Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 14 Αυγούστου 2010

ΕΩΣ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΟΙ ΜΕΤΑΔΗΜΟΤΕΥΣΕΙΣ

Του Περικλή Ν. Λουκόπουλου


Μέχρι στις 30 Αυγούστου έχουν το δικαίωμα οι πολίτες να μεταφέρουν τα εκλογικά τους δικαιώματα ώστε να μπορούν να ψηφίσουν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου στο Δήμο μας .

Η διαδικασία είναι απλή .Με την ταυτότητά τους στο ΚΕΠ του Δήμου ή οποιοδήποτε άλλο ΚΕΠ ,και την υπογραφή της σχετικής αίτησης .

Για να προχωρήσει μετά η διαδικασία αρκεί ο ενδιαφερόμενος πολίτης να πληροί έναν από τους παρακάτω λόγους :

- Να έχει καταγωγή από κάποιο χωριό του Δήμου μας .

- Να είναι κάποιος από τους γονείς του από χωριό του Δήμου μας

- Για παντρεμένους να είναι ο ή η σύζυγος από την περιοχή .

- Να διαμένει τα τελευταία χρόνια στη περιοχή .

- Να έχει αποκτήσει κάποια ιδιοκτησία στη περιοχή .

Τα υπόλοιπα είναι υπόθεση των υπαλλήλων του Δήμου για να τα διευθετήσουν .

Να επισημάνουμε εδώ ότι είναι πολύ σημαντικό για τα συμφέροντα του Δήμου μας η ενδυνάμωσή του με την παρουσία περισσότερων εγγεγραμμένων .Διευκολύνουμε την Δημοτική αρχή σε μια σειρά ενέργειες που αφορούν αναπτυξιακά και επενδυτικά σχέδια. Διευκολύνουμε για την δημιουργία υποδομών που θα είναι προς το συμφέρων όλων και εν γένει την αξιοποίηση των περιουσιών που έχει ο καθένας στην περιοχή .

Κι αυτό χωρίς καμία ταλαιπωρία αφού οποιοδήποτε χαρτί χρειαζόμαστε πλέον ( βεβαιώσεις , πιστοποιητικά κλπ) από το Δήμο μας το λαμβάνουμε σχεδόν ηλεκτρονικά αυθημερόν ,είτε διαμένουμε στην Αθήνα , είτε στη Θεσσαλονίκη , είτε στη Πάτρα ή όπου αλλού.

Είναι αυτονόητο ότι τόσο η κεντρική κυβέρνηση όσο και η αυριανή διοίκηση της περιφέρειας διαφορετικά θα αντιμετωπίζουν τον κάθε Δήμο , ανάλογα τον πληθυσμό που έχει .

Διαφορετικά δηλαδή η αυριανή δημοτική αρχή θα διεκδικεί κονδύλια για έργα στην περιοχή , για ένα Δήμο που ψηφίζουν 10.000 πολίτες και διαφορετικά για έναν που ψηφίζουν 15.000 ή 20.000.

Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2010

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ …¨ΧΕΙΜΩΝΑΣ¨ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ

Το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον έχει δημιουργήσει προβλήματα και στον αθλητισμό κάτι που συμπαρασύρει και τις ποδοσφαιρικές ομάδες της Δωρίδας .

Ήδη η διοίκηση των ΔΩΡΙΕΩΝ , τα αδέλφια Ανδρέας και Βασίλης Νίτσος σήκωσαν τα χέρια και εγκατέλειψαν την ομάδα αφού σύμφωνα με δηλώσεις τους δεν βρήκαν συμπαράσταση και οικονομική στήριξη για να περπατήσει η ομάδα στην Δ΄ Εθνική .

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αν αυτό συμβεί η ομάδα θα περιέλθει πάλι στα χέρια του παλιού παράγοντα της ομάδας Λεωνίδα Καραμπάρμπα για να την οδηγήσει , διαλέγοντας ένα από τα δύο σενάρια :

Πρώτο σενάριο .Να παίξει η ομάδα κάποια παιχνίδια στην Δ΄ Εθνική και κυρίως τα εντός έδρας και στο τέλος να μηδενιστεί , να παίξει του χρόνου στην Α΄ Κατηγορία Φωκίδας κουβαλώντας και ένα μικρό πρόστιμο .

Δεύτερο σενάριο. Να μη κατέβει καθόλου στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής οπότε αυτομάτως πέφτει στη τελευταία κατηγορία της Φωκίδας, δηλαδή στη Β΄, όπου θα αγωνιστεί ξεκινώντας με μείον 6 βαθμούς και πρόστιμο 10.000 ΕΥΡΩ .

Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ

Μεγάλα προβλήματα όμως αντιμετωπίζει και ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ που έπεσε στην Α΄ Κατηγορία Φωκίδας μετά την ηρωική και αξιόλογη πορεία που έκανε στο δύσκολο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής , έχοντας όλους τους παράγοντες εναντίον του , όπως έλλειψη έδρας , οικονομική στενότητα κ.ά .

Ήδη σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες έχουν αποχωρήσει σχεδόν 10 παίχτες . Τα τέσσερα αδέρφια Φλέγκα όπου ο πρώτος σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος Χρήστος Φλέγκας και ο αδερφός του Γιώργος υπέγραψαν καλή οικονομική συμφωνία με την ιστορική ομάδα του ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ που παίζει στην Δ΄ Εθνική , ενώ κατά το παρελθόν έχει αγωνιστεί και στη Β΄ και Γ΄ Εθνική . Τα άλλα δύο αδέρφια, Γιάννης και Βασίλης είναι ακόμα ελεύθερα και διαπραγματεύονται με ομάδες της περιοχής .

Ο Αδραχτάς μάλλον επιστρέφει στο ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΌ ΑΣΤΕΡΑ , ο Λάμπρης φεύγει για Αθήνα και οι Ανδρεόπουλος, Θανασιός , Λάμπος , Μπίμπας και Ζαχαρόπουλος μάλλον καταλήγουν στην στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ .

Εκτός απροόπτου προπονητής στην ομάδα θα επανέλθει ο Λάκης Λουκόπουλος από τη Ναύπακτο , που είχε καθίσει και στο παρελθόν στο πάγκο του ΑΠΟΛΛΩΝΑ και τον είχε οδηγήσει στη Δ΄ Εθνική .

Στην Διοίκηση της ομάδας παραμένει ως Πρόεδρος ο Δημήτρης Σπυρόπουλος ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν υποβάλλει τις παραιτήσεις τους οι Περικλής Λουκόπουλος και Κώστας Τσιούστας .

ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Δυσκολίες όμως αντιμετωπίζουν και οι άλλες τρείς ομάδες της Δωρίδας και κυρίως ο ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ που ίσως δεν μπορέσει να κατέβει στο πρωτάθλημα της κατηγορίας . Η ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ και η ΑΕ ΓΛΥΦΑΔΑΣ θα συμμετάσχουν κανονικά στο πρωτάθλημα χωρίς βέβαια κάποιες αξιώσεις για να πρωταγωνιστήσουν .

Όμως ούτε και οι υπόλοιπες ομάδες που απαρτίζουν τον Όμιλο της Α΄ Κατηγορίας Φωκίδας , ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ , ΑΜΦΙΣΑΪΚΟΣ , ΔΕΣΦΙΝΑ , ΧΡΥΣΣΟ ,ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ κλπ . έχουν να επιδείξουν κάτι αξιόλογο .Μάλιστα στον ΑΣΤΕΡΑ ΙΤΕΑΣ υπήρχαν έντονα διοικητικά προβλήματα και μια απραξία μέχρι πρόσφατα . Μόνο ο ΑΜΦΙΣΑΪΚΟΣ φαίνεται να παρουσιάζει μια κάποια κινητικότητα χωρίς όμως κάτι το ιδιαίτερο. -

Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2010

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΩΡΙΔΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤου Π. Δωριάδη ,   7 Αυγούστου 2010Τέσσερις είναι μέχρι τώρα οι υποψήφιοι Δήμαρχοι που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρων τους για το Δήμο Δωρίδας .

Ο σημερινός Δήμαρχος Ευπαλίου Τάσος Παγώνης , ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Τολοφώνας Γιώργος Καπεντζώνης , ο δημοτικός σύμβουλος του Δ. Ευπαλίου Χρήστος Τριανταφύλλου και ο νομαρχιακός σύμβουλος Γιάννης Λυμπέρης .

Ο σημερινός Δήμαρχος Λιδορικίου Γιώργος Κουλούλας μετά την κίνηση ματ που του έκανε ο Παγώνης δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τις δικές του κινήσεις ,που σύμφωνα με πληροφορίες από το επιτελείο του είναι τρείς:

- Να κατεβάσει και αυτός συνδυασμό διεκδικώντας την Δημαρχία

- Να κατέβει ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος , μη συμμετέχοντας στα δημοτικά δρώμενα

- Να πιεσθεί από πιο ψηλά κομματικά για να βρεθεί τρόπος συνεργασίας με τον Παγώνη .

Από την πλευρά του ο Λυμπέρης , παρότι έχει καλές προσβάσεις στο περιβάλλον του Πρόεδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά , φαίνεται να μη τον πλαισιώνουν τα κομματικά στελέχη της ΝΔ στη Δωρίδα , κι αυτό του δημιουργεί προβλήματα για το αν θα μπορέσει να στελεχώσει τον συνδυασμό του και να τραβήξει την κούρσα μέχρι το τέλος .

Έτσι μέχρι τώρα και για τις επόμενες μέρες και μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο στον κεντροδεξιό χώρο θα υπάρξει αρκετό παρασκήνιο και η Νέα Δημοκρατία δεν δίνει επίσημα το χρίσμα σε κάποιον .

Πρέπει να πούμε εδώ ότι μπροστά σ΄ αυτή την διασπαστική εικόνα , από την Ρηγίλλης προσπάθησαν να φέρουν άλλη συναινετική λύση με υποψήφιο Δήμαρχο τον πολιτευτή του κόμματος Κ. Κουτσομήχο ο οποίος παρ΄ ότι στην αρχή το σκέφθηκε λίγο, μετά το απέρριψε επικαλούμενος προσωπικούς λόγους .

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι που ανακοίνωσαν ότι θα διεκδικήσουν το Δήμο ήδη άρχισαν να εργάζονται πυρετωδώς για να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτιά τους .

Οι αποκλειστικές πληροφορίες μας αναφέρουν ότι μέχρι τώρα ο Τάσος Παγώνης έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή του πρώην Νομαρχιακού Συμβούλου και Προέδρου της Ν.Δ. στο Δήμο Βαρδουσίων Κώστα Μπαλασκώνη , του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Τολοφώνος Δημήτρη Καραχάλιου , του Νομαρχιακού Συμβούλου από το Μαλανδρίνο Ανδρέα Παναγιωτόπουλου και του Νομαρχιακού Συμβούλου Χαράλαμπου Κατσαρού από το Ευπάλιο .
Στηρίζεται επίσης από τα δημοτικά στελέχη της παράταξής του στο Ευπάλιο Βαγγέλη Καραϊνδρο (Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου), Μαρία Πλούμη (Αντιδήμαρχο), Κώστα Βρέττα (Αντιδήμαρχο) , Γιώργο Καλαντζή (δημοτικό σύμβουλο), Ανδρέα Δημόπουλο (δημοτικό σύμβουλο), Μένιο Σωτηρόπουλο (ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο),κ.ά .

Από την πλευρά του ο Γιώργος Καπεντζώνης που πρόσφατα ανακοίνωσε την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του φαίνεται καταρχάς να έχει μια πιο ευρύτερη πολυκομματική συμμετοχή σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που υπάρχουν .

Έτσι στο Επιτελείο του πρέπει να θεωρούνται σίγουροι ότι θα συμμετάσχουν οι Ηλίας Κορομπίλης (Δημοτικός Σύμβουλος Τολοφώνας) , Νώντας Κοϊνης (επιχειρηματίας από Δήμο Βαρδουσίων ) , Δημήτρης Παπακωνσταντίνου (δημοτικός σύμβουλος Λιδορικίου) Στάθης Μελίστας (δημοτικός σύμβουλος Ευπαλίου) , Παναγιώτης Ζέτος (δημοτικός σύμβουλος Τολοφώνας),Παναγιώτης Παπαγεωργίου (δημοτικός σύμβουλος Λιδορικίου), Γιάννης Θωμόπουλος [δημοτικός σύμβουλος Ευπαλίου), Σοφία Νάτσινα (από Ποτιδάνεια), Γιάννης Μπαρμπούτης (δημοτικός σύμβουλος Βαρδουσίων), Θάνος Κατσούδας (δημοτικός σύμβουλος Ευπαλίου) , Κώστας Τασάκος (από Μαραθιά), Πολυξένη Ηλιοπούλου (από Μοναστηράκι) , Δημήτρης Παν. Καραχάλιος (δημοτικός σύμβουλος Τολοφώνας) κ.ά .

Στο μεταξύ έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην αντιδήμαρχος Ευπαλίου Ανδρέας Ευσταθίου, που ως γνωστόν πρόσκειται και εκπροσωπεί στη Δωρίδα την ομάδα της Ντόρας Μπακογιάννη , μετά την ανακοίνωση Καπεντζώνη ότι κατέρχεται ως ανεξάρτητος , είναι πολύ κοντά μετά από συζητήσεις που έχουν γίνει , για να συνεργαστεί μαζί του, εφόσον τελικά ο ίδιος δεν κατέβει ως υποψήφιος με δικό του συνδυασμό .

Τέλος ο συνδυασμός ¨ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ¨ του Χρήστου Τριανταφύλλου φαίνεται σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ότι στηρίζεται κυρίως σε μέλη και στελέχη του ΚΚΕ από όλη τη Δωρίδα, καθώς και στα δημοτικά στελέχη Κώστα Κωτσόπουλο , Γιώργο Καραχασάνη και είναι σε συζητήσεις για συνεργασία με τον Κώστα Κάρμα δημοτικό σύμβουλο Ευπαλίου. --