Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΕ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ Ο ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Με στόχο «μια νέα αυτοδιοικητική αντίληψη για το Δήμο Δωρίδας» ο δημοτικός σύμβουλος Ευπαλίου Ανδρέας Δημόπουλος με μακροσκελή δήλωσή του προς τα Μέσα Ενημέρωσης ,ανακοίνωσε την συνεργασία του με τον συνδυασμό του Γιώργου Καπεντζώνη στις προσεχείς δημοτικές εκλογές .

Όπως αναφέρει στη δήλωσή του ο κ .Δημόπουλος η απόφασή του πάρθηκε μετά από μεγάλο προβληματισμό και ώριμη σκέψη και ότι ο συνδυασμός του Καπεντζώνη , κάτω από τις σημερινές συγκυρίες, πληροί όλες τις προϋποθέσεις να ανταποκριθεί στα κελεύσματα των καιρών και να αναπτερώσει την ελπίδα για ένα καλλίτερο αύριο για τον τόπο μας .

Να πούμε εδώ ότι σε ρεπορτάζ που είχε αναρτήσει το DORIDA NEWS πριν από μέρες , δώσαμε την πληροφορία ότι ο Δημόπουλος δεν θα είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό του Παγώνη και επέκειτο ανακοίνωση για την στάση και πορεία που θα τηρήσει στις επόμενες δημοτικές εκλογές .

Ο Ανδρέας Δημόπουλος κατάγεται από το Τρίκορφο Δωρίδας , είναι συνταξιούχος του Υπουργείου Οικονομικών (ήταν Περιφερειακός Διευθυντής Τελωνείων ) και έχει διατελέσει κατά το παρελθόν αντιδήμαρχος και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου στο Δήμο Ευπαλίου με την παράταξη Παγώνη.Αναλυτικά ολόκληρη η δήλωση του Δημόπουλου έχει ως εξής :"Ο « Καλλικράτης» μας έφερε μπροστά σε μια νέα αυτοδιοικητική πραγματικότητα. Το νέο κύμα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που έρχονται ανοίγουν πλέον άλλους ορίζοντες και διαγράφουν νέες προοπτικές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι νέες αρμοδιότητες που μεταβιβάζονται στους Δήμους, ο νέος σχεδιασμός και η νέα οργάνωση σε ένα ευρύτερο περιβάλλον δημιουργεί την ανάγκη ενός νέου μοντέλου διοίκησης ικανού να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες σχεδιασμού και υλοποίησης νέων πολιτικών σε τοπικό επίπεδο. Για να γίνει όμως εφικτό αυτό θα χρειαστεί να απαλλαγούμε από πρακτικές και αγκυλώσεις του παρελθόντος και όλοι μαζί, χωρίς χρωματικές προκαταλήψεις και προαπαιτούμενα να στρατευθούμε σε μια προσπάθεια που θα έχει την ίδια αφετηρία αλλά και τον ίδιο στόχο, το συμφέρον του τόπου μας.

Όπλο σε μια τέτοια προσπάθεια θα πρέπει να είναι οι ιδέες , η γνώση στην αυτοδιοικητική λειτουργία, η πείρα, ο σχεδιασμός, η οργάνωση, αποφασιστικότητα και προπαντός η αποτελεσματικότητα.

Πεποίθηση μου είναι ότι καλό είναι να προκύψει για τον τόπο μας αυτό θα έλθει από ένα ανεξάρτητο σχηματισμό μέσα στον οποίο θα χωράει όλο το υγιές και παραγωγικό ανθρώπινο δυναμικό του τόπου μας, το οποίο θα θέσει νέες υγιείς βάσεις στηριζόμενες στη δημοκρατία, στη διαφάνεια και στην ορθολογική λειτουργία και διαχείριση τόσο του οικονομικού τομέα όσο και της καθημερινότητας. Η θέση μου αυτή δεν είναι σημερινή και το γνωρίζουν κάλλιστα οι συμπολίτες μου.

Εκτίμησή μου είναι ότι κάτω από τις συγκεκριμένες σημερινές συγκυρίες ο συνδυασμός που πληροί όλες τις προϋποθέσεις να ανταποκριθεί στα κελεύσματα των καιρών και να αναπτερώσει την ελπίδα για ένα καλλίτερο αύριο για τον τόπο μας, είναι αυτός που ηγείται ο Γιώργος Καπεντζώνης.

Ο Γιώργος Καπεντζώνης δεν ακολούθησε την πεπατημένη αλλά επέλεξε να ακολουθήσει ένα ανηφορικό δρόμο που δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Είναι πράγματι μια δύσκολη προσπάθεια αλλά συνάμα ελπιδοφόρα, που στηρίζεται στη συλλογικότητα, στη διαφάνεια, στην εντιμότητα καθώς και στη βαθειά και ανιδιοτελή αγάπη για τον τόπο με μοναδικό στόχο να δοθεί διέξοδος στα σημερινά προβλήματα και να διασφαλιστεί η παραγωγική, κοινωνική, πολιτιστική συνοχή και ανάπτυξη.

Μετά από μεγάλο προβληματισμό και ώριμη σκέψη απεφάσισα να συμπορευτώ με τον Γιώργο Καπεντζώνη σε αυτή τη δύσκολη διαδρομή. Κίνητρο για αυτή μου την απόφαση υπήρξε, πρώτον, η διαβεβαίωση του Γιώργου Καπεντζώνη ότι είναι θιασώτης και εκφραστής της συλλογικής δουλειάς μέσα σε ένα περιβάλλον, που η προσπάθεια του καθενός θα λειτουργεί σωρευτικά και όχι ανταγωνιστικά και δεύτερον, η διαπίστωση ότι διαθέτει μια νέα αντίληψη αυτοδιοικητικής διακυβέρνησης, μια νέα νοοτροπία διοίκησης.

Δηλώνω δε ότι μέχρι τέλους της τρέχουσας θητείας θα είμαι αρωγός της παράταξης με την οποία εκλέχτηκα σε κάθε ενέργεια που κινείται στην θετική κατεύθυνση και δεν θα επιτρέψω να διαταραχθούν στο παραμικρό οι υπάρχουσες ισορροπίες.

Με την ευκαιρία αυτή θέλω δε να εκφράσω, από τα βάθη της καρδιά μου, τις άπειρες ευχαριστίες μου προς τους συμπολίτες μου, που μου έδωσαν την τιμητική θέση του Δημοτικού Συμβούλου και τους ζητώ συγνώμη γιατί μέσα σε ένα ασφυκτικά δυσλειτουργικό περιβάλλον δεν κατάφερα να προσφέρω αυτά που εγώ θα ήθελα, τους καλώ δε και πάλι να δώσουμε καινούργιους αγώνες για τον τόπο μας, οι οποίοι αυτή τη φορά είμαι βέβαιος ότι θα μας δικαιώσουν όλους. Και πάλι τους ευχαριστώ.ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"(240910)

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΣΤΗ ΔΩΡΙΔΑ, ΑΝΑΝΕΩΣΗ, ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ, ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΕΣ

Του Περικλή Ν. Λουκόπουλου«Φωτιά» έχουν πάρει οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τα επιτελεία τους στη Δωρίδα , σε μια προσπάθεια να στελεχώσουν τους συνδυασμούς τους με νέα πρόσωπα αλλά και όσα έχουν αυτοδιοικητική εμπειρία και αποδοχή στην τοπική κοινωνία .

Είναι αλήθεια ότι ο «αγώνας» είναι αξιοπρεπής και χωρίς μέχρι στιγμής να έχουμε κάποια παρατράγουδα ή χτυπήματα κάτω από τη …μέση !

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν από τα επιτελεία των συνδυασμών ότι όλα τρέχουν κανονικά και μέσα στις επόμενες μέρες οι υποψήφιοι Δήμαρχοι θα είναι έτοιμοι να ανακοινώσουν τουλάχιστον τα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων .

Το σίγουρο είναι , σύμφωνα με όσα εισπράξαμε από τα λεγόμενα των επιτελείων , πως οι συνδυασμοί θα είναι ανανεωμένοι κατά 40% σε υποψήφιους συμβούλους .

Την Τετάρτη το βράδυ έγινε πλατειά σύσκεψη-συγκέντρωση 60 περίπου στελεχών του Παγώνη στο ξενοδοχείο Delphi Beach στην Ερατεινή .Τα στελέχη αυτά προέρχονταν κυρίως από τους Δήμους Λιδορικίου , Τολοφώνας και Ευπαλίου , ενώ την προηγούμενη Κυριακή είχε προηγηθεί και άλλη ίδια σύσκεψη με την συμμετοχή κυρίως στελεχών από το Δήμο Βαρδουσίων και Λιδορικίου .

Στην προχθεσινή σύσκεψη στο Delphi Beach όπου συμμετείχαν και οι Δήμαρχοι Κουλούλας και Άνθιμος , συζητήθηκαν θέματα διαδικαστικά και τακτικής για τις εκλογές και κυρίως ποια νέα ονόματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ποια παλαιά στελέχη που κουβαλούν και τη φθορά της πολύχρονης παρουσίας πρέπει να μείνουν έξω από τον συνδυασμό .

Έτσι , εκτός από τους τρείς Δημάρχους ,Κουλούλα , Άνθιμο και Νικολέτο , μάλλον εκτός θα μείνουν και οι νυν Αντιδήμαρχοι Κ.Βρέτας , Θ. Σοφιός και δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το θέμα για την Μ. Πλούμη .

Επίσης σίγουρα δεν θα είναι υποψήφιος με τον Συνδυασμό Παγώνη και ο πρώην Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρέας Δημόπουλος , που πληροφορίες αναφέρουν ότι την προσεχή Κυριακή με δήλωσή του θα ξεκαθαρίσει την δική του θέση και πορεία .

Ακόμα μέσα στην επόμενη εβδομάδα με ανακοίνωσή του θα φανερώσει τις δικές του προθέσεις ο πρώην αντιδήμαρχος Ευπαλίου Ανδρέας Ευσταθίου.

Ο δημοτικός σύμβουλος Μένιος Σωτηρόπουλος , που είχε εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο Σμπαρούνη στις προηγούμενες εκλογές , όπως μας δήλωσε αυτή τη φορά δεν θα είναι υποψήφιος , λόγω πολλών υποχρεώσεων που έχει ,με το Πανεπιστήμιο που είναι καθηγητής στα ΤΕΦΑ , και συνεργασίες με Πανεπιστήμια στο εξωτερικό , κάτι που θα τον αναγκάζει να μη βρίσκεται τακτικά στη Δωρίδα . Θέλει όμως να ευχαριστήσει , όπως μας ανέφερε , όλους άσους του πρότειναν για συνεργασία , χωρίς να μας αναφέρει ποιοι είναι αυτοί , και ότι πάντα θα προσπαθεί να βοηθά τον τόπο μας και ιδιαίτερα την νεολαία και τις ομάδες του Δήμου .

Άγνωστες παραμένουν ακόμα και οι κινήσεις του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Θωμόπουλου , που επίσης είχε εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο Σμπαρούνη , μετά μάλιστα και το τελευταίο μικρό-καρδιακό επεισόδιο που είχε και τον οδήγησε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών .

Ο συνονόματός του δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Θωμόπουλος και πρώην αντιδήμαρχος , αυτή τη φορά θα είναι υποψήφιος στο τοπικό συμβούλιο του Ευπαλίου.

Πληροφορία που επιβεβαιώθηκε μιλά για υποψηφιότητα του Αγγελόπουλου Δημήτρη με τον συνδυασμό Καπεντζώνη αλλά στο τοπικό του Μοναστηρακίου .

Επίσης ο δημοτικός σύμβουλος Λιδορικίου Γ. Παναγιωτόπουλος θα είναι υποψήφιος στο Δήμο Δελφών στην Ιτέα και γι΄αυτό δεν θα είναι και στο Δήμο Δωρίδας με τον Παγώνη .

Σε ότι αφορά το συνδυασμό Καπεντζώνη , από το επιτελείο του μας ξεκαθάρισαν ότι οριστικά δεν θα είναι υποψήφιοι οι θεσμικοί κομματικοί παράγοντες . Μας ανέφεραν ότι ενοικίασαν κτίριο στη κεντρική πλατεία Ευπαλίου που θα χρησιμοποιηθεί για εκλογικό γραφείο , καθώς και στο κεντρικό δρόμο του Λιδορικίου. Στην Ερατεινή μας είπαν ότι θα χρησιμοποιηθεί ως εκλογικό γραφείο το τεχνικό γραφείο που διατηρεί εκεί ο Καπεντζώνης .Τέλος μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται , όπως μας ανέφεραν οι ίδιοι κύκλοι , να ανακοινώσει το όνομα του συνδυασμού και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους σε συνέντευξη που θα δώσει .

Από την πλευρά του συνδυασμού Τριανταφύλλου ,ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ , έχει ολοκληρωθεί η στελέχωση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων (μένουν μία-δύο θέσεις κενές για ευνόητους λόγους όπως χαρακτηριστικά μας ανέφεραν ) και συνολικά ο συνδυασμός θα κατεβάσει γύρω στους 145 υποψήφιους . Η πρώτη συγκέντρωση όλων των υποψηφίων της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Οκτωβρίου .
(230910)

Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010

«ΒΟΜΒΑ» Γ. ΛΥΜΠΕΡΗ ΣΤΟ Δ.ΔΩΡΙΔΑΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ !

* ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ *Του Περικλή Ν. ΛουκόπουλουΜε τον συνδυασμό του Γ. Καπεντζώνη στο Δήμο Δωρίδας θα κατέβει στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Γιάννης Λυμπέρης .

Η συνεργασία έκλεισε , σύμφωνα με τις πληροφορίες μας , πριν από δέκα ημέρες περίπου ,σε συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες στην Αθήνα . Η συνεννόηση μάλιστα που έκαναν ήταν να ανακοινωθεί η συνεργασία αργότερα . Όμως η είδηση διέρρευσε μέσα στους κλειστούς κύκλους των δύο ανδρών κι έτσι έφτασε και σ΄ εμάς .

Επικοινωνήσαμε με τον Γιάννη Λυμπέρη για να μας επιβεβαιώσει ή διαψεύσει την είδηση ο οποίος μας δήλωσε :

« Είναι γνωστό σε όλους τους συμπατριώτες μου το ενδιαφέρων μου και η δραστηριότητά μου για τα τοπικά και αυτοδιοικητικά θέματα της περιοχής μας . Μάλιστα με την ευκαιρία θέλω να τους ευχαριστήσω για άλλη μία φορά , για την τιμή που μου έκαναν να με εκλέξουν Νομαρχιακό Σύμβουλο Φωκίδας , μέσα στους πρώτους , στις προηγούμενες εκλογές .

Είχα εκδηλώσει ενδιαφέρων να ηγηθώ συνδυασμού στις επόμενες εκλογές για τον νέο Δήμο Δωρίδας , και ήταν πολλοί οι φίλοι που με παρότρυναν γι αυτό και μάλιστα πέρα από τον κεντροδεξιό φιλελεύθερο χώρο που πολιτικά ανήκω .

Δυστυχώς όμως , παρασκήνια , ιντρικες , πιέσεις και άλλα πολλά που δεν είναι της ώρας , δεν επέτρεψαν να ευοδωθεί αυτή μου η θέληση .

Έτσι , ανταποκρινόμενος στο αίτημα της εποχής μας για στήριξη ανεξάρτητων αυτοδιοικητικών συνδυασμών και επειδή πιστεύω ότι όποιος αγαπά τον τόπο του και θέλει να προσφέρει , μπορεί να το κάνει και από άλλες θέσεις και συνεργασίες , αποφάσισα να συνεργαστώ με τον ανεξάρτητο συνδυασμό του φίλου Γιώργου Καπεντζώνη στο δύσκολο εγχείρημα για την συγκρότηση και λειτουργία με διαφάνεια του νέου Καλλικρατικού Δήμου Δωρίδας για να βάλουμε όλοι μαζί τις βάσεις ανάπτυξής του .

Ο Καπεντζώνης είναι ένα έμπειρο αυτοδιοικητικό στέλεχος, με ικανές γνώσεις και συγκρότησε πραγματικά ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο με συμπολίτες μας που ανήκουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους , από την αριστερά μέχρι την δεξιά , και πιστεύω ότι έτσι δημιουργούνται όλες οι απαραίτητες συνθήκες ώστε η νέα Δημοτική Αρχή να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες και απαιτήσεις των τοπικών κοινωνιών , για ανάπτυξη και λειτουργία με διαφάνεια των νέων Δήμων .

Όλα αυτά ήταν αρκετά για μένα , να δώσω το χέρι συνεργασίας στον Καπεντζώνη , και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για το καλό της πορείας και της ανάπτυξης του Δήμου Δωρίδας .

Σ΄ αυτή μάλιστα την ωραία προσπάθεια καλώ και όλους τους φίλους μου να συστρατευθούν και νομίζω από τις πρώτες επαφές που είχα ότι θα το κάνουν ».

Με αφορμή την τελευταία αποστροφή της δήλωσής του προσπαθήσαμε να βγάλουμε και δεύτερη είδηση για το ποιοι είναι οι άλλοι φίλοι του που γνωρίζει ότι θα συνεργαστούν επίσης με τον Καπεντζώνη , αλλά εδώ ήταν ¨σφίγγα¨ , λέγοντας ότι αυτό είναι υπόθεση των ίδιων και του Καπεντζώνη για να το ανακοινώσουν.

Να πούμε εδώ για την ιστορία ότι ο Γιάννης Λυμπέρης είχε εκδηλώσει από τους πρώτους το ενδιαφέρων του και είχε ανακοινώσει ότι θα κατέβαινε υποψήφιος Δήμαρχος για το Δήμο Δωρίδας . Πληροφορίες μάλιστα έλεγαν ότι είχε και το πράσινο φως της ηγεσίας του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στο οποίο πρόσκειται πολιτικά .

Ίσως , με όσα ανέφερε και ο ίδιος στη δήλωσή του, χωρίς να το ξεκαθαρίσει προς το παρόν , να υπήρξαν κάποιες μεθοδεύσεις και ισορροπίες μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων υποψήφιων του χώρου της κεντροδεξιάς (Παγώνης, Κουλούλας, Κουτσομήχος, Φλώρος κλπ) και τελικά το χρίσμα εδόθη στον Τάσο Παγώνη .

Όμως είναι γνωστή στους πολιτικούς κύκλους της περιοχής η «κόντρα» που υπάρχει εδώ και χρόνια μεταξύ Παγώνη και Λυμπέρη κι έτσι ήταν αδύνατη μια συνεργασία των δύο αυτών ανδρών στις επικείμενες δημοτικές εκλογές .

(200910)

ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Διακήρυξη της  ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ του υποψήφιου Δήμαρχου  Δωρίδας, Χρήστου ΤριανταφύλλουΜπροστά στις τοπικές εκλογές του Νοέμβρη, η ΄΄ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ του ΔΗΜΟΥ ΔΩΡΙΔΑΣ΄΄ σε καλεί να μην υποκύψεις σε ψεύτικα λόγια και διλήμματα.

Κρίνε και επέλεξε, χωρίς δισταγμό και συναισθηματισμούς αυτούς που ζητάν την ψήφο σου, αφού αναρωτηθείς με ποιόν είναι και ποιον υπερασπίζονται. Την λαϊκή οικογένεια με όλα τα προβλήματα της ή το μεγάλο κεφάλαιο με όλα τα προνόμιά του?

Οι νέοι Δήμοι και οι περιφέρειες, που ΄΄γέννησε΄΄ ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, δεν έγιναν για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες σου. Μετατρέπονται σε μηχανισμούς του κράτους, δηλαδή της εξουσίας του πλούτου που ενισχύει την ασύδοτη επιχειρηματική δράση αναπτύσσοντας την διαπλοκή με μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, αυξάνοντας τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

Μεταφέρει τους κρίσιμους κοινωνικούς τομείς της Υγείας, της Παιδείας , της Πρόνοιας στους Δήμους, διασπώντας τον ενιαίο και δημόσιο χαρακτήρα τους και ανοίγοντας το δρόμο για Υγεία και Παιδεία 2 ταχυτήτων ανάλογα με την περιοχή και την οικονομική κατάσταση των Δημοτών.

Το κράτος ΄΄ ξεμπερδεύει ‘’ από τις αντίστοιχες οικονομικές υποχρεώσεις του, θεσμοθετώντας αντιλαϊκούς έμμεσους πόρους για την Αυτοδιοίκηση ( ΦΠΑ και ΤΑΠ ) και ωθώντας σε νέα φοροεπέλαση τους Δήμους αυτούς που θα διοικούνται από τους

΄΄ εκλεκτούς ΄΄ και υποτακτικούς του δικομματισμού και των δορυφόρων τους, αυτών δηλαδή που στήριξαν και υπερασπίστηκαν τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.Τα σφαγιαστικά μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που πάρθηκαν με την στήριξη του ΛΑΟΣ και ουσιαστική συμφωνία της ΝΔ, μετατρέπουν την ζωή σου σε σύγχρονο ΝΤΑΧΑΟΥ.

Το ΜΝΗΜΟΝΙΟ, αποτελεί την πιο βάρβαρη και κατάπτυστη συμφωνία που έχει υπογραφεί στην σύγχρονη ιστορία της χώρας. Ο δε ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, αποτελεί το μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας, γίνεται μοχλός-εργαλείο στήριξης για εφαρμογή των μέτρων του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

Στρουθοκαμηλίζουν λοιπόν όσοι ισχυρίζονται ότι όλος αυτός ο ορυμαγδός δεν αφορά την τοπική διοίκηση ή τους Δήμους, ΄΄ νίπτοντας τας χείρας τους ΄΄ ότι θα πρέπει να θεωρήσουμε ως δεδομένα, τα αντιλαϊκά αυτά μέτρα και όποια άλλα παρθούν και με βάση αυτά ο Δήμος να προγραμματίζει, να κάνει κάθε είδους περικοπές, να επιβάλει νέους φόρους στους δημότες, να ανέχεται και να συμμετέχει στην υποβάθμιση των πόλεων και των χωριών μας.

Εμείς αυτά τα μέτρα συνεχώς θα τα αντιπαλεύουμε, θα αντιδρούμε με κάθε τρόπο, θα αρνούμαστε να τα εφαρμόσουμε στο Δήμο, αποκαλύπτοντας τις συνέπειες για τους δημότες, οργανώνοντας την πάλη του Λαού για την ανατροπή τους.

Πριν αποφασίσεις λοιπόν ποιο συνδυασμό θα στηρίξεις

ΣΚΕΨΟΥ – ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΟΥ

Που ήταν όσοι σήμερα διεκδικούν την ψήφο σου????

• Όταν οι εργάτες, υπάλληλοι και συνταξιούχοι αγωνίζονταν ενάντια στο γκρέμισμα των δικαιωμάτων και κατακτήσεων 10ετιών?

• Όταν οι αγρότες πάλευαν για να πουλήσουν την παραγωγή τους σε αξιοπρεπείς τιμές και να μπορέσουν να κρατηθούν στον τόπο τους?

• Όταν έκλειναν το ένα μετά το άλλο τα εμπορικά καταστήματα στις πόλεις αλλά και στα χωριά μας?

• Πότε έκαναν έστω και μια δήλωση όταν οι κυβερνήσεις ξεθεμελίωναν σταδιακά την δημόσια Υγεία, απαξιώνοντας τα νοσοκομεία, Άμφισσας , Μεσολογγίου και Ρίου, αλλά και τα κέντρα υγείας της περιοχής μας?

• Πότε και πού συγκρούστηκαν με τις αντιλαϊκές πολιτικές υπερασπίζοντας τα συμφέροντα σου και αυτά των παιδιών σου?

Αναλογίσου λοιπόν τι σε περιμένει, αν οι συνδυασμοί του δικομματισμού και των συνεταίρων τους εκλεγούν στις σημερινές συνθήκες.

Θυμήσου πως η ψήφος στους άλλους συνδυασμούς, αυτόματα θα προσμετρηθεί, όχι απλά στο ΠΑΣΟΚ ή την ΝΔ, αλλά υπέρ των αντιλαϊκών μέτρων και της αναγκαιότητας λήψης και νέων ακόμα πιο σκληρών και ΄΄επίκαιρων΄΄.

Στις τοπικές εκλογές, κριτήριο θετικής ψήφου είναι να χάσουν αισθητά τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, του ΛΑΟΣ. Η ψήφος στις εθνικές εκλογές έδωσε την ευκαιρία να χτυπηθεί ο λαός. Τώρα ο λαός με την ψήφο του πρέπει να τους τιμωρήσει.

Η Αποχή επίσης τιμώρησε τον λαό. Τώρα ο λαός πρέπει να τους τιμωρήσει με την συμμετοχή του και με την ψήφο του στην ΄΄ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΄΄.

Η ΄΄ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΄΄ είναι δυναμικά στο προσκήνιο και δεν κινείται παρασκηνιακά. Δεν κρύβετε πίσω από το δάχτυλο της. ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ Κ.Κ.Ε και συνεργαζόμενες, ριζοσπαστικές λαϊκές δυνάμεις. Κάνει και επιδιώκει πλατιά ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με ανθρώπους που διατηρούν την δική τους πολιτική ταυτότητα συμφωνώντας στην φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση και στην ανάπτυξη του τόπου προς όφελος του λαού.ΔΙΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΛΑΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΕΝΑ ΑΛΛΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

• Για το φυσικό, κοινωνικό και πολιτιστικό περιβάλλον και για δημόσια έργα κοινωνικών υποδομών.

• Για την λαϊκή Υγεία και Πρόνοια.

• Για την μόρφωση και την παιδεία του λαού και της νεολαίας.

• Για μόνιμη και σταθερή δουλεία, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

• Για την στήριξη της αγροτικής παραγωγής και την αναβάθμιση ποιότητας ζωής στα χωριά μας.

• Για την αξιοποίηση του δυναμικού του δήμου μας, στην μελέτη και εκτέλεση έργων υποδομής, αντί για αναθέσεις σε μεγαλοεργολάβους.

• Για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την ερασιτεχνική δημιουργία, τον δημιουργικό ελεύθερο χρόνο και τους ελεύθερους δημοτικούς χώρους με σύγχρονη υποδομή παιδικών χαρών.

• Για την μάχη κατά των ναρκωτικών.

• Για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών, κατά της κρατικής καταστολής και των οργάνων χειραγώγησης.ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΄΄ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ΄΄.


ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΨΕΥΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΠΑΛΗ ΠΑΝΤΟΥ. Μ Π Ο Ρ Ο Υ Μ Ε!!!


ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ.

(190910)