Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Τρίτη, 17 Αυγούστου 2010

ΝΕΥΡΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ – ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

Του Περικλή Ν. Λουκόπουλου

Σε νευρική κρίση έχουν περιέλθει τα κομματικά επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων ,ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στη Φωκίδα , στη προσπάθεια τους να βρουν λύσεις για τους υποψήφιους Δημάρχους στους Δήμους Δελφών και Δωρίδας καθώς και για τους αντιπεριφερειάρχες στη Φωκίδα .

Σίγουρο είναι ότι οι ενδιαφερόμενοι είναι αρκετοί , και τη λύση τα επιτελεία αναζητούν μέσα από τη λογική των «συγκοινωνούντων δοχείων». Προσπαθούν δηλαδή σε όποιον δεν στηρίξουν για Δήμαρχο να τον προωθήσουν για Αντιπεριφερειάρχη ή για περιφερειακό σύμβουλο .

Ειδικότερα για το ΠΑΣΟΚ δεν έχει λυθεί ακόμα του θέμα του υποψήφιου Περιφερειάρχη που παίζει μεταξύ του Νομάρχη Βοιωτίας Κλέαρχου Περγαντά και της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνας Μπατζελή , χωρίς να αποκλείεται την τελευταία στιγμή και κάποιο άλλο όνομα έκπληξη .
Για Αντιπεριφερειάρχη στη Φωκίδα αίτηση έχουν κάνει , το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και νομαρχιακή σύμβουλος Γιώτα Γαζή , ο οικονομολόγος και νομαρχιακός σύμβουλος Κώστας Τσάρας , ο δικηγόρος και πρώην Νομάρχης Αποστόλης Καραχάλιος , ο καθηγητής Γιώργος Παπαλεξίου , ο πρώην Γραμματέας της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ ,υπάλληλος των ΕΛΤΑ Σάββας Γιαννοσπύρος , ο ελεύθερος επαγγελματίας Κώστας Αυγερινός και ο Γραμματέας ΠΑΣΟΚ Λουξεμβούργου με καταγωγή από Κούκουρα Ευπαλίου Απ. Καρβέλης .

Σίγουρα τον πρώτο λόγο σύμφωνα με κομματικές πληροφορίες έχουν οι Γαζή και ο Τσάρας .

Όμως η βουλευτής του Νομού Αφροδίτη Παπαθανάση έχει ιδιαίτερη προτίμηση και στηρίζει τον Σάββα Γιαννοσπύρο. Στηρίζει επίσης για υποψήφιο Δήμαρχο Δελφών τον νυν Δήμαρχο Άμφισσας Ασημάκη Ασημακόπουλο, αλλά σε εσωτερικά γκάλοπ που έχουν στα χέρια τους τα επιτελεία των κομμάτων φαίνεται ως αδύναμη υποψηφιότητα για να κερδηθεί ο Δήμος με αυτόν επικεφαλής, αφού ο βαθμός συσπείρωσης στους οκτώ Δήμους που δημιουργούν τον Δήμο Δελφών , είναι χαμηλός . Αντίθετα υψηλό βαθμό συσπείρωσης και αποδοχής φαίνεται να έχει ο Καραχάλιος . Στην περίπτωση αυτή, που θα επιλεγεί δηλαδή ο Καραχάλιος για τον Δήμο , τότε ο Ασημακόπουλος θα προτιμηθεί για υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης.
Σε κάθε περίπτωση , όλα τα σενάρια , θα παίζουν μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου που φαίνεται ότι κεντρικά η Ιπποκράτους θα αποφασίσει .

Είναι επίσης βέβαιο ότι και οι 4 υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ στη Φωκίδα θα επιλεγούν από τα παραπάνω ονόματα .

Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία έχει επιλέξει για υποψήφιο Περιφερειάρχη τον νυν Νομάρχη Φθιώτιδας Θανάση Χειμάρα και έχει δώσει την στήριξή της για τον Δήμο Δελφών στον Νομάρχη Φωκίδας Δημήτρη Φουσέκη .
Για να αμβλύνει δε τις ενδοκομματικές και τοπικές διαφορές, ήθελε να στηρίξει για Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας τον νύν Δήμαρχο Ιτέας Αριστείδη Παπαλάϊο , ο οποίος τους πρόλαβε και ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για τον Δήμο Δελφών , διευκρινίζοντας με δηλώσεις του ότι δεν ενδιαφέρεται για υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης .

Η άλλη σοβαρή πρόταση που θα προωθήσει η ΝΔ για Αντιπεριφερειάρχη , αν τελικά δεν πεισθεί ο Παπαλάϊος ,είναι του Κώστα Παπαθανασίου πρώην Διοικητού του ΟΑΕΕ και συνεργάτη του Γιώργου Αλογοσκούφη .
Επίσης ο πολιτευτής Κώστας Κουτσομήχος ,που πιέζεται να κατέβει για υποψήφιος Δήμαρχος Δωρίδας , ώστε να συγκεράσει τις συγκρουόμενες ενδοδωρικές διαφορές , έχει διαμηνύσει ότι μόνο για τη θέση του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη θα μπορούσε να έχει ενδιαφέρων .
Έτσι οι πιέσεις , οι ιντρικες και οι παρασκηνιακές διεργασίες για τις τελικές αποφάσεις , φαίνεται ότι πάνε σε βάθος χρόνου .

Όμως, σε βάθος χρόνου πάμε και για την τελική απόφαση της ΝΔ για τον υποψήφιο Δήμαρχο στο Δήμο Δωρίδας και όπως επισήμανε ανώτερο κομματικό και αυτοδιοικητικό στέλεχος της ΝΔ , ίσως η λύση να δοθεί και είκοσι μέρες! πριν από τις εκλογές .
Κι αυτό γιατί ούτε ο Δήμαρχος Ευπαλίου Τάσος Παγώνης παίρνει πίσω την υποψηφιότητα του , παρά τις κομματικές πιέσεις που δέχεται, αλλά ούτε και ο Δήμαρχος Λιδορικίου Γιώργος Κουλούλας συμφωνεί σε λύση που να μη είναι αυτός που θα ηγείται .

Πρέπει μάλιστα εδώ να πούμε , ότι για το θέμα αυτό , έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει και σοβαρή διάσταση απόψεων του Παγώνη με τον μέντορά του ,πρώην Δήμαρχο Ευπαλίου και Πρόεδρο της ΝΔ Ευπαλίου Κώστα Τσακούμη.

Σε ότι αφορά το ΚΚΕ το θέμα έχει ξεκαθαρίσει αφού έχει ανακοινωθεί επίσημα ότι υποψήφιος Περιφερειάρχης θα είναι ο βουλευτής του κόμματος στην Εύβοια Μαρίνος Βασίλης , υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας το στέλεχος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και Νομάρχης Βοιωτίας στη συγκυβέρνηση Τζανετάκη το 1989-90, ο Γιάννης Παναγής , υποψήφιος Δήμαρχος Δελφών ο Γιώργος Ιωσηφίδης και υποψήφιος Δήμαρχος Δωρίδας ο Χρήστος Τριανταφύλλου.

Τέλος από την πλευρά των κομμάτων ΛΑΟΣ ,ΣΥΡΙΖΑ ,ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής επίσημες προτάσεις για υποψηφιότητες, ή στήριξη και συνεργασία με υποψηφίους που θα έχουν προταθεί από τα άλλα μεγαλύτερα κόμματα. -

170810

Κυριακή, 15 Αυγούστου 2010

ΔΩΡΙΚΟΣ …ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΗ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ !

Του Π. ΔωριάδηΌσο περνούν οι μέρες τόσο εντείνονται οι διεργασίες στο παρασκήνιο της Νέας Δημοκρατίας στο χώρο της Δωρίδας για το ποιος τελικά θα ηγηθεί του κεντροδεξιού ψηφοδελτίου στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου , βάζοντας στο παιχνίδι και ονόματα όπως του πολιτευτή Αναστασίου Φλώρου και του πρώην Νομάρχη Δημήτρη Κονιστή .

Ενώ ήδη ο Δήμαρχος Ευπαλίου Τάσος Παγώνης έχει εξαγγείλει την υποψηφιότητά του, ο Δήμαρχος Λιδορικίου Γιώργος Κουλούλας δεν υποχωρεί και θέλει να είναι αυτός που θα ηγηθεί του συνδυασμού προβάλλοντας ως επιχείρημα το επιτυχημένο έργο που έχει επιτελέσει μέχρι τώρα και ότι στηρίζεται και από τους άλλους δύο Δημάρχους Βαρδουσίων και Τολοφώνας .

Η αλήθεια είναι ότι μόνο ο Δήμαρχος Βαρδουσίων Γ. Νικολέτος τον στηρίζει χωρίς όμως και αυτός να έχει πλέον μεγάλα ερείσματα στο Δήμο , γιατί τα στελέχη του Παγώνη (Μπαλασκώνης , Κατσαρός κλπ) έχουν μεγαλύτερη παρεμβατικότητα στην περιοχή αυτή .

Ο Δήμαρχος Τολοφώνας Ανδρέας Άνθιμος κρατά ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε Παγώνη και Κουλούλα περιμένοντας μήπως ευνοηθεί στο τέλος ως η Τρίτη λύση .

Πρέπει να πούμε εδώ ότι στις επτά συσκέψεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα έπεσαν πολλά σενάρια στο τραπέζι όπως και αυτό του να μοιραστούν από 2 χρόνια τη θητεία του Δημάρχου ο Παγώνης και ο Κουλούλας , αλλά ούτε και αυτή περπάτησε

Έτσι ενώ η κατάσταση μέρα με τη μέρα οξύνεται και τοπικά στελέχη μιλούν για «εμφύλιο» στη Δωρίδα, η Ρηγίλλης σε συνεννόηση με τη Νομαρχιακή του κόμματος στη Φωκίδα ετοιμάζουν λύση με κάποιο στέλεχος πολιτικό που θα του δώσουν το χρίσμα αναγκάζοντας όλους να πειθαρχήσουν.

Τη λύση αυτή αναζητούν στα πρόσωπα του πολιτευτή Αναστασίου Φλώρου που έλκει τη καταγωγή από τον Δήμο Βαρδουσίων , του πρώην Νομάρχη Δημήτρη Κονιστή από το Δήμο Ευπαλίου , ενώ συνεχίζονται οι πιέσεις και προς τον πολιτευτή Κώστα Κουτσομήχο από το Δήμο Λιδορικίου.

Παίρνοντας το χρίσμα ένας εκ των παραπάνω υποψηφίων με επικρατέστερο τον Αναστάσιο Φλώρο , το σκηνικό αλλάζει . Στη ΝΔ εκτιμούν ότι τουλάχιστον Κουλούλας , Άνθιμος , Νικολέτος και Λυμπέρης θα πειθαρχήσουν, ώστε η παράταξη να έχει λιγότερες διαρροές ,που ήδη υπάρχουν και μέσα στις επόμενες ημέρες θα φανεί το μέγεθος τους . -
.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ “DORIDA News”

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ “DORIDA News”
To DORIDA News είναι ένα νέο, καθαρά ανεξάρτητο, ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.

Οι ειδήσεις του είναι πολιτικές, δημοτικές, οικονομικές, κοινωνικές, αθλητικές, κλπ. που αφορούν όμως τον χώρο του νέου Δήμου Δωρίδας.

Τις ειδήσεις που παρουσιάζει, προσπαθεί να είναι διασταυρωμένες, αντικειμενικές και ακριβείς, μέσα στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας .

Δεν εξυπηρετεί κάποια σκοπιμότητα ούτε και σχολιάζει πρόσωπα , θετικά ή αρνητικά . Αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με όσα γράφονται σ΄αυτό , είναι προσωπικό θέμα του καθενός . Αν θέλει τα διαβάζει, αν θέλει όχι . Εμείς δεν θέλουμε ούτε μπράβο , ούτε θετικά σχόλια, ούτε οτιδήποτε άλλο .

Θέλουμε όμως ένα και μόνο πράγμα . "Την τήρηση της δεοντολογίας".

Όταν κάποιο άλλο blog , η ΜΜΕ (Τηλεόραση , ραδιόφωνο , εφημερίδα , περιοδικό ) το ενδιαφέρει κάποια είδηση , να το αναφέρει καθαρά ότι προέρχεται από το “DORIDA News” στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://dorida.blogspot.com. δίνοντας μια περίληψη και ας μη το αντιγράφει … ολόκληρο . –