Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΕΤΡΟΥ ΕΚΒΙΑΖΕΙ … ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ !

Του Παύλου ΔωριάδηΗ απόφαση του υποψήφιου Δημάρχου Δωρίδας Γ. Καπεντζώνη να μη συμπεριλάβει στο συνδυασμό του θεσμικά-κομματικά στελέχη, βρίσκει αντίθετο το Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Φωκίδας που σήκωσε …μπαϊράκι .

Κύκλοι προσκείμενοι στον υποψήφιο Δήμαρχο επισημαίνουν ότι το σύνολο σχεδόν των στελεχών του ,που προέρχονται από διάφορους πολιτικούς χώρους όχι μόνο στηρίζουν τη θέση αυτή αλλά εισηγούνται να την τηρήσει απαρέγκλιτα .

Παρ΄ όλα αυτά , ο Πέτρου τεντώνει το σχοινί και επιμένει να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος , προχωρώντας σ΄ ένα πρωτόγνωρο εκβιασμό !

Μάλιστα όπως δήλωσε θα συγκαλέσει τη Νομαρχιακή Επιτροπή για αύριο Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου , όπου θα υποβάλλει την παραίτησή του σε ένδειξη διαμαρτυρίας όπως ανέφερε σε δηλώσεις του.

Από την πλευρά του ο Καπεντζώνης δεν φαίνεται διατεθειμένος να σηκώσει καθόλου το θέμα ούτε να μπει σε αντιπαραθέσεις .  Σε συνομιλητές του που του θέτουν το θέμα αναφέρει ότι έχει καταθέσει μια ανεξάρτητη αυτοδιοικητική υποψηφιότητα και έτσι θα συνεχίσει μέχρι το τέλος. Από κανέναν , προσθέτει στους συνομιλητές του , δεν δέχομαι παρεμβάσεις και προπάντων διαφόρων ειδών κομματικές παρεμβάσεις .Ο Νίκος Πέτρου είναι Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ.Ο ρόλος του είναι κομματικός-θεσμικός και όχι αυτοδιοικητικός. Τον εκτιμώ και είναι φίλος .Δεν μπορεί όμως λόγω της θεσμικής του θέσης , να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον ανεξάρτητο συνδυασμό μου .Το ίδιο άλλωστε ισχύει και με μερικούς ακόμα φίλους , που τους το έχω διαμηνύσει , πως λόγω της θεσμικής τους θέσης , δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι, τουλάχιστον στο κεντρικό ψηφοδέλτιο του συνδυασμού .

Στο μεταξύ η κοινοποίηση αυτής της πρωτόγνωρης διαμάχης έχει δημιουργήσει αλγεινή εντύπωση στη κοινή γνώμη της Δωρίδας , για την ωμή εκβιαστική παρέμβαση του Πέτρου , ενώ όπως αναφέραμε όλα σχεδόν τα στελέχη του Καπεντζώνη συμφωνούν με τη θέση του υποψήφιου Δημάρχου .

Πολιτικοί κύκλοι της Φωκίδας , σχολιάζοντας τις εξελίξεις αυτές τόνιζαν ότι ο Πέτρου αν ήθελε να παίξει αυτοδιοικητικό ρόλο , έπρεπε να είχε παραιτηθεί την Άνοιξη από τη θέση του Γραμματέα, όταν έδινε αβυσσαλέα μάχη στα πολιτικά και κυβερνητικά γραφεία της Αθήνας , για μεταφορά της έδρας από το Ευπάλιο στο Λιδορίκι , χρησιμοποιώντας καταχρηστικά τον τίτλο του Γραμματέα , χωρίς καμιά εντολή ή απόφαση από το συγκεκριμένο όργανο !

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ του DORIDA NEWS , οι μεγαλύτερες αντιδράσεις στην πιθανή υποψηφιότητα Πέτρου δεν προέρχονται από τους πασοκικούς κύκλους του Δήμου Ευπαλίου , όπως θα νόμιζε κανείς , αλλά από τους αντίστοιχους των Δήμων Βαρδουσίων , Τολοφώνας και Λιδορικίου !!

(160910)

.-

Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΟΥΛΟΥΛΑΣ-ΑΝΘΙΜΟΣ-ΝΙΚΟΛΕΤΟΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΑΓΩΝΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Πως διαμορφώνονται τα ¨μπλοκ¨ των 3 συνδυασμών στο Δ. ΔωρίδαςΤου Παύλου ΔωριάδηΜέρα με τη μέρα ανεβαίνει ο ¨πυρετός¨ στα επιτελεία των 3 υποψηφίων για τη διεκδίκηση του Δήμου Δωρίδας στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου .

Όλο το βάρος μέχρι τώρα έχει πέσει στη συγκρότηση των συνδυασμών , αφού δεν είναι και εύκολο να βρεθούν κάπου 200 υποψήφιοι για να στελεχώσουν τον κάθε συνδυασμό.

Το μέχρι στιγμής βέβαιο είναι ότι οι σημερινοί Δήμαρχοι Λιδορικίου Γ. Κουλούλας , Βαρδουσίων Β. Νικολέτος και Τολοφώνα Ανδ. Άνθιμος δεν θα είναι υποψήφιοι αλλά δηλώνουν ότι στηρίζουν την υποψηφιότητα του Τάσου Παγώνη .

Την περασμένη Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου έγινε συνάντηση στο Λιδορίκι μεταξύ επιτελών του Τ. Παγώνη και Γ. Κουλούλα όπου συζητήθηκαν διαδικαστικά θέματα γύρω από τις εκλογές και ο τρόπος στήριξης του συνδυασμού .

Από την πλευρά του Τάσου Παγώνη συμμετείχαν οι επιτελείς του Κώστας Μπαλασκώνης , Χαράλαμπος Κατσαρός και Βαγγέλης Καραϊνδρος ενώ από την πλευρά του Γ. Κουλούλα ήταν εκεί οι δημοτικοί του σύμβουλοι και οι εκπρόσωποι των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Λιδορικίου , όπου πολλοί προέρχονται πολιτικά και από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ .

Εκτιμήθηκε στη σύσκεψη ότι το «βαρύ χαρτί» της παράταξης Παγώνη είναι η εν δυνάμει πλειοψηφία που έχει ο κεντροδεξιός φιλελεύθερος χώρος στους 4 πρώην Δήμους της Δωρίδας . Ένα ατού, που ο Παγώνης με το επιτελείο του θέλει να το εκμεταλλευτεί με μεγιστοποίηση της συσπείρωσης και δραστηριοποίηση όλων των στελεχών .

Στον άλλο ισχυρό πόλο των εκλογών ,την παράταξη του Γ. Καπεντζώνη , ως πλεονέκτημα εμφανίζεται η ανεξάρτητη υποψηφιότητα του , που όπως αναφέρουν οι πληροφορίες , συσπειρώνει στελέχη και από τον κεντροδεξιό χώρο εκτός του ΠΑΣΟΚ αλλά και από την αριστερά .

Ειδικότερα σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες , μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται με ανακοίνωσή του ο πρώην αντιδήμαρχος Ευπαλίου Ανδρέας Ευσταθίου να παρουσιάσει τις θέσεις του και την απόφασή του για συνεργασία με τον συνδυασμό Καπεντζώνη .

Να πούμε εδώ ότι ο Ευσταθίου δεν είχε συμμετάσχει στις τελευταίες δημοτικές εκλογές , ενώ ήταν αντιδήμαρχος Ευπαλίου επί Δημαρχίας Κώστα Τσακούμη , φέρεται δε ως επικεφαλής στο Δ. Δωρίδας του υπό δημιουργία κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη .

Επίσης πολλά εν ενεργεία δημοτικά στελέχη που προέρχονται από τον κεντροδεξιό χώρο , έχουν ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιοι με τον συνδυασμό Καπεντζώνη όπως οι Αθ. Κοκμοτός (Δ. Λιδορικίου) , Γεωρ. Παπαϊωάννου ( Δ. Λιδορικίου ), Παν. Ζέτος (Δ. Τολοφώνα) , Παν. Καραχάλιος ( Δ. Τολοφώνα) κ.ά

Επίσης πρέπει να πούμε εδώ ότι επιβεβαιώνονται παλιότερες πληροφορίες που πρώτο δημοσίευσε το DORIDA NEWS ότι τα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ , με θεσμική θέση , δεν θα είναι τελικά υποψήφιοι με τον συνδυασμό του Καπεντζώνη σύμφωνα και με τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των στελεχών του .

Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν υπήρχε κάποια πληροφορία για την θέση που θα τηρήσει ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Γιάννης Λυμπέρης , που ως γνωστόν είχε εκφράσει την επιθυμία να είναι υποψήφιος Δήμαρχος με την στήριξη και της Ρηγίλλης και άλλων στελεχών από άλλους πολιτικούς χώρους . Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι αμέσως μετά το χρίσμα που πήρε ο Παγώνης από την Νέα Δημοκρατία , υπήρξε διαβούλευση Κουλούλα , Λυμπέρη , Κάρμα, Κουτσόπουλου ,Νικολέτου και τριών ακόμα στελεχών να υπάρξει ανεξάρτητος συνδυασμός με επικεφαλή τον Κουλούλα , αλλά τελικά το σχέδιο δεν προχώρησε .

Τέλος ο Χρήστος Τριανταφύλλου κινείται δραστήρια σε όλο το χώρο της Δωρίδας για να συσπειρώσει τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ , αφού και εδώ υπάρχουν κάποιες φυγόκεντρες δυνάμεις , αλλά έχει με το μέρος του και την αντικυβερνητική αγανάκτηση των πολιτών που θέλουν να την εκφράσουν κόντρα στο «μνημόνιο» και την σκληρή μονόπλευρη οικονομική λιτότητα .

Ένα ντεζαβαντάζ για τον συνδυασμό της ΛΑΊΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ είναι και το θέμα του αναδασμού στη πεδιάδα του Μόρνου , όπου συσπείρωσε πολύ κόσμο στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές στο Δήμο Ευπαλίου , αλλά τώρα φαίνεται να έχει ατονήσει .