε ευθεία σύγκρουση με αυτή τη θετική διάθεση της κοινωνίας …»

Εμείς όμως σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ που έχουμε στη διάθεσή μας, γνωρίζουμε ότι η αποδόμηση από μέσα έχει αρχίσει από πολύ παλαιότερα και τώρα εμφανίστηκαν απλώς τα αποτελέσματα .

Ειδικότερα η όλη υπονομευτική εικόνα έχει ως εξής :

* Πρώτος ο νομάρχης Θύμιος Σώκος από την αρχή της θητείας του ήταν απέναντι στο Νταουσάνη και αυτό το περνούσε με διακριτικότητα σε κάθε ευκαιρία προς κάθε κατεύθυνση .Η στάση και η άποψη του Νομάρχη διαμορφώθηκε από τον μεγαλοεπιχειρηματία πρώην βουλευτή ΠΑΣΟΚ Φωκίδας Φώτη Αρβανίτη , που είναι προσωπικός του φίλος .Ο κ. Αρβανίτης δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια- με τον όμιλο οικοδομικών επιχειρήσεων που έχει- κυρίως στη Ναύπακτο και είχε έρθει σε ρήξη με τον Νταουσάνη από την εποχή που ήταν Δήμαρχος. Στις εκλογές αυτές από την πρώτη στιγμή έχει βρεθεί ως υποστηρικτής στο πλευρό του υποψήφιου Δημάρχου Κώστα Κονίδα.

* Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ήταν κόντρα ή διακριτικά ουδέτεροι απέναντι στο Νταουσάνη με γέφυρες σε άλλους υποψήφιους. Ειδικότερα ο Γ. Μακρυπίδης εδώ και μήνες βοηθούσε και στήριζε ουσιαστικά την υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουλέ.

Οι δύο παραπάνω βασικά λόγοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για να καθυστερήσει πάρα πολύ η στήριξη του υποψήφιου από το ΠΑΣΟΚ .

* Οι άλλοι τρείς συνυποψήφιοι του Νταουσάνη για να πάρουν το χρίσμα(Στ. Λουκόπουλος , Δ. Κωνσταντόπουλος, Γιαν. Σπυρόπουλος) παρότι δήλωσαν μετά την απόφαση του κόμματος ότι θα τον στηρίξουν, έχουν τραβήξει το δρόμο τους και απέχουν .Μάλιστα ο ένας εξ αυτών από νωρίς είχε ταχθεί στο πλευρό του Κώστα Κονίδα .Να πούμε εδώ ότι για να δοθεί τελικά το χρίσμα, το ΠΑΣΟΚ είχε διενεργήσει δημοσκόπηση όπου σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες τα αποτελέσματα έδειξαν Νταουσάνης 52% , Λουκόπουλος 21% , Κωνσταντόπουλος 14% και Σπυρόπουλος 9% .

* Ο Δήμαρχος Αποδοτίας και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θωμάς Κοτρωνιάς είχε ταχθεί από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του σημερινού Δημάρχου Ναυπάκτου Θανάση Παπαθανάση , που έχει και το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας !!

Κάτω απ΄ αυτές τις συνθήκες ήταν αδύνατον να μπορέσει ο Νταουσάνης να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο . Παρέδωσε το χρίσμα και απεσύρθη , δίνοντας αφορμή σε ανώτερο πολιτικό στέλεχος να σχολιάσει ότι … «το ΠΑΣΟΚ έγινε ¨Κρόνος¨ και τρώει τα παιδιά του !»

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις , υπήρξαν διαβουλεύσεις και συζητήσεις μεταξύ της παράταξης Μπουλέ και Νταουσάνη και αποφασίστηκε να συνεργασθούν . Ο ίδιος ο Νταουσάνης δεν θα είναι υποψήφιος. Πέντε όμως στελέχη της παράταξής του θα είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στη Ναύπακτο καθώς και αρκετά άλλα στα τοπικά διαμερίσματα.

Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2010

ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ , ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ !

Του Παύλου Δωριάδη

Μέγα θέμα έχει προκύψει με τα σφαγεία Λιδωρικίου λίγες ημέρες πριν από τις Δημοτικές Εκλογές .

Είναι ένα σημαντικό έργο για την περιοχή που άρχισε να απασχολεί τη Δωρίδα εδώ και 8 χρόνια .

Για την υλοποίησή του χρειάστηκε να δανειστεί ο λαός της Δωρίδας με ένα σημαντικό ποσόν πάνω από 1.200.000 ΕΥΡΩ.

Ανέλαβε να το υλοποιήσει ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Σφαγείων Λιδωρικίου , που συστήθηκε με την συμμετοχή των 4 Δήμων Λιδωρικίου, Τολοφώνας , Βαρδουσίων και Καλλιέων , με Πρόεδρο τον Δήμαρχο Λιδωρικίου κ. Γ. Κουλούλα .

Δυστυχώς τώρα που φτάσαμε στο τέλος δεν υπήρξαν - ουσιαστικές και όχι τυπικές - διάφανες διαδικασίες προκήρυξης ενοικίασής τους από ιδιώτη για την λειτουργία τους .

Η αποκάλυψη έγινε κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τολοφώνας όπου ο Δήμαρχος δεν είχε τις πειστικές απαντήσεις για την διαδικασία προκήρυξης , στα εύλογα ερωτήματα που του έθεσαν δημοτικοί σύμβουλοι , συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης .

Μπροστά στην έκταση που πήρε το θέμα με τη δημοσιοποίηση του, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Κουλούλας δηλώνοντας ότι όλα έγιναν νόμιμα όπως προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων .

Δεν είπε όμως κουβέντα ο κ. Κουλούλας για την «ταμπακιέρα» ξεχνώντας πως το δόγμα «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό» έχει καταδικαστεί και αποδοκιμαστεί από την ελληνική κοινωνία .

Διότι όταν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης ενός έργου διήρκησαν 8 ολόκληρα χρόνια ,σύμφωνα με την παραδοχή του κ. Κουλούλα , δεν είναι ηθικό να τρέχεις λίγες ημέρες πριν τις εκλογές να το δώσεις σε ιδιώτη , δεσμεύοντας την επόμενη δημοτική αρχή που θα προκύψει σε λίγες εβδομάδες .Κι αυτό βέβαια δεν σημαίνει πώς δεν θα λειτουργήσουν σύντομα τα σφαγεία , επειδή θα υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση εβδομάδων , για την εκμίσθωσή τους , όταν περιμέναμε 8 ολόκληρα χρόνια , για να μελετηθούν , υλοποιηθούν και λειτουργήσουν !

Δεν δεσμεύεις τη σημαντική αυτή επιχείρηση για 20 ολόκληρα χρόνια , αλλά για 12 , προβλέποντας την παράταση της μίσθωσης , εφ΄ όσον ο ενοικιαστής τη λειτουργεί σωστά, κάνοντας και τις σχετικές προσθετικές επενδύσεις και μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα .

Την προκήρυξη δημοσιεύεις έγκαιρα χρονικά στον τοπικό τύπο αλλά και τον Αθηναϊκό , γιατί το έργο είναι μεγάλο και ξεφεύγει από την τοπική εμβέλεια .Και μη μας πει ο οποιοσδήποτε ,ότι η προκήρυξη αναρτήθηκε μαζί με δεκάδες άλλες ανακοινώσεις σε πίνακα ανακοινώσεων των εμπλεκομένων 4 Δήμων , για να το μάθουν σοβαροί επιχειρηματίες από όλη τη χώρα !

Δεν αποκρύβεις τους όρους προκήρυξης από τα ενδιαφερόμενα δημοτικά συμβούλια , για να προσθέσουν κι αυτά πιθανές παρατηρήσεις προς το συμφέρων των πολιτών της Δωρίδας και γενικότερα της Φωκίδας , αφού τα σφαγεία αυτά είναι τα μεγαλύτερα του Νομού .

Ήδη το πρώτο καμπανάκι χτύπησε ! Στη προκήρυξη ενοικίασης που είχε ορισθεί για 5 Οκτωβρίου , κάτω από τις συνθήκες που αναφέραμε , δεν παρουσιάστηκε …κανένας ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας !

Γιατί άραγε ; Μήπως δεν το γνώριζαν ; Μήπως ο θόρυβος που έγινε απέτρεψε τους ενδιαφερόμενους για άγνωστους λόγους; Μήπως τώρα, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές , περιμένουν να γίνει …απευθείας ανάθεση ; Κι αν γίνει αυτή η ανάθεση θα είναι νόμιμη και ηθική ;

Αμείλικτα ερωτηματικά που θέλουν απαντήσεις .

Επειδή λοιπόν , όλοι ενδιαφερόμαστε να λειτουργήσουν τα σφαγεία γρήγορα , νόμιμα , σωστά και ανταποδοτικά για την οικονομία και την κοινωνία της Δωρίδας , ας αφήσουμε τα μισόλογα ,τις υπεκφυγές και τις πονηριές , περί γνώσης του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και άλλα πομπώδη και βαρύγδουπα , γιατί οι πολίτες που γνωρίζουν και κρίνουν, θέλουν οι εκπρόσωποί του να λειτουργούν με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα στη διαχείριση των συμφερόντων τους .

Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010

"ΔΩΡΙΔΑ για ΟΛΟΥΣ'' ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ

Όλα τα ονόματα των υποψηφίων δημοτικων συμβούλων


Του Περικλή Ν. Λουκόπουλου

Η Δωρίδα είναι πρωτοπόρος σε αυτές τις δημοτικές εκλογές με τον ανεξάρτητο συνδυασμό που κατεβάζει , στη πράξη και όχι με λόγια , είπε χθες βράδυ ο Υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης παρουσιάζοντας σ΄ ένα πυκνό ακροατήριο στο ξενοδοχείο Delphi Beach στην Ερατεινή , το όνομα-έμβλημα του συνδυασμού του και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους .

Το όνομα του συνδυασμού μας ¨ΔΩΡΙΔΑ για ΟΛΟΥΣ¨ Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Πολιτών , εμπεριέχει , συμπυκνώνει  την πεμπτουσία της φιλοσοφίας μας είπε ο κ. Καπεντζώνης , επισημαίνοντας ότι τα στελέχη του προέρχονται από όλες τις πολιτικές παρατάξεις, κάτι που σπάνια το συναντάς σε όλους τους άλλους δήμους της χώρας .Ανέφερε επίσης ότι πολλοί υποψήφιοι ασχολούνται για πρώτη φορά με τα αυτοδιοικητικά θέματα ενώ άλλοι έχουν μια μικρή ή μεγαλύτερη εμπειρία.

Για μισή ώρα περίπου ο κ. Καπεντζώνης ανέφερε τους γενικούς άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσει η παράταξή του, εφόσον οι πολίτες τους αναθέσουν την δημοτική αρχή , δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη με ορθολογισμό , ιεράρχηση και πλήρη διαφάνεια , αλλά και στα ζωτικά καθημερινά προβλήματα του πολίτη.

Στη συνέχεια παρουσίασε έναν προς έναν όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους , ενώ ευχαρίστησε και άλλους 30 περίπου πολίτες που επίσης ανέφερε ονομαστικά και είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρων τους να είναι υποψήφιοι , αλλά δυστυχώς ο αριθμός είναι συγκεκριμένος και δεν μπορούσαν να είναι όλοι .

Όπως επισήμανε, άφησε μία θέση κενή , σε κάθε δημοτική ενότητα για ευνόητους λόγους που θα καλυφθεί την τελευταία στιγμή, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν τα ονόματα ( 160 περίπου)των υποψηφίων που θα στελεχώσουν τα τοπικά συμβούλια στα 56 χωριά του Δήμου .

Mέσα στον επόμενο μήνα που απομένει μέχρι τις εκλογές ,τόνισε ο κ.Καπεντζώνης ,θα επισκεφθεί απ άκρη σε άκρη όλη τη Δωρίδα μέχρι και τον τελευταίο μικρό οικισμό , ώστε να συνομιλήσει με τους πολίτες για τα τοπικά προβλήματα που απαιτούν άμεση λύση , ενώ θα πραγματοποιηθούν και δύο συγκεντρώσεις στην Αθήνα την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές και στη Πάτρα στις 27 Οκτωβρίου , αφού στις δύο αυτές πόλεις ζουν και δραστηριοποιούνται χιλιάδες Δωριείς .

Οι υποψήφιοι του συνδυασμού ¨ΔΩΡΙΔΑ για ΟΛΟΥΣ¨ που ανακοίνωσε ο κ. Καπεντζώνης είναι οι εξής :

1.ΤΟΠΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΩΝ
Ασημάκη Δήμητρα
Ασημάκης Απόστολος
Κωτσόπουλος Δημήτρης
Μητρόπουλος Χρήστος
Ράπτης Ιωάννης
Φλετούρης Κώστας

2.ΤΟΠΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΠΑΛΙΟΥ
Αντωνόπουλος Κώστας
Γκανιάτσος Δημήτριος
Δημητρέλλου Μαρία
Δημακάκος Κώστας
Δημόπουλος Ανδρέας
Ευσταθίου Ανδρέας
Καλιαμπέτσος Τάκης
Κατσούδας Αθανάσιος
Κορέντη Κωνσταντίνα
Λυμπέρης Ιωάννης
Λώλος Γεώργιος
Μανιώτης Αθανάσιος
Ράμμου Σταθούλα
Σπυροπούλου Πέννυ
Τασάκος Κώστας
Φλέγγας Ιωάννης

3.ΤΟΠΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ
Γκόλφης Γιώργος
Κοκμοτός Αθανάσιος
Παπαγεωργίου Παναγιώτης
Παπαθανασίου Βασίλης
Παπαϊωάννου Γιώργος
Παπακωνσταντίνου Δημήτριος
Τρίγκας Γιάννης
Τσιλίκης Χρήστος
Τσώτας Ιωάννης

4.ΤΟΠΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΛΟΦΩΝΑΣ
Δημόπουλος Μάκης
Ζέτος Παναγιώτης
Καραχάλιος Δημήτριος
Κορομπίλης Ηλίας
Μαρούλη-Παπαδημητρίου Ελένη
Νικολακόπουλος Κώστας
Χαραλάμπους Μανώλης

Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010

Ο ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ...ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥ !

Η ΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

Του Παύλου Δωριάδη


Την Γιώτα Γαζή , γνωστό αυτοδιοικητικό στέλεχος , ανακοίνωσε για Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας με τον συνδυασμό του, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Κλέαρχος Περγαντάς .

Ως γνωστόν έχουν ανακοινωθεί ακόμα ως υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες Φωκίδας , με τον συνδυασμό του Θανάση Χειμάρα , ο Κώστας Παπαθανασίου και με τον συνδυασμό της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ (ΚΚΕ) ο Κώστας Ιωσηφίδης.

Στο μεταξύ με δήλωσή του ο υποψήφιος Δήμαρχος Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης ,όπως έγραψε πρώτο το DORIDA NEWS, με αφορμή ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ ΦΩΚΙΔΑΣ που τον συμπεριλαμβάνει στη λίστα της Νομαρχιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα , επισημαίνει ότι το όνομά του χρησιμοποιήθηκε αυθαίρετα χωρίς να ερωτηθεί και υπεραμύνεται της σταθερής ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής υποψηφιότητάς του .

Υπενθυμίζουμε εδώ ότι παρόμοια διάψευση έκαναν και ο Δήμαρχος Άμφισσας Ασημάκης Ασημακόπουλος καθώς και ο πρώην Γραμματέας ΠΑΣΟΚ Δήμου Τολοφώνας Σταύρος Πολίτης , τα ονόματα των οποίων επίσης αυθαίρετα χρησιμοποιήθηκαν στη συγκεκριμένη λίστα .

Αναλυτικότερα ολόκληρη η δήλωση του Γιώργου Καπεντζώνη έχει ως εξής :
«Η ανεξάρτητη υποψηφιότητά μου για τον νέο Δήμο Δωρίδας στηρίζεται και αγκαλιάζεται τόσο από την κοινωνία όσο και από στελέχη όλων των κομμάτων ως κοινός στόχος προοπτικής κι ελπίδας για τον τόπο.

Για τον λόγο αυτό αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω με βεβαιότητα ότι η όποια προσπάθεια να χτυπηθεί ύπουλα η μόνη υπερκομματική κίνηση στον Δήμο μας, είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Η εποχή του κομματικού φανατισμού και του «μαντρώματος» έχει παρέλθει οριστικά.

Όσοι συμμετέχουμε στον συνδυασμό μας διαθέτουμε πολιτική συνείδηση, σεβόμαστε και τιμούμε το κόμμα μας, έχουμε κομματική και συνδικαλιστική δράση, και επιδεικνύουμε με συνέπεια κοινωνικό και αυτοδιοικητικό έργο.

Όλοι εμείς όμως βάζουμε πάνω από την κομματική μας προτίμηση την προθυμία και την διάθεσή μας να εργαστούμε και να υπηρετήσουμε από κοινού τον Δήμο και τον τόπο μας.

Οφείλω να τονίσω για ακόμη μία φορά ότι ούτε ζήτησα, ούτε πήρα χρίσμα από κανένα κόμμα, επιλέγοντας την ακηδεμόνευτη, υπερκομματική και ανεξάρτητη διεκδίκηση του Δήμου Δωρίδας.

Οφείλω επίσης να πω ότι δεν ενημερώθηκα, δεν ρωτήθηκα και δεν αποδέχτηκα την συμμετοχή μου σε οποιοδήποτε όργανο ή κομματική επιτροπή.

Ως εκ τούτου είναι αυτονόητο ότι έπειτα από όλα αυτά δεν θα συμμετέχω σε καμιά κομματική επιτροπή.»

ΟΝΟΜΑΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΩΡΙΔΑΣ

Του Περικλή Ν. Λουκόπουλου


Στη τελική ευθεία βρίσκονται οι υποψήφιοι Δήμαρχοι στο Δήμο Δωρίδας και τα επιτελεία τους για την συγκρότηση των συνδυασμών , που ήταν πραγματικά μια επίπονη προσπάθεια , αφού δεν είναι και εύκολο πράγμα να συγκεντρώσεις κάπου 200 άτομα για να στελεχώσεις τα ψηφοδέλτια σου .

Ήδη οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κεντρικά ψηφοδέλτια έχουν ολοκληρωθεί για τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και απομένει να συγκροτηθούν και τα τοπικά συμβούλια στα χωριά που πραγματικά είναι μια δύσκολη περίπτωση γιατί υπάρχουν και τα προσωπικά και είναι σύνηθες φαινόμενο να ακούς από πιθανούς υποψήφιους … «αν είναι αυτός μέσα , εγώ δεν μπαίνω !»

Το περασμένο Σάββατο είχε συγκέντρωση των στελεχών του-υποψηφίων κάπου 145 άτομα , στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ευπαλίου , ο Χρήστος Τριανταφύλλου . Συζητήθηκαν θέματα οργανωτικά, ενημερωτικά και διαδικαστικά γύρω από τον εκλογικό αγώνα .

Για την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου το βράδυ στο ξενοδοχείο Delphi Beach στην Ερατεινή, ο Γιώργος Καπεντζώνης έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει στους δημοσιογράφους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του, το έμβλημα και όνομα του συνδυασμού του και θα αναπτύξει τις βασικές του θέσεις .

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να κάνει την παρουσίαση του δικού του συνδυασμού και ο δήμαρχος Τάσος Παγώνης ,χωρίς να έχει προσδιορισθεί ακόμα η ακριβής ημερομηνία , όπως μας ενημέρωσαν από το επιτελείο του .

Σήμερα κυκλοφόρησε και η εφημερίδα ΤΟ ΕΥΠΑΛΙΟ όπου έχει ρεπορτάζ με τα περισσότερα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων των τριών συνδυασμών και τα οποία σας τα παρουσιάζουμε .ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΠΑΓΩΝΗ

1.ΤΟΠΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΩΝ

Αλεξόπουλος Βασίλης
Παλασκώνης  Κώστας
Μπρούμας Βασίλης

2.ΤΟΠΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΠΑΛΙΟΥ

Καλαντζής Γιώργος

Καραϊνδρος Βαγγέλης

Κατσαρός Χαράλαμπος

Κωσταράς Παναγιώτης

Παπαναστασίου Τριαντάφυλλος

Πλούμη Μαρία

Σταμάτης Παναγιώτης

Τάγκαλος Δ. Ιωάννης

Τσαφαλόπουλος Αλέξης

Τσιακούμης Αλέκος

3. ΤΟΠΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ

Καραμπίνης Χρήστος

Κοτωνιάς Αθανάσιος

Κρικέλας Γιάννης

Κουτσούμπας Γιώργος

Υφαντής Κώστας

4.ΤΟΠΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΛΟΦΩΝΑ

Γκίκας Χρήστος

Ζωητός Κώστας

Θεοχάρης Δημήτρης

Καραχάλιος Δημήτρης

Πέτσας ΑλέξανδροςΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ

1.ΤΟΠΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΩΝ

Ασημάκη Δήμητρα

Κάππα Έφη

Κουτσόπουλος Δημήτρης

Μητρόπουλος Χρήστος

Ράπτης Ιωάννης

Φλετούρης Χρήστος

2.ΤΟΠΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΠΑΛΙΟΥ

Αντωνόπουλος Κώστας

Γκανιάτσος Δημήτριος

Δημόπουλος Ανδρέας

Ευσταθίου Ανδρέας

Θωμόπουλος Γιάννης

Καλιαμπέτσος Τάκης

Κατσούδας Θάνος

Λυμπέρης Ιωάννης

Λώλος Γεώργιος

Μανιώτης Αθανάσιος

Μελίστας Αθανάσιος

Σπυροπούλου Πένυ

Τασάκος Κώστας

Φλέγγας Ιωάννης

3.ΤΟΠΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ

Γκόλφης Γιώργος

Κοκμοτός Αθανάσιος

Παπαγεωργίου Παναγιώτης

Παπαθανασίου Βασίλης

Παπαϊωάννου Γιώργος

Παπακωνσταντίνου Δημήτριος

Τρίγκας Γιάννης

Τσιλίκης Χρήστος

Τσώτας Ιωάννης

4.ΤΟΠΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΛΟΦΩΝΑΣ

Ζέτος Παναγιώτης

Δημόπουλος Μάκης

Καραχάλιος Δημήτριος

Κορομπίλης Ηλίας

Νικολακόπουλος Κώστας

Χαραλάμπους ΜανώληςΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

1.ΤΟΠΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΩΝ

Ασίκης Κώστας

Δρόσου Βασιλική

Κατσάρα Βασιλική

Κοντός Κώστας2.ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΠΑΛΙΟΥ

Βαβάτσικου Σπυριδούλα

Βελαώρα Παντούλα

Καββαλάρης Ανδρέας

Καραγεωργόπουλος Κώστας

Καραχασάνης Γιώργος

Κατσάρας Αθανάσιος

Λάϊος Γιάννης

Σταμούτσου Σοφία

Τριανταφύλλου Λαμπράκης

Τσερεμέγκλη Γεωργία

Τσιμπούκης Παναγιώτης

Ψυρρής Παναγιώτης

3.ΤΟΠΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ

Αργυρόπουλος Νίκος

Δροσόπουλος Κώστας

Ζωγράφος Γιώργος

Κρικέλας Ηλίας

Λουκόπουλος Δημήτρης

Μήτρου-Θεοχάρη Βάγια

4.ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΛΟΦΩΝΑ

Θεοχαρόπουλος Σπύρος

Καθαράκη-Χάσκα Αικατερίνη

Καραμπέτσου Αθηνά

Καϊτης Νίκος

Ρεγκούτης Γιάννης

Σιψάκος Γιώργος

Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2010

"ΑΥΤΟΓΚΟΛ" ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΦΩΚΙΔΑΣ

Του Παύλου Δωριάδη


Περίεργα πράγματα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο ΠΑΣΟΚ Φωκίδας , όπου με αποφάσεις που παίρνουν και δηλώσεις που γίνονται δημιουργείται μια σύγχυση και αναστάτωση στο στελεχιακό του δυναμικό .

Πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσαν την Νομαρχιακή Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα Φωκίδας για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές .

Μεταξύ των πολλών ονομάτων που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα , υπήρχαν και αρκετά που αποδείχτηκε ότι δεν ερωτήθηκαν και όπως δήλωσαν οι ίδιοι αυθαίρετα χρησιμοποιήθηκαν.

Συγκεκριμένα στη λίστα που ανακοινώθηκε υπήρχαν τα ονόματα των μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής , της Βουλευτού Αφροδίτης Παπαθανάση , του μέλους του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ Γιώτας Γαζή, του μέλους της Περιφερειακής Επιτροπής Δήμητρας Καραγιώργου ,των 11 Γραμματέων ΠΑΣΟΚ των Δήμων Φωκίδας , των Δημάρχων Άμφισσας Ασημάκη Ασημακόπουλου και Γαλαξιδίου Δρόσου Αγγουρά και των υποψηφίων Δημάρχων Αποστόλη Καραχάλιου και Γιώργου Καπεντζώνη.

Αμέσως μόλις ανακοινώθηκαν τα ονόματα ξεσηκώθηκε θύελλα διαμαρτυριών με πρώτον τον Δήμαρχο Άμφισσας Ασημάκη Ασημακόπουλο που δήλωσε … «Μετά την ανακοίνωση από την ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ν.ΦΩΚΙΔΑΣ της επιτροπής στήριξης εκλογικού αγώνα των υποψηφίων Δημάρχων του Δήμου Δελφών και Δωρίδας , σας ενημερώνω ότι όταν ζητήθηκε η άποψη μου αρνήθηκα κατηγορηματικά και παρέπεμψα στην δήλωσή μου , που έγινε μετά την απόφαση του ΠΑΣΟΚ για τους υποψηφίους .

Το όνομά μου μπήκε στην επιτροπή αυθαίρετα και δηλώνω ότι παρόλη την στήριξή μου στους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ του Νομού , δεν θα συμμετάσχω στις παραπάνω διαδικασίες».

Ακολούθησε ο πρώην γραμματέας ΠΑΣΟΚ Δ.Ο.ΤΟΛΟΦΩΝΑΣ Σταύρος Πολίτης που με δήλωση που έδωσε στα Μέσα Ενημέρωσης τονίζει… «Θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους ότι από τον Μάιο του 2010 έχω παραιτηθεί από το αξίωμα του γραμματέα ΠΑΣΟΚ ΔΟ ΤΟΛΟΦΩΝΑΣ έχοντας δημοσιοποιήσει και κοινοποιήσει τα αίτια αυτής μου της απόφασης .

Παρ΄όλες τις προφορικές παραινέσεις που μου έγιναν τότε από διαφόρους ,μεταξύ αυτών και από το γραμματέα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κο Πέτρου , έχω αρνηθεί την επαναφορά μου .

Θεωρώ ότι η αυθαίρετη χρήση του ονόματός μου στην επιτροπή εκλογικού αγώνα όπως ανακοινώθηκε από τη Ν.Ε Φωκίδας προσβάλλει την επιλογή μου να αποστασιοποιηθώ από λάθη και πρακτικές που δεν με εκφράζουν .Ως εκ τούτου , δεν αποδέχομαι τη συμμετοχή μου στην επιτροπή εκλογικού αγώνα , όπως αυτή ανακοινώθηκε από τη Ν.Ε Φωκίδας . Έχω αποφασίσει να ασχοληθώ ακηδεμόνευτα με την τοπική αυτοδιοίκηση , συμμετέχοντας στον ανεξάρτητο συνδυασμό του Γ.Καπεντζώνη που απαρτίζεται από άτομα προερχόμενα από όλους τους πολιτικούς χώρους , δίνοντας βαρύτητα στο χωριό μου την Ερατεινή».

Στο ίδιο μήκος κινήθηκαν και οι αντιδράσεις στο επιτελείο του Γιώργου Καπεντζώνη , όπου στελέχη του συνδυασμού του δεν έκρυβαν την δυσφορία τους για την χρησιμοποίηση του ονόματός του ως συμμετέχοντα στην Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα .

Ο ίδιος ο Καπεντζώνης σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες δεν έκρυβε την έκπληξή του , τονίζοντας σε συνεργάτες του που τον ρωτούσαν σχετικά, πως το όνομά του χρησιμοποιήθηκε αυθαίρετα, επισημαίνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να συμμετέχει σε μια επιτροπή στήριξης …του εαυτού του ! Ακόμα υποστήριζε ότι είναι ξεκάθαρο προς κάθε κατεύθυνση , με πράξεις και όχι με λόγια , ότι ο συνδυασμός του είναι ανεξάρτητος , και ως εκ τούτου δεν μπορεί να είναι μέλος ο ίδιος μιας κομματικής επιτροπής που θα δραστηριοποιείται για τις δημοτικές εκλογές.

Σχολιάζοντας τις παραπάνω εξελίξεις έμπειρο πολιτικό στέλεχος της Φωκίδας τόνιζε με νόημα ότι «είναι απορίας άξιο με τις τελευταίες κινήσεις του ΠΑΣΟΚ Φωκίδας που συνεχώς καταφέρνει να βάζει …αυτογκόλ!»