Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2010

ΠΟΛΥΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗΣ....ΕΝΩ Η ALCO «ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ» ΓΙΑ ΝΔ ΣΤΗ ΔΩΡΙΔΑ

Του Παύλου ΔωριάδηΗ προεκλογική δημοτική μάχη στο Δήμο Δωρίδας έχει αρχίσει να φουντώνει στο παρασκήνιο και οι πιθανοί μονομάχοι ,παρότι δεν είναι ακόμα εντελώς ξεκάθαρο το τοπίο των υποψηφίων , φανερώνουν σιγά-σιγά τα ¨όπλα¨ που έχουν στη φαρέτρα τους . Την ίδια στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη δημοσκόπηση από την εταιρεία ALCO , με εντολή της ΝΔ για το ποιος θα είναι τελικά ο υποψήφιός της για την Δημαρχία μεταξύ Τ. Παγώνη και Γ. Κουλούλα

Ο Γιώργος Καπεντζώνης συνεχίζει να στελεχώνει τον συνδυασμό του με στελέχη που προέρχονται απ΄ όλο το πολιτικό φάσμα , δικαιολογώντας έτσι και την «ανεξάρτητη υποψηφιότητά του», όπως τονίζουν στελέχη του επιτελείου του .

Από την άλλη πλευρά , στον κεντροδεξιό χώρο , η δυστοκία συνεχίζεται και όπως χαρακτηριστικά τόνιζαν πολιτικοί κύκλοι που πρόσκεινται στη ΝΔ , «συσκεπτόμαστε , συσκεπτόμαστε , αλλά άκρη δεν βρίσκουμε» !

Παράλληλα βέβαια βρίσκεται σε εξέλιξη η εντολή για τηλεφωνική δημοσκόπηση στη Δωρίδα , που έχει δοθεί στην γνωστή εταιρεία δημοσκοπήσεων ALCO από την Ρηγίλλης, για να δουν ποιος από τους Παγώνη και Κουλούλα έχει προβάδισμα στο χώρο .

Πρέπει να πούμε όμως εδώ ότι στο επιτελείο του Παγώνη υπάρχει έντονος προβληματισμός , για το αν το γκάλοπ θα είναι καθαρό και όχι ... «πειραγμένο» !

Κι αυτό γιατί είναι πεπεισμένοι ότι, όλη η κομματική νομενκλατούρα της ΝΔ σε Άμφισσα και Φωκίδα , προσπαθούν να πείσουν και το έχουν καταφέρει μέχρι ενός σημείου , την ηγετική ομάδα της Ρηγίλλης ,ότι το κόμμα το συμφέρει να ηγηθεί ο Κουλούλας . Προς την κατεύθυνση αυτή μάλιστα προσπαθούν να επιστρατεύσουν και κάποιους οικονομικούς παράγοντες , που πάντοτε τα κόμματα έχουν την ανάγκη τους .

Είναι χαρακτηριστικό ακόμα ότι στα ευρήματα της δημοσκόπησης θέτουν και το ερώτημα μεταξύ Κουλούλα και Καπεντζώνη ποιόν προτιμούν , για να βγάλουν ότι προηγείται ο Κουλούλας κι έτσι να αποτρέψουν φυγόκεντρες δυνάμεις που παρατηρούνται από την διχαστική και διασπαστική πορεία του χώρου της κεντροδεξιάς .

ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ

Τέτοια προβλήματα δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει η παράταξη του Καπεντζώνη . Έχει όμως διαφορετικά .

Η πλειοψηφία των στελεχών του βάζει «βέτο» να μην συμπεριληφθούν στο συνδυασμό του κομματικά στελέχη που έχουν θεσμικό ρόλο , όπως για παράδειγμα οι Γραμματείς των κομματικών οργανώσεων κλπ . Αυτό τονίζουν , αναιρεί την ανεξάρτητη υποψηφιότητα .

Αντίθετα τονίζουν , θα δυσαρεστήσει σειρά στελεχών που ίσως και τα απομακρύνει , ενώ έχουν συμφωνήσει να συμμετάσχουν στον συνδυασμό του και προέρχονται από διάφορους πολιτικούς χώρους .

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι τώρα , έχουν συμφωνήσει με τον Καπεντζώνη να συμμετέχουν στον συνδυασμό του , εκτός αυτών που έχει παρουσιάσει το DORIDA News σε προηγούμενο ρεπορτάζ του και οι , Κοκμοτός Αθανάσιος , Υποστράτηγος ε.ά από την Αμυγδαλιά και πρώην Αντιδήμαρχος με τον Κουλούλα στο Λιδορίκι, Ευσταθίου Ανδρέας πρώην Αντιδήμαρχος Ευπαλίου από το Καστράκι, Σπυροπούλου Πένυ Νομαρχιακός Σύμβουλος από το Ευπάλιο , Μανιώτης Αθανάσιος από την Ποτιδάνεια , Φλέγγας Ιωάννης από το Ευπάλιο , Καλιαμπέτσος Παναγιώτης από τα Κούκουρα , Ευσταθίου Κώστας από το Λιδορίκι, Ασημάκη Δήμητρα από τους Πενταγιούς , Φλετούρης Κώστας Δημοτικός Σύμβουλος Βαρδουσίων από Αρτοτίνα , Βίτσας Νίκος από το Τρίκορφο, Χαραλάμπους Μανώλης από την Ερατεινή ,Καμβύσης Κώστας από Μοναστηράκι .

Έγκυρες πληροφορίες ακόμα αναφέρουν ότι αρκετά στελέχη που στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές είχαν συμπορευθεί με το ψηφοδέλτιο του Μπάμπη Σμπαρούνη στο Δήμο Ευπαλίου , τώρα βρίσκονται σε συζητήσεις και τελική συμφωνία να συνεργαστούν με τον Καπεντζώνη

Τέλος από την πλευρά της ΛΑΊΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ που ηγείται το παλιό στέλεχος του ΚΚΕ Χρήστος Τριανταφύλλου , παρά τις έντονες προσπάθειες και παρεμβάσεις δεν φαίνεται να βρίσκει ανταπόκριση , εκτός των καθαρά κομματικών στελεχών και ψηφοφόρων . Αυτό μάλιστα δημιουργεί και κάποια προβλήματα για την δυνατότητα στελέχωσης του συνδυασμού σε πάνω από 15 χωριά από τα 56 του Δήμου Δωρίδας .

(270810)

Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2010

ΣΤΗ ΡΗΓΙΛΛΗΣ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΠΑΓΩΝΗΣ ΚΑΙ ΚΟΥΛΟΥΛΑΣ

Του Παύλου ΔωριάδηΣε αδιέξοδο έχει περιέλθει ο χώρος της κεντροδεξιάς στο Δήμο Δωρίδας , αφού κανένας από τους Παγώνη και Κουλούλα δεν υποχωρεί, για το ποιος θα πάρει το χρίσμα για την υποψηφιότητα του Δημάρχου και τώρα τη λύση πάνε να δώσουν μέσω γκάλοπ.

Ειδικότερα με παρέμβαση και του Νομάρχη Φουσέκη που εκπροσωπεί το Αμφισσοκεντρικό συντηρητικό κατεστημένο, κλείσθηκε ραντεβού μεταξύ των δύο, στη Ρηγίλλης ,με τον Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης Β. Μιχαλολιάκο , που πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη στις 8 το βράδυ στα γραφεία του κόμματος .

Τελική λύση δεν προκρίθηκε , γιατί και οι δύο ενδιαφερόμενοι δεν υποχωρούσαν από τις θέσεις τους , ενώ σαφώς η περιρρέουσα ατμόσφαιρα έδειχνε ότι υπάρχει μια διακριτική προτίμηση από ψηλά προς τον Κουλούλα .

Μάλιστα στο τραπέζι έπεσε το σενάριο να πάνε από δύο χρόνια ο καθένας προκειμένου να υπάρξει μια συμβιβαστική λύση που θα πάει ο χώρος ενωμένος , διαφορετικά είναι βέβαιο ότι ο Δήμος θα χαθεί .

Περίπτωση να ηγηθεί ο Φλώρος δεν το στήριξε κανείς ,γιατί όπως ειπώθηκε είναι μια αδύναμη υποψηφιότητα . Δεν μπορεί ένας επί πολλά έτη υποψήφιος πολιτευτής που παίρνει μερικές εκατοντάδες ψήφους , να διεκδικήσει νικηφόρα τις εκλογές , ειπώθηκε χαρακτηριστικά από παρευρισκόμενο στη συζήτηση .

Ο Φουσέκης από την πλευρά του , προσπάθησε να δοθεί λύση γιατί « ο χρόνος κυλά εις βάρος μας» , όπως χαρακτηριστικά τόνισε και φαίνεται να ρίχνει το βάρος του στη πλευρά του Κουλούλα .

Μπροστά σ΄αυτό το αδιέξοδο αποφασίστηκε να βρεθεί λύση μέσω άμεσης τηλεφωνικής δημοσκόπησης που θα γίνει τις επόμενες μέρες μεταξύ του Παγώνη και Κουλούλα και όποιος προηγηθεί να πάρει και το χρίσμα με τον άλλον να ακολουθεί .

Στο γκάλοπ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα τεθεί και ερώτημα για το ποιος από τους δύο μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία τον βασικό αντίπαλο που είναι ο Καπεντζώνης .

Βέβαιο είναι ότι η πλευρά του Παγώνη αρχίζει να ανησυχεί ότι κάτι «μαγειρεύεται» μέσω του γκάλοπ και πάνε να βγάλουν «μαϊμουδίστικα» τον Κουλούλα ότι προηγείται στις προτιμήσεις των πολιτών της Δωρίδας .

Έτσι δεν είναι ξεκαθαρισμένο τελικά αν το αποτέλεσμα του γκάλοπ δεν είναι ευνοϊκό για τον Παγώνη , αυτός αν θα πειθαρχήσει ή θα προχωρήσει να διεκδικήσει την Δημαρχία .

Στο μεταξύ εδώ και δύο ημέρες , με ¨συντροφικά μαχαιρώματα¨ μέσω φημών , κάποιοι κύκλοι προσπάθησαν να θέσουν εκτός παιχνιδιού τον Λυμπέρη , λέγοντας ότι παραιτήθηκε της υποψηφιότητάς του , γιατί μέσα στις επόμενες ημέρες θα σκάσει κάποιο παλαιό σκάνδαλο από την εποχή που ήταν Γενικός Διευθυντής στη Σιβιτανίδειο Σχολή , πράγμα αναληθές σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες .

Πάντως μέσα στις επόμενες ημέρες θα φανεί η τελική λύση που θα προκρίνει ο κεντροδεξιός χώρος για το Δήμο Δωρίδας .

(250810)

.

Κυριακή, 22 Αυγούστου 2010

Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΠΑΙΖΕΙ ΤΗ...«ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΩΡΙΔΑΣ

Του Π. Δωριάδη


Το γνωστό παιχνίδι της κολοκυθιάς , γιατί εσύ και όχι εγώ , παίζεται στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας για την υποψηφιότητα του Δημάρχου στο Δήμο Δωρίδας .

Έτσι επειδή κανείς από τους μνηστήρες-υποψηφίους δεν υποχωρεί και μπροστά στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί , όπου φαντάζει πολύ πιθανή μια ήττα , σένα χώρο όπου παραδοσιακά η Ν.Δ έχει σαφές προβάδισμα , η Ρηγίλλης έδωσε εντολή για την διενέργεια δημοσκόπησης (γκάλοπ) ώστε να βρεθεί η λύση . Σε όποιον πλειοψηφήσει θα δοθεί η στήριξη και θα ζητηθεί από όλους τους άλλους να πειθαρχήσουν και να στρατευθούν .

Τα ονόματα που έχουν προταθεί είναι οι Τάσος Παγώνης , Γιώργος Κουλούλας , Αναστάσιος Φλώρος και Γιάννης Λυμπέρης .

Ο Κώστας Κουτσομήχος έχει διαμηνύσει ότι δεν ενδιαφέρεται για υποψήφιος Δήμαρχος ,και ίσως θα τον ενδιέφερε μόνο η υποψηφιότητα για Αντιπεριφερειάρχης .

Επίσης και ο πρώην Νομάρχης Δημήτρης Κονιστής δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τα Δημοτικά της Δωρίδας και δεν χρειάζεται να τον συμπεριλάβουν στις ερωτήσεις του γκάλοπ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Οι διαδικασίες και η διενέργεια του γκάλοπ αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου οπότε θα γνωρίζουμε ποιος τελικά θα πάρει το ... «χρίσμα» .

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη δημοσκόπηση προηγείται ο Τάσος Παγώνης και ακολουθεί ο Αναστάσιος Φλώρος με κάποια διαφορά . Όταν όμως τίθεται το ερώτημα για το ποιος από τους δύο, σχεδόν ισοψηφούν . Όμως υπάρχει ακόμα δρόμος μέχρι το τέλος του μήνα για να φανεί προς τα πού γέρνει η πλάστιγγα .

Ένα όμως ακόμα μεγάλο ερώτημα είναι ,αν ο Παγώνης που έχει εξαγγείλει την υποψηφιότητά του θα την προχωρήσει μέχρι τέλος , στη περίπτωση που δεν είναι ευνοϊκό γι αυτόν το αποτέλεσμα του γκάλοπ.

Όπως έχει αναφερθεί και σε προηγούμενο ρεπορτάζ του DORIDA News τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη Δωρίδα , λόγω των πρόσφατων γεγονότων , με την αλλαγή της έδρας του Δήμου , είναι …τριχοτομημένα! και αυτό είναι φυσικό να έχει τις αρνητικές συνέπειες στην τελική έκβαση της μάχης των δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου .

ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ

Στο στρατόπεδο του Καπεντζώνη δεν φαίνεται να υπάρχουν τέτοιου είδους προβλήματα γιατί η υποψηφιότητά του δεν φαίνεται να αμφισβητείται από κάποιον άλλον υποψήφιο που να προέρχεται από τον κεντρώο χώρο η της κεντροαριστεράς .

Ο ίδιος έχει πάρει αποστάσεις από τα κόμματα και γι αυτό όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές από το επιτελείο του , οι υποψήφιοι που θα στελεχώσουν τον συνδυασμό του, προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους .

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι για το λόγο αυτό ο Καπεντζώνης δέχεται εισηγήσεις και πιέσεις από πληθώρα πολιτών ,να μην έχει για υποψήφιους, κομματικούς παράγοντες και μάλιστα με θέσεις κλειδιά στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ .Ιδιαίτερα δε όσους έπαιξαν κάποιο φανερό ή μυστικό ρόλο στα τελευταία γεγονότα για την τελική επιλογή της έδρας του Δήμου .

Και ακόμα διότι όπως χαρακτηριστικά του έχει ειπωθεί ,δεν μπορεί να λέει ότι είναι ανεξάρτητος υποψήφιος και από την άλλη να έχει στο συνδυασμό του , Γραμματείς του ΠΑΣΟΚ στη Δωρίδα.

ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΚΕ

Δυσκολίες όμως εμφανίζονται και στον συνδυασμό ΛΑΊΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ που στηρίζει το ΚΚΕ με επικεφαλής τον Χρήστο Τριανταφύλλου .

Πέραν από τα στενά κομματικά στελέχη , δεν υπάρχουν άτομα από άλλους πολιτικούς χώρους που να δέχονται να είναι υποψήφιοι εκτός ίσως του νυν δημοτικού συμβούλου Κώστα Κάρμα , που θα κατέβει ως συνεργαζόμενος , αφού όλοι οι πρώην συνεργάτες του από την ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ τον έχουν εγκαταλείψει .

Είναι ενδιαφέρων ότι και ο καθηγητής και δημοτικός σύμβουλος Κώστας Κουτσόπουλος ,που είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με φιλοκουκουέ συνδυασμό , τώρα ανακοίνωσε ότι είναι υπέρ του ακηδεμόνευτου αυτοδιοικητικού κινήματος και παρά την εκτίμηση που έχει στο πρόσωπο του Χρήστου Τριανταφύλλου , δεν μπορεί να είναι στον συνδυασμό του .

(220810)